05.07.2016 @ 12:05

Cykelfeberen har for alvor ramt det danske land. Tour de France er i fuld gang, og det betyder daglige etaper med masser af spænding. Men netop sport i fjernsynet er på kvindernes top fem over ting, som de mener mænd bruger for meget tid på. Det viser en ny undersøgelse. Derfor får du her gode råd til, hvordan du gør dig fortjent til at se mere Tour de France uden brok fra din bedre halvdel.

Du har benene oppe på sofaen, en øl i hånden og Tour de France kører på fjernsynet. Opskriften på den perfekte Tour-dag. Men mens du forsøger at nyde dagens etape, får du bebrejdende blikke fra din kone eller kæreste, der allerede har fået nok af de timelange etaper, enkeltstarter og bjergtrøjer. Kan du også nikke genkendende til det scenarie? På top fem over kvinders kæpheste er nemlig, at mænd ser for meget sport i fjernsynet. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra YouGov foretaget på vegne af Danske Spil.

Men heldigvis afslører undersøgelsen også, hvad der kan være nøglen til at få lov til at se mere cykelløb hjemme i stuen med god samvittighed. For om end det lyder kedeligt, kan et sving med støvsugeren, en tøjvask og hjælp til opvasken være den mest effektive vej til at se mere Tour de France. Undersøgelsen viser nemlig, at dagligdagens problemer i parforholdet skyldes mere praktiske elementer, som at manden ikke hjælper med de huslige pligter. Praktiske gøremål er derfor den oplagte genvej til at opnå goodwill til se mere cykelløb på skærmen.


”Mændene vil gerne se Tour de France, og kvinderne vil gerne have mere hjælp til de huslige pligter. Vores råd til mændene er derfor at hanke ekstra meget op i sig selv på hjemmefronten i disse dage. Fx kan man mellem kampe eller i pausen godt nå at sætte en tøjvask over, tage opvasken eller handle ind til aftensmad, mens man alligevel er i supermarkedet efter øl og snacks til gutterne,” siger Pernille Wendel Mehl, Administrerende Direktør hos Danske Lotteri Spil.
 

Top 5 over ting kvinder synes, deres partner bruger for meget tid på:

1. Sin tablet eller telefon (23 pct.)

2. Arbejde (18 pct.)

3. Se tv, film eller serier (17 pct.)

4. Sove (15 pct.)

5. Se sport (12 pct.)


Top 5 over ting mænd synes, deres partner bruger for meget tid på
1. Sin tablet eller telefon (26 pct.)

2. Sove (16 pct.)

3. Se tv, film eller serier (16 pct.)

4. Arbejde (11 pct.)

5. Rengøring af hjemmet (10 pct.)
 

Nøgletal fra undersøgelsen


Mænd føler sig mest begrænset af parforholdet. 78 pct. af mændene i et parforhold siger ofte nej til ting på grund af parforholdet mod 61 pct. af kvinderne.


Der er forskel på, hvor ødelæggende mænd og kvinder synes forskellige aspekter af parforholdet er:


o 40 pct. af kvinderne mener, at det er ødelæggende for parforholdet, at en partner ikke har styr på økonomien mod 30 pct. mændene


o 32 pct. af kvinderne mener, at det er ødelæggende for parforholdet, at en partner ikke hjælper med de huslige pligter mod 17 pct. af mændene

     
o 19 pct. af mændene mener, at det er ødelæggende for parforholdet, at en partner vil planlægge alt mod 11 pct. af kvinderne


o 14 pct. af mændene mener, at det er ødelæggende for parforholdet, at en partner ikke giver ham nok sex mod 6 pct. af kvinderne

 

Fakta om befolkningsundersøgelsen

Befolkningsundersøgelsen er gennemført af YouGov på vegne af Danske Spil i perioden 4. maj til 8. maj 2016 blandt 2.003 danskere i alderen 18-75 år. Resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region.


LÆS OGSÅ: 7 irriterende ting, dine venner spørger om under Tour de France

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x