01.07.2021 @ 08:00

I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.

I dag er der præcis ét år til, at Danmark er vært for starten af Tour de France 2022.

 

Som et led i forberedelserne til værtsskabet er direktøren for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, et smut i Frankrig sammen med sekretariatschef Claus Schøsler, projektchef Henrik Doensig Bernstein samt ruteansvarlig Jesper Worre.

 

Her har kvartetten brugt de seneste dage på blandt andet at holde flere møder med ASO og repræsentanter for de respektive start- og målbyer vedrørende den danske Tour-start.

 

”Jeg glæder mig da helt vildt. Det bliver så stort. Det er et fantastisk udstillingsvindue for Danmark. Vi skal sælge vores smukke land bedst muligt. Jeg glæder mig til at vise det på TV-skærmene”, siger Pedersen til Feltet.dk.

 

Danskerne landede i Frankrig sidste onsdag og har siden fulgt optakten, holdpræsentationen og åbningen af dette års udgave af verdens største cykelløb - alt sammen for at samle erfaring og information, som skal gøre den danske Tour-start til en mindeværdig en af slagsen.

 

Også Rigspolitiet, PET og Sundhedsstyrelsen har været en tur i Frankrig for at lære, hvordan man arrangerer og afvikler Tour de France.

 

”De står for et parallelt forløb med de franske politifolk. De har været med ude på ruten og holdt møder. De har siddet i en sikkerhedsvogn bag målstregen og fulgt med i, hvordan de styrer cykelløbet og holder øje. Lægen fra Sundhedsstyrelsen har kørt med i både reklamekaravanen og med løbslægen og så, hvordan de arbejdede”, fortæller Pedersen.

 

Efter Københavns kommune havde været til stede ved holdpræsentationen ankom repræsentanter fra Sønderborg og Nyborg kommune søndag aften for at overvære franskmændene udføre det arbejde, som de respektive kommuner skal stå for om 12 måneder.

 

”Mandag morgen klokken 6.30 var de med til at se, hvordan man bygger målområdet op. Det var i Pontivy. Klokken 12 var det klar til cykelfeltet. De var også med til at se, hvor hurtigt det hele bliver pakket ned efter etapen. Så fløj de hjem i går (tirsdag, red.)”, forklarer Pedersen, der i går aftes rejste til dagens startby Tours.

 

”Nu skal vi ind at mødes med en ASO-mand mere, og så kører vi til Tours, hvor vi skal mødes med Vejle og Roskilde. De skal i aften se, hvordan startområdet bliver bygget op. Vi skal opleve, når startmaterialet fra enkeltstarten kommer til Tours, og hvordan de bygger op i løbet af natten”, udtaler Pedersen onsdag eftermiddag.

 

Tour de France 2022 indledes med en 13 kilometer lang enkeltstart i København, og i den forbindelse udnyttede Worre onsdagens kamp mod uret til at overvære, hvorledes franskmændene afspærrer ruten forud for start.

 

Pedersen, Schøsler, Bernstein og Worre flyver hjem til Danmark senere i dag.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Mathias Blohm


Tre gange så stor som Giro d´Italia

Pedersen var også en af mændene bag Giro-starten i Danmark tilbage i 2012, men selv ikke Italiens største etapeløb vil han sammenligne med Touren.

 

”Der er sket meget i de seneste ti år. Og så er Tour de France bare tre gange så stor som Giroen. Det er noget helt andet”, siger Pedersen, der dog ikke mener, at Tourens markante størrelse udfordrer ham ekstra som løbsarrangør.

 

”Det lyder jo dumt, men jeg synes ikke, at det betyder noget på den måde. For nu har vi arbejdet med det her de seneste fem år og meget koncentreret de seneste 2,5 år, og vi har også et år mere til det. Så vi er godt med, og vi har haft ASO oppe i Danmark mange gange, så de har set de lokale forhold mange gange”, siger Pedersen og tilføjer:

 

”Det er det derfor, at jeg meget fortrøstningsfuld. Da København, Nyborg og Sønderborg tog hjem, var de meget glade. Det er en stor opgave, og vi skal tage den meget seriøst. Vi skal være gode til at kommunikere. Men den opgave løser vi også i Danmark. Jeg og alle mine kolleger er rigtig fortrøstningsfulde. Det samme er politiet og sundhedsmyndighederne”.

 

Den 3. august 2020 blev Tour-starten i Danmark officielt udskudt fra 2021 til 2022, hvilket ifølge Pedersen hverken vil gøre danskerne til en bedre eller værre vært.

 

Udskydelsen har derimod givet behov for og tid til forskellige praktiske opgaver.

 

”Da vi besluttede at flytte det i august, gik vi fra syv til fire medarbejdere i sekretariatet. Der gik en måneds tid eller to bare med at lave nye kontrakter og vedtægter og få myndighedsgodkendelser til at bruge Storebæltsbroen i 22 i stedet for 21. Der har ikke været nogen problemer, men det bureaukratiske tager tid og skal også på plads”, siger Pedersen og fortsætter:

 

”Vi har været rundt og fået lavet en bemandingsplan på alle etaperne. Hvem og hvad skal stå hvor med to frivillige, en politimand, en trafikofficiel, hegn og så videre. Den plan er helt færdig. Det er noget af det, som Jesper Worre og jeg har kunnet lave i vinteren. Vi har snakket med de lokale trafik- og miljøansvarlige kommuner. Det gik der lang tid med, for vi forventer, at vi skal bruge mellem 2500 og 2700 frivillige”.


Danskerne skal ud langs landevejen

Trods udskydelsen er Danmark på de oprindelige datoer for landets Tour-start endnu ikke helt klar til at byde verdens bedste cykelryttere velkommen, men Pedersen understreger, at dette udelukkende har udskydelsen som årsag.

 

”Der er stadigvæk en masse praktiske ting, der skal løses. Men hvis det ikke var blevet udskudt, havde vi været klar til at køre i år”, lyder det fra Pedersen, inden han adspurgt til disse praktiske ting svarer:

 

”Eksempelvis det med politiet og sundhedsmyndighederne, hvordan vi lige præcis gør det i Danmark. Det skal aftales mellem de franske og danske myndigheder”.

 

”Vi skal have nogle tekniske rapporter fra ASO. Så ved vi, hvordan start- og målområderne skal bygges op. Dem får vi omkring jul. Så ved byerne helt præcis, hvor alting skal stå. Nu kommer de tekniske folk op til os igen til september og oktober for at gøre rapporterne endeligt færdige".

 

”Der er mange, mange praktiske ting. Vi skal også have arrangeret holdpræsentationen og have planlagt med underholdning, hvordan rytterne skal cykle, og hvor vi skal holde holdbriefing før holdpræsentationen. Der er en del opgaver endnu, men som jeg siger, så havde vi været klar i år uden udskydelsen”.

 

Efter en 2020-udgave stort set uden det sædvanlige spektakel af tilskuere fortæller Pedersen i år at have oplevet et Tour de France med langt flere mennesker langs vejene og barriererne, og direktøren håber naturligvis at se de danske cykelfans præge nationens landskab i juli 2022.

 

Faktisk anser han antallet af tilskuere som et altafgørende vurderingskriterium for sin egen og kollegernes indsats som arrangører.

 

”Det vigtigste bliver at kommunikere, så vi får mange danskere og turister ud langs vejene. De skal ud at opleve Tour de France, når en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Det skal vi være gode til at kommunikere, så der bliver sort af mennesker”, slutter Alex Pedersen.

 

Tour de France 2022 indledes den 1. juli med en enkeltstart på 13 kilometer i København efterfulgt af 2. etapes 199 kilometer mellem Roskilde og Nyborg. Den danske Grand Départ konkluderer med den 182 kilometer lange 3. etape, som går fra Vejle til Sønderborg.
 

SE TOUR DE FRANCE PÅ DISCOVERY+ HELT UDEN REKLAMER

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x