17.04.2022 @ 07:06

Kort sagt har Scope kavet lavet et scoop. UCI (den Internationale Cykleunion) har nemlig godkendt at med Scopes nye produkt Atmoz kan cykelrytterne selv styre dæktrykket, imens de kan cykler. Genialt? 

Mærket Scope har trukket overskrifter forud for Paris-Roubaix. Cykelhjulproducenten fik nemlig godkendt et nyt revoluserende system kort før verdens største endagsløb.

 

Scope kalder dæktrykssystemet for Atmoz. I denne artikel tager Feltet.dk dig bagom teknologien via tekst, video og billeder.

 

Se Scope forklarer teknologien i denne video

 

Tog fart med UCIs godkendelse
Efter Scope i sidste uge fik UCI-godkendelsen, så kunne Scope offentliggøre lørdag - dagen før Paris-Roubaix, at brandet i samarbejde med Team DSM kommer til at køre på systemet under Paris-Roubaix.

 

Sent lørdag droppede Scope dog den ide og fastslog, at Team DSM ville køre med det under brostensetapen i årets Tour de France

 Scope Atmoz gør det muligt for DSM-rytterne at justere dæktrykket, mens cykelrytterne kører på deres cykel. Fordelen ved det er, at cyklen på flad og jævn landevej ruller bedst med 7-8 bar, mens det på brosten er en fordel at have lavere dæktryk - helt ned til 3-4 bar. Det kan rytterne normalt ikke ændre på undervejs, men med gør Scope nu op med. Produktet Atmoz gør det nemlig muuligt. 

 Via en fjernbetjening på cyklens styr gør Atmoz det nemlig muligt, at man manuelt at justere dæktrykjet, mens det faktiske dæktryk er synligt på ens cykelcomputer.

 

 

Scope hævder, at du let kan spare op til 30 watt i reduceret rullemodstand, kombineret med forbedret komfort og sikkerhed i våde forhold.

 

Scope skriver også i deres pressemeddelelse, at produktet er revolutionerende for cykelindustrien og en ægte gamechanger. Scope Atmoz er et tilføjelsesprodukt og kan installeres på alle Scope-hjul og alle andre 28”/29er/700C hjulsæt.

 

Flere års forskning bagved produktet

Den løbende søgen efter at forbedre cykeloplevelsen ligger bag Scopes DNA og med den uendelige kamp om "marginal gains", så udfordrer det hollandske firma nu teknologien på cykelhjulene rundt omkring i verdenen.

"Fra vores første generation af hjul; dækdimensioner, dæktryk og ydeevne har det været en integreret del af udviklingen af ​​vores højtydende håndbyggede carbonhjul," afslører Scope. 

 


"Som et resultat heraf har vores team opnået betydelig viden på dette område. Efter flere års intern forskning, udvikling og test er det lykkedes os at udvikle et produkt, der er fri for mekanisk modstand, let, pålideligt, kompatibelt med 28”/29er/700c hjulsæt og slangeløse dæk, og det vigtigste - systemet er UCI godkendt."

 

Søren Kragh og co. har været med i udviklingen

Scope samarbejder i dag med WorldTour-holdnene, Team DSM for herrer og kvinder, og i kampen om at drage teknologisk fordel, så har parterne samarbejdet om at maksimere ydeevnen og forbedre sikkerheden med produktet Atmoz.

 

"Team DSM har under udviklingsprocessen bragt betydelig viden og erfaring ind i projektet, når det kommer til løbsanvendelse af systemet og rytternes ergonomi. Siden 2020 har Team DSM og Scope arbejdet på et dæktryksstyringssystem, der giver rytterne mulighed for at pumpe og tømme deres dæk, mens de er på cyklen, hvilket UCI godkendte brugen af ​​i begyndelsen af ​​april."

 

 

I denne uge på brostenene i Paris-Roubaix er det blevet bekræftet, at Scope og Team DSM kan være sikre på systemet og det overordnede setup, lyder det. 

 

"Scope har besluttet at Atmoz får sin debut ved dette års Tour de France, hvor vi vil køre med systemet på brostensetapen (5. etape, red.). Paris Roubaix er et af de mest kaotiske løb på kalenderen og kræver fuldstændig fokus fra rytterne over alle 259 kilometer. Derfor skal ryttere være fuldstændig ét med deres cykel og kontrollere alle komponenter intuitivt. Vi kan dog ikke vente med at skulle bruge det," lyder det i en fælles pressemeddelelse. 

 

 

Facts om Scope Atmoz
Vægt: 300 gram

Inflationshastighed: 0,5 bar/sek. (7,3 psi/sek.)

Deflationshastighed: 0,5 bar/sek. (7,3 psi/sek.)

Min / Max dæktryk: Brugerdefineret

Kommunikation: ANT+ / Bluetooth

Opladning: Micro USB

Vægtbegrænsninger: Nej

Kompatible dæk: Kun slangeløse

Kompatible hjulsæt: Alle Scope hjul og ethvert andet 28” / 29er / 700C hjulsæt
 

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x