Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

27.05.2019 @ 16:30

Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.

 

Hjelmene får masser af eksponering på Movistar-teamet, hvor især den aerodynamiske GameChanger-model har høstet masser af opmærksomhed.

 

Sidste sæson bragte ABUS så Airbreaker på markedet - den hjelm som sad på hovedet af Valverde, da han rullede over stregen som verdensmester i 2018 i Innsbruck.

 

Airbreaker er således en professionel hjelm, som helt i tråd med markedstrenden kombinerer de tre hovedingredienser i en god hjelm: Aerodynamik, ventilation og lav vægt.

 

 

ABUS Airbreaker
Farve: Sort
Størrelse: Medium (52-58 cm)
Vægt: 223 gram (vejet)
Vejl. pris: Kr. 1.899,-

 

 

Test

Markedet for cykelhjelme har været præget af at være opdelt i især to dele henover de sidste fem sæsoner. Der har været en tendens til, at hjelmene enten har været meget aerodynamiske eller meget lette og luftige.

 

De aerodynamiske hjelme har været designet til ren fart i fladt terræn, hvor der er blevet ofret noget udluftning til fordel for ren fart. Omvendt har de mere luftige hjelme gjort sig godt i varmt vejr og i bjergene, hvor udluftning er væsentlig.

 

Betingelserne - sat på spidsen - har altså været: Fart og lidt ringere komfort eller høj komfort men en lille watt-straf.

 

Nu går trenden igen mod et kompromis - den gyldne mellemvej. Med Airbreaker melder ABUS sig på banen med en hjelm som skal være både hurtig og aerodynamisk, men samtidig være så komfortabel, at den også bliver valgt på en lang og varm bjergetape i Tour de France, når Movistar-rytterne sætter sig i sadlen til sommer.

 

Det kan man sagtens fornemme på hjelmens konstruktion, som kombinerer masser af udluftning med en slank og tætsiddende silhuet, som man i høj grad kender det fra de aerodynamiske hjelme.

 

På tværs af hjelmen sørger syv kanaler for masser af mulighed for ventilation, som skal ledes hen over hovedet og ud igennem tre huller bagpå.

 

Det fungerer fremragende og hjelmen giver rigtig god ventilation og udluftning.

 

Dernæst udmærker den sig ved en vægt, som er absolut godkendt. Vores testeksemplar vejer ind på 223 gram i størrelse medium, hvilket er konkurrencedygtigt med stort set alle andre. Hjelmen er mærkbart let på hovedet.

 

 

Pasform

En af de vigtigste features ved en hjelm er pasformen. Det nytter ikke, at den er hurtigt eller let, hvis den ikke er rar at have på.

 

Airbreaker har ikke meget intern polstring. Puderne dækker den forreste del af hovedet og de er ret minimalistiske og tynde. Dog har det vist sig i vores test, at det ikke spiller negativt ind på oplevelsen.

 

Hjelmen sidder nemlig rigtig godt på hovedet (min hovedomkreds er cirka 57 centimeter). Der er fint med plads, så hjelmen glider let på plads.

 

Selv om pudesystemet er ret minimalt, så sidder hjelmen så godt, at man ingen steder er generet af, at hovedet kommer i direkte berøring med selve inderskummet. 

 

Hjelmen er forsynet med et klassisk spændesystem, som opereres bagpå ved hjælp af en drejeknap.


Spændingen leveres præcist som den skal og øges gradvist i takt med at man spænder, på en måde så det er let at ramme den rigtige pasform.

 

Selve skelettet i spændesystemet er ret let og - igen - minimalistisk, så det er med til at holde vægten nede. Det kan justeres i størrelsen, så hjelmens pasform kan forindstilles til større eller mindre hoveder inden for størrelsesspektret, inden der fintunes med drejeknappen.

 

 

På landevejen

Ude på cyklen mærkes hjelmen som nævnt rigtig let. Den sidder samtidig godt på hovedet, så det giver en samlet pakke, som man let glemmer, at man har på. Det er som regel et af de første kendetegn ved en rigtig god hjelm.

 

Det er altid svært at vurdere om en hjelm er hurtig. Men Airbreaker føles sådan. Der er ingen forstyrrelser fra vind eller nogen mærkbar drag fra nogle af hjelmens områder, når man kører med topfart på for eksempel stykker hvor vejen falder og farten går over 50 kilometer i timen.

 

Her forbliver den også støjsvag.

 

I testperioden har jeg også valgt hjelmen til løb, hvilket er en god indikator for, at jeg har følt, at den sagtens kan hamle op med de helt hurtige hjelme på markedet.

 

Skal man pege på et enkelt punkt med forbedringspotentiale, så kunne stropperne omkring ansigtet godt have været udført i et lidt mere lækkert materiale og med en bedre finish. Det ville have klædt en high-end-hjelm.

 

Airbreaker er prissat som en tophjelm også. Det vil sige, at man skal punge ud, for at få fingrene i den.


På en hjelm til den pris, kan man måske også godt forvente at den er udstyret med MIPS-systemet, som bidrager med ekstra beskyttelse ved styrt.

 

 

Konklusion

Det virker som om, at ABUS er lykkedes i den disciplin det er at udvikle produkterne med de professionelle teams. Alle parametre for en god hjelm er opfyldt og Airbreaker er et oplagt valg for alle, som vil have en hjelm, der kan bruges til alt.

 

Den er let, hurtig og lufter godt ud.

 

Design og look har jo altid en grad af subjektivitet over sig, men jeg synes også, at hjelmen er ret pæn.


Især den smalle og kompakte silhuet fungerer godt og man føler ikke, at man har en champignon på hovedet.

 

Et meget vellykket produkt - en verdensmester værdig.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Gruppen Nordic A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!
Pro Cycling Manager 2020 – Det kan vi forvente
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Test: Assos Equipe RS Spring Fall
Noget af det ypperste cykeltøj der kan trækkes på og potentielt en hel ny, funktionel dimension til forårs- og efterårsturene.  
Badehotel og barske passager
Fire år i træk har tv-serien ”Badehotellet” toppet listen over Danmarks mest populære tv-serier, og turistbranchen melder om konstant stigende interesse for klassisk badehotelsferie. Hvis kombinationen af cykling og afslapning lokker, kan man i Hjerting ved Esbjerg toppe et luksusophold op med vestjyske cykeludfordringer.  
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere
"Læs løbet - Taktik for cykelryttere" er en ny bog udgivet af Henrik Zachariassen. Den kan nu købes på Feltet.dks webshop.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet