16.12.2021 @ 14:00

Vanvittigt lækker kvindetøj til de kolde dage, hvor Assos’ tekniske kompetencer virkelig kommer i spil.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Dyora er Assos’ toplinje til kvinder. En platform som er bygget på ønsket om at lave tøj, hvor der altid er skelet til det aerodynamiske element, så man kan køre stærkt uanset årstid.

 

Kollektionen benytter de nyeste materialer og teknologier fra Assos’ laboratorie i Schweiz og så er det altid gennemtestet i de hårdeste forhold i bjergene omkring hovedkvarteret.

 

Derfor benyttes Dyora-serien også af Assos’ sponsorerede, kvindelige atleter.

 

Fakta
Producent: Assos
Produkt: Dyora RS Spring Fall Jacket
Farver: Sort

Størrelse: XS (fås i XS-XL)

Pris: Kr. 2349,-

 

 

Test

 

Spring Fall-jakken er, som navnet antyder, en jakke lavet til yderpunkterne i sæsonen, lige inden og lige efter at det helt tunge vintertøj kommer i spil.
Det første man lægger mærke til er, at det nærmest er en hybrid mellem en langærmet termotrøje og en mere teknisk softshell-jakke.

 

Således er fronten, siderne og det yderste af ryggen lavet i et kraftigt materiale med indvending foring, mens ærmerne og ryggen er lavet i lettere materialer, hvor ryggen endda er lavet i et perforeret, åndbart materiale.

 

Jakken er lavet til de dage, hvor sommertøjet ikke længere rækker eller de vinterdage, hvor temperaturerne er blide og man koger over i en vinterjakke. Man kan bruge den som sit yderste lag eller med en vindvest over for at forstærke egenskaberne yderligere. Ligeledes kan man forstærke ydeevnen i kulde ved at tilføje et kraftigt baselayer.

 

 

Aero is everything

 

At jakken er lavet til den seriøse damerytter se tydeligt på pasformen. Den er nemlig rigtigt tætsiddende og tager på den måde også en smule afstand fra en decideret jakke ved at være virkelig aero-optimeret.

 

Ærmerne er helt tynde i materialet, hvilket gør, at de sidder helt tæt og man får fornemmelsen af, at de suser igennem vinden. Det er lækkert og man får en fornemmelse af, at man får en rigtig god balance mellem beskyttelse mod vind og vejr og fokus på at være strømlinet og derved hurtig på cyklen.

 

 

Lavet til den seriøse rytter

 

Jakken henvender sig som sagt til den seriøse rytter og det mærker man måske tydeligst, når man mærker, under hvilket forhold jakken er bedst.

 

For jakken performer klart bedst, når man giver den gas på cyklen på mellemkolde og kolde dage. Så får man et produkt, som arbejder med sin rytter: Den holder fint på varmen, når man har fyldt noget kropsvarme i den, men den regulerer også hele tiden på varmen, så man aldrig føler, at man koger over.

 

Den isolerede front har en fin tykkelse, så man ikke tynges af kold luft eller den vindkøling, som opstår, når man giver den gas og farten er høj. Samtidig føler jeg, at materialerne er godt afstemte, så temperaturen let reguleres, så man sagtens kan træne igennem på kolde dage uden at man hverken overophedes eller bliver kold imellem sine intervaller.

 

Genialt produkt til danske forhold
 

Jakken her er virkelig god til vores forhold her i Danmark, hvis man parrer den med de rette lag over og under.

 

Selv om vi selvfølgelig har de helt kolde vinterdage, så er min oplevelse de seneste mange sæsoner har budt på allerflest dage, hvor vinden nok raser, men hvor temperaturerne faktisk er højere end det, som man normalt forbinder med vinter.

 

Her synes jeg, at en jakke som denne ofte udkonkurrerer en decideret vinterjakke. Især hvis man kører ud for at træne en til to timer, hvor man holder kæden stram. Så får man her en jakke, som kan gøres ret varm med en kraftig vest over og et tykt baselayer under. Det er ofte federe at træne i, synes jeg, når temperaturerne ikke er helt i bund.

 

Samtidig kommer den virkelig til sin ret på egen i foråret og efteråret, hvor den ligger i grænselandet mellem en tyk trøje og en lettere jakke.

 

 

Konklusion

 

En fed og virkelig alsidig jakke, som især er god til vores forhold, hvor ydersæsonerne er lange. Kvaliteten er helt i top og alt ved materialerne og udførslen er lækkert.
Aero-kvaliteterne appellerer til den hurtige og seriøse rytter, som har brug for lige dele beskyttelse og åndbarhed.

 

Fakta

Producent: Assos
Produkt: Dyora RS Spring Fall Gilet
Farver: Sort

Størrelse: XS (fås fra XS-XL)

Pris: kr. 1799,-

 

 

Test

 

RS Spring Fall-vesten er en kraftig vest, som er lavet til at kunne modstå lidt mere end de tyndere vindveste, som vi typisk ser og derved er den reelt set en forlængelse af jakken, som den er lavet til at fungere i tandem med. Selvfølgelig kan den også benyttes med andre trøjer og jakker, men optimalt set, så fungerer den som et system, sammen med ovenstående jakke.

 

Den deler samme filosofi som jakken også - lige dele beskyttelse og åndbarhed, aerodynamisk optimeret og så lavet til seriøse ryttere, som giver den gas i ydersæsonerne.

 

Vindvesten følger op på stilen fra jakken og tilbyder en solid forside, mens ryggen lader kroppen ånde. Det skal sikre en alsidig tilføjelse til de dage, hvor der er brug for ekstra beskyttelse.

 

Lækker softshell

 

Selvom vesten er lavet til ydersæsonerne, så er Assos alligevel lykkes med at lave den nærmest papirtynd. Derved er den også let, som ofte er et kendetegn, som de fleste stiller som krav til deres vindvest. Det er ret imponerende faktisk, når man tager i betragtning, at forsiden faktisk er lavet i softshell-materiale, som jo kan holde til en del.

 

Softshell-forsiden er tætvævet og kraftig i overfladeteksturen, men fleksibel. Stoffet kaldes 2XS og selv om det er tyndt, så har Assos forsynet det med en membran, så det er både vind- og vandtæt.

 

Bagsiden er så til gengæld helt tynd og tilbyder rigtig god udluftning. Stoffet er faktisk det samme, som Assos som regel bruger på lommerne på trøjerne. Så det har masser af elasticitet, samtidig med at det er stærkt.

 

Tæt pasform

 

Vesten har en udpræget tæt pasform, som er helt i tråd med jakken og skal sørge for gode aerodynamiske egenskaber. Den sidder da også helt tæt og der er ingen spor af stof, der fanges i vinden - nærmest tværtimod.

 

Konstruktionen er egentlig ret simpel, takket være materialerne: Softshell-materialet giver mulighed for at hullerne til armene kan være laserskårede uden yderligere forarbejdning, mens også vesten er syet sammen af skårede paneler, så der er minimalt med syninger.

 


 

Gode egenskaber

 

Forsiden i den tynde softshell nok tynd, men der er masser af power i materialet, som let isolerer overkroppen og afviser vinden. Man får en høj ’beskyttelse-til-vægt-faktor’ og det gælder faktisk også på massefylden, hvor vesten ikke fylder meget i baglommen, hvis man får den med en dag, hvor vejret skifter.

 

Men vigtigst af alt, så lægger vesten et rigtigt godt, varmt og beskyttende lag om overkroppen, som er beskyttet, men også i stand til at holde på varmen, som er nok så vigtigt på de kolde dage.

 

Det lettere materiale i ryggen med mulighed for at slippe af med varmen og fugten gør til gengæld, at man ikke koger totalt over, hvis man giver den gas.

 

Konklusion

 

Vesten her er lavet til at fungerer optimalt som et ’system’ med jakken. Og det gør den da også nærmest helt perfekt. Hvis man giver den gas, så kan det to-delte system tåle ret meget kulde, men den største styrke er måske alsidigheden, for det kan benyttes i hele temperaturspændet, som vi oplever i de danske ydersæsoner.

 

Vesten kan også sagtens bruges i sommersæsonen, da den snildt kan gå i en baglomme. Den er helt sikkert rigtig god til kolde morgener, sene aftener og hvis man vil pakkes ind, når man har kørt intervaller. Den hårdføre forside er også nærmest perfekt til nedkørsler i syden, hvor vindkølingen er høj.

 

Derfor er den faktisk en rigtig god investering, for dem som vil have en vindvest som kan det meste.

 

Fakta
Producent: Assos
Produkt: Dyora RS Rain Vest
Farver: Nova Violet

Størrelse: XS (fås fra XS-XL)

Pris: Kr. 1799,-

 

 

Test

 

Vesten her er en mere traditionel vindvest, når man ser på dens volumen: Den er tynd, let og passer let ned i en baglomme. Materialet er lavet til regnvejr efter ønske fra profferne, som gerne ville have en version af den populære Schlosshund-jakke uden ærmer.

 

Afviser regn og blæst

 

Vesten her er lavet i det samme materiale, som Assos’ luksus-regnjakke kaldet Schlosshund.

Den har vi før testet her på Feltet.dk med svær begejstring til følge.

 

Så det er ikke overraskende, at vesten aflever det samme indtryk. Materialet er nemlig det samme. Det er et mere klassisk ’regnjakke-materiale’ end eksempelvis softshell-materialet fra den anden vest og det virker helt efter planen.

 

Stoffet er tynd og let og vesten afviser al vind og vand, så man holder overkroppen varm og lun.

 

Feminin pasform

 

Dyora-regnvesten har en udpræget feminin pasform, som sidder nærmest figurskåret.

Det giver den en rigtig god og ikke mindst relevant pasform, nu hvor den er lavet til at være kvindespecifik.

 

Især hen over bryst og skuldre sidder den rigtig godt og udskæringerne ved armene giver et ekstra feminint touch.

Det passer fremragende sammen med den lidt sarte og dæmpede farve, som er feminin uden at gå over gevind.

 

 

Konklusion

Alt det en traditionel vindvest skal kunne. Det er konklusionen her, hvor Assos har lavet en tynd og let vindvest, som stadig har egenskaberne i orden.

 

Den kan bruges sammen med de fleste trøjer. Sammen med en normal trøje giver den beskyttelse - her lidt ekstra forstærket i forhold til regn - mens den kan give et ekstra lag beskyttelse og varme til mere tekniske trøjer eller jakker.

 

Den kan bruges året rundt, så på den måde er den en fin investering.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x