Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 18.07.2019 @ 22:00

Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.

Både sukkerholdige produkter og salte og mineraler, som holder hjulene i gang samt proteinpulver til at øge restitutionen mellem de hårde træningsture.

 

Flere og flere danskere bliver i disse tider motionscykelryttere og finder vej ind i sporten på to hjul.


En af de ting, som man hurtigt finder ud af, når man begynder at bruge timer på landevejen eller i terrænet er, at kroppen kræver energi og næringsstoffer for at kunne arbejde effektivt og holde sig kørende, hvis man skal have nogle gode kilometer i bogen.

 

Det kræver kulhydrater under træningen, hvis man er ude i flere timer.

 

Træner man i sommervarmen, så mister man desuden en del salte og mineraler, når man sveder. Disse er en stor del af processerne i vores muskler og derfor essentielle for at fungere optimalt.

 

Efter hård eller længerevarende træning, kræver musklerne både sukker og protein for at restituere bedst muligt - især hvis man træner flere dage i streg. Næringsstoffer som kan være bekvemme at indtage i pulverform for hurtigt og effektivt at kunne sætte gang i restitutionen.

 

Alle ovenstående behov kan dækkes af specifikke sportsprodukter, som er egnet til at indtage før, under og efter cykling. Som regel skal man dog finde vej til en specialistbutik eller bestille online for at få fingrene i produkterne. Ofte kommer de også i pakker eller portioner, som simpelthen er for store til en almindelig motionist og som er med til at sparke prisen i vejret.

 

Derfor har Lidl i samarbejde med Rolf Sørensen sat sig for at tilbyde en række produkter, som kan købes i den lokale Lidl-butik i portioner, som giver mening for en motionist. Målet er, at det skal være lettilgængeligt for alle.

 

RS NO.1 - Sukkerdrik til musklerne

RS NO. 1 - energidrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Citrus og Appelsin

 

 

Noget af de vigtigste, når man skal cykle længe, er at forsyne sine arbejdende muskler med energi løbende.

 

De fleste kender udtrykket ’at gå sukkerkold’, som dækker over en tilstand, hvor kroppens og især musklernes sukkerdepoter er brugt op. Indtræffer denne tilstand, så kan man glemme alt om en god og udbytterig træningstur, for så står alt pludselig stille og det er umuligt at producere kraft til pedalerne.

 

Det er da også denne tilstand, som RS Sport Nutrition forsøger at komme til livs med det første produkt i serien; RS NO. 1.

 

Det er et sukkerholdigt pulver, som skal blandes med vand og medbringes i dunkene på cyklen.

 

Produktet bruger den velkendte sukkerart Maltodextrin som sin energikilde - en kendt og effektiv formel, som de fleste førende brands benytter.

 

Pulveret leverer 92 gram kulhydrat pr. 100 gram og det anbefales at blande i forholdet 30 gram pulver til 300 milliliter vand.

 

Det betyder, at man med de typiske størrelser på drikkedunke får følgende antal gram kulhydrat:

 

500 ml: 46 gram
600 ml: 55 gram
750 ml: 69 gram

 

Ovenstående er meget normal for sportsspecifikke ernæringsprodukter og giver et blandingsforhold, som leverer forholdsvis mange kulhydrater, uden at maven bliver irriteret.

 

Jeg synes, at RS Sports Nutrition leverer fint her og giver mulighed for at få ret mange gode kulhydrater med i dunken.

 

Som en hovedregel siger man ofte, at træner man hårdt på cyklen, så skal man have ét gram kulhydrat per kilo kropsvægt i timen, hvis man har tænkt sig at være ude i flere timer.

 

Energidrikken skal selvfølgelig kun ses som en del af det regnskab, da man også bør sigte efter at få sukker fra andre kilder - ellers kan det hurtigt blive en besværlig tur med rigtig mange dunke!

 

RS NO. 1 kommer i to velkendte smagsvarianter: Appelsin og citron.

 

Den er let at ryste op i dunken uden klumper.

 

Desuden er begge smagsvarianter vellykkede: Friske, skarpe og med afdæmpet smag.

 

Citronvarianten er mest frisk og med lidt kant, mens appelsinsmagen er en anelse mere rund og dyb.


Det er en god måde at gøre det på, da man derved rammer to variationer.

 

RS NO. 2 - byggesten til restitution

RS NO. 2 - restitutionsdrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Chokolade og Jordbær

 

 

Det næste produkt i serien er en såkaldt restitutionsdrik, som består af både kulhydrater og protein.


Efter endt træning - især den hårde eller længerevarende af slagsen - har kroppen brug for sukker til at genopfylde musklernes lagre samt protein, som er byggestenen der skal reparere de små ødelæggelser i vævet, som sker under træning.

 

Igen har vi at gøre med en velkendt opskrift og et produkt, som er velkendt i sportsverdenen.


Det er denne type drik, som de professionelle ryttere får stukket i hånden straks efter en etape for at sikre de rigtige næringsstoffer på en let og bekvem måde.

 

Ser man først på næringsindholdet, så får man både 22 gram protein og 22 gram kulhydrat per servering. Den anbefalede portion pulver per servering er 50 gram.


Denne type drik ikke lavet for at erstatte et rigtigt restitutionsmåltid, men snarere til at give en kickstart, som er nem og bekvemmelig lige efter endt træning eller løb, hvor man måske ikke har adgang til rigtig mad med det samme.

 

Er man ikke vant til at bruge denne slags løsning, og træner man hårdt og ofte, så kan det godt anbefales for at hjælpe restitutionen på vej.

 

RS NO. 2 kommer i de to populære smagsvarianter: Chokolade og jordbær.

 

Pulveret er let at ryste op i en shaker i enten vand eller mælk - men det er nødvendigt at have en shaker, da det er noget sværere at røre op.

 

Smagen er til gengæld virkelig god i begge varianter.

 

Chokoladesmagen er blød og let, så den ikke virker tung eller tyk. Jordbærsmagen er frisk og skarp.


Jeg synes, at RS Sports Nutrition har ramt plet med denne formel. Proteindrik kan ind imellem blive tung og kvalm, hvilket man ikke har lyst til efter hård træning, så disse to varianter sidder efter min mening lige i skabet.

 

Jeg synes personligt, at pulveret her smager bedst blandet i kold mælk, da det giver en lidt blødere smag. Det skummer også fint, så man får en let, cremet konsistens, som er rigtig lækker.

 

Det fungerer naturligvis også med vand.

 

Drikken bliver i øvrigt ekstra god, hvis man har tid og mulighed for at smide den i en blender med nogle isterninger og mælk eller vand.

 

RS NO. 3 - gels i tre varianter

RS NO. 3 - energigel
Pris: Kr. 10,-
Vægt:  50 gram
Smagsvarianter: Æble, Citrus og Cola (med koffein)

 

 

En af de mest brugte metoder til at holde energibalancen oppe under aktivitet er de såkaldte energigels.

 

Det er en hurtig og let måde at få et skud sukker på og de er lette at have med i baglommerne.

 

Denne version leverer sukker fra både Maltodextrin og Fructose, hvilket giver en god blanding.

 

Hver gel indeholder 20 gram kulhydrat, hvilket stort set er standard hos de fleste leverandører. Det gør, at man får et godt forhold mellem, hvad en gel fylder i en lomme og mængden af sukker, og man får et godt skud energi uden at belaste maven alt for meget på én gang.

 

RS Sports Nutrition tilbyder to almindelige varianter med enten æble- eller citronsmag og en variant med koffein med colasmag.

 

De er alle på 50 gram og har dermed en fin mængde væske, så de meget let glider ned uden at være for klistrede eller klæge.

 

Hemmeligheden for en god gel er - efter min mening - at den skal have nok væske i sig, til at man kan synke den uden at være tvunget til at skylle efter med vand fra dunken. Det kan man let her.

 

Og så er alle tre smage meget vellykkede! Faktisk nogle af de bedste jeg har smagt overhovedet.


Fællestrækket er, at de alle er friske i smagen, og især æblesmagen er dyb og god.

 

Colasmagen er til gengæld helt exceptionel og med 50 milligram koffein per gel, får man et skud ekstra energi på de mest krævende tidspunkter.

 

Absolut et topprodukt hele vejen rundt.

 

RS NO. 4 - salte og mineraler

RS NO. 4 - brusetabletter med elektrolytter
Pris: Kr. 15,-
Antal: 20 brusetabletter á 4 gram
Smagsvarianter: Berry

 

 

Når man cykler - især i sommervarmen - mister man både væske og salte igennem sin sved.

 

Det kan føre til væskemangel, som de fleste kender, men hvad måske er mindre kendt er, at får man ikke fyldt mineraler og salte på også, så kan det også nedsætte præstationsevnen væsentligt.

 

Disse kaldes populært for elektrolytter og det er også hvad RS Sports Nutrition kalder deres tablet, der kan opløses i vand.

 

Den indeholder ingen kulhydrater, kun salte og mineraler toppet op med 75 milligram koffein per tablet, så man får et ekstra boost.

 

Ellers indeholder produktet en række ingredienser som er vigtige for vores musklers funktion i form af magnesium, natrium, kalium og calcium.

 

RS NO. 4 er en let og fin løsning, hvis man skal cykle langt eller især præstere i varmt vejr. Brusetabletterne smager af bær og har en fin og klar smag, som ikke er for stærk eller kraftig.

 

En fin løsning, som er let at dosere og bruge.

 

Konklusion

RS Sports Nutrition-produkterne holder generelt et rigtig fint niveau.

 

Jeg er imponeret over smagen i alle produkterne, som fungerer rigtig godt. Selvom ingredienserne strengt taget er det vigtigste, så er smagen altafgørende for, om man får forsynet sig med det, man skal på cyklen, så den er mindst lige så vigtig i min optik.

 

Især de tre energigels ligger højt på min hitliste smagsmæssigt og varianterne med æble- og colasmag er slet og ret eminente.

 

Også restitutionsdrikken med proteiner og kulhydrater er særdeles vellykket.

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Ny bog fra Thomas Dekker: Druk, damer og doping
Thomas Dekker var et af cykelsportens største talenter. Rabobank-rytteren fortæller i en ny bog, hvordan han ødslede sit talent væk.

Seneste indlæg i debatten

> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/ Det var nu heller ikke ment som om at hjul der er tubeless ready nødvendigvis er sværere at få dæk på. Det er bare tilfældigvis et sæt, der er TL ready jeg har, der er tæt på umulige at få dæk af og på. Pointen er mest, at det er nok en god idé at “kende” sine hjul, når man vurderer hvilket værktøj man skal have med på tur

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat