18.07.2021 @ 11:56

Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET


Jonas Vingegaard har haft kæmpe succes i årets Tour de France og har overrasket alt og alle. I dag - hvis alt går godt og den sorte kat bliver indendørs - skal danskeren hyldes på Tour de France podiet, som kun den anden danske rytter i klassementet.

Efter gårsdagens enkeltstart deltog Jonas Vingegaard på et pressemøde med verdenspressen. Vi bringer her en række uddrag fra pressemødet. 


Roglic exit og betydningen

”Vi kom med Primoz (Roglic, red.), som vores kaptajn, da han udgik var det et stort slag for os. Vi var nede over det og vi mistede til sidst fire ryttere, men vi kæmpede videre.”


Jumbo-Vismas kaptajn Primoz Roglic styrtede på 3. etape og undgik senere
 

”Specielt den anden uge blev vendepunktet. Vi vandt to etapesejre og jeg rykkede op på tredje- eller fjerdepladsen i klassementet. I den tredje uge kæmpede vi videre og ugen har været fantastisk,” fastslår rytteren fra Glyngøre.


Hvad hvis du havde været kaptajn fra starten af?
 

”Så ville jeg have været tættere på ham (Tadej Pogacar, red.), da jeg ventede på Primoz, da han styrtede. Men det var kun et tidstab på et minut og 20, så det havde ikke lavet nogle ændringer i klassementet.”

“Jeg var stadig blevet nummer to, fordi Tadej Pogacar var så stærk på regnvejrsetaperne. Ret beset kunne vi intet stille op der, og han vandt Tour de France på regnvejrsetaperne.”


Hvordan ser fremtiden ud? Bliver du nu kaptajn?
 

”Jeg ved det ikke. Jeg tror, at vi vil se tiden an. Det kommer an på, hvilke løb jeg kører. Jeg har også fået mine chancer i år, så jeg har ikke kun været hjælperytter.”


Sepp Kuss og Jonas Vingegaard er begge talenter hos Jumbo-Visma, hvordan ser fremtiden ud?

“Jeg har også fået min egen chance, så næste år vil jeg nok være lidt mere kaptajn, tror jeg,” lød det diplomatisk fra Jumbo-Visma-rytteren.


Tour de France 2022 i Danmark?
 

”Tour de France er altid noget specielt. Næste år kommer det til København, og det bliver virkelig specielt. Jeg håber virkelig, at jeg kan være der sammen med det stærkst mulige hold. Det bliver specielt at starte Tour de France på hjemmebane.”

 

Kampen mod Pogacar

 

”Vi fightede hårdt mod hinanden i de sidste to uger. Han er meget stærk,” understreger Jonas Vingegaard.


Tour de France-podiet - Carapaz, Vingegaard og Pogacar.

På gårsdagens enkeltstart lykkes det dog Jonas Vingegaard at hente 25 sekunder på den suveræne slovenske rytter.

“Jeg ved ikke med i dag (20. etape - enkeltstarten, red.). Han havde allerede et forspring på fem minutter og 45 sekunder, så jeg ved ikke, om han kørte sig fuldt ud.”

“Jeg tog lidt tid på ham, og det hjælper jo også lidt på selvtilliden i fremtiden, at han ikke er uslåelig.”
 

Jonas Vingegaard benyttede også lejligheden til at udtale sig meget respektfuldt om den kommende Tour de France-vinder, hvilket Tadej Pogacar også har gjort om danskeren ved flere lejligheder.
 

”Vi respekterer virkelig hinanden. Pogacar er virkelig en fantastisk fyr. Vi kan også hjælpe hinanden, når vi har brug for det.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Hvordan har niveauet været i Tour de France?
En journalist vil gerne vide, hvordan Jonas Vingegaard ser på niveauet i års Tour de France, men det havde debutanten naturligvis svært ved at svare på.


”Ohh, ja.”

“Niveauet er super højt og det er de bedste ryttere i verden, som er her, men jeg har ikke nogen ide om niveauet er højere end sidste år.”

“Jeg tænker, at du bliver nødt til at spørge trænerne på holdene om det. Men i det mindste kan jeg sige, at jeg er på mit bedste niveau, som jeg nogensinde har været på.”
 

Blev du beskyttet godt nok f.eks. Ventoux etapen?
 

”Ja, det var en del af taktikken.”

“Vi ville gå efter etapesejre, og det giver også meget motivation, hvis vi vinder etapesejre.”


Se momentet, hvor Vingegaard sætter Pogacar

På Mount Ventoux etapen havde Jumbo Visma kun fem ryttere tilbage, hvor tre ryttere pludselig var i udbrud på etapen, men det fik ikke Jonas Vingegaard til at føle sig utryg i feltet.

“Hvis jeg skulle have problemer, så ville de falde tilbage og hjælpe mig. Specielt på Andorra etapen.”

“Jeg synes, at vi gjorde et super super godt job. Steven (Kruijswijk, red.) faldt tilbage på det rigtige tidspunkt og senere faldt Sepp (Kuss, red.) tilbage, så jeg var i sidste ende den eneste, som havde en hjælper og stadig vandt vi etapen. Den dag virkede vores taktik perfekt.”


Hvorfor har dansk cykelsport så stor succes?
 

”De gør meget for at udvikle talenter som mig. Jeg var hos coloQuick, som gjorde et fantastisk arbejde for mig.”


Vingegaard ses for første gang i coloQuick outfit. Kontrakten kom i stand, efter danskeren havde savet A-feltet over på Pøt Mølle. 

“Jeg ved, at de har gjort et godt stykke arbejde med masser af unge ryttere og virkelig taget hånd om dem og sikrede sig, at de udviklede sig i den rigtige retning. Så jeg tænker, det har en stor betydning for de unge ryttere og gør en forskel.”


Hvad tænker du om Bernal og de andre unge ryttere?


”Jeg mener, at de også er super stærke. Bernal vandt Touren for to år siden og i år vandt han Giro d’Italia. Så colombianerne har også en gylden æra i cykelsporten netop nu.

“De er super stærke. Vi kommer helt sikkert til at se mere til dem i fremtiden.”
 

Hvornår begyndte du selv at tro på podiet?
 

”Jeg tænker, at det måske var på Mount Ventoux etapen, hvor jeg satte Pogacar.”

“Jeg tænkte, hvis jeg holder det høje niveau i den tredje uge, så kan jeg gøre noget stort.”“Heldigvis holdt jeg mit niveau hele vejen. Jeg tænker, at min bedste dag var Mount Ventoux.”

“På alle de andre bjergetaper følte jeg mig ikke helt så god som på den etape,” påpeger Jonas Vingegaard og slår så fast: ”Jeg følte mig stadig god.”
 

”Heldigvis er jeg her nu. Det er en drøm, som går i opfyldelse for mig.”
 

Forholdet til pressen og mediefokusset


”Jeg vil helt sikkert gerne stå på podiet.”

“Men når det kommer til pressen, så er der helt sikkert nogle ryttere, som kan lide det bedre end mig.”“Jeg kan godt lide noget privatliv en gang imellem. Det er der ikke meget af i Tour de France, men jeg kan godt lide at være en lille smule privat med min familie.


Om presset


”I de forgangne år har jeg haft mange problemer med stress. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg har lært, hvordan jeg skal håndtere det."

"I Tour de France er det sted med mest stress, og det er rart at vise mig selv, at jeg kan håndtere presset og stress undervejs i denne Tour. For det bliver ikke værre, hvis man kan sige det, end det her.”

 

Om den nye stjernestatus

 

”Jeg er virkelig glad for at blive toer her, og som du siger, der er meget mere opmærksomhed nu, men det er en del af gamet.”

 


“Som jeg sagde tidligere, der er andre der nok bedre kan lide det end mig. Jeg tager det roligt. Jeg er den samme som før. Den samme Jonas.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x