Test: ABUS MoDrop
Test: ABUS MoDrop
10.08.2022 @ 07:00

ABUS MoDrop er en MTB-hjelm til trail og enduro segmentet og leverer fornuftig ydelse til en fornuftig pris. Derudover fås den i tre varianter, en basis, en med MIPS og en med QUIN crash detection. Det er muligt at opgradere de to første modeller med QUIN crash detection system.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta:
Producent: ABUS
Produkt: MoDrop (Basis udgave)
Farver: Sort (kan fås i 7 forskellige farver)
Størrelse: Testet i Large, fås i Small 51-55 cm, Medium 54-58 cm og Large 57-61 cm.
Vægt: 360 gram i Large.
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

Introduktion:
ABUS er en virksomhed der siden 1924 har udviklet og produceret sikringsprodukter, og siden er virksomheden vokset kraftigt og består nu af tre divisioner, der dækker over alt fra cykelhjelme over låsecylindre til videoovervågning. 

 

På Feltet.dk koncentrerer vi os naturligvis og de cykelrelaterede produkter, og vi har modtaget ABUS' nye MTB-hjelm, MoDrop, til test og har kørt med den henover sommeren.
 

Vi har modtaget basis-udgaven, uden MIPS-system, og det er en hjelm beregnet til trail- og enduro kørsel. Den kan naturligvis også bruges til cross county kørsel, selvom en seriøs XC-rytter vil vælge en lettere og mere aerodynamisk hjelm. 

 

 

Komfort og pasform:
Bespændingen på MoDrop er traditionelt, men dog ganske velfungerende. Nakke-spændet er et almindeligt skrue-spænde, som dog kan reguleres cirka fem cm i højden, så har man behov for at sænke eller hæve nakkespændet er der rig mulighed for dette.

 

Remmene, der ligger på hver side af ørene, bliver holdt på plads af ABUS TriVider-system, som sikrer, at de går fri af ørerne. Det er ikke muligt at justere højden af disse, men med lidt besvær kan man justere dem lidt frem og tilbage.

 

TriVider-systemet holder dog remmene helt fri af ørerne og kombineret med den justerbare hagerem, er det nemt at finde den rette indstilling af remmene. 

 

Hjelmen har desuden aftagelige puder. Det er rigtig godt, hvis de trænger til at blive vasket og en stor justerbar skygge, der er kompatibel med hestehaler. 

 

Hjelmen går, som det fleste nye MTB-hjelme, langt ned bag ørerne og i nakken, så den yder en god beskyttelse mod slag i baghovedet.

 

Normalt skriver jeg altid, at jeg ikke ønsker at teste en hjelmsegenskaber ved styrt, og det plejer jeg heller ikke at gøre, men i denne test fik jeg altså testet det. En våd rod i et venstresving og SLAM! Så ramte jeg jorden hurtigere, end jeg kunne nå at tænke: “Nu slår jeg mig”.

 

 

Jeg slår baghovedet i jorden, men hjelmen gjorde, hvad den skulle, så jeg ikke fik nogen hovedskader. Den kunne desværre ikke forhindre de trykkede ribben...

 

Nu skal en hjelm jo passe alle hovedtyper, og da der er lige så mange hovedformer, som der er mennesker i denne verden, vil det altid være kompromisets kunst at lave en hjelm, der passer alle. Og i dette tilfælde passer hjelmen mig fint med en undtagelse.

Når jeg tager hjelmen på, kan jeg tydeligt mærke de to puder, der ligger på langs af toppen af hjelmen; det er ikke ubehageligt eller generende, men jeg kan tydeligt mærke dem, hvilket jeg ikke kan på en hjelm, der passer perfekt.

 

Det skal retfærdigvis siges, når først man koncentrerer sig om at cykle, vil man ikke lægge mærke til de to puder.

 

 

Ventilation:
Det nytter ikke noget, at en hjelm beskytter dit hoved, hvis det er ved at koge over på grund af manglende ventilation - og på dette punkt klarer MoDrop sig fint.

 

Med otte ventilationshuller ind og seks ud, er der rigelig ventilation til at holde hovedet koldt, når det går løst på sporet. De tre forreste huller er med et insektnet, der er støbt fast i hjelmen. Man kunne argumentere for at det burde være aftageligt, men jeg anser det ikke for at være et problem.

 

QUIN crash detection:
Som jeg nævnte i indledningen, er MoDrop forberedt for ABUS QUIN crash detection-systemet, som består af en QUIN-chip med sensorer som installeres i hjelmen samt en app, der forbinder via Bluetooth til chippen.

 

Chippen monteres i en solid gummi-indsats, som så monteres på bagsiden af hjelmen, og den skal oplades cirka en gang om måneden via et USB-stik. Når du tager hjelmen på, registrerer den bevægelse og forbinder sig automatisk til appen på din mobiltelefon.

 

Chippen vil registrere dine bevægelser og dermed også et styrt. Ved et styrt vil den via app’en sende en nødbesked i form af e-mail, push-meddelelser eller sms til de nødkontakter, som du har registreret i app’en.

 

Du kan slå nedtællingen og beskederne fra inden for 15 sekunder, hvis ikke det er et alvorligt styrt, enten ved at slå det fra i app’en, eller ved at slå tre gange på hjelmen. Det sidste finder jeg særligt smart, da de 15 sekunder formentlig er gået, inden du får fundet din mobiltelefon frem og stoppet nedtællingen og beskederne.

 

Da der er indbygget GPS i QUIN-chippen, vil den også vise din position i de fremsendte meddelelser, så det bliver nemmere for dine nødkontakter at sende nødhjælp til dig hurtigst muligt. 

 

 

Hvad med brillerne:
Jeg synes ofte, at en del hjelme fejler med hensyn til muligheden for at parkere brillerne i hjelmen. Jeg har måske ikke haft den rigtige hjelm eller brille-kombination, men MoDrop består “brille-testen”.

 

Mine briller (Oakley Radar EV) kan sagtens parkeres i hjelmen - både i fronten og i nakken. Hvis du er typen, der bruger googles kan du vippe skyggen op og sætte dem under skyggen.   

 

Konklusion:
ABUS har med MoDrop skabt en hjelm, der giver masser af værdi for pengene. Et godt spændesystem, god beskyttelse - også i baghovedet, en skygge der virker fornuftigt, når du kører i sol, mulighed for opgradering til QUIN-systemet er alle sammen features, der er med til at gøre denne hjelm til et godt køb for den, der skal finde en god hjelm på et begrænset budget.

Sådan har vi testet:
Hjelmen er testet gennem forår/sommer, hvilket vil sige alt fra 12 grader og regn til 26-28 grader samtg høj sol.

 

Den er testet på det nordsjællandske spor i Rude-, Geels- og Hareskoven.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Nordic

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x