Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 27.05.2019 @ 16:30

Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.

 

Hjelmene får masser af eksponering på Movistar-teamet, hvor især den aerodynamiske GameChanger-model har høstet masser af opmærksomhed.

 

Sidste sæson bragte ABUS så Airbreaker på markedet - den hjelm som sad på hovedet af Valverde, da han rullede over stregen som verdensmester i 2018 i Innsbruck.

 

Airbreaker er således en professionel hjelm, som helt i tråd med markedstrenden kombinerer de tre hovedingredienser i en god hjelm: Aerodynamik, ventilation og lav vægt.

 

 

ABUS Airbreaker
Farve: Sort
Størrelse: Medium (52-58 cm)
Vægt: 223 gram (vejet)
Vejl. pris: Kr. 1.899,-

 

 

Test

Markedet for cykelhjelme har været præget af at være opdelt i især to dele henover de sidste fem sæsoner. Der har været en tendens til, at hjelmene enten har været meget aerodynamiske eller meget lette og luftige.

 

De aerodynamiske hjelme har været designet til ren fart i fladt terræn, hvor der er blevet ofret noget udluftning til fordel for ren fart. Omvendt har de mere luftige hjelme gjort sig godt i varmt vejr og i bjergene, hvor udluftning er væsentlig.

 

Betingelserne - sat på spidsen - har altså været: Fart og lidt ringere komfort eller høj komfort men en lille watt-straf.

 

Nu går trenden igen mod et kompromis - den gyldne mellemvej. Med Airbreaker melder ABUS sig på banen med en hjelm som skal være både hurtig og aerodynamisk, men samtidig være så komfortabel, at den også bliver valgt på en lang og varm bjergetape i Tour de France, når Movistar-rytterne sætter sig i sadlen til sommer.

 

Det kan man sagtens fornemme på hjelmens konstruktion, som kombinerer masser af udluftning med en slank og tætsiddende silhuet, som man i høj grad kender det fra de aerodynamiske hjelme.

 

På tværs af hjelmen sørger syv kanaler for masser af mulighed for ventilation, som skal ledes hen over hovedet og ud igennem tre huller bagpå.

 

Det fungerer fremragende og hjelmen giver rigtig god ventilation og udluftning.

 

Dernæst udmærker den sig ved en vægt, som er absolut godkendt. Vores testeksemplar vejer ind på 223 gram i størrelse medium, hvilket er konkurrencedygtigt med stort set alle andre. Hjelmen er mærkbart let på hovedet.

 

 

Pasform

En af de vigtigste features ved en hjelm er pasformen. Det nytter ikke, at den er hurtigt eller let, hvis den ikke er rar at have på.

 

Airbreaker har ikke meget intern polstring. Puderne dækker den forreste del af hovedet og de er ret minimalistiske og tynde. Dog har det vist sig i vores test, at det ikke spiller negativt ind på oplevelsen.

 

Hjelmen sidder nemlig rigtig godt på hovedet (min hovedomkreds er cirka 57 centimeter). Der er fint med plads, så hjelmen glider let på plads.

 

Selv om pudesystemet er ret minimalt, så sidder hjelmen så godt, at man ingen steder er generet af, at hovedet kommer i direkte berøring med selve inderskummet. 

 

Hjelmen er forsynet med et klassisk spændesystem, som opereres bagpå ved hjælp af en drejeknap.


Spændingen leveres præcist som den skal og øges gradvist i takt med at man spænder, på en måde så det er let at ramme den rigtige pasform.

 

Selve skelettet i spændesystemet er ret let og - igen - minimalistisk, så det er med til at holde vægten nede. Det kan justeres i størrelsen, så hjelmens pasform kan forindstilles til større eller mindre hoveder inden for størrelsesspektret, inden der fintunes med drejeknappen.

 

 

På landevejen

Ude på cyklen mærkes hjelmen som nævnt rigtig let. Den sidder samtidig godt på hovedet, så det giver en samlet pakke, som man let glemmer, at man har på. Det er som regel et af de første kendetegn ved en rigtig god hjelm.

 

Det er altid svært at vurdere om en hjelm er hurtig. Men Airbreaker føles sådan. Der er ingen forstyrrelser fra vind eller nogen mærkbar drag fra nogle af hjelmens områder, når man kører med topfart på for eksempel stykker hvor vejen falder og farten går over 50 kilometer i timen.

 

Her forbliver den også støjsvag.

 

I testperioden har jeg også valgt hjelmen til løb, hvilket er en god indikator for, at jeg har følt, at den sagtens kan hamle op med de helt hurtige hjelme på markedet.

 

Skal man pege på et enkelt punkt med forbedringspotentiale, så kunne stropperne omkring ansigtet godt have været udført i et lidt mere lækkert materiale og med en bedre finish. Det ville have klædt en high-end-hjelm.

 

Airbreaker er prissat som en tophjelm også. Det vil sige, at man skal punge ud, for at få fingrene i den.


På en hjelm til den pris, kan man måske også godt forvente at den er udstyret med MIPS-systemet, som bidrager med ekstra beskyttelse ved styrt.

 

 

Konklusion

Det virker som om, at ABUS er lykkedes i den disciplin det er at udvikle produkterne med de professionelle teams. Alle parametre for en god hjelm er opfyldt og Airbreaker er et oplagt valg for alle, som vil have en hjelm, der kan bruges til alt.

 

Den er let, hurtig og lufter godt ud.

 

Design og look har jo altid en grad af subjektivitet over sig, men jeg synes også, at hjelmen er ret pæn.


Især den smalle og kompakte silhuet fungerer godt og man føler ikke, at man har en champignon på hovedet.

 

Et meget vellykket produkt - en verdensmester værdig.

 

Stillet til rådighed af: ABUS Gruppen Nordic A/S

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Ny bog fra Thomas Dekker: Druk, damer og doping
Thomas Dekker var et af cykelsportens største talenter. Rabobank-rytteren fortæller i en ny bog, hvordan han ødslede sit talent væk.

Seneste indlæg i debatten

Jeg har kig på en Trek Madone 5.9 fra 2014 med nedenstående udstyr, men er i tvivl om det er et godt køb som en brugt cykel, der har kørt ca. 4.500 km. og til en pris på ca. 13-14.000 kr. Er der nogle der har erfaring med modellen og evt. har en holdning til hvad den skal koste? På forhånd tak :) - Shimano Ultegra 6800 gruppesæt med direct mounted bremser for og bag - 11 speed 11-28 Shimano Ultegra kassette - Campagnolo Bullet 50 Carbon Clincher hjulsæt med opgraderet keramisk lejre - 3T ARX-PRO frempind - 3T ERGOSUM PRO styr - Selle Italia Flite K Carbonio saddel med Carbon Rails - 2 x NewUltimate carbon flaskeholdere - Treks DuoTrap integreret kadence sensor (ANT+ Bluetooth inkluderet) -Garmin outfront mount> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat