Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

03.04.2019 @ 16:00

SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.

Det er ikke mange måneder siden, at den helt nye elektroniske geargruppe SRAM RED eTap AXS kom på markedet. Alligevel er den amerikanske producent kort tid efter ude med endnu en nyhed. Denne gang handler det om producentens FORCE-geargruppe, som for første gang kommer i en elektronisk version og hedder SRAM FORCE eTap AXS.

 

Den nye FORCE eTap AXS giver dig som rytter den nyeste teknologi inden for gearkomponenter, du kan lege med forskellige indstillinger og ikke mindst har du nu mulighed for at mixe og matche de komponenter, som du ønsker, der skal sidde på din cykel.
 

Første indtryk

Geargruppen kommer i et flot og elegant, men samtidig aggressivt design. Det kan erhverves med 1 eller 2 klingers kranksæt, der er beregnet til cross og landevej eller med 1 power-klinge til en triatlon-opsætning. Geargruppen kan kombineres med både fælg- og skivebremser, og der kan tilkøbes powermeter fra Quarq, som integreres på en pæn og diskret måde i spideren.

 

Udover at være en elektronisk geargruppe, kommer FORCE eTap AXS med en række andre features, som er helt nye og deler en række egenskaber med Red eTap AXS.


AXS

Geargruppen er først og fremmest bygget op omkring det SRAM-udviklede AXS-system, som åbner dørene til en helt ny verden i forhold til at styre og personliggøre gearfunktioner. Systemet giver mulighed for at ændre gearskifternes indstillinger. Gennem en App kan der fx med et enkelt tryk skiftes mellem højre og venstre skiftehåndtags funktioner, og bagskifteren kan aktiveres til selv at finjustere belastningen efter rytterens optimale kadence, når der skiftes mellem klingerne foran. 

Samtidig giver AXS muligheden for at kombinere geargruppen med andre AXS-komponenter. Det betyder, at du kan blande landevejs- og mountainbikekomponenter og hermed opsætte den cykel, som passer til netop dine behov.

 

Orbit-teknologi - giver et lydløst system

En af de helt store forbedringer, den nye geargruppe kommer med, er evnen til at holde kæden stram ved nedadgående påvirkning på denne. Den traditionelle fjeder, der holder skiftearmen med pullyhjul tilbage, er erstattet med en væskebaseret dæmper, som holder spændingen i kæden lav, når den ikke udsættes for vertikal belastning. Men dæmperen sikrer en stram kæde, når det er nødvendigt, f.eks. hvis man kører over et bump eller et hul i vejen. Det sikrer ikke bare, at kæden holdes i ro, men det sikrer også, at kæden holdes på plads, ikke falder af og antallet af kædeslag reduceres.

 

Kranksæt, kassette og kæde

Der, hvor FORCE eTap AXS adskiller sig fra RED-gruppen, er primært på kranksættet, kassetten og kæden. Kranksættet fra FORCE eTap AXS kommer med separate klinger, der er forbundet med en spider, hvorpå der kan sættes et power-meter. Det giver et lidt mindre stift system, og der er nemmere mulighed for at skifte klinger ud.

 

Kranksættet og kassetten tilbyder det, som SRAM kalder for X-RANGE, hvilket indikerer, at klingerne på kranken er blevet en anelse mindre, og de har nu 13 tænders forskel og fås i to størrelser - 48/35 og 46/33. Selv om det umiddelbart lyder lavt, er der alligevel med de nye kassetter - 10-28, 10-26T og 10-33 - mulighed for at komme i både et lavere og et højere gear, end det er med 11-Speed-systemet.

Med de ”nye” 12-Speed-kassetter er forskellen mellem hvert tandhjul mindre, hvilket gør springene mellem gearskiftene mindre og giver større mulighed for at rytteren kan finde netop den belastning, hvor den bedste kadence kan holdes.


Sluttelig skal kæden nævnes, for SRAM’s konstruktører har været nødt til at finde nogle utraditionelle, men effektive løsninger, og det ses netop på kæden, hvis top er helt flad. Når der køres med en 12-Speed-kassette, hvor mellemrummene er mindre, er der også behov for at kæden gøres tilsvarende smallere. For at tilgodese dette behov og for fortsat at have en stærk kæde, har man undladt at lave udskæringer på toppen af kæden. Den lige topprofil giver også en mere rolig og holdbar kæde.

 


Priser for komplette SRAM AXS geargrupper (standard kranksæt): 

Road Hydro 2x12 speed gruppe
Red: 26.959 kroner
Force: 18.989 kroner

MTB AXS gruppe
XX1: 16.569 kroner
X01:15.789 lrpmer

Reverb AXS: 
6.319 kroner

Se mere og find forhandler hos: www.cycleservicenordic.com 

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet