Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

19.08.2019 @ 06:00

Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.

Historie

Det hollandske mærke AGU blev tilbage i 1966 dannet efter en fusion mellem tre cykelgrossister i byen Alkmaar i det vestlige Holland. I den spæde start koncentrerede AGU sig om at lave reservedele og accessories til cykler og scootere, men efter ti år med tøjudvikling slog også AGU’s cykeltøj igennem.

 

I 1976 deltog AGU i en designkonkurrence om at lave det smarteste regntøj, og deres design tog førstepladsen og blev en stor succes på det hollandske marked. Og da først mærket havde bidt sig fast nationalt, begyndte man at udvikle cykeltøj til den internationale scene.

 

AGU lavede sin første sponsoraftale med den hollandske banerytter Cees Stam, som blandt andet vandt verdensmesterskabet i motor-pace (slipstream) i 1977, og siden har man forsynet andre store cykelryttere og hold med kvalitetscykeltøj - blandt andet Rabobank samt Team Jumbo-Visma, der deltager i alle store Grand Tours.  

 

Test

Feltet.dk har testet TILE JERSEY TREND og PRIME BIBSHORT TREND, som er et sæt cykeltøj, der henvender sig til kvinder, og som er mærkets mellemmodel. Yderligere er et par matchende strømer (SOLID SOCK TREND) blevet testet. Testeren af tøjet er 165 cm høj, slank af bygning, bruger størrelse 38 i sko og har testet en XS i bib-shorts og i jersey samt S/M i sokkestørrelse. 

Prime Bibshort Trend women

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort samt i grøn og blå med blomstermønster
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 670,- kroner

 

 

Prime bib-shorts Trend er AGU’s mellemklassemodel og for at gå direkte til konklusionen vil jeg mene, at man får rigtig meget cykelbuks for pengene.

 

Den mørkeblå bib-shorts skiller sig primært ud, ved at de klassiske seler er skiftet ud med noget, der fungerer som et slags indre lag under jerseyen. AGU kalder deres nytænkende design for et integreret base-layer, der i form minder om en tætsiddende tank-top lavet i et tyndt net-stof med en lynlås i midten.

 

Det er en super god løsning til kvinder, da dette lag betyder, at det ikke er en nødvendighed at have en svedundertrøje på. Man kan fint have en sports-BH under, men det er bestemt ikke et ”must”, da den integrerede inderdel holder brysterne godt på plads og uden at skrabe.

 

Dette gælder nok mest for kvinder med en mindre barm, og om det fungerer lige så godt for en kvinde med lidt større barm, er svært at vurdere – måske vil et par almindelige bib-shorts og en sports-BH her være at foretrække.

 

Det integrerede base-layer kan føles en anelse stram i stående og oprejst position, men når man kommer på cyklen og sidder i en foroverbøjet stilling, føles det meget behageligt, og lynlåsen bemærkes overhovedet ikke. På ryggen er der lavet et bart stykke, som sikrer en endnu bedre ventilation, end der i forvejen er i det integrerede inderlag.

 

 

Prime bib-shorts Trend sidder godt og kommer med passende kvindelig udformning i form af lidt bredere hofter og et godt forhold mellem længden af under- og overdelen i bib-shortsene.

 

Der er en god kompressions-funktion i buksen, som gør, at buksen sidder tæt uden at være for stram, og et 65 millimeters bundstykke i pæn orange med en lyserød twist med silikone sikrer, at buksen ikke kravler op. Buksen er lavet i lycra, og der er god åndbarhed, som gør det behageligt at køre i buksen over længere distancer.

 

Puden, som er anvendt i Prime Bib-shorts Trend, er AGU’s Red 120, som mærket selv beskriver som deres ekstra komfortable pude til længere ture. Red 120 kommer i en kvindespecifik udformning passende til den kvindelige anatomi og er derfor velsiddende og behagelig at køre med. 

 

Overdelen består af 80 % polyamid og 20 % elastan. Det giver en fleksibel, men samtidig stabil fornemmelse – også når det regner – mens underdelen er lavet i 78 % polyester og 22 % elastan, som giver en øget strækevne.

Tile Jersey Trend

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort og grøn
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 560,- kroner

 

                                                     

TILE JERSEY TREND er trøjen, som matcher bib-shortsene i kvalitet og design. Det er ligeledes AGU’s mellemklassemodel, og den kommer til en fornuftig pris.

 

Designmæssigt er TILE JERSEY TREND en anelse mørkere i den blå nuance end bukserne, men over- og underdel matcher godt sammen ved hjælp af mønstret og detaljerne i den orange farve med en twist af lyserød, som er på trøjen. Det er et feminint design, som henvender sig det yngre publikum, og hvor der er en god overensstemmelse mellem det at være ungdommelig og kvindelig.

 

Pasformen er god, og generelt sidder trøjen tilpas stram. Ærmerne sidder godt og går ca. 2/3 ned på overarmen, så trøjen får et moderne og smart look.

 

Nederste del af trøjen sidder, som den skal, når der køres i en foroverbøjet position på cyklen, og det er nemt at komme til de tre lommer, som trøjen er forsynet med. I den midterste lomme er der udgang til ledning, så denne kan løbe indvendig og ikke ødelægge det smarte look.

 

Der er yderligere en lille lomme med lynlås, som er perfekt til et kreditkort eller lidt kontanter. Lommerne er hverken for små eller for store og hænger ikke, når de bliver fyldt med grej, mens lynlåslommen er nem at bruge.

 

Jerseyen består af 100 % polyester, som gør den meget strækbar og behagelig at bære samt meget åndbar, men mindre isolerende.

Solid Sock Trend

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: kommer i lys blå, dyb blå, navy blå og mørkeblå og sort
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 135,- kroner

 

 

Strømperne kommer i en matchende blå farve og passer derfor rigtig godt til resten af outfittet. De går relativt langt op på læggen (22cm), hvor de sidder godt og uden at stramme, og de glider ikke ned.

 

Om man er til højskaftede strømper eller ej er en smagssag, men det er en tendens, som vinder mere og mere ind og som følger den modemæssige strømning. Strømperne er er meget åndbare samt behagelige at have på.

Konklusion

AGU kommer her med et lækkert, feminint og smart sæt cykeltøj til kvinden, som ønsker at se godt ud på landevejen og til en yderst fornuftig pris.

 

Det er klart et sommersæt, som er super til varme omgivelser.

 

Sættet – her tænkes på trøjen sammen med buksens integrerede inderlag – er meget passende til sommerligt og varmt vejr, da der er god åndbarhed, og det bliver ikke klæbende. Er det mere køligt og blæsende, vil et ekstra inderlag måske være at foretrække.

 

Om man er til det integrerede inderlag i bib-shortsene er en smagssag, og om man kan se flest fordele eller ulemper ved designet, er nok en individuel vurdering. Mest optimalt er det integrerede base-layer nok for kvinder med en mindre eller almindelig barm. Størrelsesguiden har passet godt i testerens tilfælde, men hvordan det integrerede inderlag passer til kvinder med en større barm, kan være svært at afgøre.

 

Sættet henvender sig primært til det yngre kvindelige publikum. Bib-shorts og jersey sidder behageligt tæt, som det ofte ønskes af motionisten, men dog ikke så tæt, som det måske ønskes af konkurrencerytteren. Det er derfor et sæt, som vil passe perfekt til hverdagskørsel, hvor man sagtens kan slutte turen af på en café og vise sig lidt frem.

Professionelle ryttere hjælper med at teste udstyr
Før en ny kollektion sendes på markedet, så går der en lang udviklingsproces forud. Ofte bliver produkter testet af verdens bedste cykelryttere, som giver deres feedback og vejledning. Så en kollektion kan forbedres, før den sendes ud til forbrugerne.
Bliv en del af cykellinjen på Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Er du ung og leder efter et skoleophold, hvor du får mulighed for at dyrke din store passion - cykling?
Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.

Instagram #motionsfeltet

Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?
Glædelig jul til alle!
Feltet.dk, Motionsfeltet.dk og Velomio.com ønsker alle en rigtig glædelig jul!
4. søndag i advent: Fjerde fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
3. søndag i advent: Tredje fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Tour Transalp byder i 2020 på italienske bjerge
Et af Europas mest populære og spektakulære amatørcykelløb, Tour Transalp, har løftet sløret for den rute, der i 2020 kommer til at ligge udelukkende i Italien.
Test: SKS Speedrocker
Et sæt skærme til både skoven og landevejen, som med sin lette montering og gode beskyttelse er blandt de allerbedste på markedet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.

Seneste indlæg i debatten

Jeg var ved at kaste op over TV 2-dækningen af Saxo Bank det år hvor der ikke var en eneste dansk rytter på deres Tour de France-hold (i slut-00'erne vist). Det betød jo at det eneste danske der var i holdet, var Bjarne Riis som leder plus et par danske medhjælpere. Alligevel blev holdet behandlet af TV 2 som om det var dansk, oven i købet med en bedrager i spidsen. Og således kom en tråd om ulovlig trafik på en lukket bane hurtigt til at handle om den klassiske bilist/cyklist-kamp ... ;)Der findes jo et bredt udvalg og især mange lettere brugte mtb´s til en fornuftig pris. Man kan godt finde gode carbon cykler med de nye gear typer 1x11 (1x12) for 6 - 10K. Vigtigt er at du prøver forskellige modeller som passer dig i.f.t. benlængde og finder den type du bedst kan lide. En anden vigtig ting er, om du er sikker på at du skal have 29" hjul. For mit vedkommende valgte jeg 27,5". De er lettere at komme rundt på på de snævre spor i skoven, da de er nemmere at dreje med i skarpe sving. 29" hjul kræver tilvænning i skoven, hvor svingene bliver skarpe på stejle nedkørsler. Derfor prøv forskellige cykler og find ud af hvilken MTB hardtail der passer dig, så du kan spore dig ind på hvad du skal kigge efter. Af populære mærker kan nævnes Specialized, Trek, Giant, Canyon, Scott, Cube, Cannondale. Jeg selv faldt i sin tid for en Superior XP Ltd carbon med Sram 1x11 gear, selv om jeg har svoret altid at vælge Shimano gear. Men er glad for Sram gearskiftet, som virker problem frit, solidt, kontant og hurtigt til en mtb. p.s. læs evt. forskellige test af cykler inden du beslutter dig :thumbsup: Af tøj bruger jeg i vinter perioden lag på lag metoden, en vind-, regntæt/åndbar jakke, svedtransporterende langærmet trøje og t-shirt, hjelmhue, lange vinter cykelbukser og korte cykelbukser inden under med en god pude, mtb sko, 2 par strømper og vind- vandtæt sko overtræk. 2-3 lags cykelhandsker af forskellig tykkelse :relaxed: Altså nu kører Ineos jo på Pinarello, som har mere end svært ved at ramme minimumsvægten, selv med fælgbremser, så mere marginal gains er de jo heller ikke ligefrem... I øvrigt er de nyeste generationer af hjul til skivebremser mere aero end dem til fælgbremser, så tvivler på vi ser den store spekulation på grund af det.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Professionelle ryttere hjælper med at teste udstyr
Før en ny kollektion sendes på markedet, så går der en lang udviklingsproces forud. Ofte bliver produkter testet af verdens bedste cykelryttere, som giver deres feedback og vejledning. Så en kollektion kan forbedres, før den sendes ud til forbrugerne.
Bliv en del af cykellinjen på Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Er du ung og leder efter et skoleophold, hvor du får mulighed for at dyrke din store passion - cykling?
Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet