Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

18.07.2019 @ 22:00

Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.

Både sukkerholdige produkter og salte og mineraler, som holder hjulene i gang samt proteinpulver til at øge restitutionen mellem de hårde træningsture.

 

Flere og flere danskere bliver i disse tider motionscykelryttere og finder vej ind i sporten på to hjul.


En af de ting, som man hurtigt finder ud af, når man begynder at bruge timer på landevejen eller i terrænet er, at kroppen kræver energi og næringsstoffer for at kunne arbejde effektivt og holde sig kørende, hvis man skal have nogle gode kilometer i bogen.

 

Det kræver kulhydrater under træningen, hvis man er ude i flere timer.

 

Træner man i sommervarmen, så mister man desuden en del salte og mineraler, når man sveder. Disse er en stor del af processerne i vores muskler og derfor essentielle for at fungere optimalt.

 

Efter hård eller længerevarende træning, kræver musklerne både sukker og protein for at restituere bedst muligt - især hvis man træner flere dage i streg. Næringsstoffer som kan være bekvemme at indtage i pulverform for hurtigt og effektivt at kunne sætte gang i restitutionen.

 

Alle ovenstående behov kan dækkes af specifikke sportsprodukter, som er egnet til at indtage før, under og efter cykling. Som regel skal man dog finde vej til en specialistbutik eller bestille online for at få fingrene i produkterne. Ofte kommer de også i pakker eller portioner, som simpelthen er for store til en almindelig motionist og som er med til at sparke prisen i vejret.

 

Derfor har Lidl i samarbejde med Rolf Sørensen sat sig for at tilbyde en række produkter, som kan købes i den lokale Lidl-butik i portioner, som giver mening for en motionist. Målet er, at det skal være lettilgængeligt for alle.

 

RS NO.1 - Sukkerdrik til musklerne

RS NO. 1 - energidrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Citrus og Appelsin

 

 

Noget af de vigtigste, når man skal cykle længe, er at forsyne sine arbejdende muskler med energi løbende.

 

De fleste kender udtrykket ’at gå sukkerkold’, som dækker over en tilstand, hvor kroppens og især musklernes sukkerdepoter er brugt op. Indtræffer denne tilstand, så kan man glemme alt om en god og udbytterig træningstur, for så står alt pludselig stille og det er umuligt at producere kraft til pedalerne.

 

Det er da også denne tilstand, som RS Sport Nutrition forsøger at komme til livs med det første produkt i serien; RS NO. 1.

 

Det er et sukkerholdigt pulver, som skal blandes med vand og medbringes i dunkene på cyklen.

 

Produktet bruger den velkendte sukkerart Maltodextrin som sin energikilde - en kendt og effektiv formel, som de fleste førende brands benytter.

 

Pulveret leverer 92 gram kulhydrat pr. 100 gram og det anbefales at blande i forholdet 30 gram pulver til 300 milliliter vand.

 

Det betyder, at man med de typiske størrelser på drikkedunke får følgende antal gram kulhydrat:

 

500 ml: 46 gram
600 ml: 55 gram
750 ml: 69 gram

 

Ovenstående er meget normal for sportsspecifikke ernæringsprodukter og giver et blandingsforhold, som leverer forholdsvis mange kulhydrater, uden at maven bliver irriteret.

 

Jeg synes, at RS Sports Nutrition leverer fint her og giver mulighed for at få ret mange gode kulhydrater med i dunken.

 

Som en hovedregel siger man ofte, at træner man hårdt på cyklen, så skal man have ét gram kulhydrat per kilo kropsvægt i timen, hvis man har tænkt sig at være ude i flere timer.

 

Energidrikken skal selvfølgelig kun ses som en del af det regnskab, da man også bør sigte efter at få sukker fra andre kilder - ellers kan det hurtigt blive en besværlig tur med rigtig mange dunke!

 

RS NO. 1 kommer i to velkendte smagsvarianter: Appelsin og citron.

 

Den er let at ryste op i dunken uden klumper.

 

Desuden er begge smagsvarianter vellykkede: Friske, skarpe og med afdæmpet smag.

 

Citronvarianten er mest frisk og med lidt kant, mens appelsinsmagen er en anelse mere rund og dyb.


Det er en god måde at gøre det på, da man derved rammer to variationer.

 

RS NO. 2 - byggesten til restitution

RS NO. 2 - restitutionsdrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Chokolade og Jordbær

 

 

Det næste produkt i serien er en såkaldt restitutionsdrik, som består af både kulhydrater og protein.


Efter endt træning - især den hårde eller længerevarende af slagsen - har kroppen brug for sukker til at genopfylde musklernes lagre samt protein, som er byggestenen der skal reparere de små ødelæggelser i vævet, som sker under træning.

 

Igen har vi at gøre med en velkendt opskrift og et produkt, som er velkendt i sportsverdenen.


Det er denne type drik, som de professionelle ryttere får stukket i hånden straks efter en etape for at sikre de rigtige næringsstoffer på en let og bekvem måde.

 

Ser man først på næringsindholdet, så får man både 22 gram protein og 22 gram kulhydrat per servering. Den anbefalede portion pulver per servering er 50 gram.


Denne type drik ikke lavet for at erstatte et rigtigt restitutionsmåltid, men snarere til at give en kickstart, som er nem og bekvemmelig lige efter endt træning eller løb, hvor man måske ikke har adgang til rigtig mad med det samme.

 

Er man ikke vant til at bruge denne slags løsning, og træner man hårdt og ofte, så kan det godt anbefales for at hjælpe restitutionen på vej.

 

RS NO. 2 kommer i de to populære smagsvarianter: Chokolade og jordbær.

 

Pulveret er let at ryste op i en shaker i enten vand eller mælk - men det er nødvendigt at have en shaker, da det er noget sværere at røre op.

 

Smagen er til gengæld virkelig god i begge varianter.

 

Chokoladesmagen er blød og let, så den ikke virker tung eller tyk. Jordbærsmagen er frisk og skarp.


Jeg synes, at RS Sports Nutrition har ramt plet med denne formel. Proteindrik kan ind imellem blive tung og kvalm, hvilket man ikke har lyst til efter hård træning, så disse to varianter sidder efter min mening lige i skabet.

 

Jeg synes personligt, at pulveret her smager bedst blandet i kold mælk, da det giver en lidt blødere smag. Det skummer også fint, så man får en let, cremet konsistens, som er rigtig lækker.

 

Det fungerer naturligvis også med vand.

 

Drikken bliver i øvrigt ekstra god, hvis man har tid og mulighed for at smide den i en blender med nogle isterninger og mælk eller vand.

 

RS NO. 3 - gels i tre varianter

RS NO. 3 - energigel
Pris: Kr. 10,-
Vægt:  50 gram
Smagsvarianter: Æble, Citrus og Cola (med koffein)

 

 

En af de mest brugte metoder til at holde energibalancen oppe under aktivitet er de såkaldte energigels.

 

Det er en hurtig og let måde at få et skud sukker på og de er lette at have med i baglommerne.

 

Denne version leverer sukker fra både Maltodextrin og Fructose, hvilket giver en god blanding.

 

Hver gel indeholder 20 gram kulhydrat, hvilket stort set er standard hos de fleste leverandører. Det gør, at man får et godt forhold mellem, hvad en gel fylder i en lomme og mængden af sukker, og man får et godt skud energi uden at belaste maven alt for meget på én gang.

 

RS Sports Nutrition tilbyder to almindelige varianter med enten æble- eller citronsmag og en variant med koffein med colasmag.

 

De er alle på 50 gram og har dermed en fin mængde væske, så de meget let glider ned uden at være for klistrede eller klæge.

 

Hemmeligheden for en god gel er - efter min mening - at den skal have nok væske i sig, til at man kan synke den uden at være tvunget til at skylle efter med vand fra dunken. Det kan man let her.

 

Og så er alle tre smage meget vellykkede! Faktisk nogle af de bedste jeg har smagt overhovedet.


Fællestrækket er, at de alle er friske i smagen, og især æblesmagen er dyb og god.

 

Colasmagen er til gengæld helt exceptionel og med 50 milligram koffein per gel, får man et skud ekstra energi på de mest krævende tidspunkter.

 

Absolut et topprodukt hele vejen rundt.

 

RS NO. 4 - salte og mineraler

RS NO. 4 - brusetabletter med elektrolytter
Pris: Kr. 15,-
Antal: 20 brusetabletter á 4 gram
Smagsvarianter: Berry

 

 

Når man cykler - især i sommervarmen - mister man både væske og salte igennem sin sved.

 

Det kan føre til væskemangel, som de fleste kender, men hvad måske er mindre kendt er, at får man ikke fyldt mineraler og salte på også, så kan det også nedsætte præstationsevnen væsentligt.

 

Disse kaldes populært for elektrolytter og det er også hvad RS Sports Nutrition kalder deres tablet, der kan opløses i vand.

 

Den indeholder ingen kulhydrater, kun salte og mineraler toppet op med 75 milligram koffein per tablet, så man får et ekstra boost.

 

Ellers indeholder produktet en række ingredienser som er vigtige for vores musklers funktion i form af magnesium, natrium, kalium og calcium.

 

RS NO. 4 er en let og fin løsning, hvis man skal cykle langt eller især præstere i varmt vejr. Brusetabletterne smager af bær og har en fin og klar smag, som ikke er for stærk eller kraftig.

 

En fin løsning, som er let at dosere og bruge.

 

Konklusion

RS Sports Nutrition-produkterne holder generelt et rigtig fint niveau.

 

Jeg er imponeret over smagen i alle produkterne, som fungerer rigtig godt. Selvom ingredienserne strengt taget er det vigtigste, så er smagen altafgørende for, om man får forsynet sig med det, man skal på cyklen, så den er mindst lige så vigtig i min optik.

 

Især de tre energigels ligger højt på min hitliste smagsmæssigt og varianterne med æble- og colasmag er slet og ret eminente.

 

Også restitutionsdrikken med proteiner og kulhydrater er særdeles vellykket.

Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.
Ny bog: +50 og hurtig
Træn effektivt og vær stærk resten af dit liv. Forfatteren Joe Friel trækker på den nyeste forskning, og den viser, at ældre sagtens kan træne hårdt og skabe gode præstationer, selvom de kommer godt over 50 år.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Se Mads Pedersens nye VM-trøje og cykel
I dag får Mads Pedersen debut i VM-trøjen - og Trek har specialesignet en ny cykel til den danske verdensmester.

Instagram #motionsfeltet

GOOD VIBES ONLY - Store legedag hos Specialized
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Ugens tilbud - de fem skarpe
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe tilbud.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 3
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Profil Optik: Sports- og solbriller til en aktiv livsstil
Profil Optik sætter fokus på to brands: Oakley og deres eget mærke Rigel. Begge mærker kan være med til at forbedre din ydeevne på sadlen.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Hvem skal være årets klub 2019?
Fredag den 15. november samler vi hele Cykeldanmark til et kæmpe event, når vi slår dørene op for Danish Bike Award 2019. Her kåres en række vindere inden for en række kategorier.
Boganmeldelse: Landevejscykling i Sydeuropa
I samarbejde med Politikens Forlag har forfatteren, motionsrytteren og rejsearrangøren Thomas Alstrup udgivet bogen Landevejscykling i Sydeuropa. Bogen er god, relevant og velskrevet, men den har også sine begrænsninger.
Flere penge til bedre og mere bæredygtige MTB-spor
DGI skal være med til at udvikle en ny uddannelse i gode mountainbikespor. Projektet samler seks lande og har fået 2,9 millioner kroner i støtte fra EU.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 2
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.    
Test: Liv Infinita SX/Giant Rail SX
En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.
Produktnyt: Lazer lancerer Genesis – deres letteste hjelm
Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 1
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
GOOD VIBES ONLY - Hjerterdametouren - Plan B blev en fest
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Tips til en aktiv cykelferie i Italien
SIDSTE CHANCE: Nyt managerspil til VM og efteråret starter i dag
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.

Seneste indlæg i debatten

Hej Alle Tusind tak for input. "Problemet" er umiddelbart løst. Resultatet er blevet en lidt kortere frempind med en lidt (ikke meget) større vinkel, hvorved jeg selvsagt har fået overkroppen højere op. Jeg sidder stadig lidt mere agresivt end på min gamle stål-racer, men det føles faktisk ok. Mvh, Simon Ser ikke Aeolus 50 som nogen opgradering i forhold til dine Campagnolo Bullet - altså undtagelsesvis hvis du ikke ønsker at køre med lukkede ringe. Og det er noget du skal gøre dig helt klart til - det kræver at man limer ringene ordenligt og har en forlimet ring med sig i tilfælde af punktering. Fordelene ved de lukkede ringe er bl.a. at man får god komfort, da luftkammeret grundet det tynde slag er større (forudsat man bruger "rigtige" lukkede ringe og ikke massiv gummi fra Conti) - ringens tværsnit er rundt så kørsel i sving bliver marginat sikrere - sammenligner man ellers ens hjul, vil hjulet til lukkede ringe være 50-150g lettere end hvis det var til dæk/slange. Det tager ikke mange minutter at rive en punkteret ring af, montere ny og komme videre. DOG er det ikke tilrådeligt efterfølgende at tage de store chancer gennem sving, hvis der er tale om forhjulspunktering - den skal "listes" hjem. I dag kørte flere ryttere deres sidste løb i sæsonen, inklusiv Oliver Naesen fra AG2R. Den belgiske rytter var med i finalen i Paris-Tours, og kunne til sidst hive en tredjeplads hjem. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/naesen_glad_for_at_slutte_paa_podiet/Den 21-årige belgier har været flyvende i starten af cross-sæsonen. I dag fortsætte han så dominansen, da han tog sejren i sæsonens første Superprestige i Gieten i Holland. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/eli_iserbyt_vinder_foerste_afdeling_af_superprestige/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.
Ny bog: +50 og hurtig
Træn effektivt og vær stærk resten af dit liv. Forfatteren Joe Friel trækker på den nyeste forskning, og den viser, at ældre sagtens kan træne hårdt og skabe gode præstationer, selvom de kommer godt over 50 år.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Se Mads Pedersens nye VM-trøje og cykel
I dag får Mads Pedersen debut i VM-trøjen - og Trek har specialesignet en ny cykel til den danske verdensmester.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet