Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Christiansen og Jesper Johannesen 03.04.2019 @ 16:00

SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.

Det er ikke mange måneder siden, at den helt nye elektroniske geargruppe SRAM RED eTap AXS kom på markedet. Alligevel er den amerikanske producent kort tid efter ude med endnu en nyhed. Denne gang handler det om producentens FORCE-geargruppe, som for første gang kommer i en elektronisk version og hedder SRAM FORCE eTap AXS.

 

Den nye FORCE eTap AXS giver dig som rytter den nyeste teknologi inden for gearkomponenter, du kan lege med forskellige indstillinger og ikke mindst har du nu mulighed for at mixe og matche de komponenter, som du ønsker, der skal sidde på din cykel.
 

Første indtryk

Geargruppen kommer i et flot og elegant, men samtidig aggressivt design. Det kan erhverves med 1 eller 2 klingers kranksæt, der er beregnet til cross og landevej eller med 1 power-klinge til en triatlon-opsætning. Geargruppen kan kombineres med både fælg- og skivebremser, og der kan tilkøbes powermeter fra Quarq, som integreres på en pæn og diskret måde i spideren.

 

Udover at være en elektronisk geargruppe, kommer FORCE eTap AXS med en række andre features, som er helt nye og deler en række egenskaber med Red eTap AXS.


AXS

Geargruppen er først og fremmest bygget op omkring det SRAM-udviklede AXS-system, som åbner dørene til en helt ny verden i forhold til at styre og personliggøre gearfunktioner. Systemet giver mulighed for at ændre gearskifternes indstillinger. Gennem en App kan der fx med et enkelt tryk skiftes mellem højre og venstre skiftehåndtags funktioner, og bagskifteren kan aktiveres til selv at finjustere belastningen efter rytterens optimale kadence, når der skiftes mellem klingerne foran. 

Samtidig giver AXS muligheden for at kombinere geargruppen med andre AXS-komponenter. Det betyder, at du kan blande landevejs- og mountainbikekomponenter og hermed opsætte den cykel, som passer til netop dine behov.

 

Orbit-teknologi - giver et lydløst system

En af de helt store forbedringer, den nye geargruppe kommer med, er evnen til at holde kæden stram ved nedadgående påvirkning på denne. Den traditionelle fjeder, der holder skiftearmen med pullyhjul tilbage, er erstattet med en væskebaseret dæmper, som holder spændingen i kæden lav, når den ikke udsættes for vertikal belastning. Men dæmperen sikrer en stram kæde, når det er nødvendigt, f.eks. hvis man kører over et bump eller et hul i vejen. Det sikrer ikke bare, at kæden holdes i ro, men det sikrer også, at kæden holdes på plads, ikke falder af og antallet af kædeslag reduceres.

 

Kranksæt, kassette og kæde

Der, hvor FORCE eTap AXS adskiller sig fra RED-gruppen, er primært på kranksættet, kassetten og kæden. Kranksættet fra FORCE eTap AXS kommer med separate klinger, der er forbundet med en spider, hvorpå der kan sættes et power-meter. Det giver et lidt mindre stift system, og der er nemmere mulighed for at skifte klinger ud.

 

Kranksættet og kassetten tilbyder det, som SRAM kalder for X-RANGE, hvilket indikerer, at klingerne på kranken er blevet en anelse mindre, og de har nu 13 tænders forskel og fås i to størrelser - 48/35 og 46/33. Selv om det umiddelbart lyder lavt, er der alligevel med de nye kassetter - 10-28, 10-26T og 10-33 - mulighed for at komme i både et lavere og et højere gear, end det er med 11-Speed-systemet.

Med de ”nye” 12-Speed-kassetter er forskellen mellem hvert tandhjul mindre, hvilket gør springene mellem gearskiftene mindre og giver større mulighed for at rytteren kan finde netop den belastning, hvor den bedste kadence kan holdes.


Sluttelig skal kæden nævnes, for SRAM’s konstruktører har været nødt til at finde nogle utraditionelle, men effektive løsninger, og det ses netop på kæden, hvis top er helt flad. Når der køres med en 12-Speed-kassette, hvor mellemrummene er mindre, er der også behov for at kæden gøres tilsvarende smallere. For at tilgodese dette behov og for fortsat at have en stærk kæde, har man undladt at lave udskæringer på toppen af kæden. Den lige topprofil giver også en mere rolig og holdbar kæde.

 


Priser for komplette SRAM AXS geargrupper (standard kranksæt): 

Road Hydro 2x12 speed gruppe
Red: 26.959 kroner
Force: 18.989 kroner

MTB AXS gruppe
XX1: 16.569 kroner
X01:15.789 lrpmer

Reverb AXS: 
6.319 kroner

Se mere og find forhandler hos: www.cycleservicenordic.com 

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat