18.07.2021 @ 11:56

Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET


Jonas Vingegaard har haft kæmpe succes i årets Tour de France og har overrasket alt og alle. I dag - hvis alt går godt og den sorte kat bliver indendørs - skal danskeren hyldes på Tour de France podiet, som kun den anden danske rytter i klassementet.

Efter gårsdagens enkeltstart deltog Jonas Vingegaard på et pressemøde med verdenspressen. Vi bringer her en række uddrag fra pressemødet. 


Roglic exit og betydningen

”Vi kom med Primoz (Roglic, red.), som vores kaptajn, da han udgik var det et stort slag for os. Vi var nede over det og vi mistede til sidst fire ryttere, men vi kæmpede videre.”


Jumbo-Vismas kaptajn Primoz Roglic styrtede på 3. etape og undgik senere
 

”Specielt den anden uge blev vendepunktet. Vi vandt to etapesejre og jeg rykkede op på tredje- eller fjerdepladsen i klassementet. I den tredje uge kæmpede vi videre og ugen har været fantastisk,” fastslår rytteren fra Glyngøre.


Hvad hvis du havde været kaptajn fra starten af?
 

”Så ville jeg have været tættere på ham (Tadej Pogacar, red.), da jeg ventede på Primoz, da han styrtede. Men det var kun et tidstab på et minut og 20, så det havde ikke lavet nogle ændringer i klassementet.”

“Jeg var stadig blevet nummer to, fordi Tadej Pogacar var så stærk på regnvejrsetaperne. Ret beset kunne vi intet stille op der, og han vandt Tour de France på regnvejrsetaperne.”


Hvordan ser fremtiden ud? Bliver du nu kaptajn?
 

”Jeg ved det ikke. Jeg tror, at vi vil se tiden an. Det kommer an på, hvilke løb jeg kører. Jeg har også fået mine chancer i år, så jeg har ikke kun været hjælperytter.”


Sepp Kuss og Jonas Vingegaard er begge talenter hos Jumbo-Visma, hvordan ser fremtiden ud?

“Jeg har også fået min egen chance, så næste år vil jeg nok være lidt mere kaptajn, tror jeg,” lød det diplomatisk fra Jumbo-Visma-rytteren.


Tour de France 2022 i Danmark?
 

”Tour de France er altid noget specielt. Næste år kommer det til København, og det bliver virkelig specielt. Jeg håber virkelig, at jeg kan være der sammen med det stærkst mulige hold. Det bliver specielt at starte Tour de France på hjemmebane.”

 

Kampen mod Pogacar

 

”Vi fightede hårdt mod hinanden i de sidste to uger. Han er meget stærk,” understreger Jonas Vingegaard.


Tour de France-podiet - Carapaz, Vingegaard og Pogacar.

På gårsdagens enkeltstart lykkes det dog Jonas Vingegaard at hente 25 sekunder på den suveræne slovenske rytter.

“Jeg ved ikke med i dag (20. etape - enkeltstarten, red.). Han havde allerede et forspring på fem minutter og 45 sekunder, så jeg ved ikke, om han kørte sig fuldt ud.”

“Jeg tog lidt tid på ham, og det hjælper jo også lidt på selvtilliden i fremtiden, at han ikke er uslåelig.”
 

Jonas Vingegaard benyttede også lejligheden til at udtale sig meget respektfuldt om den kommende Tour de France-vinder, hvilket Tadej Pogacar også har gjort om danskeren ved flere lejligheder.
 

”Vi respekterer virkelig hinanden. Pogacar er virkelig en fantastisk fyr. Vi kan også hjælpe hinanden, når vi har brug for det.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Hvordan har niveauet været i Tour de France?
En journalist vil gerne vide, hvordan Jonas Vingegaard ser på niveauet i års Tour de France, men det havde debutanten naturligvis svært ved at svare på.


”Ohh, ja.”

“Niveauet er super højt og det er de bedste ryttere i verden, som er her, men jeg har ikke nogen ide om niveauet er højere end sidste år.”

“Jeg tænker, at du bliver nødt til at spørge trænerne på holdene om det. Men i det mindste kan jeg sige, at jeg er på mit bedste niveau, som jeg nogensinde har været på.”
 

Blev du beskyttet godt nok f.eks. Ventoux etapen?
 

”Ja, det var en del af taktikken.”

“Vi ville gå efter etapesejre, og det giver også meget motivation, hvis vi vinder etapesejre.”


Se momentet, hvor Vingegaard sætter Pogacar

På Mount Ventoux etapen havde Jumbo Visma kun fem ryttere tilbage, hvor tre ryttere pludselig var i udbrud på etapen, men det fik ikke Jonas Vingegaard til at føle sig utryg i feltet.

“Hvis jeg skulle have problemer, så ville de falde tilbage og hjælpe mig. Specielt på Andorra etapen.”

“Jeg synes, at vi gjorde et super super godt job. Steven (Kruijswijk, red.) faldt tilbage på det rigtige tidspunkt og senere faldt Sepp (Kuss, red.) tilbage, så jeg var i sidste ende den eneste, som havde en hjælper og stadig vandt vi etapen. Den dag virkede vores taktik perfekt.”


Hvorfor har dansk cykelsport så stor succes?
 

”De gør meget for at udvikle talenter som mig. Jeg var hos coloQuick, som gjorde et fantastisk arbejde for mig.”


Vingegaard ses for første gang i coloQuick outfit. Kontrakten kom i stand, efter danskeren havde savet A-feltet over på Pøt Mølle. 

“Jeg ved, at de har gjort et godt stykke arbejde med masser af unge ryttere og virkelig taget hånd om dem og sikrede sig, at de udviklede sig i den rigtige retning. Så jeg tænker, det har en stor betydning for de unge ryttere og gør en forskel.”


Hvad tænker du om Bernal og de andre unge ryttere?


”Jeg mener, at de også er super stærke. Bernal vandt Touren for to år siden og i år vandt han Giro d’Italia. Så colombianerne har også en gylden æra i cykelsporten netop nu.

“De er super stærke. Vi kommer helt sikkert til at se mere til dem i fremtiden.”
 

Hvornår begyndte du selv at tro på podiet?
 

”Jeg tænker, at det måske var på Mount Ventoux etapen, hvor jeg satte Pogacar.”

“Jeg tænkte, hvis jeg holder det høje niveau i den tredje uge, så kan jeg gøre noget stort.”“Heldigvis holdt jeg mit niveau hele vejen. Jeg tænker, at min bedste dag var Mount Ventoux.”

“På alle de andre bjergetaper følte jeg mig ikke helt så god som på den etape,” påpeger Jonas Vingegaard og slår så fast: ”Jeg følte mig stadig god.”
 

”Heldigvis er jeg her nu. Det er en drøm, som går i opfyldelse for mig.”
 

Forholdet til pressen og mediefokusset


”Jeg vil helt sikkert gerne stå på podiet.”

“Men når det kommer til pressen, så er der helt sikkert nogle ryttere, som kan lide det bedre end mig.”“Jeg kan godt lide noget privatliv en gang imellem. Det er der ikke meget af i Tour de France, men jeg kan godt lide at være en lille smule privat med min familie.


Om presset


”I de forgangne år har jeg haft mange problemer med stress. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg har lært, hvordan jeg skal håndtere det."

"I Tour de France er det sted med mest stress, og det er rart at vise mig selv, at jeg kan håndtere presset og stress undervejs i denne Tour. For det bliver ikke værre, hvis man kan sige det, end det her.”

 

Om den nye stjernestatus

 

”Jeg er virkelig glad for at blive toer her, og som du siger, der er meget mere opmærksomhed nu, men det er en del af gamet.”

 


“Som jeg sagde tidligere, der er andre der nok bedre kan lide det end mig. Jeg tager det roligt. Jeg er den samme som før. Den samme Jonas.”


NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x