27.05.2019 @ 16:30

Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.

 

Hjelmene får masser af eksponering på Movistar-teamet, hvor især den aerodynamiske GameChanger-model har høstet masser af opmærksomhed.

 

Sidste sæson bragte ABUS så Airbreaker på markedet - den hjelm som sad på hovedet af Valverde, da han rullede over stregen som verdensmester i 2018 i Innsbruck.

 

Airbreaker er således en professionel hjelm, som helt i tråd med markedstrenden kombinerer de tre hovedingredienser i en god hjelm: Aerodynamik, ventilation og lav vægt.

 

 

ABUS Airbreaker
Farve: Sort
Størrelse: Medium (52-58 cm)
Vægt: 223 gram (vejet)
Vejl. pris: Kr. 1.899,-

 

 

Test

Markedet for cykelhjelme har været præget af at være opdelt i især to dele henover de sidste fem sæsoner. Der har været en tendens til, at hjelmene enten har været meget aerodynamiske eller meget lette og luftige.

 

De aerodynamiske hjelme har været designet til ren fart i fladt terræn, hvor der er blevet ofret noget udluftning til fordel for ren fart. Omvendt har de mere luftige hjelme gjort sig godt i varmt vejr og i bjergene, hvor udluftning er væsentlig.

 

Betingelserne - sat på spidsen - har altså været: Fart og lidt ringere komfort eller høj komfort men en lille watt-straf.

 

Nu går trenden igen mod et kompromis - den gyldne mellemvej. Med Airbreaker melder ABUS sig på banen med en hjelm som skal være både hurtig og aerodynamisk, men samtidig være så komfortabel, at den også bliver valgt på en lang og varm bjergetape i Tour de France, når Movistar-rytterne sætter sig i sadlen til sommer.

 

Det kan man sagtens fornemme på hjelmens konstruktion, som kombinerer masser af udluftning med en slank og tætsiddende silhuet, som man i høj grad kender det fra de aerodynamiske hjelme.

 

På tværs af hjelmen sørger syv kanaler for masser af mulighed for ventilation, som skal ledes hen over hovedet og ud igennem tre huller bagpå.

 

Det fungerer fremragende og hjelmen giver rigtig god ventilation og udluftning.

 

Dernæst udmærker den sig ved en vægt, som er absolut godkendt. Vores testeksemplar vejer ind på 223 gram i størrelse medium, hvilket er konkurrencedygtigt med stort set alle andre. Hjelmen er mærkbart let på hovedet.

 

 

Pasform

En af de vigtigste features ved en hjelm er pasformen. Det nytter ikke, at den er hurtigt eller let, hvis den ikke er rar at have på.

 

Airbreaker har ikke meget intern polstring. Puderne dækker den forreste del af hovedet og de er ret minimalistiske og tynde. Dog har det vist sig i vores test, at det ikke spiller negativt ind på oplevelsen.

 

Hjelmen sidder nemlig rigtig godt på hovedet (min hovedomkreds er cirka 57 centimeter). Der er fint med plads, så hjelmen glider let på plads.

 

Selv om pudesystemet er ret minimalt, så sidder hjelmen så godt, at man ingen steder er generet af, at hovedet kommer i direkte berøring med selve inderskummet. 

 

Hjelmen er forsynet med et klassisk spændesystem, som opereres bagpå ved hjælp af en drejeknap.


Spændingen leveres præcist som den skal og øges gradvist i takt med at man spænder, på en måde så det er let at ramme den rigtige pasform.

 

Selve skelettet i spændesystemet er ret let og - igen - minimalistisk, så det er med til at holde vægten nede. Det kan justeres i størrelsen, så hjelmens pasform kan forindstilles til større eller mindre hoveder inden for størrelsesspektret, inden der fintunes med drejeknappen.

 

 

På landevejen

Ude på cyklen mærkes hjelmen som nævnt rigtig let. Den sidder samtidig godt på hovedet, så det giver en samlet pakke, som man let glemmer, at man har på. Det er som regel et af de første kendetegn ved en rigtig god hjelm.

 

Det er altid svært at vurdere om en hjelm er hurtig. Men Airbreaker føles sådan. Der er ingen forstyrrelser fra vind eller nogen mærkbar drag fra nogle af hjelmens områder, når man kører med topfart på for eksempel stykker hvor vejen falder og farten går over 50 kilometer i timen.

 

Her forbliver den også støjsvag.

 

I testperioden har jeg også valgt hjelmen til løb, hvilket er en god indikator for, at jeg har følt, at den sagtens kan hamle op med de helt hurtige hjelme på markedet.

 

Skal man pege på et enkelt punkt med forbedringspotentiale, så kunne stropperne omkring ansigtet godt have været udført i et lidt mere lækkert materiale og med en bedre finish. Det ville have klædt en high-end-hjelm.

 

Airbreaker er prissat som en tophjelm også. Det vil sige, at man skal punge ud, for at få fingrene i den.


På en hjelm til den pris, kan man måske også godt forvente at den er udstyret med MIPS-systemet, som bidrager med ekstra beskyttelse ved styrt.

 

 

Konklusion

Det virker som om, at ABUS er lykkedes i den disciplin det er at udvikle produkterne med de professionelle teams. Alle parametre for en god hjelm er opfyldt og Airbreaker er et oplagt valg for alle, som vil have en hjelm, der kan bruges til alt.

 

Den er let, hurtig og lufter godt ud.

 

Design og look har jo altid en grad af subjektivitet over sig, men jeg synes også, at hjelmen er ret pæn.


Især den smalle og kompakte silhuet fungerer godt og man føler ikke, at man har en champignon på hovedet.

 

Et meget vellykket produkt - en verdensmester værdig.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Gruppen Nordic A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet