Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Christiansen og Jesper Johannesen 03.04.2019 @ 16:00

SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.

Det er ikke mange måneder siden, at den helt nye elektroniske geargruppe SRAM RED eTap AXS kom på markedet. Alligevel er den amerikanske producent kort tid efter ude med endnu en nyhed. Denne gang handler det om producentens FORCE-geargruppe, som for første gang kommer i en elektronisk version og hedder SRAM FORCE eTap AXS.

 

Den nye FORCE eTap AXS giver dig som rytter den nyeste teknologi inden for gearkomponenter, du kan lege med forskellige indstillinger og ikke mindst har du nu mulighed for at mixe og matche de komponenter, som du ønsker, der skal sidde på din cykel.
 

Første indtryk

Geargruppen kommer i et flot og elegant, men samtidig aggressivt design. Det kan erhverves med 1 eller 2 klingers kranksæt, der er beregnet til cross og landevej eller med 1 power-klinge til en triatlon-opsætning. Geargruppen kan kombineres med både fælg- og skivebremser, og der kan tilkøbes powermeter fra Quarq, som integreres på en pæn og diskret måde i spideren.

 

Udover at være en elektronisk geargruppe, kommer FORCE eTap AXS med en række andre features, som er helt nye og deler en række egenskaber med Red eTap AXS.


AXS

Geargruppen er først og fremmest bygget op omkring det SRAM-udviklede AXS-system, som åbner dørene til en helt ny verden i forhold til at styre og personliggøre gearfunktioner. Systemet giver mulighed for at ændre gearskifternes indstillinger. Gennem en App kan der fx med et enkelt tryk skiftes mellem højre og venstre skiftehåndtags funktioner, og bagskifteren kan aktiveres til selv at finjustere belastningen efter rytterens optimale kadence, når der skiftes mellem klingerne foran. 

Samtidig giver AXS muligheden for at kombinere geargruppen med andre AXS-komponenter. Det betyder, at du kan blande landevejs- og mountainbikekomponenter og hermed opsætte den cykel, som passer til netop dine behov.

 

Orbit-teknologi - giver et lydløst system

En af de helt store forbedringer, den nye geargruppe kommer med, er evnen til at holde kæden stram ved nedadgående påvirkning på denne. Den traditionelle fjeder, der holder skiftearmen med pullyhjul tilbage, er erstattet med en væskebaseret dæmper, som holder spændingen i kæden lav, når den ikke udsættes for vertikal belastning. Men dæmperen sikrer en stram kæde, når det er nødvendigt, f.eks. hvis man kører over et bump eller et hul i vejen. Det sikrer ikke bare, at kæden holdes i ro, men det sikrer også, at kæden holdes på plads, ikke falder af og antallet af kædeslag reduceres.

 

Kranksæt, kassette og kæde

Der, hvor FORCE eTap AXS adskiller sig fra RED-gruppen, er primært på kranksættet, kassetten og kæden. Kranksættet fra FORCE eTap AXS kommer med separate klinger, der er forbundet med en spider, hvorpå der kan sættes et power-meter. Det giver et lidt mindre stift system, og der er nemmere mulighed for at skifte klinger ud.

 

Kranksættet og kassetten tilbyder det, som SRAM kalder for X-RANGE, hvilket indikerer, at klingerne på kranken er blevet en anelse mindre, og de har nu 13 tænders forskel og fås i to størrelser - 48/35 og 46/33. Selv om det umiddelbart lyder lavt, er der alligevel med de nye kassetter - 10-28, 10-26T og 10-33 - mulighed for at komme i både et lavere og et højere gear, end det er med 11-Speed-systemet.

Med de ”nye” 12-Speed-kassetter er forskellen mellem hvert tandhjul mindre, hvilket gør springene mellem gearskiftene mindre og giver større mulighed for at rytteren kan finde netop den belastning, hvor den bedste kadence kan holdes.


Sluttelig skal kæden nævnes, for SRAM’s konstruktører har været nødt til at finde nogle utraditionelle, men effektive løsninger, og det ses netop på kæden, hvis top er helt flad. Når der køres med en 12-Speed-kassette, hvor mellemrummene er mindre, er der også behov for at kæden gøres tilsvarende smallere. For at tilgodese dette behov og for fortsat at have en stærk kæde, har man undladt at lave udskæringer på toppen af kæden. Den lige topprofil giver også en mere rolig og holdbar kæde.

 


Priser for komplette SRAM AXS geargrupper (standard kranksæt): 

Road Hydro 2x12 speed gruppe
Red: 26.959 kroner
Force: 18.989 kroner

MTB AXS gruppe
XX1: 16.569 kroner
X01:15.789 lrpmer

Reverb AXS: 
6.319 kroner

Se mere og find forhandler hos: www.cycleservicenordic.com 

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 
Specialized sender stor Peter Sagan kollektion på gaden
Specialized har i samarbejde med Peter Sagan lavet en helt ny kollektion til 2019. Varerne er allerede på vej på hylderne i denne weekend hos Specializeds forhandlere.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat