Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 27.05.2019 @ 16:30

Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.

 

Hjelmene får masser af eksponering på Movistar-teamet, hvor især den aerodynamiske GameChanger-model har høstet masser af opmærksomhed.

 

Sidste sæson bragte ABUS så Airbreaker på markedet - den hjelm som sad på hovedet af Valverde, da han rullede over stregen som verdensmester i 2018 i Innsbruck.

 

Airbreaker er således en professionel hjelm, som helt i tråd med markedstrenden kombinerer de tre hovedingredienser i en god hjelm: Aerodynamik, ventilation og lav vægt.

 

 

ABUS Airbreaker
Farve: Sort
Størrelse: Medium (52-58 cm)
Vægt: 223 gram (vejet)
Vejl. pris: Kr. 1.899,-

 

 

Test

Markedet for cykelhjelme har været præget af at være opdelt i især to dele henover de sidste fem sæsoner. Der har været en tendens til, at hjelmene enten har været meget aerodynamiske eller meget lette og luftige.

 

De aerodynamiske hjelme har været designet til ren fart i fladt terræn, hvor der er blevet ofret noget udluftning til fordel for ren fart. Omvendt har de mere luftige hjelme gjort sig godt i varmt vejr og i bjergene, hvor udluftning er væsentlig.

 

Betingelserne - sat på spidsen - har altså været: Fart og lidt ringere komfort eller høj komfort men en lille watt-straf.

 

Nu går trenden igen mod et kompromis - den gyldne mellemvej. Med Airbreaker melder ABUS sig på banen med en hjelm som skal være både hurtig og aerodynamisk, men samtidig være så komfortabel, at den også bliver valgt på en lang og varm bjergetape i Tour de France, når Movistar-rytterne sætter sig i sadlen til sommer.

 

Det kan man sagtens fornemme på hjelmens konstruktion, som kombinerer masser af udluftning med en slank og tætsiddende silhuet, som man i høj grad kender det fra de aerodynamiske hjelme.

 

På tværs af hjelmen sørger syv kanaler for masser af mulighed for ventilation, som skal ledes hen over hovedet og ud igennem tre huller bagpå.

 

Det fungerer fremragende og hjelmen giver rigtig god ventilation og udluftning.

 

Dernæst udmærker den sig ved en vægt, som er absolut godkendt. Vores testeksemplar vejer ind på 223 gram i størrelse medium, hvilket er konkurrencedygtigt med stort set alle andre. Hjelmen er mærkbart let på hovedet.

 

 

Pasform

En af de vigtigste features ved en hjelm er pasformen. Det nytter ikke, at den er hurtigt eller let, hvis den ikke er rar at have på.

 

Airbreaker har ikke meget intern polstring. Puderne dækker den forreste del af hovedet og de er ret minimalistiske og tynde. Dog har det vist sig i vores test, at det ikke spiller negativt ind på oplevelsen.

 

Hjelmen sidder nemlig rigtig godt på hovedet (min hovedomkreds er cirka 57 centimeter). Der er fint med plads, så hjelmen glider let på plads.

 

Selv om pudesystemet er ret minimalt, så sidder hjelmen så godt, at man ingen steder er generet af, at hovedet kommer i direkte berøring med selve inderskummet. 

 

Hjelmen er forsynet med et klassisk spændesystem, som opereres bagpå ved hjælp af en drejeknap.


Spændingen leveres præcist som den skal og øges gradvist i takt med at man spænder, på en måde så det er let at ramme den rigtige pasform.

 

Selve skelettet i spændesystemet er ret let og - igen - minimalistisk, så det er med til at holde vægten nede. Det kan justeres i størrelsen, så hjelmens pasform kan forindstilles til større eller mindre hoveder inden for størrelsesspektret, inden der fintunes med drejeknappen.

 

 

På landevejen

Ude på cyklen mærkes hjelmen som nævnt rigtig let. Den sidder samtidig godt på hovedet, så det giver en samlet pakke, som man let glemmer, at man har på. Det er som regel et af de første kendetegn ved en rigtig god hjelm.

 

Det er altid svært at vurdere om en hjelm er hurtig. Men Airbreaker føles sådan. Der er ingen forstyrrelser fra vind eller nogen mærkbar drag fra nogle af hjelmens områder, når man kører med topfart på for eksempel stykker hvor vejen falder og farten går over 50 kilometer i timen.

 

Her forbliver den også støjsvag.

 

I testperioden har jeg også valgt hjelmen til løb, hvilket er en god indikator for, at jeg har følt, at den sagtens kan hamle op med de helt hurtige hjelme på markedet.

 

Skal man pege på et enkelt punkt med forbedringspotentiale, så kunne stropperne omkring ansigtet godt have været udført i et lidt mere lækkert materiale og med en bedre finish. Det ville have klædt en high-end-hjelm.

 

Airbreaker er prissat som en tophjelm også. Det vil sige, at man skal punge ud, for at få fingrene i den.


På en hjelm til den pris, kan man måske også godt forvente at den er udstyret med MIPS-systemet, som bidrager med ekstra beskyttelse ved styrt.

 

 

Konklusion

Det virker som om, at ABUS er lykkedes i den disciplin det er at udvikle produkterne med de professionelle teams. Alle parametre for en god hjelm er opfyldt og Airbreaker er et oplagt valg for alle, som vil have en hjelm, der kan bruges til alt.

 

Den er let, hurtig og lufter godt ud.

 

Design og look har jo altid en grad af subjektivitet over sig, men jeg synes også, at hjelmen er ret pæn.


Især den smalle og kompakte silhuet fungerer godt og man føler ikke, at man har en champignon på hovedet.

 

Et meget vellykket produkt - en verdensmester værdig.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Gruppen Nordic A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat