Test: ABUS MoDrop
Test: ABUS MoDrop
10.08.2022 @ 07:00

ABUS MoDrop er en MTB-hjelm til trail og enduro segmentet og leverer fornuftig ydelse til en fornuftig pris. Derudover fås den i tre varianter, en basis, en med MIPS og en med QUIN crash detection. Det er muligt at opgradere de to første modeller med QUIN crash detection system.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta:
Producent: ABUS
Produkt: MoDrop (Basis udgave)
Farver: Sort (kan fås i 7 forskellige farver)
Størrelse: Testet i Large, fås i Small 51-55 cm, Medium 54-58 cm og Large 57-61 cm.
Vægt: 360 gram i Large.
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

Introduktion:
ABUS er en virksomhed der siden 1924 har udviklet og produceret sikringsprodukter, og siden er virksomheden vokset kraftigt og består nu af tre divisioner, der dækker over alt fra cykelhjelme over låsecylindre til videoovervågning. 

 

På Feltet.dk koncentrerer vi os naturligvis og de cykelrelaterede produkter, og vi har modtaget ABUS' nye MTB-hjelm, MoDrop, til test og har kørt med den henover sommeren.
 

Vi har modtaget basis-udgaven, uden MIPS-system, og det er en hjelm beregnet til trail- og enduro kørsel. Den kan naturligvis også bruges til cross county kørsel, selvom en seriøs XC-rytter vil vælge en lettere og mere aerodynamisk hjelm. 

 

 

Komfort og pasform:
Bespændingen på MoDrop er traditionelt, men dog ganske velfungerende. Nakke-spændet er et almindeligt skrue-spænde, som dog kan reguleres cirka fem cm i højden, så har man behov for at sænke eller hæve nakkespændet er der rig mulighed for dette.

 

Remmene, der ligger på hver side af ørene, bliver holdt på plads af ABUS TriVider-system, som sikrer, at de går fri af ørerne. Det er ikke muligt at justere højden af disse, men med lidt besvær kan man justere dem lidt frem og tilbage.

 

TriVider-systemet holder dog remmene helt fri af ørerne og kombineret med den justerbare hagerem, er det nemt at finde den rette indstilling af remmene. 

 

Hjelmen har desuden aftagelige puder. Det er rigtig godt, hvis de trænger til at blive vasket og en stor justerbar skygge, der er kompatibel med hestehaler. 

 

Hjelmen går, som det fleste nye MTB-hjelme, langt ned bag ørerne og i nakken, så den yder en god beskyttelse mod slag i baghovedet.

 

Normalt skriver jeg altid, at jeg ikke ønsker at teste en hjelmsegenskaber ved styrt, og det plejer jeg heller ikke at gøre, men i denne test fik jeg altså testet det. En våd rod i et venstresving og SLAM! Så ramte jeg jorden hurtigere, end jeg kunne nå at tænke: “Nu slår jeg mig”.

 

 

Jeg slår baghovedet i jorden, men hjelmen gjorde, hvad den skulle, så jeg ikke fik nogen hovedskader. Den kunne desværre ikke forhindre de trykkede ribben...

 

Nu skal en hjelm jo passe alle hovedtyper, og da der er lige så mange hovedformer, som der er mennesker i denne verden, vil det altid være kompromisets kunst at lave en hjelm, der passer alle. Og i dette tilfælde passer hjelmen mig fint med en undtagelse.

Når jeg tager hjelmen på, kan jeg tydeligt mærke de to puder, der ligger på langs af toppen af hjelmen; det er ikke ubehageligt eller generende, men jeg kan tydeligt mærke dem, hvilket jeg ikke kan på en hjelm, der passer perfekt.

 

Det skal retfærdigvis siges, når først man koncentrerer sig om at cykle, vil man ikke lægge mærke til de to puder.

 

 

Ventilation:
Det nytter ikke noget, at en hjelm beskytter dit hoved, hvis det er ved at koge over på grund af manglende ventilation - og på dette punkt klarer MoDrop sig fint.

 

Med otte ventilationshuller ind og seks ud, er der rigelig ventilation til at holde hovedet koldt, når det går løst på sporet. De tre forreste huller er med et insektnet, der er støbt fast i hjelmen. Man kunne argumentere for at det burde være aftageligt, men jeg anser det ikke for at være et problem.

 

QUIN crash detection:
Som jeg nævnte i indledningen, er MoDrop forberedt for ABUS QUIN crash detection-systemet, som består af en QUIN-chip med sensorer som installeres i hjelmen samt en app, der forbinder via Bluetooth til chippen.

 

Chippen monteres i en solid gummi-indsats, som så monteres på bagsiden af hjelmen, og den skal oplades cirka en gang om måneden via et USB-stik. Når du tager hjelmen på, registrerer den bevægelse og forbinder sig automatisk til appen på din mobiltelefon.

 

Chippen vil registrere dine bevægelser og dermed også et styrt. Ved et styrt vil den via app’en sende en nødbesked i form af e-mail, push-meddelelser eller sms til de nødkontakter, som du har registreret i app’en.

 

Du kan slå nedtællingen og beskederne fra inden for 15 sekunder, hvis ikke det er et alvorligt styrt, enten ved at slå det fra i app’en, eller ved at slå tre gange på hjelmen. Det sidste finder jeg særligt smart, da de 15 sekunder formentlig er gået, inden du får fundet din mobiltelefon frem og stoppet nedtællingen og beskederne.

 

Da der er indbygget GPS i QUIN-chippen, vil den også vise din position i de fremsendte meddelelser, så det bliver nemmere for dine nødkontakter at sende nødhjælp til dig hurtigst muligt. 

 

 

Hvad med brillerne:
Jeg synes ofte, at en del hjelme fejler med hensyn til muligheden for at parkere brillerne i hjelmen. Jeg har måske ikke haft den rigtige hjelm eller brille-kombination, men MoDrop består “brille-testen”.

 

Mine briller (Oakley Radar EV) kan sagtens parkeres i hjelmen - både i fronten og i nakken. Hvis du er typen, der bruger googles kan du vippe skyggen op og sætte dem under skyggen.   

 

Konklusion:
ABUS har med MoDrop skabt en hjelm, der giver masser af værdi for pengene. Et godt spændesystem, god beskyttelse - også i baghovedet, en skygge der virker fornuftigt, når du kører i sol, mulighed for opgradering til QUIN-systemet er alle sammen features, der er med til at gøre denne hjelm til et godt køb for den, der skal finde en god hjelm på et begrænset budget.

Sådan har vi testet:
Hjelmen er testet gennem forår/sommer, hvilket vil sige alt fra 12 grader og regn til 26-28 grader samtg høj sol.

 

Den er testet på det nordsjællandske spor i Rude-, Geels- og Hareskoven.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Nordic

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.
Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!
Stream Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser fra kl. 11
Discovery+ sender i dag Liege-Bastogne-Liege både for herrer og damer samt har optakts- og nedtaktsstudie. 
Produktnyt: Argon 18 lancerer ny cykel
Argon 18 har netop introduceret den helt nye Krypton cykel, som passer til alle terræner. 
Produktnyt: Gravelier - Ny sadel fra WTB
Det californiske mærke, WTB, lancerer en ny sadel, kaldet Gravelier, som er specielt designet til alle gravel-rytterne.
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
Produktnyt: Nye cykelcomputere fra Garmin
Garmin er klar med to nye modeller af deres populære cykelcomputere. De hedder Edge 540 og Edge 840.
Manager: Vinderen af Baskerlandet Rundt fundet
”Satser du på Vingegaard?” blev der spurgt i teaseren til managerspillet i Baskerlandet Rundt. Det hurtige svar er: ”Ja, selvfølgelig!”, men er det nok - skal der ikke mere til end bare en genert knægt fra Salling? Det hurtige svar er: ”Jo, syv ryttere mere!”
Test: Trek Checkpoint SLR 9 AXS gravel
Ny gravelcykel fra Trek, hvor komfort og aerodynamik går hånd i hånd.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.
Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x