18.07.2021 @ 11:56

Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET


Jonas Vingegaard har haft kæmpe succes i årets Tour de France og har overrasket alt og alle. I dag - hvis alt går godt og den sorte kat bliver indendørs - skal danskeren hyldes på Tour de France podiet, som kun den anden danske rytter i klassementet.

Efter gårsdagens enkeltstart deltog Jonas Vingegaard på et pressemøde med verdenspressen. Vi bringer her en række uddrag fra pressemødet. 


Roglic exit og betydningen

”Vi kom med Primoz (Roglic, red.), som vores kaptajn, da han udgik var det et stort slag for os. Vi var nede over det og vi mistede til sidst fire ryttere, men vi kæmpede videre.”


Jumbo-Vismas kaptajn Primoz Roglic styrtede på 3. etape og undgik senere
 

”Specielt den anden uge blev vendepunktet. Vi vandt to etapesejre og jeg rykkede op på tredje- eller fjerdepladsen i klassementet. I den tredje uge kæmpede vi videre og ugen har været fantastisk,” fastslår rytteren fra Glyngøre.


Hvad hvis du havde været kaptajn fra starten af?
 

”Så ville jeg have været tættere på ham (Tadej Pogacar, red.), da jeg ventede på Primoz, da han styrtede. Men det var kun et tidstab på et minut og 20, så det havde ikke lavet nogle ændringer i klassementet.”

“Jeg var stadig blevet nummer to, fordi Tadej Pogacar var så stærk på regnvejrsetaperne. Ret beset kunne vi intet stille op der, og han vandt Tour de France på regnvejrsetaperne.”


Hvordan ser fremtiden ud? Bliver du nu kaptajn?
 

”Jeg ved det ikke. Jeg tror, at vi vil se tiden an. Det kommer an på, hvilke løb jeg kører. Jeg har også fået mine chancer i år, så jeg har ikke kun været hjælperytter.”


Sepp Kuss og Jonas Vingegaard er begge talenter hos Jumbo-Visma, hvordan ser fremtiden ud?

“Jeg har også fået min egen chance, så næste år vil jeg nok være lidt mere kaptajn, tror jeg,” lød det diplomatisk fra Jumbo-Visma-rytteren.


Tour de France 2022 i Danmark?
 

”Tour de France er altid noget specielt. Næste år kommer det til København, og det bliver virkelig specielt. Jeg håber virkelig, at jeg kan være der sammen med det stærkst mulige hold. Det bliver specielt at starte Tour de France på hjemmebane.”

 

Kampen mod Pogacar

 

”Vi fightede hårdt mod hinanden i de sidste to uger. Han er meget stærk,” understreger Jonas Vingegaard.


Tour de France-podiet - Carapaz, Vingegaard og Pogacar.

På gårsdagens enkeltstart lykkes det dog Jonas Vingegaard at hente 25 sekunder på den suveræne slovenske rytter.

“Jeg ved ikke med i dag (20. etape - enkeltstarten, red.). Han havde allerede et forspring på fem minutter og 45 sekunder, så jeg ved ikke, om han kørte sig fuldt ud.”

“Jeg tog lidt tid på ham, og det hjælper jo også lidt på selvtilliden i fremtiden, at han ikke er uslåelig.”
 

Jonas Vingegaard benyttede også lejligheden til at udtale sig meget respektfuldt om den kommende Tour de France-vinder, hvilket Tadej Pogacar også har gjort om danskeren ved flere lejligheder.
 

”Vi respekterer virkelig hinanden. Pogacar er virkelig en fantastisk fyr. Vi kan også hjælpe hinanden, når vi har brug for det.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Hvordan har niveauet været i Tour de France?
En journalist vil gerne vide, hvordan Jonas Vingegaard ser på niveauet i års Tour de France, men det havde debutanten naturligvis svært ved at svare på.


”Ohh, ja.”

“Niveauet er super højt og det er de bedste ryttere i verden, som er her, men jeg har ikke nogen ide om niveauet er højere end sidste år.”

“Jeg tænker, at du bliver nødt til at spørge trænerne på holdene om det. Men i det mindste kan jeg sige, at jeg er på mit bedste niveau, som jeg nogensinde har været på.”
 

Blev du beskyttet godt nok f.eks. Ventoux etapen?
 

”Ja, det var en del af taktikken.”

“Vi ville gå efter etapesejre, og det giver også meget motivation, hvis vi vinder etapesejre.”


Se momentet, hvor Vingegaard sætter Pogacar

På Mount Ventoux etapen havde Jumbo Visma kun fem ryttere tilbage, hvor tre ryttere pludselig var i udbrud på etapen, men det fik ikke Jonas Vingegaard til at føle sig utryg i feltet.

“Hvis jeg skulle have problemer, så ville de falde tilbage og hjælpe mig. Specielt på Andorra etapen.”

“Jeg synes, at vi gjorde et super super godt job. Steven (Kruijswijk, red.) faldt tilbage på det rigtige tidspunkt og senere faldt Sepp (Kuss, red.) tilbage, så jeg var i sidste ende den eneste, som havde en hjælper og stadig vandt vi etapen. Den dag virkede vores taktik perfekt.”


Hvorfor har dansk cykelsport så stor succes?
 

”De gør meget for at udvikle talenter som mig. Jeg var hos coloQuick, som gjorde et fantastisk arbejde for mig.”


Vingegaard ses for første gang i coloQuick outfit. Kontrakten kom i stand, efter danskeren havde savet A-feltet over på Pøt Mølle. 

“Jeg ved, at de har gjort et godt stykke arbejde med masser af unge ryttere og virkelig taget hånd om dem og sikrede sig, at de udviklede sig i den rigtige retning. Så jeg tænker, det har en stor betydning for de unge ryttere og gør en forskel.”


Hvad tænker du om Bernal og de andre unge ryttere?


”Jeg mener, at de også er super stærke. Bernal vandt Touren for to år siden og i år vandt han Giro d’Italia. Så colombianerne har også en gylden æra i cykelsporten netop nu.

“De er super stærke. Vi kommer helt sikkert til at se mere til dem i fremtiden.”
 

Hvornår begyndte du selv at tro på podiet?
 

”Jeg tænker, at det måske var på Mount Ventoux etapen, hvor jeg satte Pogacar.”

“Jeg tænkte, hvis jeg holder det høje niveau i den tredje uge, så kan jeg gøre noget stort.”



“Heldigvis holdt jeg mit niveau hele vejen. Jeg tænker, at min bedste dag var Mount Ventoux.”

“På alle de andre bjergetaper følte jeg mig ikke helt så god som på den etape,” påpeger Jonas Vingegaard og slår så fast: ”Jeg følte mig stadig god.”
 

”Heldigvis er jeg her nu. Det er en drøm, som går i opfyldelse for mig.”
 

Forholdet til pressen og mediefokusset


”Jeg vil helt sikkert gerne stå på podiet.”

“Men når det kommer til pressen, så er der helt sikkert nogle ryttere, som kan lide det bedre end mig.”



“Jeg kan godt lide noget privatliv en gang imellem. Det er der ikke meget af i Tour de France, men jeg kan godt lide at være en lille smule privat med min familie.


Om presset


”I de forgangne år har jeg haft mange problemer med stress. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg har lært, hvordan jeg skal håndtere det."

"I Tour de France er det sted med mest stress, og det er rart at vise mig selv, at jeg kan håndtere presset og stress undervejs i denne Tour. For det bliver ikke værre, hvis man kan sige det, end det her.”

 

Om den nye stjernestatus

 

”Jeg er virkelig glad for at blive toer her, og som du siger, der er meget mere opmærksomhed nu, men det er en del af gamet.”

 


“Som jeg sagde tidligere, der er andre der nok bedre kan lide det end mig. Jeg tager det roligt. Jeg er den samme som før. Den samme Jonas.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet