24.06.2015 @ 15:00

I weekenden blev den fjerde version af Canyons Ultimate CF SLX præsenteret i Pamplona.

Canyon havde trukket det store skyts frem, med både pro-ryttere, herunder Nario Quintana  plus en lang række ingeniører, da de præsenterede deres nye top-ramme til 2016.


Designmæssigt byder cyklen på en masse bløde former, og rammen er også komplet re-designet fra den forrige version. Canyon har fokuseret på to ting ved rammen. For det første var ideen at rammen skulle have så høj en stivhed til vægt ratio som muligt (dvs. være let og stiv), samtidig med at man prøvede at optimere på komforten - også skulle den være mere aerodynamisk.


Det Canyon har produceret er en 780g ramme i størrelse M. Med en ret høj stivhed til vægt ratio, STW værdien er 135, hvilket er flot sammenlignet med andre materialer.


Genformningen af rammen har samtidig gjort den mere aerodynamisk. Man har valgt at anvende rør som har en mere aerodynamisk profil, hvilket har gjort at cyklen er blevet mere dråbeformet at se på og har fået et mindre front areal.


For at holde stabiliteten i cyklen er overrøret dog blevet meget tykkere og en smule bredere end den forrige version. Dette har skabt en samlet aerodynamisk besparelse på rammen på 12,9W, ved 45km/t og hvis man anvender Canyons nyeste aerodynamiske cockpit, ellers er det 7,4W.


Komfort

Komfort er også med til at gøre dig hurtigere. Du bliver mindre træt i sadlen og kan køre hurtigere og kommer dig hurtigere. Men hvordan laver man en super stiv cykel, som samtidig er komfortabel at køre?


Canyons løsning ligger i at se alle komponenterne samlet og mindre i affjedring i rammen, som man bl.a. ser hos Pinarellos og Treks nye cykler. Det man har valgt at gøre hos canyon er at lave tynde sadelstager også har man flyttet sadelklampen langt ned og har integreret den i sadelrøret.

 

(Foto: Canyon)


Dette betyder at der er mere sadelpind fri over det område hvor den bliver spændt og denne ekstra mængde sadelpind kan derfor bevæge sig mere end før. Det er godt, da man her får en naturlig ”affjedring” på 15% mere vertikalt og 37% mere horisontalt.

 

Den vertikale affjedring er med til at samle bump op fra vejen, og den horisontale er med til at sikre at sadlen bliver i sin position og derfor holder sin komfort. Canyon siger at de har reduceret sadelbevægelsen med 13%.


Cf SLX er en gennemdesignet cykel, måske endda for gennemdesignet. Sågar kabelindgangene er optimeret, så der er kommer en mindre vinkel på kablerne, når de går ind igennem rammen. Det er lykkes Canyon at gå fra 22 til 17 graders bukning, hvilket både skulle give et bedre mekanisk-gearskifte og bremseoplevelse.


Nairo Quintanas cykel (Foto: Feltet.dk)


Pris og tilgængelighed

En 2016 version af CF SLX cyklen kommer til at koste ca. fra 3200 euro og frem. Cyklen kommer officielt til salg ved starten af dette års Eurobike (26-29 august) og forventes leveringsklar omkring oktober.
 

Samtidig producerer Canyon også en EVO-version, en let sag på 4,85 kg., samme rammeudformning som CF SLX, men bare lettere. Denne kommer ca. til at koste 13.000 euro og forventes klar til januar/februar.

Se galleriet herunder, der er billeder af cyklen i stor størelse.

Billedgalleri

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x