10.08.2016 @ 14:10

Flere og flere cykelmotionister gribes af retro-bølgen, hvor der køres på klassiske cykler og udstyr. Nu bliver de farverige pedalatleter hyldet, når Vejle-cykelløbet DGI Gran Fondo Munkebjerg afholder uofficielt DM for retro-cykler lørdag den 1. oktober.

Stel af stål, sadler af læder og tøj af uld. Trenden med at kombinere cykelmotion med cykler og udstyr, som det så ud i “de gode gamle dage” har udviklet sig til en stil-fuld niche herhjemme.

Nu bliver retro-entusiasterne hyldet med deres helt eget "DM-stævne", når motionsløbet DGI Gran Fondo Munkebjerg ved Vejle den 1. Oktober 2016 arrangerer en separat retro-distance, som arrangørerne kalder det uofficielle danske mesterskab.

“Vi har fået opbygget et rigtigt godt cykelløb til DGI Gran Fondo Munkebjerg, og derfor er vi glade for at kunne udvide ved at give retro-rytterne deres egen landevejs-distance, hvor man kun kan deltage, hvis man kører på en cykel, der er minimum 25 år gammel,” fortæller Thure Kjær, der er medarrangør af DGI Gran Fondo Munkebjerg, der fortæller at retro-DM bliver en del af det eksisterende løb, hvor mere end 500 “almindelige” cykelmotionister rører benene på den smukke 40 kilometer lange rundstrækning rundt om Munkebjerg-stigningen ved Vejle.

"Der er tale om et ganske uofficielt DM, hvor der vil være paradekørsel og mulighed for at røre benene under de gængse motionsløbs-forhold, og vi glæder os til at byde de mange farverige retro-ryttere inden for i vores stævne," siger Thure Kjær.

En hyldest til ildsjælene
Hos DGI fortæller projektleder Ulrich Gorm Albrechtsen om det forestående cykelløb: “Vi laver den nye event i løbet som en hyldest til de cykelmotionister, der bruger deres tid på at dyrke den historiske og klassiske del af cykelsporten. Det er mennesker med passion, som brænder for en voksende niche i cykelsporten, og dem vil vi hylde ved at lave et løb i løbet specielt for dem,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen, som understreger at de klassiske cykelryttere ikke kommer til at gøre DGI Gran Fondo Munkebjerg til en ringere oplevelse for alle de andre deltagere.

“Tværtimod så bliver vores retro-løb en løftestang for at vi kan skabe et endnu bedre cykelløb for endnu flere deltagere. Det eneste, de andre deltagere, vil bemærke er retro-cykelrytternes parade-kørsel før de andre ryttere starter,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen

Cykelløbet omkring Munkebjerg den 1. Oktober køres på en 40 kilometer rundstrækning med start og mål i Brejning. Deltagerne kan vælge at køre en, to eller tre omgange på ruten, alt efter hvor god formen er. Retro-cykelrytternes DM-rute er 56 kilometer lang og starter med en såkaldt master-start, hvor rytterne kører i kortege bag en følgebil - naturligvis en klassisk model - indtil løbet gives frit.

Retro-DM i Linieløb til DGI Gran Fondo Munkebjerg
Dato: Lørdag den 1. oktober 2016
Distance: 56 kilometer
Start/mål: Gauerslundhallen / Brejning
Regler: For at deltage i Retro-DM-klassen skal du køre på en cykel, som er mindst 25 år gammel.

Motionsløbet DGI Gran Fondo Munkebjerg:
Dato: Lørdag den 1. oktober 2016
Distancer: 40, 80 eller 120 kilometer
Start/mål: Gauerslundhallen / Brejning

>> Information om løbet
>> Online-tilmelding til løbet

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x