Test: ABUS MoDrop
Test: ABUS MoDrop
10.08.2022 @ 07:00

ABUS MoDrop er en MTB-hjelm til trail og enduro segmentet og leverer fornuftig ydelse til en fornuftig pris. Derudover fås den i tre varianter, en basis, en med MIPS og en med QUIN crash detection. Det er muligt at opgradere de to første modeller med QUIN crash detection system.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta:
Producent: ABUS
Produkt: MoDrop (Basis udgave)
Farver: Sort (kan fås i 7 forskellige farver)
Størrelse: Testet i Large, fås i Small 51-55 cm, Medium 54-58 cm og Large 57-61 cm.
Vægt: 360 gram i Large.
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

Introduktion:
ABUS er en virksomhed der siden 1924 har udviklet og produceret sikringsprodukter, og siden er virksomheden vokset kraftigt og består nu af tre divisioner, der dækker over alt fra cykelhjelme over låsecylindre til videoovervågning. 

 

På Feltet.dk koncentrerer vi os naturligvis og de cykelrelaterede produkter, og vi har modtaget ABUS' nye MTB-hjelm, MoDrop, til test og har kørt med den henover sommeren.
 

Vi har modtaget basis-udgaven, uden MIPS-system, og det er en hjelm beregnet til trail- og enduro kørsel. Den kan naturligvis også bruges til cross county kørsel, selvom en seriøs XC-rytter vil vælge en lettere og mere aerodynamisk hjelm. 

 

 

Komfort og pasform:
Bespændingen på MoDrop er traditionelt, men dog ganske velfungerende. Nakke-spændet er et almindeligt skrue-spænde, som dog kan reguleres cirka fem cm i højden, så har man behov for at sænke eller hæve nakkespændet er der rig mulighed for dette.

 

Remmene, der ligger på hver side af ørene, bliver holdt på plads af ABUS TriVider-system, som sikrer, at de går fri af ørerne. Det er ikke muligt at justere højden af disse, men med lidt besvær kan man justere dem lidt frem og tilbage.

 

TriVider-systemet holder dog remmene helt fri af ørerne og kombineret med den justerbare hagerem, er det nemt at finde den rette indstilling af remmene. 

 

Hjelmen har desuden aftagelige puder. Det er rigtig godt, hvis de trænger til at blive vasket og en stor justerbar skygge, der er kompatibel med hestehaler. 

 

Hjelmen går, som det fleste nye MTB-hjelme, langt ned bag ørerne og i nakken, så den yder en god beskyttelse mod slag i baghovedet.

 

Normalt skriver jeg altid, at jeg ikke ønsker at teste en hjelmsegenskaber ved styrt, og det plejer jeg heller ikke at gøre, men i denne test fik jeg altså testet det. En våd rod i et venstresving og SLAM! Så ramte jeg jorden hurtigere, end jeg kunne nå at tænke: “Nu slår jeg mig”.

 

 

Jeg slår baghovedet i jorden, men hjelmen gjorde, hvad den skulle, så jeg ikke fik nogen hovedskader. Den kunne desværre ikke forhindre de trykkede ribben...

 

Nu skal en hjelm jo passe alle hovedtyper, og da der er lige så mange hovedformer, som der er mennesker i denne verden, vil det altid være kompromisets kunst at lave en hjelm, der passer alle. Og i dette tilfælde passer hjelmen mig fint med en undtagelse.

Når jeg tager hjelmen på, kan jeg tydeligt mærke de to puder, der ligger på langs af toppen af hjelmen; det er ikke ubehageligt eller generende, men jeg kan tydeligt mærke dem, hvilket jeg ikke kan på en hjelm, der passer perfekt.

 

Det skal retfærdigvis siges, når først man koncentrerer sig om at cykle, vil man ikke lægge mærke til de to puder.

 

 

Ventilation:
Det nytter ikke noget, at en hjelm beskytter dit hoved, hvis det er ved at koge over på grund af manglende ventilation - og på dette punkt klarer MoDrop sig fint.

 

Med otte ventilationshuller ind og seks ud, er der rigelig ventilation til at holde hovedet koldt, når det går løst på sporet. De tre forreste huller er med et insektnet, der er støbt fast i hjelmen. Man kunne argumentere for at det burde være aftageligt, men jeg anser det ikke for at være et problem.

 

QUIN crash detection:
Som jeg nævnte i indledningen, er MoDrop forberedt for ABUS QUIN crash detection-systemet, som består af en QUIN-chip med sensorer som installeres i hjelmen samt en app, der forbinder via Bluetooth til chippen.

 

Chippen monteres i en solid gummi-indsats, som så monteres på bagsiden af hjelmen, og den skal oplades cirka en gang om måneden via et USB-stik. Når du tager hjelmen på, registrerer den bevægelse og forbinder sig automatisk til appen på din mobiltelefon.

 

Chippen vil registrere dine bevægelser og dermed også et styrt. Ved et styrt vil den via app’en sende en nødbesked i form af e-mail, push-meddelelser eller sms til de nødkontakter, som du har registreret i app’en.

 

Du kan slå nedtællingen og beskederne fra inden for 15 sekunder, hvis ikke det er et alvorligt styrt, enten ved at slå det fra i app’en, eller ved at slå tre gange på hjelmen. Det sidste finder jeg særligt smart, da de 15 sekunder formentlig er gået, inden du får fundet din mobiltelefon frem og stoppet nedtællingen og beskederne.

 

Da der er indbygget GPS i QUIN-chippen, vil den også vise din position i de fremsendte meddelelser, så det bliver nemmere for dine nødkontakter at sende nødhjælp til dig hurtigst muligt. 

 

 

Hvad med brillerne:
Jeg synes ofte, at en del hjelme fejler med hensyn til muligheden for at parkere brillerne i hjelmen. Jeg har måske ikke haft den rigtige hjelm eller brille-kombination, men MoDrop består “brille-testen”.

 

Mine briller (Oakley Radar EV) kan sagtens parkeres i hjelmen - både i fronten og i nakken. Hvis du er typen, der bruger googles kan du vippe skyggen op og sætte dem under skyggen.   

 

Konklusion:
ABUS har med MoDrop skabt en hjelm, der giver masser af værdi for pengene. Et godt spændesystem, god beskyttelse - også i baghovedet, en skygge der virker fornuftigt, når du kører i sol, mulighed for opgradering til QUIN-systemet er alle sammen features, der er med til at gøre denne hjelm til et godt køb for den, der skal finde en god hjelm på et begrænset budget.

Sådan har vi testet:
Hjelmen er testet gennem forår/sommer, hvilket vil sige alt fra 12 grader og regn til 26-28 grader samtg høj sol.

 

Den er testet på det nordsjællandske spor i Rude-, Geels- og Hareskoven.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Nordic

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet