Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

17.09.2019 @ 11:00

I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

 

To punkteringer og en ødelagt debut

Jeg trækker cyklen langs landevejen på det lange lige stykke henimod den lille flække, der hedder Kornerup. Min kammerat, som jeg stillede til start med, har jeg lige sendt i forvejen. Der er ingen grund til at han skal vente på mig… igen.

 

Jeg trykker frustreret på mit bagdæk, kun for at konstatere endnu en gang, at det er helt og aldeles fladt.

 

Hvis bare det var første gang, at det var punkteret, men i stedet må jeg frustreret erkende, at for anden gang i dag er der ikke mere luft i dækket.

 

I dag skulle ellers have været min debut. Mit første motionsløb nogensinde, og så ovenikøbet i Danmarks ældste cykelløb ’Stjerneløbet’, men skæbnen ville det sådan, at jeg punkterede for anden gang, da jeg var helt ude omkring Blæsenborg. Næsten så langt væk fra Roskilde vi ville komme den dag.

 

Slukøret trækker jeg cyklen videre. De allerbagerste i løbet passerer mig lidt efter. Jeg råber til dem ”Hvor langt er der ind til Roskilde herfra?”. ”Cirka ti kilometer vil jeg tro” bliver det nedslående svar tilbage.

 

Jeg indstiller mig mentalt på at skulle bruge lidt tid på turen hjem, og trækker sagtmodigt videre.

 

En sølvfarvet Skoda trækker ind

Men snart ser jeg en sølvfarvet Skoda, en nærmest ikonisk bil ved cykelløb, komme kørende imod mig. Manden i bilen er tydeligvis tilknyttet løbet, og han ruller vinduet ned og kigger spørgende på mig. Jeg forklarer min situation, og han fortæller mig, at jeg da ikke skal trække den lange vej tilbage.

 

Han får lynhurtigt lagt sæderne ned, skilt min cykel ad og før jeg ved af det, udgår jeg af Stjerneløbet 2019 som var jeg Thibaut Pinot.

 

Manden i bilen hedder Palle, og han er tidligere næstformand i Roskilde Cykelring. Nu hjælper han sin gode kammerat Bo Wacker fra DGI med at arrangere løbet, fortæller han.

 

Det frivillige miljø på nærmeste hold

Turen hjem bliver dog ikke den lige vej. For først kører vi ud forbi det vendepunkt ved Blæsenborg, hvor jeg punkterede. Egentlig en meget passende destination på denne dag, hvor der blæste en voldsom modvind på ruten.

 

Her samler vi René og Mikkel op. Far og søn så vidt jeg kan se. De har stået der hele formiddagen og guidet de 500 motionister, der deltog i Stjerneløbet.

 

De tre frivillige får hurtigt samlet skiltene sammen, og vi kører tilbage imod Roskilde. I bilen fortæller René grinende, at flere ryttere troede at han var vendepunktet, og at de havde kørt rundt om ham, da de skulle vende om for at køre tilbage imod Roskilde.

 

Det næste stykke tid går med at køre tilbage langs ruten. Tilbage imod Stændertorvet i Roskilde hvorfra løbet var startet, og hvor rytterne skulle passere tre gange, før de var færdige med løbets 68 kilometer.

 

På den cirka ti kilometer lange tur stopper vi ved de forskellige poster, hvor frivillige ligesom René og Mikkel, har stået og guidet rytterne hele formiddagen.

 

Alle steder er humøret højt, selvom regnen er begyndt at vælte ned, og det blæser med vindstød på helt op imod 15 meter i sekundet. Jeg tænker lidt selvtilfreds på min kammerat, der måtte fortsætte alene i regnen, mens jeg nu sidder i en Skoda.

 

Palle og René springer flere gange ud af bilen for at samle skilte op, imens jeg bliver bedt om at blive siddende i bilen. Iskold i hele kroppen men samtidig fuld af varme over at se det frivillige cykelmiljø i fuld vigør.

 

Imens de samler udstyret sammen, får jeg lov til at låne Mikkels telefon, så jeg kan ringe og fortælle min kæreste, at jeg muligvis kommer tilbage til Roskilde lidt før tid. Jeg giver telefonen tilbage til Mikkel, og sidder med et lille smil på læben resten af vejen ind imod Torvet.

 

Tordenskjolds soldater holder Danmark i bevægelse

Den her artikel skal ses som en hyldest til det frivillige miljø, der hvert år arrangerer massevis af cykelløb landet over. Disse mennesker er kulturbærere for det danske cykelmiljø, og er stærkt medvirkende til at holde Danmark i bevægelse samt den danske talentgryde indenfor cykelsport i kog.

 

Folk som Palle, René og Mikkel får ikke mere ud af det, end en hjemmesmurt madpakke, en selvlysende vest til låns og måske et bidrag til den lokale sportsforening, hvis de er heldige. Alligevel tropper folk som dem op, hver gang der er brug for det.

 

Men vi skal passe på dette miljø. For som Palle fortalte mig er det Tordenskjolds soldater, hver gang der skal køres løb. Man tager de frivillige man kan få, for der er ikke mange af disse ildsjæle i landet.

 

Da vi kommer tilbage til Stændertorvet i Roskilde, får vi min cykel ud af bilens baggagerum, og Palle giver mig en sidste afskedshilsen, ved at give den her cykeldebutant, et par fifs til hvordan man nemt samler cyklen igen.

 

Hvad han ikke ved af, er at han har lært mig så meget mere end at samle cykel i løbet af den her dag.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VM I EFTERÅRSSPILLET

Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.

Instagram #motionsfeltet

Ny bog: +50 og hurtig
Træn effektivt og vær stærk resten af dit liv. Forfatteren Joe Friel trækker på den nyeste forskning, og den viser, at ældre sagtens kan træne hårdt og skabe gode præstationer, selvom de kommer godt over 50 år.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Se Mads Pedersens nye VM-trøje og cykel
I dag får Mads Pedersen debut i VM-trøjen - og Trek har specialesignet en ny cykel til den danske verdensmester.
GOOD VIBES ONLY - Store legedag hos Specialized
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Ugens tilbud - de fem skarpe
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe tilbud.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 3
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Profil Optik: Sports- og solbriller til en aktiv livsstil
Profil Optik sætter fokus på to brands: Oakley og deres eget mærke Rigel. Begge mærker kan være med til at forbedre din ydeevne på sadlen.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Boganmeldelse: Landevejscykling i Sydeuropa
I samarbejde med Politikens Forlag har forfatteren, motionsrytteren og rejsearrangøren Thomas Alstrup udgivet bogen Landevejscykling i Sydeuropa. Bogen er god, relevant og velskrevet, men den har også sine begrænsninger.
Flere penge til bedre og mere bæredygtige MTB-spor
DGI skal være med til at udvikle en ny uddannelse i gode mountainbikespor. Projektet samler seks lande og har fået 2,9 millioner kroner i støtte fra EU.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 2
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.    
Test: Liv Infinita SX/Giant Rail SX
En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.
Produktnyt: Lazer lancerer Genesis – deres letteste hjelm
Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 1
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet