Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

18.07.2019 @ 22:00

Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.

Både sukkerholdige produkter og salte og mineraler, som holder hjulene i gang samt proteinpulver til at øge restitutionen mellem de hårde træningsture.

 

Flere og flere danskere bliver i disse tider motionscykelryttere og finder vej ind i sporten på to hjul.


En af de ting, som man hurtigt finder ud af, når man begynder at bruge timer på landevejen eller i terrænet er, at kroppen kræver energi og næringsstoffer for at kunne arbejde effektivt og holde sig kørende, hvis man skal have nogle gode kilometer i bogen.

 

Det kræver kulhydrater under træningen, hvis man er ude i flere timer.

 

Træner man i sommervarmen, så mister man desuden en del salte og mineraler, når man sveder. Disse er en stor del af processerne i vores muskler og derfor essentielle for at fungere optimalt.

 

Efter hård eller længerevarende træning, kræver musklerne både sukker og protein for at restituere bedst muligt - især hvis man træner flere dage i streg. Næringsstoffer som kan være bekvemme at indtage i pulverform for hurtigt og effektivt at kunne sætte gang i restitutionen.

 

Alle ovenstående behov kan dækkes af specifikke sportsprodukter, som er egnet til at indtage før, under og efter cykling. Som regel skal man dog finde vej til en specialistbutik eller bestille online for at få fingrene i produkterne. Ofte kommer de også i pakker eller portioner, som simpelthen er for store til en almindelig motionist og som er med til at sparke prisen i vejret.

 

Derfor har Lidl i samarbejde med Rolf Sørensen sat sig for at tilbyde en række produkter, som kan købes i den lokale Lidl-butik i portioner, som giver mening for en motionist. Målet er, at det skal være lettilgængeligt for alle.

 

RS NO.1 - Sukkerdrik til musklerne

RS NO. 1 - energidrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Citrus og Appelsin

 

 

Noget af de vigtigste, når man skal cykle længe, er at forsyne sine arbejdende muskler med energi løbende.

 

De fleste kender udtrykket ’at gå sukkerkold’, som dækker over en tilstand, hvor kroppens og især musklernes sukkerdepoter er brugt op. Indtræffer denne tilstand, så kan man glemme alt om en god og udbytterig træningstur, for så står alt pludselig stille og det er umuligt at producere kraft til pedalerne.

 

Det er da også denne tilstand, som RS Sport Nutrition forsøger at komme til livs med det første produkt i serien; RS NO. 1.

 

Det er et sukkerholdigt pulver, som skal blandes med vand og medbringes i dunkene på cyklen.

 

Produktet bruger den velkendte sukkerart Maltodextrin som sin energikilde - en kendt og effektiv formel, som de fleste førende brands benytter.

 

Pulveret leverer 92 gram kulhydrat pr. 100 gram og det anbefales at blande i forholdet 30 gram pulver til 300 milliliter vand.

 

Det betyder, at man med de typiske størrelser på drikkedunke får følgende antal gram kulhydrat:

 

500 ml: 46 gram
600 ml: 55 gram
750 ml: 69 gram

 

Ovenstående er meget normal for sportsspecifikke ernæringsprodukter og giver et blandingsforhold, som leverer forholdsvis mange kulhydrater, uden at maven bliver irriteret.

 

Jeg synes, at RS Sports Nutrition leverer fint her og giver mulighed for at få ret mange gode kulhydrater med i dunken.

 

Som en hovedregel siger man ofte, at træner man hårdt på cyklen, så skal man have ét gram kulhydrat per kilo kropsvægt i timen, hvis man har tænkt sig at være ude i flere timer.

 

Energidrikken skal selvfølgelig kun ses som en del af det regnskab, da man også bør sigte efter at få sukker fra andre kilder - ellers kan det hurtigt blive en besværlig tur med rigtig mange dunke!

 

RS NO. 1 kommer i to velkendte smagsvarianter: Appelsin og citron.

 

Den er let at ryste op i dunken uden klumper.

 

Desuden er begge smagsvarianter vellykkede: Friske, skarpe og med afdæmpet smag.

 

Citronvarianten er mest frisk og med lidt kant, mens appelsinsmagen er en anelse mere rund og dyb.


Det er en god måde at gøre det på, da man derved rammer to variationer.

 

RS NO. 2 - byggesten til restitution

RS NO. 2 - restitutionsdrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Chokolade og Jordbær

 

 

Det næste produkt i serien er en såkaldt restitutionsdrik, som består af både kulhydrater og protein.


Efter endt træning - især den hårde eller længerevarende af slagsen - har kroppen brug for sukker til at genopfylde musklernes lagre samt protein, som er byggestenen der skal reparere de små ødelæggelser i vævet, som sker under træning.

 

Igen har vi at gøre med en velkendt opskrift og et produkt, som er velkendt i sportsverdenen.


Det er denne type drik, som de professionelle ryttere får stukket i hånden straks efter en etape for at sikre de rigtige næringsstoffer på en let og bekvem måde.

 

Ser man først på næringsindholdet, så får man både 22 gram protein og 22 gram kulhydrat per servering. Den anbefalede portion pulver per servering er 50 gram.


Denne type drik ikke lavet for at erstatte et rigtigt restitutionsmåltid, men snarere til at give en kickstart, som er nem og bekvemmelig lige efter endt træning eller løb, hvor man måske ikke har adgang til rigtig mad med det samme.

 

Er man ikke vant til at bruge denne slags løsning, og træner man hårdt og ofte, så kan det godt anbefales for at hjælpe restitutionen på vej.

 

RS NO. 2 kommer i de to populære smagsvarianter: Chokolade og jordbær.

 

Pulveret er let at ryste op i en shaker i enten vand eller mælk - men det er nødvendigt at have en shaker, da det er noget sværere at røre op.

 

Smagen er til gengæld virkelig god i begge varianter.

 

Chokoladesmagen er blød og let, så den ikke virker tung eller tyk. Jordbærsmagen er frisk og skarp.


Jeg synes, at RS Sports Nutrition har ramt plet med denne formel. Proteindrik kan ind imellem blive tung og kvalm, hvilket man ikke har lyst til efter hård træning, så disse to varianter sidder efter min mening lige i skabet.

 

Jeg synes personligt, at pulveret her smager bedst blandet i kold mælk, da det giver en lidt blødere smag. Det skummer også fint, så man får en let, cremet konsistens, som er rigtig lækker.

 

Det fungerer naturligvis også med vand.

 

Drikken bliver i øvrigt ekstra god, hvis man har tid og mulighed for at smide den i en blender med nogle isterninger og mælk eller vand.

 

RS NO. 3 - gels i tre varianter

RS NO. 3 - energigel
Pris: Kr. 10,-
Vægt:  50 gram
Smagsvarianter: Æble, Citrus og Cola (med koffein)

 

 

En af de mest brugte metoder til at holde energibalancen oppe under aktivitet er de såkaldte energigels.

 

Det er en hurtig og let måde at få et skud sukker på og de er lette at have med i baglommerne.

 

Denne version leverer sukker fra både Maltodextrin og Fructose, hvilket giver en god blanding.

 

Hver gel indeholder 20 gram kulhydrat, hvilket stort set er standard hos de fleste leverandører. Det gør, at man får et godt forhold mellem, hvad en gel fylder i en lomme og mængden af sukker, og man får et godt skud energi uden at belaste maven alt for meget på én gang.

 

RS Sports Nutrition tilbyder to almindelige varianter med enten æble- eller citronsmag og en variant med koffein med colasmag.

 

De er alle på 50 gram og har dermed en fin mængde væske, så de meget let glider ned uden at være for klistrede eller klæge.

 

Hemmeligheden for en god gel er - efter min mening - at den skal have nok væske i sig, til at man kan synke den uden at være tvunget til at skylle efter med vand fra dunken. Det kan man let her.

 

Og så er alle tre smage meget vellykkede! Faktisk nogle af de bedste jeg har smagt overhovedet.


Fællestrækket er, at de alle er friske i smagen, og især æblesmagen er dyb og god.

 

Colasmagen er til gengæld helt exceptionel og med 50 milligram koffein per gel, får man et skud ekstra energi på de mest krævende tidspunkter.

 

Absolut et topprodukt hele vejen rundt.

 

RS NO. 4 - salte og mineraler

RS NO. 4 - brusetabletter med elektrolytter
Pris: Kr. 15,-
Antal: 20 brusetabletter á 4 gram
Smagsvarianter: Berry

 

 

Når man cykler - især i sommervarmen - mister man både væske og salte igennem sin sved.

 

Det kan føre til væskemangel, som de fleste kender, men hvad måske er mindre kendt er, at får man ikke fyldt mineraler og salte på også, så kan det også nedsætte præstationsevnen væsentligt.

 

Disse kaldes populært for elektrolytter og det er også hvad RS Sports Nutrition kalder deres tablet, der kan opløses i vand.

 

Den indeholder ingen kulhydrater, kun salte og mineraler toppet op med 75 milligram koffein per tablet, så man får et ekstra boost.

 

Ellers indeholder produktet en række ingredienser som er vigtige for vores musklers funktion i form af magnesium, natrium, kalium og calcium.

 

RS NO. 4 er en let og fin løsning, hvis man skal cykle langt eller især præstere i varmt vejr. Brusetabletterne smager af bær og har en fin og klar smag, som ikke er for stærk eller kraftig.

 

En fin løsning, som er let at dosere og bruge.

 

Konklusion

RS Sports Nutrition-produkterne holder generelt et rigtig fint niveau.

 

Jeg er imponeret over smagen i alle produkterne, som fungerer rigtig godt. Selvom ingredienserne strengt taget er det vigtigste, så er smagen altafgørende for, om man får forsynet sig med det, man skal på cyklen, så den er mindst lige så vigtig i min optik.

 

Især de tre energigels ligger højt på min hitliste smagsmæssigt og varianterne med æble- og colasmag er slet og ret eminente.

 

Også restitutionsdrikken med proteiner og kulhydrater er særdeles vellykket.

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Instagram #motionsfeltet

Knap hver syvende cyklist har fået smidt noget i hovedet
Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ændrer vi karakter og opfører os ofte, som om vi ejer vejen. Særligt mændene mister besindelsen, men nu skal en ny kampagne minde os om, at hensyn er vejen frem.
Vejvrede: Hver tredje bilist har gjort aggressive fagter i trafikken
”Flyt dig nu for helvede!” Høje råb, hornet i bund og vilde fagter er daglig kost, når man bevæger sig rundt i den danske trafik. Ifølge psykolog Mette Herslund er stress og behov for kontrol den store synder.
Kørelærer: Adfærd i trafikken skal prioriteres
Man kan enten ryste på hovedet og sige pyt eller fare op og råbe ad sine medtrafikanter på vejene. Adfærd i trafikken og at træffe det rette valg er en vigtig lektion for fremtidens trafikanter, mener kørelærer.
Share The Road: Vis særligt hensyn til hinanden i det glatte vintervejr
Der er ingen grund til at stille din eller dit barns cykel, når vinteren og frostgraderne er over os med nyfalden sne og glatte veje. Cyklen kan med få justeringer gøres vinterklar. Og husker alle at tage lidt ekstra hensyn til medtrafikanterne, vil der være mange gode vintercykeldage til alle.
Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop
De belgiske brostensstrækninger og skrappe ardennerstigninger er de seneste år blevet en skarp konkurrent til Alpernes cykelterræn, og for mange klinger navne som Koppenberg og Mur de Huy efterhånden lige så velkendt som Alpe d’Huez og Mont Ventoux. Via Belgian Cycling Club kan cykelinteresserede opleve det hele - lige fra deltagelse i amatørudgaven af Flandern Rundt til indføring i belgisk cykelkultur og en plads i første parket, når de professionelle suser forbi i en af de store monumentklassikere.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Test: Giant Defy Advanced Pro O Disc
Giant leverer en god cykel til distancen og med super udstyrspakke til en skarp pris. 
GOOD VIBES ONLY - DCU-kvindecamp - cykelglæde, netværk og nye udfordringer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Motion: Niner’en - den endelige dom
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Produktnyt: Assos udvider Equipe kollektionen til de kølige måneder
Assos of Switzerland udvider sin Equipe-kollektion for at imødekomme kravene fra cykelrytteren, der leder efter aerodynamisk design og ultralette tekstiler i de køligere måneder. Alle produkter er testet i pro tour feltet af verdens bedste ryttere.
Find det rigtige cykelprodukt
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet