05.01.2022 @ 13:00

Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Giant

Produkt: Revolt Advanced Pro 0

Farve: Dark Red / Grenadine

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 42.499,-

Ramme: Advanced-Grade Composite, 12x142mm thru-axle, disc, flip chip dropout

Gaffel: Advanced SL-Grade Composite, full-composite OverDrive steerer, 12mm thru-axle,
Hjul: Giant CXR 1 Carbon Disc WheelSystem (Tubeless)
Geargruppe: Shimano GRX RX-815 Di2, 2x11
Styr: Giant Contact SLR XR D-Fuse, 31.8mm - 44 cm.
Sadelpind: Giant D-Fuse SLR, composite, -5/+15mm offset

Introduktion

Revolt har efterhånden ti år på bagen, hvor den var blandt de allerførste deciderede gravelcykler. 2022-modellen er derfor en relancering med en række nye tiltag og features.

Revolts formål var og er at bygge bro mellem disciplinerne og give rytterne et redskab til skov- og grusstierne, hvor man ikke skal vælge mellem kontrollen fra en mountainbike og farten og letheden fra en landevejscykel.

2022-udgaven er bygget tro mod den originale platform, men er i processen blevet både lettere og kommer nu også med en justerbar akselafstand, som kan ændre cyklens køreegenskaber, så rytteren kan vælge efter disciplin og terræn.

 


Test

Revolt - stadig letgenkendelig

Selv om den nye Revolt er - ja - ny, så har den bibeholdt sin markante geometri, så den er let at kende.

Designet har altid gjort Revolt’en letgenkendelig med masser af slope i overrøret og de markant sænkede sadelstræbere, som siden er blevet en mere generel trend i design af cykler.

Så der er ikke meget nyt under solen, når man kun ser på overfladen af den nye Revolt. Linjerne er de samme. Hvorfor ændre på en vinder? Det synes at være filosofien fra Giant.

Mere effektiv

Ramme og gaffel har været på en lille slankekur, så den samlede pakke er cirka 200 gram lettere end den forrige generation. Det er marginaler, men der er ingen seriøs cykelrytter, som kan se sig fri fra at lægge mærke til vægten på en cykel.

Men der er også et par ændringer, som ikke kan ses med det blotte øje eller aflæses på vægten, som er med til at fremme effektiviteten i cyklen. Ændringer som Giant har lavet efter feedback fra sine professionelle testryttere, som oplever en stærkt øget konkurrence indenfor gravel-cyklingen, som stiller udvidede krav til cyklen.

På geometrien er akselafstanden blevet kortere, hvilket gør cyklen mere responsiv og livlig.

Endelig er rammens reach forøget, hvilket giver en længere cykel - også et typisk tegn på et mere race-orienteret setup. Som et konkret eksempel så er længden vokset til 387 millimeter sammenlignet med de tidligere 381 millimeter på en ramme i størrelse medium, som vi har testet.

Summen af ændringerne skal give en cykel, som er effektiv og hvis smidighed skal egne sig lige godt på veje af jord, i skarpe sving og på løse underlag.

 


Hurtig og adræt

Netop køregenskaberne er i min optik Revolt’ens helt store force. Den er alt det, som man gerne vil have en terræncykel skal være. Den er livlig, uden at den på noget tidspunkt mister balance eller bliver for sprælsk. Den kan nærmest beskrives som legesyg, hvis man kører den i varieret terræn og kommer i min optik for alvor til sin ret, hvis man kører lettere teknisk terræn, med masser af sving, retningsskift og variation i kravene til rytter og cykel.

Revolt føles let at navigere rundt uanset terræn. Noget af denne følelse kommer helt sikkert af, at cyklen faktisk har en lav vægt, hvilket altid er første skridt. Hernæst er der især to faktorer, som spiller ind. For det første er akselafstanden mellem for- og baghjul blevet kortere og cyklens trail er også reduceret. Det giver en mere livlig cykel, som så igen forstærkes af en sænket krankboks.

Det er alt sammen noget, som jeg synes, der bekommer Revolt godt. Den er ikke blot en cykel til de lange, monotone grusveje, den er også sjov at kaste rundt på små stier, hvor det går op og ned og hurtigt rundt i skarpe såvel som bløde sving.

Cyklen indbyder til fart og leg og man finder hurtigt den rette balance, så man for alvor kan have det sjovt. Jeg har i testperioden kørt en masse små rundstrækninger i en lokal naturpark, hvor jeg har forceret bakker på 15%, skarpe sving, nedkørsler og hurtige grusstykker.

Alt sammen med et kæmpe smil på læben, hvilket for mig er det ultimative kvalitetsstempel, når det kommer til køreglæde og -egenskaber.

 


Justerbar akselafstand - tilpas cyklen til terrænet


Jeg har testet cyklen med den korte akselafstand, som kan justeres med 10 millimeter som noget helt nyt. Geardroppet kan nemlig vendes om, så man øger hjulafstanden.

Den korte indstilling giver en hurtigere og mere adræt fornemmelse - som beskrevet i forrige afsnit -mens den lange indstilling forbedrer stabiliteten, hvilket især er brugbart når man kører i terræn med høj, konstant fart. Cyklens trail øges med 4 millimeter, hvilket giver mere stabilitet ved højere hastigheder. Desuden giver det plads til endnu større dæk - op til 53 millimeter.

 


Stræber efter komfort

De nye Revolt-rammer inkluderer de sænkede sadelstræbere med en endnu tyndere diameter, som skal øge eftergivenheden i cyklens bagende og derved øge komforten, som er så vigtig i groft terræn, uden at kompromittere stivheden.

Revolt’en kommer også med Giant velkendte D-Fuse-teknologi i både sadelpind og styr. Denne teknologi har været i brug siden 2014, hvor Giant udviklede den til cykelcross, og er velkendt for sine vibrationsdæmpende egenskaber.

Hvis man ikke ønsker at benytte D-Fuse-sadelpinden, så er der også mulighed for at benytte en mere klassisk, rund 30.9 millimeter pind.

Revolt’en er også meget behagelig at køre på. Bagenden er dejligt eftergivende overfor både ujævnheder og deciderede stød. Det betyder, at man sagtens kan køre hårdt og aggressivt uden at blive slået til lirekassemand. Jeg har virkelig tæsket en masse kilometer med høj intensitet på cyklen uden at skåne mig selv eller udstyret og kroppen har på ingen måde været mere mørbanket end efter en hård tur på landevejen.

Generelt synes jeg, at Giant har fundet en rigtig god formel for at tilføje komfortelementer i deres rammer uden at det på nogen måde går ud over ydeevnen. Det gælder i deres landevejsprogram såvel som her, hvor mange af teknologierne da også går igen.

Det er et stort plus i bogen for fart og hurtighed gør det bestemt ikke alene i det ujævne terræn.

 


Konklusion
 

Revolt er en af de ’originale’ gravelcykler, som var med til at bane vejen for en helt ny kategori. Den har siden nydt stor anerkendelse og den nye version gør sig i høj grad også fortjent til ros.

Revolt er alt det, som man vil have fra en terræncykel. Den er levende og sjov, men stadig nem at tæmme. Styringen og balancen føles præcis og man føler sig hurtig tryg ved at lege i skoven, på gruset og på stierne.

Det nye udskiftelige dropout giver tilmed muligheden for at forlænge akselafstanden for øget stabilitet og tolerance overfor mere jævn kørsel i høj fart. Derved kan man fintune cyklen til ens behov og lyst, hvilket er ret genialt.

Komforten kan også måle sig med de bedste på markedet, så alt i alt får man en fantastisk allround-pakke, så man kan begå sig i alle afkroge af graveldisciplinerne.Sådan har vi testet

Vi har testet cyklen på flere typer offroad-underlag og udfordret den på bakker, små sving, nedkørsler og lange jævne stræk.

Stillet til rådighed af: Giant DanmarkAlder: 38

Højde: 183 centimeter

Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 

Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x