01.07.2021 @ 08:00

I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.

I dag er der præcis ét år til, at Danmark er vært for starten af Tour de France 2022.

 

Som et led i forberedelserne til værtsskabet er direktøren for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, et smut i Frankrig sammen med sekretariatschef Claus Schøsler, projektchef Henrik Doensig Bernstein samt ruteansvarlig Jesper Worre.

 

Her har kvartetten brugt de seneste dage på blandt andet at holde flere møder med ASO og repræsentanter for de respektive start- og målbyer vedrørende den danske Tour-start.

 

”Jeg glæder mig da helt vildt. Det bliver så stort. Det er et fantastisk udstillingsvindue for Danmark. Vi skal sælge vores smukke land bedst muligt. Jeg glæder mig til at vise det på TV-skærmene”, siger Pedersen til Feltet.dk.

 

Danskerne landede i Frankrig sidste onsdag og har siden fulgt optakten, holdpræsentationen og åbningen af dette års udgave af verdens største cykelløb - alt sammen for at samle erfaring og information, som skal gøre den danske Tour-start til en mindeværdig en af slagsen.

 

Også Rigspolitiet, PET og Sundhedsstyrelsen har været en tur i Frankrig for at lære, hvordan man arrangerer og afvikler Tour de France.

 

”De står for et parallelt forløb med de franske politifolk. De har været med ude på ruten og holdt møder. De har siddet i en sikkerhedsvogn bag målstregen og fulgt med i, hvordan de styrer cykelløbet og holder øje. Lægen fra Sundhedsstyrelsen har kørt med i både reklamekaravanen og med løbslægen og så, hvordan de arbejdede”, fortæller Pedersen.

 

Efter Københavns kommune havde været til stede ved holdpræsentationen ankom repræsentanter fra Sønderborg og Nyborg kommune søndag aften for at overvære franskmændene udføre det arbejde, som de respektive kommuner skal stå for om 12 måneder.

 

”Mandag morgen klokken 6.30 var de med til at se, hvordan man bygger målområdet op. Det var i Pontivy. Klokken 12 var det klar til cykelfeltet. De var også med til at se, hvor hurtigt det hele bliver pakket ned efter etapen. Så fløj de hjem i går (tirsdag, red.)”, forklarer Pedersen, der i går aftes rejste til dagens startby Tours.

 

”Nu skal vi ind at mødes med en ASO-mand mere, og så kører vi til Tours, hvor vi skal mødes med Vejle og Roskilde. De skal i aften se, hvordan startområdet bliver bygget op. Vi skal opleve, når startmaterialet fra enkeltstarten kommer til Tours, og hvordan de bygger op i løbet af natten”, udtaler Pedersen onsdag eftermiddag.

 

Tour de France 2022 indledes med en 13 kilometer lang enkeltstart i København, og i den forbindelse udnyttede Worre onsdagens kamp mod uret til at overvære, hvorledes franskmændene afspærrer ruten forud for start.

 

Pedersen, Schøsler, Bernstein og Worre flyver hjem til Danmark senere i dag.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Mathias Blohm


Tre gange så stor som Giro d´Italia

Pedersen var også en af mændene bag Giro-starten i Danmark tilbage i 2012, men selv ikke Italiens største etapeløb vil han sammenligne med Touren.

 

”Der er sket meget i de seneste ti år. Og så er Tour de France bare tre gange så stor som Giroen. Det er noget helt andet”, siger Pedersen, der dog ikke mener, at Tourens markante størrelse udfordrer ham ekstra som løbsarrangør.

 

”Det lyder jo dumt, men jeg synes ikke, at det betyder noget på den måde. For nu har vi arbejdet med det her de seneste fem år og meget koncentreret de seneste 2,5 år, og vi har også et år mere til det. Så vi er godt med, og vi har haft ASO oppe i Danmark mange gange, så de har set de lokale forhold mange gange”, siger Pedersen og tilføjer:

 

”Det er det derfor, at jeg meget fortrøstningsfuld. Da København, Nyborg og Sønderborg tog hjem, var de meget glade. Det er en stor opgave, og vi skal tage den meget seriøst. Vi skal være gode til at kommunikere. Men den opgave løser vi også i Danmark. Jeg og alle mine kolleger er rigtig fortrøstningsfulde. Det samme er politiet og sundhedsmyndighederne”.

 

Den 3. august 2020 blev Tour-starten i Danmark officielt udskudt fra 2021 til 2022, hvilket ifølge Pedersen hverken vil gøre danskerne til en bedre eller værre vært.

 

Udskydelsen har derimod givet behov for og tid til forskellige praktiske opgaver.

 

”Da vi besluttede at flytte det i august, gik vi fra syv til fire medarbejdere i sekretariatet. Der gik en måneds tid eller to bare med at lave nye kontrakter og vedtægter og få myndighedsgodkendelser til at bruge Storebæltsbroen i 22 i stedet for 21. Der har ikke været nogen problemer, men det bureaukratiske tager tid og skal også på plads”, siger Pedersen og fortsætter:

 

”Vi har været rundt og fået lavet en bemandingsplan på alle etaperne. Hvem og hvad skal stå hvor med to frivillige, en politimand, en trafikofficiel, hegn og så videre. Den plan er helt færdig. Det er noget af det, som Jesper Worre og jeg har kunnet lave i vinteren. Vi har snakket med de lokale trafik- og miljøansvarlige kommuner. Det gik der lang tid med, for vi forventer, at vi skal bruge mellem 2500 og 2700 frivillige”.


Danskerne skal ud langs landevejen

Trods udskydelsen er Danmark på de oprindelige datoer for landets Tour-start endnu ikke helt klar til at byde verdens bedste cykelryttere velkommen, men Pedersen understreger, at dette udelukkende har udskydelsen som årsag.

 

”Der er stadigvæk en masse praktiske ting, der skal løses. Men hvis det ikke var blevet udskudt, havde vi været klar til at køre i år”, lyder det fra Pedersen, inden han adspurgt til disse praktiske ting svarer:

 

”Eksempelvis det med politiet og sundhedsmyndighederne, hvordan vi lige præcis gør det i Danmark. Det skal aftales mellem de franske og danske myndigheder”.

 

”Vi skal have nogle tekniske rapporter fra ASO. Så ved vi, hvordan start- og målområderne skal bygges op. Dem får vi omkring jul. Så ved byerne helt præcis, hvor alting skal stå. Nu kommer de tekniske folk op til os igen til september og oktober for at gøre rapporterne endeligt færdige".

 

”Der er mange, mange praktiske ting. Vi skal også have arrangeret holdpræsentationen og have planlagt med underholdning, hvordan rytterne skal cykle, og hvor vi skal holde holdbriefing før holdpræsentationen. Der er en del opgaver endnu, men som jeg siger, så havde vi været klar i år uden udskydelsen”.

 

Efter en 2020-udgave stort set uden det sædvanlige spektakel af tilskuere fortæller Pedersen i år at have oplevet et Tour de France med langt flere mennesker langs vejene og barriererne, og direktøren håber naturligvis at se de danske cykelfans præge nationens landskab i juli 2022.

 

Faktisk anser han antallet af tilskuere som et altafgørende vurderingskriterium for sin egen og kollegernes indsats som arrangører.

 

”Det vigtigste bliver at kommunikere, så vi får mange danskere og turister ud langs vejene. De skal ud at opleve Tour de France, når en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Det skal vi være gode til at kommunikere, så der bliver sort af mennesker”, slutter Alex Pedersen.

 

Tour de France 2022 indledes den 1. juli med en enkeltstart på 13 kilometer i København efterfulgt af 2. etapes 199 kilometer mellem Roskilde og Nyborg. Den danske Grand Départ konkluderer med den 182 kilometer lange 3. etape, som går fra Vejle til Sønderborg.
 

SE TOUR DE FRANCE PÅ DISCOVERY+ HELT UDEN REKLAMER

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.
Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend
Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.
Produktnyt: Cadex udvider samlingen af cykelkomponenter med racerstyr
Cadex har lanceret et racerstyr, som er et superlet styr støbt i ét carbonstykke, der leverer en ydeevne med fokus på stivhed, komfort og håndtering.
Livestream Vueltaen for 99 kroner - uden afbrydelser
Vil du gerne se alle etaper af Vuelta a España, så har Feltet.dk i samarbejde med Discovery+ et godt tilbud.
Produktnyt: Shimano lancerer nye 12-speed geargrupper
Shimano har netop lanceret to nye geargrupper. En 12-speed Shimano Dura-ace gruppe (R9200) og en 12-speed Ultegra gruppe (R8100).
Cross-DM til Aarhus: Arrangør lover stor DM-fest
Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.
Livestream nu: Rent Liv løbet i Skive
I dag bliver det danske UCI-løb, Rent Liv-løbet i Skive, afviklet. Hele løbet kan ses GRATIS på Feltet.dk.
Weekendens to danske UCI-løb streames på Feltet.dk
Lørdag og søndag køres der i denne uge UCI-løb i Danmark, og startlisterne tager form til weekendens to brag på de danske landeveje. 
Produktnyt: Cannondale lancerer SuperSix EVO CX og SE
Cannondale lancerer i dag to nye gravelcykler, som er bygget på deres succesfulde EVO-landevejsramme.
Se billeder og video af Corts sejr
Magnus Cort vandt en helt fantastisk etapesejr i Vuelta a España, da hans vandt torsdagens etape.
Stor Vuelta a España-guide
Feltet.dk giver dig i denne artikel en guide til årets Vuelta a España. Find alle de væsentlige oplysninger om løbet.
Produktnyt: Canyon Lux Trail
Den nye Lux Trail indeholder alt det, der gør Lux’en fremragende.
Test: Wilier Jena Hybrid E-gravel
Elcykel fra Wilier til terrænet, der overrasker med sin lave vægt og sin gode komfort.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x