Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

19.08.2019 @ 06:00

Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.

Historie

Det hollandske mærke AGU blev tilbage i 1966 dannet efter en fusion mellem tre cykelgrossister i byen Alkmaar i det vestlige Holland. I den spæde start koncentrerede AGU sig om at lave reservedele og accessories til cykler og scootere, men efter ti år med tøjudvikling slog også AGU’s cykeltøj igennem.

 

I 1976 deltog AGU i en designkonkurrence om at lave det smarteste regntøj, og deres design tog førstepladsen og blev en stor succes på det hollandske marked. Og da først mærket havde bidt sig fast nationalt, begyndte man at udvikle cykeltøj til den internationale scene.

 

AGU lavede sin første sponsoraftale med den hollandske banerytter Cees Stam, som blandt andet vandt verdensmesterskabet i motor-pace (slipstream) i 1977, og siden har man forsynet andre store cykelryttere og hold med kvalitetscykeltøj - blandt andet Rabobank samt Team Jumbo-Visma, der deltager i alle store Grand Tours.  

 

Test

Feltet.dk har testet TILE JERSEY TREND og PRIME BIBSHORT TREND, som er et sæt cykeltøj, der henvender sig til kvinder, og som er mærkets mellemmodel. Yderligere er et par matchende strømer (SOLID SOCK TREND) blevet testet. Testeren af tøjet er 165 cm høj, slank af bygning, bruger størrelse 38 i sko og har testet en XS i bib-shorts og i jersey samt S/M i sokkestørrelse. 

Prime Bibshort Trend women

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort samt i grøn og blå med blomstermønster
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 670,- kroner

 

 

Prime bib-shorts Trend er AGU’s mellemklassemodel og for at gå direkte til konklusionen vil jeg mene, at man får rigtig meget cykelbuks for pengene.

 

Den mørkeblå bib-shorts skiller sig primært ud, ved at de klassiske seler er skiftet ud med noget, der fungerer som et slags indre lag under jerseyen. AGU kalder deres nytænkende design for et integreret base-layer, der i form minder om en tætsiddende tank-top lavet i et tyndt net-stof med en lynlås i midten.

 

Det er en super god løsning til kvinder, da dette lag betyder, at det ikke er en nødvendighed at have en svedundertrøje på. Man kan fint have en sports-BH under, men det er bestemt ikke et ”must”, da den integrerede inderdel holder brysterne godt på plads og uden at skrabe.

 

Dette gælder nok mest for kvinder med en mindre barm, og om det fungerer lige så godt for en kvinde med lidt større barm, er svært at vurdere – måske vil et par almindelige bib-shorts og en sports-BH her være at foretrække.

 

Det integrerede base-layer kan føles en anelse stram i stående og oprejst position, men når man kommer på cyklen og sidder i en foroverbøjet stilling, føles det meget behageligt, og lynlåsen bemærkes overhovedet ikke. På ryggen er der lavet et bart stykke, som sikrer en endnu bedre ventilation, end der i forvejen er i det integrerede inderlag.

 

 

Prime bib-shorts Trend sidder godt og kommer med passende kvindelig udformning i form af lidt bredere hofter og et godt forhold mellem længden af under- og overdelen i bib-shortsene.

 

Der er en god kompressions-funktion i buksen, som gør, at buksen sidder tæt uden at være for stram, og et 65 millimeters bundstykke i pæn orange med en lyserød twist med silikone sikrer, at buksen ikke kravler op. Buksen er lavet i lycra, og der er god åndbarhed, som gør det behageligt at køre i buksen over længere distancer.

 

Puden, som er anvendt i Prime Bib-shorts Trend, er AGU’s Red 120, som mærket selv beskriver som deres ekstra komfortable pude til længere ture. Red 120 kommer i en kvindespecifik udformning passende til den kvindelige anatomi og er derfor velsiddende og behagelig at køre med. 

 

Overdelen består af 80 % polyamid og 20 % elastan. Det giver en fleksibel, men samtidig stabil fornemmelse – også når det regner – mens underdelen er lavet i 78 % polyester og 22 % elastan, som giver en øget strækevne.

Tile Jersey Trend

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort og grøn
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 560,- kroner

 

                                                     

TILE JERSEY TREND er trøjen, som matcher bib-shortsene i kvalitet og design. Det er ligeledes AGU’s mellemklassemodel, og den kommer til en fornuftig pris.

 

Designmæssigt er TILE JERSEY TREND en anelse mørkere i den blå nuance end bukserne, men over- og underdel matcher godt sammen ved hjælp af mønstret og detaljerne i den orange farve med en twist af lyserød, som er på trøjen. Det er et feminint design, som henvender sig det yngre publikum, og hvor der er en god overensstemmelse mellem det at være ungdommelig og kvindelig.

 

Pasformen er god, og generelt sidder trøjen tilpas stram. Ærmerne sidder godt og går ca. 2/3 ned på overarmen, så trøjen får et moderne og smart look.

 

Nederste del af trøjen sidder, som den skal, når der køres i en foroverbøjet position på cyklen, og det er nemt at komme til de tre lommer, som trøjen er forsynet med. I den midterste lomme er der udgang til ledning, så denne kan løbe indvendig og ikke ødelægge det smarte look.

 

Der er yderligere en lille lomme med lynlås, som er perfekt til et kreditkort eller lidt kontanter. Lommerne er hverken for små eller for store og hænger ikke, når de bliver fyldt med grej, mens lynlåslommen er nem at bruge.

 

Jerseyen består af 100 % polyester, som gør den meget strækbar og behagelig at bære samt meget åndbar, men mindre isolerende.

Solid Sock Trend

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i lys blå, dyb blå, navy blå og mørkeblå og sort
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 135,- kroner

 

 

Strømperne kommer i en matchende blå farve og passer derfor rigtig godt til resten af outfittet. De går relativt langt op på læggen (22cm), hvor de sidder godt og uden at stramme, og de glider ikke ned.

 

Om man er til højskaftede strømper eller ej er en smagssag, men det er en tendens, som vinder mere og mere ind og som følger den modemæssige strømning. Strømperne er er meget åndbare samt behagelige at have på.

Konklusion

AGU kommer her med et lækkert, feminint og smart sæt cykeltøj til kvinden, som ønsker at se godt ud på landevejen og til en yderst fornuftig pris.

 

Det er klart et sommersæt, som er super til varme omgivelser.

 

Sættet – her tænkes på trøjen sammen med buksens integrerede inderlag – er meget passende til sommerligt og varmt vejr, da der er god åndbarhed, og det bliver ikke klæbende. Er det mere køligt og blæsende, vil et ekstra inderlag måske være at foretrække.

 

Om man er til det integrerede inderlag i bib-shortsene er en smagssag, og om man kan se flest fordele eller ulemper ved designet, er nok en individuel vurdering. Mest optimalt er det integrerede base-layer nok for kvinder med en mindre eller almindelig barm. Størrelsesguiden har passet godt i testerens tilfælde, men hvordan det integrerede inderlag passer til kvinder med en større barm, kan være svært at afgøre.

 

Sættet henvender sig primært til det yngre kvindelige publikum. Bib-shorts og jersey sidder behageligt tæt, som det ofte ønskes af motionisten, men dog ikke så tæt, som det måske ønskes af konkurrencerytteren. Det er derfor et sæt, som vil passe perfekt til hverdagskørsel, hvor man sagtens kan slutte turen af på en café og vise sig lidt frem.

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus
Garmins nyeste GPS-cykelcomputere inkluderer førsteklasses navigation, præstationsindsigt og sikkerheds- og  trackingfunktioner. Du kan synkroniser let indendørs og udendørs træning, få indblik i præstationer med mere for at få hver tur til at tælle.
Produktnyt: Trek lancerer Émonda
Trek har lanceret den nye Émonda cykel. Den er hurtigere og lettere end nogensinde før.
Vind det nye 3T Exploro Racemax rammekit
I samarbejde med 3T udlodder vi et lækkert cykelstel (rammekit), som kan bruges i alt terræn. Rammekittet har en værdi af 23.995 kroner.
Test: Rebel Royal 45 Disc hjulsæt
No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.  
Produktnyt: Cannondale med tre nye cykelmodeller
​Cannondale har lanceret tre nye cykelmodeller, som kommer på markedet: Cannondale Topstone Carbon Lefty, Topstone Neo Carbon og Topstone Neo Carbon Lefty.
Test: Futurum Proformance cykeltøj
Den nye spiller fra Holland ligger prismæssigt i medium-intervallet, men imponerer på mange måder og leverer højt på kvalitet i forhold til pris og performance.
10 bud på gode tilbud i øjeblikket
Vi har allieret os med cykelsøgemaskinen Velomio.com for at finde 10 gode tilbud til dig.
Test: Principia Gravel
Et godt mix af alt det, som en gravelcykel skal kunne. God i alle terræner og vigtigst af alt: Det hele fungerer bare, uanset hvor vejen går hen.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet