Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

18.09.2020 @ 13:00

Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.

Fakta:

Producent: Futurum                          

Adresse: Vestergade 38 C, 7100 Vejle

Åbningstider: Hverdage 10 - 17, lørdage 10 - 14, eller efter aftale

Kontakt: 60 18 56 14

Services: Værksted, bikefit og kropsterapi, cafe, butik med salg af cykler og beklædning

 

Futurums kollektion kan ses, prøves og købes i vejlensiske Coffee Stop. Personalet er selv forankret i cykelsporten og kan give relevant rådgivning.

 

Rammerne fejler ikke noget. Den vejlensiske cykelcafe Coffee Stop byder med sin kombination af afslappet atmosfære, tjekket interiør samt cykel- og tøjkollektioner fra øverste hylde på de helt rigtige rammer for en tøjpræsentation.

 

Futurum sælges i Danmark primært via nettet, men det hollandske tøjmærke har valgt Coffe Stop som det eneste sted i Danmark, hvor tøjet fysisk kan ses og prøves. I Coffee Stops butik hænger så stor en del af Futurums kollektion, at man kan blive klædt på fra top til tå.

 

Vejlensiske Coffee Stop er Danmarks eneste fysiske butik, hvor Futurum forhandles. Foto Frederik Laursen

 

Value for money

Efter relativ kort tid er Futurums cykeltøj ved at få fodfæste på det danske marked. Der er allerede skrevet en del om Futurum, også på Feltet.dk, så her blot et kort resumé.

 

Med base i Holland kender man alt til det nordeuropæiske klima med regn, kulde og strid blæst, og Futurum er derfor stærke på beklædning til hele sæsonen - også den barske vinterperiode.

 

Man har blandt andre den dobbelte Flandern Rundt-vinder Stein Devolder som medudvikler af tøjet, så Futurum har både opbygget en performance-kollektion samt en Four Seasons-kollektion. Sidstnævnte er anvendelig og praktisk, og den fremstår samtidig æstetisk, enkel og flot.

 

Både forarbejdning og materialevalg - eksempelvis anvender Futurum merinould i de inderste lag - ligger i den høje ende, og da man samtidig har lagt sig på et konkurrencedygtigt prisniveau, er der tale om ”value for money”.

 

Foto: Frederik Laursen

 

Opgraderet jakke og buks

Futurums opgraderede kollektion byder på flere positive overraskelser. Firmaets designere arbejder konstant på at finde den rette balance mellem vind- og vandtæthed på den ene side samt åndbarhed på den anden, og på den nye kollektion har man foretaget ikke færre end 95 små og store ændringer.

 

Et af de produkter, man især har udviklet på, er Futurums vinterjakke. Alle søm er tapede, så vand ikke trækker ind, og bagpå har jakken en ekstra smæk, som kan tage det regnvand, der sprøjter op fra baghjulet.

 

Men lige så praktisk flappen kan være i regnvejr, lige så generende kan den føles i tørvejr. På Futurums opgraderede jakke har man løst problemet ved at hæfte små magneter på kanten af flappen, så den kan hæftes op på indersiden af jakken i tørvejr.

 

Enkelt og praktisk. Herudover er jakken konstrueret, så den kan bruges i temperaturspændet fra minus 5 til plus 15 grader, og ud over jakken behøver man blot tænke på sit baselayer - en langærmet merinouldstrøje til de kolde dage og en kortærmet til de relativt varme - mere behøver man ikke.

Futurums vinterjakke er både elegant i designet samt praktisk på samme tid

 

Også Futurums vinterbuks er der udviklet på, og man har fokuseret på at eliminere det vand, der ofte trænger ind via pudens syninger.

 

Futurums designere har løst problemet ved at tilføje et ekstra lag, så mens puden er monteret på det inderste lag, sørger et supplerende lag udenpå for, at buksen holdes vandtæt. Samtidig går buksen ekstra højt op over taljen, så kulde og regn holdes væk fra underlivet.

Futurums Bib Shorts har opgraderet vind-og vandtæthed på forsiden

 

Ud over nyudviklede bukser og jakke holder Futurum et højt niveau med firmaets baselayer, som er fremstillet af merinould.

 

Materialet kan klare sig i et stort temperaturspænd, da ulden holder på varmen, når det er koldt, men videretransporterer overskudsvarmen, når temperaturen stiger.

Et par benvarmere suppleret med shorts kan gøre det ud for lange bukser under de fleste forhold.

 

Priser

Den nye kollektion ligger prismæssigt på et niveau, hvor man får kvalitetstøj, der er til at betale, og mikset mellem pris og kvalitet er i køberens favør. Her et par priseksempler:

 

 - 4 Seasons Pro Jakke med forbedret vind- og vandtæthed samt god åndbarhed koster 1.698 kroner
 - 4 Seasons Jakke II koster 1.389 kroner
 - 4 Seasons Bib Shorts II med high tech-membran til vind- og vandtæthed koster 999 kroner
 - 4 Seasons Pro Bib Shorts med ovenstående kvaliteter samt evne til at klare fra minus 5 til plus 15 grader koster 1.389 kroner
 - 4 Seasons Leg Warmes, der, som supplement til et par Bib Shorts kan klare langt det meste overgangs- og vintervejr, koster 469 kroner

 

Futurums tøj er ikke blot til blæsende og regnfyldt vejr, men også til dansk sommer. Foto: Frederik Laursen

Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Instagram #motionsfeltet

Garmin Edge 1030 Plus & Garmin Batteripakke
Ny cykelcomputer fra Garmin, der leverer sublim navigation og tilbyder brugeren unikke træningsprogrammer.
Anbefaling af PurePower Cola Chews
Nogle gange har man bare brug for lidt ekstra energi for at komme gennem en træningstime. Her kan du læse mere om et nyt og spændende produkt, nemlig Cola Chews, som vi gerne vil anbefale. ​
Produktnyt: 2021 Canyon Aeroad
Canyon lancerer 2021-udgaven af den populære Aeroad med optimeret aerodynamik og et revolutionerende og unikt cockpit.
Test: Optima Sport Recovery Boots K6
Et ekstra redskab til den seriøse atlet der leverer god ydeevne i en pakke af høj kvalitet og perfekt brugervenlighed.
Sæt dit Giro-managerhold - Starter om 2 timer!
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Gravel Ride: Holstebro Gravel 2020
Til trods for briefing om potentielle ulve på besøg langs ruten og Covid-19 restriktioner blev Holstebro Gravel 2020 en succes for vores skribent, der her fortæller om det han kalder: Gravel i sin reneste form.
Produktnyt: EF Pro Cycling i vildt Rapha-kit
Rapha har teamet op med ikoniske Palace Skateboards om at levere et frækt og iøjnefaldende kit til EF Pro Cycling’s Giro-eventyr.
Vinderen af Tour-managerspillet blev Klaus Christensen
Årets Tour de France managerspil er nu afsluttet og vi har samlet alle vinderne af både den samlede konkurrence og etaperne.  
Produktnyt: Campagnolo med 13-speed geargruppe
Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet