17.04.2022 @ 07:06

Kort sagt har Scope kavet lavet et scoop. UCI (den Internationale Cykleunion) har nemlig godkendt at med Scopes nye produkt Atmoz kan cykelrytterne selv styre dæktrykket, imens de kan cykler. Genialt? 

Mærket Scope har trukket overskrifter forud for Paris-Roubaix. Cykelhjulproducenten fik nemlig godkendt et nyt revoluserende system kort før verdens største endagsløb.

 

Scope kalder dæktrykssystemet for Atmoz. I denne artikel tager Feltet.dk dig bagom teknologien via tekst, video og billeder.

 

Se Scope forklarer teknologien i denne video

 

Tog fart med UCIs godkendelse
Efter Scope i sidste uge fik UCI-godkendelsen, så kunne Scope offentliggøre lørdag - dagen før Paris-Roubaix, at brandet i samarbejde med Team DSM kommer til at køre på systemet under Paris-Roubaix.

 

Sent lørdag droppede Scope dog den ide og fastslog, at Team DSM ville køre med det under brostensetapen i årets Tour de France

 Scope Atmoz gør det muligt for DSM-rytterne at justere dæktrykket, mens cykelrytterne kører på deres cykel. Fordelen ved det er, at cyklen på flad og jævn landevej ruller bedst med 7-8 bar, mens det på brosten er en fordel at have lavere dæktryk - helt ned til 3-4 bar. Det kan rytterne normalt ikke ændre på undervejs, men med gør Scope nu op med. Produktet Atmoz gør det nemlig muuligt. 

 Via en fjernbetjening på cyklens styr gør Atmoz det nemlig muligt, at man manuelt at justere dæktrykjet, mens det faktiske dæktryk er synligt på ens cykelcomputer.

 

 

Scope hævder, at du let kan spare op til 30 watt i reduceret rullemodstand, kombineret med forbedret komfort og sikkerhed i våde forhold.

 

Scope skriver også i deres pressemeddelelse, at produktet er revolutionerende for cykelindustrien og en ægte gamechanger. Scope Atmoz er et tilføjelsesprodukt og kan installeres på alle Scope-hjul og alle andre 28”/29er/700C hjulsæt.

 

Flere års forskning bagved produktet

Den løbende søgen efter at forbedre cykeloplevelsen ligger bag Scopes DNA og med den uendelige kamp om "marginal gains", så udfordrer det hollandske firma nu teknologien på cykelhjulene rundt omkring i verdenen.

"Fra vores første generation af hjul; dækdimensioner, dæktryk og ydeevne har det været en integreret del af udviklingen af ​​vores højtydende håndbyggede carbonhjul," afslører Scope. 

 


"Som et resultat heraf har vores team opnået betydelig viden på dette område. Efter flere års intern forskning, udvikling og test er det lykkedes os at udvikle et produkt, der er fri for mekanisk modstand, let, pålideligt, kompatibelt med 28”/29er/700c hjulsæt og slangeløse dæk, og det vigtigste - systemet er UCI godkendt."

 

Søren Kragh og co. har været med i udviklingen

Scope samarbejder i dag med WorldTour-holdnene, Team DSM for herrer og kvinder, og i kampen om at drage teknologisk fordel, så har parterne samarbejdet om at maksimere ydeevnen og forbedre sikkerheden med produktet Atmoz.

 

"Team DSM har under udviklingsprocessen bragt betydelig viden og erfaring ind i projektet, når det kommer til løbsanvendelse af systemet og rytternes ergonomi. Siden 2020 har Team DSM og Scope arbejdet på et dæktryksstyringssystem, der giver rytterne mulighed for at pumpe og tømme deres dæk, mens de er på cyklen, hvilket UCI godkendte brugen af ​​i begyndelsen af ​​april."

 

 

I denne uge på brostenene i Paris-Roubaix er det blevet bekræftet, at Scope og Team DSM kan være sikre på systemet og det overordnede setup, lyder det. 

 

"Scope har besluttet at Atmoz får sin debut ved dette års Tour de France, hvor vi vil køre med systemet på brostensetapen (5. etape, red.). Paris Roubaix er et af de mest kaotiske løb på kalenderen og kræver fuldstændig fokus fra rytterne over alle 259 kilometer. Derfor skal ryttere være fuldstændig ét med deres cykel og kontrollere alle komponenter intuitivt. Vi kan dog ikke vente med at skulle bruge det," lyder det i en fælles pressemeddelelse. 

 

 

Facts om Scope Atmoz
Vægt: 300 gram

Inflationshastighed: 0,5 bar/sek. (7,3 psi/sek.)

Deflationshastighed: 0,5 bar/sek. (7,3 psi/sek.)

Min / Max dæktryk: Brugerdefineret

Kommunikation: ANT+ / Bluetooth

Opladning: Micro USB

Vægtbegrænsninger: Nej

Kompatible dæk: Kun slangeløse

Kompatible hjulsæt: Alle Scope hjul og ethvert andet 28” / 29er / 700C hjulsæt
 

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x