01.07.2021 @ 08:00

I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.

I dag er der præcis ét år til, at Danmark er vært for starten af Tour de France 2022.

 

Som et led i forberedelserne til værtsskabet er direktøren for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, et smut i Frankrig sammen med sekretariatschef Claus Schøsler, projektchef Henrik Doensig Bernstein samt ruteansvarlig Jesper Worre.

 

Her har kvartetten brugt de seneste dage på blandt andet at holde flere møder med ASO og repræsentanter for de respektive start- og målbyer vedrørende den danske Tour-start.

 

”Jeg glæder mig da helt vildt. Det bliver så stort. Det er et fantastisk udstillingsvindue for Danmark. Vi skal sælge vores smukke land bedst muligt. Jeg glæder mig til at vise det på TV-skærmene”, siger Pedersen til Feltet.dk.

 

Danskerne landede i Frankrig sidste onsdag og har siden fulgt optakten, holdpræsentationen og åbningen af dette års udgave af verdens største cykelløb - alt sammen for at samle erfaring og information, som skal gøre den danske Tour-start til en mindeværdig en af slagsen.

 

Også Rigspolitiet, PET og Sundhedsstyrelsen har været en tur i Frankrig for at lære, hvordan man arrangerer og afvikler Tour de France.

 

”De står for et parallelt forløb med de franske politifolk. De har været med ude på ruten og holdt møder. De har siddet i en sikkerhedsvogn bag målstregen og fulgt med i, hvordan de styrer cykelløbet og holder øje. Lægen fra Sundhedsstyrelsen har kørt med i både reklamekaravanen og med løbslægen og så, hvordan de arbejdede”, fortæller Pedersen.

 

Efter Københavns kommune havde været til stede ved holdpræsentationen ankom repræsentanter fra Sønderborg og Nyborg kommune søndag aften for at overvære franskmændene udføre det arbejde, som de respektive kommuner skal stå for om 12 måneder.

 

”Mandag morgen klokken 6.30 var de med til at se, hvordan man bygger målområdet op. Det var i Pontivy. Klokken 12 var det klar til cykelfeltet. De var også med til at se, hvor hurtigt det hele bliver pakket ned efter etapen. Så fløj de hjem i går (tirsdag, red.)”, forklarer Pedersen, der i går aftes rejste til dagens startby Tours.

 

”Nu skal vi ind at mødes med en ASO-mand mere, og så kører vi til Tours, hvor vi skal mødes med Vejle og Roskilde. De skal i aften se, hvordan startområdet bliver bygget op. Vi skal opleve, når startmaterialet fra enkeltstarten kommer til Tours, og hvordan de bygger op i løbet af natten”, udtaler Pedersen onsdag eftermiddag.

 

Tour de France 2022 indledes med en 13 kilometer lang enkeltstart i København, og i den forbindelse udnyttede Worre onsdagens kamp mod uret til at overvære, hvorledes franskmændene afspærrer ruten forud for start.

 

Pedersen, Schøsler, Bernstein og Worre flyver hjem til Danmark senere i dag.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Mathias Blohm


Tre gange så stor som Giro d´Italia

Pedersen var også en af mændene bag Giro-starten i Danmark tilbage i 2012, men selv ikke Italiens største etapeløb vil han sammenligne med Touren.

 

”Der er sket meget i de seneste ti år. Og så er Tour de France bare tre gange så stor som Giroen. Det er noget helt andet”, siger Pedersen, der dog ikke mener, at Tourens markante størrelse udfordrer ham ekstra som løbsarrangør.

 

”Det lyder jo dumt, men jeg synes ikke, at det betyder noget på den måde. For nu har vi arbejdet med det her de seneste fem år og meget koncentreret de seneste 2,5 år, og vi har også et år mere til det. Så vi er godt med, og vi har haft ASO oppe i Danmark mange gange, så de har set de lokale forhold mange gange”, siger Pedersen og tilføjer:

 

”Det er det derfor, at jeg meget fortrøstningsfuld. Da København, Nyborg og Sønderborg tog hjem, var de meget glade. Det er en stor opgave, og vi skal tage den meget seriøst. Vi skal være gode til at kommunikere. Men den opgave løser vi også i Danmark. Jeg og alle mine kolleger er rigtig fortrøstningsfulde. Det samme er politiet og sundhedsmyndighederne”.

 

Den 3. august 2020 blev Tour-starten i Danmark officielt udskudt fra 2021 til 2022, hvilket ifølge Pedersen hverken vil gøre danskerne til en bedre eller værre vært.

 

Udskydelsen har derimod givet behov for og tid til forskellige praktiske opgaver.

 

”Da vi besluttede at flytte det i august, gik vi fra syv til fire medarbejdere i sekretariatet. Der gik en måneds tid eller to bare med at lave nye kontrakter og vedtægter og få myndighedsgodkendelser til at bruge Storebæltsbroen i 22 i stedet for 21. Der har ikke været nogen problemer, men det bureaukratiske tager tid og skal også på plads”, siger Pedersen og fortsætter:

 

”Vi har været rundt og fået lavet en bemandingsplan på alle etaperne. Hvem og hvad skal stå hvor med to frivillige, en politimand, en trafikofficiel, hegn og så videre. Den plan er helt færdig. Det er noget af det, som Jesper Worre og jeg har kunnet lave i vinteren. Vi har snakket med de lokale trafik- og miljøansvarlige kommuner. Det gik der lang tid med, for vi forventer, at vi skal bruge mellem 2500 og 2700 frivillige”.


Danskerne skal ud langs landevejen

Trods udskydelsen er Danmark på de oprindelige datoer for landets Tour-start endnu ikke helt klar til at byde verdens bedste cykelryttere velkommen, men Pedersen understreger, at dette udelukkende har udskydelsen som årsag.

 

”Der er stadigvæk en masse praktiske ting, der skal løses. Men hvis det ikke var blevet udskudt, havde vi været klar til at køre i år”, lyder det fra Pedersen, inden han adspurgt til disse praktiske ting svarer:

 

”Eksempelvis det med politiet og sundhedsmyndighederne, hvordan vi lige præcis gør det i Danmark. Det skal aftales mellem de franske og danske myndigheder”.

 

”Vi skal have nogle tekniske rapporter fra ASO. Så ved vi, hvordan start- og målområderne skal bygges op. Dem får vi omkring jul. Så ved byerne helt præcis, hvor alting skal stå. Nu kommer de tekniske folk op til os igen til september og oktober for at gøre rapporterne endeligt færdige".

 

”Der er mange, mange praktiske ting. Vi skal også have arrangeret holdpræsentationen og have planlagt med underholdning, hvordan rytterne skal cykle, og hvor vi skal holde holdbriefing før holdpræsentationen. Der er en del opgaver endnu, men som jeg siger, så havde vi været klar i år uden udskydelsen”.

 

Efter en 2020-udgave stort set uden det sædvanlige spektakel af tilskuere fortæller Pedersen i år at have oplevet et Tour de France med langt flere mennesker langs vejene og barriererne, og direktøren håber naturligvis at se de danske cykelfans præge nationens landskab i juli 2022.

 

Faktisk anser han antallet af tilskuere som et altafgørende vurderingskriterium for sin egen og kollegernes indsats som arrangører.

 

”Det vigtigste bliver at kommunikere, så vi får mange danskere og turister ud langs vejene. De skal ud at opleve Tour de France, når en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Det skal vi være gode til at kommunikere, så der bliver sort af mennesker”, slutter Alex Pedersen.

 

Tour de France 2022 indledes den 1. juli med en enkeltstart på 13 kilometer i København efterfulgt af 2. etapes 199 kilometer mellem Roskilde og Nyborg. Den danske Grand Départ konkluderer med den 182 kilometer lange 3. etape, som går fra Vejle til Sønderborg.
 

SE TOUR DE FRANCE PÅ DISCOVERY+ HELT UDEN REKLAMER

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x