17.09.2019 @ 11:00

I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

 

To punkteringer og en ødelagt debut

Jeg trækker cyklen langs landevejen på det lange lige stykke henimod den lille flække, der hedder Kornerup. Min kammerat, som jeg stillede til start med, har jeg lige sendt i forvejen. Der er ingen grund til at han skal vente på mig… igen.

 

Jeg trykker frustreret på mit bagdæk, kun for at konstatere endnu en gang, at det er helt og aldeles fladt.

 

Hvis bare det var første gang, at det var punkteret, men i stedet må jeg frustreret erkende, at for anden gang i dag er der ikke mere luft i dækket.

 

I dag skulle ellers have været min debut. Mit første motionsløb nogensinde, og så ovenikøbet i Danmarks ældste cykelløb ’Stjerneløbet’, men skæbnen ville det sådan, at jeg punkterede for anden gang, da jeg var helt ude omkring Blæsenborg. Næsten så langt væk fra Roskilde vi ville komme den dag.

 

Slukøret trækker jeg cyklen videre. De allerbagerste i løbet passerer mig lidt efter. Jeg råber til dem ”Hvor langt er der ind til Roskilde herfra?”. ”Cirka ti kilometer vil jeg tro” bliver det nedslående svar tilbage.

 

Jeg indstiller mig mentalt på at skulle bruge lidt tid på turen hjem, og trækker sagtmodigt videre.

 

En sølvfarvet Skoda trækker ind

Men snart ser jeg en sølvfarvet Skoda, en nærmest ikonisk bil ved cykelløb, komme kørende imod mig. Manden i bilen er tydeligvis tilknyttet løbet, og han ruller vinduet ned og kigger spørgende på mig. Jeg forklarer min situation, og han fortæller mig, at jeg da ikke skal trække den lange vej tilbage.

 

Han får lynhurtigt lagt sæderne ned, skilt min cykel ad og før jeg ved af det, udgår jeg af Stjerneløbet 2019 som var jeg Thibaut Pinot.

 

Manden i bilen hedder Palle, og han er tidligere næstformand i Roskilde Cykelring. Nu hjælper han sin gode kammerat Bo Wacker fra DGI med at arrangere løbet, fortæller han.

 

Det frivillige miljø på nærmeste hold

Turen hjem bliver dog ikke den lige vej. For først kører vi ud forbi det vendepunkt ved Blæsenborg, hvor jeg punkterede. Egentlig en meget passende destination på denne dag, hvor der blæste en voldsom modvind på ruten.

 

Her samler vi René og Mikkel op. Far og søn så vidt jeg kan se. De har stået der hele formiddagen og guidet de 500 motionister, der deltog i Stjerneløbet.

 

De tre frivillige får hurtigt samlet skiltene sammen, og vi kører tilbage imod Roskilde. I bilen fortæller René grinende, at flere ryttere troede at han var vendepunktet, og at de havde kørt rundt om ham, da de skulle vende om for at køre tilbage imod Roskilde.

 

Det næste stykke tid går med at køre tilbage langs ruten. Tilbage imod Stændertorvet i Roskilde hvorfra løbet var startet, og hvor rytterne skulle passere tre gange, før de var færdige med løbets 68 kilometer.

 

På den cirka ti kilometer lange tur stopper vi ved de forskellige poster, hvor frivillige ligesom René og Mikkel, har stået og guidet rytterne hele formiddagen.

 

Alle steder er humøret højt, selvom regnen er begyndt at vælte ned, og det blæser med vindstød på helt op imod 15 meter i sekundet. Jeg tænker lidt selvtilfreds på min kammerat, der måtte fortsætte alene i regnen, mens jeg nu sidder i en Skoda.

 

Palle og René springer flere gange ud af bilen for at samle skilte op, imens jeg bliver bedt om at blive siddende i bilen. Iskold i hele kroppen men samtidig fuld af varme over at se det frivillige cykelmiljø i fuld vigør.

 

Imens de samler udstyret sammen, får jeg lov til at låne Mikkels telefon, så jeg kan ringe og fortælle min kæreste, at jeg muligvis kommer tilbage til Roskilde lidt før tid. Jeg giver telefonen tilbage til Mikkel, og sidder med et lille smil på læben resten af vejen ind imod Torvet.

 

Tordenskjolds soldater holder Danmark i bevægelse

Den her artikel skal ses som en hyldest til det frivillige miljø, der hvert år arrangerer massevis af cykelløb landet over. Disse mennesker er kulturbærere for det danske cykelmiljø, og er stærkt medvirkende til at holde Danmark i bevægelse samt den danske talentgryde indenfor cykelsport i kog.

 

Folk som Palle, René og Mikkel får ikke mere ud af det, end en hjemmesmurt madpakke, en selvlysende vest til låns og måske et bidrag til den lokale sportsforening, hvis de er heldige. Alligevel tropper folk som dem op, hver gang der er brug for det.

 

Men vi skal passe på dette miljø. For som Palle fortalte mig er det Tordenskjolds soldater, hver gang der skal køres løb. Man tager de frivillige man kan få, for der er ikke mange af disse ildsjæle i landet.

 

Da vi kommer tilbage til Stændertorvet i Roskilde, får vi min cykel ud af bilens baggagerum, og Palle giver mig en sidste afskedshilsen, ved at give den her cykeldebutant, et par fifs til hvordan man nemt samler cyklen igen.

 

Hvad han ikke ved af, er at han har lært mig så meget mere end at samle cykel i løbet af den her dag.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VM I EFTERÅRSSPILLET

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hej, Jeg skal bruge en god hverdagscykel og overvejer denne Cube Nulane https://cykelshoppen.dk/herre-citybike/cube-nulane-blue-herrecykel-2023?optionId=63990&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlZixBhCoARIsAIC745BBjda9uHx53aTfD60y_JyOEkfDQPjyjOdXTPQcK0EKNOkRWbFmRJkaAvw1EALw_wcB Dog ville jeg høre om nogen har erfaringer med at købe fra udlandet, fx Tyskland? I så fald, nogen der kender nogle gode shops? Vil man typisk kunne spare nogle penge? Og er der ulemper, fx ift. forsikring? Tak! Giovanni Lonardi fik på lidt kontroversiel vis karrierens første sejr og kan nu jagte mere succes iført løbets førertrøje. Han får chancen igen allerede onsdag, hvor der er lagt op til endnu en spurt i den hyppigt besøgt by Bodrum, men da der denne gang som noget nyt venter en meget stejl bakke på den sidste kilometer vil det være en helt anden afslutning end i dag og en spurt, der minder meget mere om den, der gav Max Kanter mandagens sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Maikel Zijlaard gav Tudor en drømmestart på deres store hjemmebaneløb med en fornem sejr på prologen, der som ventet ikke skabte de store forskelle i klassementet. Det lille, schweiziske mandskab har endda en god chance for at tage endnu en sejr allerede onsdag, hvor den første af de to sprinteretaper på årets sprintervenlige rute venter, og selvom der som så ofte før i Romandiet skal klatres, hvis man vil spurte, er klatreudfordringerne denne gang mere overkommelige, end de før har været det. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_romandie_2024/Danny van Poppel troede, at han havde vundet dagens etape i Tyrkiet Rundt, men efter målstregen blev han deklasseret, da han lukkede Giovanni Lonardi inde. Se episoden herunder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/se_spurten_der_fik_bora-profil_deklasseret/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet