Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

28.09.2019 @ 12:00

Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.

Lazer er en af verdens ældste producenter af hjelme, som i over 100 år har leveret hjelme til ambitiøse cykelryttere. Oprindeligt til belgiske racere, som kørte om kap på stålrammer på brostensbelagte markveje, men siden til flere hold i det professionelle felt.

 

Hovedsædet er stadig i Belgien, mens distributionen i dag er verdensomspændende.

 

Nu lancerer belgierne Genesis. Den letteste hjelm der er rullet ud af produktionsbåndet indtil videre.


Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen, når det gælder vægtbesparende hjelme.

 

Genesis lander i kategorien for hjelme, som ikke er specialiserede, men som kan det hele og som har en ambition om at gøre det hele rigtig godt.

 

Derfor har hjelmen udprægede aerodynamiske egenskaber, med en form som glider igennem vinden.

 

Samtidig har Lazer sørget for en lang række ventilationshuller integreret i designet, så hjelmen giver rytteren mulighed for at ånde.

 

Lazer anbefaler derfor den opdaterede Genesis til stort set alle discipliner og terræner.

Sikkert og vist
Sikkerhed er kommet for at blive. En moderne hjelm i dag skal, når man køber ind fra øverste hylde, byde på maksimal sikkerhed. Og også her lover Lazer, at der passes godt på rytterens hoved til trods for, at hjelmen med sine kun 189 gram er MEGET let.

 

Modellen kommer således også i en udgave med indbygget MIPS, som er en forkortelse for Multi-directional Impact Protection System, der giver rytterens hoved den bedste beskyttelse, hvis uheldet er ude.

 

Aero og ventilation
Hjelmen synes at have fundet balancen mellem ønsket om maksimale aerodynamiske egenskaber samtidig med, at hovedet kan forblive godt ventileret. Selv under varme forhold og hårdt benarbejde.

 

Lazer har således med Genesis hjelmen tydeligt lagt vægt på at skabe nogle luftkanaler - 22 styk for at være helt præcis - der sikrer hovedet maksimal ventilation under hårdt arbejde og høje temperaturer.

 

Faktisk påstår Lazer, at ventilationen er så god, at den er bedre end hvis man kører uden hjelm!


Det er testet således, at den ventilation man opnår med et hoved uden hjelm, er sat til 100 % og så har Lazer testet hvor effektiv ventilationen er med Genesis-hjelmen i brug. Her lander man på 108 %, hvilket skyldes den måde hvorpå luften guides igennem hjelmen.

 

En dristig påstand, som bliver spændende at efterprøve i virkeligheden.

 

Lazer har desuden kreeret en let “aeroshell” (tilkøb), der let klikkes ned over hjelmen, hvorved rytteren nu har en top aerodynamisk hjelm.

 

En rigtig smart to-i-en løsning, som gør at rytteren reelt får to hjelme til én hjelms pris. Det synes vi faktisk er en ret smart løsning.

 

Fokus på komfort

Men det er ikke udelukkende fart, som er hovedformålet med hjelmen. Komforten er der i høj grad også tænkt over, da Genesis benytter en ekstra let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og fine justeringsmuligheder.

 

Endelig leverer Lazer to sæt puder til hjelmens inderside. Et par som er lidt mere minimalistiske og lette som er egnet til race, samt et mere komfortorienteret sæt.

 

Unboxing indtryk

Vi har fået et eksemplar af Genesis i hænderne til test.


Man er ikke i tvivl om, at der her er et produkt, der adskiller sig positivt fra mange andre, når man står med hjelmen i hånden (og på hovedet) første gang.

 

Det er tydeligt, at hjelmen er skabt som en “all-rounder”, der kan anvendes på danske landeveje, i bjergene og generelt vil kunne tjene rytteren godt under alle forhold. Kvalitetsindtrykket er højt og justeringsmulighederne er mange, så man får en hjelm, der bare sidder rigtig godt på hovedet. Og dertil ser godt ud.

VM-debut

Ikke nok med at Lazers nye hjelm har verdenspremiere, så vil den også være at finde under det igangværende UCI VM i Yorkshire (UK), hvor hjelmen undergår “real race testing” på hovedet af World Tour ryttere fra hold som Team Sunweb, Jumbo Visma og flere andre. Det lover godt, den ser godt ud - og vi kan ikke vente med, at få den testet på de danske landeveje i den kommende tid.

 

Kommende test
Det første indtryk er som skrevet meget positivt. Vi udsætter i den kommende tid hjelmen for dansk efterårsvejr og en tur under sydens sol, så vi kan vende tilbage med en endnu mere udførlig beskrivelse og en grundig brugstest.

 

Detaljer
Genesis forventes at ramme handlen i november 2019.

 

Hjelmen fås i tre størrelser og syv farver (Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow).

 

Vejledende udsalgspris:
Med MIPS: 1749,- kroner
Uden MIPS: 1599,- kroner

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Snup en vingummi - og kom i mål
Hurtige kulhydrater er din ven, når du er ved at køre træt på turen. Her har både energi-snacks, energidrikke og forskellige gel-produkter længe været et populært valg. Men nu kan du snuppe en energi-vingummi i stedet. Det er meget nemmere og knapt så besværligt at spise, når du er på hjul. Læs med, og find ud af, hvorfor det er så smart.
VIND ET HJULSÆT - VÆRDI 7.399!
Nu kan du vinde et lækkert 45mm carbon hjulsæt med keramiske lejer til en værdi af 7.399 kroner!
Test: Lazer Genesis
Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.
Test: Rapha Pro Team Thermal Base Layer
Et teknisk meget veludført base layer som dækker alle de kolde måneder i Danmark.
Test: Isadore Thermerino Jersey
Slovakiske Isadore fortsætter med at producere high-end cykeltøj med baggrund i erfaringerne fra de nu pensionerede cykelbrødre Peter og Martin Velits.
Test: isolés Charles Storm Jacket
Vi har testet Charles Storm Jacket, som er en vind- og vandtæt jakke, der kan bruges som et ultrabeskyttende yderste lag i alle de kolde måneder i Danmark.
Vi udlodder 5 x Tour-præmier i aften kl. 19
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fem sæt. 
Canyon lancerer sin første e-trekking cykel
Canyon har i dag lanceret endnu en ny cykel. Denne gang en e-trekking cykel - Canyon Pathlite:On.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Sidste chance: Vind cykel til 15.990 kroner og over 8.000 kroner kontant
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Test: Rapha Pro Team sko
Rapha lancerer en ny sko som kører sig direkte ind i eliten med et vanvittigt godt miks af stivhed og komfort og et nyt, spændende materiale; Powerweave.
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2020 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt
Et kompakt lygtesæt i god kvalitet, som gør opmærksom på sin rytter og lyser godt op i mørket for god synlighed og tryghed.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Test: Trek Supercaliber 9.8 2020
Med den nye Supercaliber er Trek startet med et blankt stykke papir og tænkt ud af boksen, da de skulle designe deres nye full suspension XC MTB. Det er der kommet et nyt og hyper-effektivt affjedringsdesign ud af.  

Seneste indlæg i debatten

Contador blev vel ikke kun “småknaldet”, han fik da så vidt jeg husker karantæne og frataget sejren i 2 GT? Horner er måske en af de lidt mere spektakulære sejre, men det kan jo rent faktisk være at han for en gangs skyld ramte den rigtigt. Indurain, er den jeg synes der stikker mest ud, pga den tid han kørte i omvendt, modsat stort set alle andre vindere, vandt han vel aldrig en etape udover enkeltstarterne, hvor han så til gengæld moste resten? - og der var noget flere TT km dengang. Merckx blev da vist taget flere gange, der var bare ikke så meget straf dengang. Min pointe var egentlig heller ikke så meget at man skulle slette historien, eller lade være med at sende det igen, men mere at kalde det for “gyldne øjeblikke” måske er at strække den med hvad vi ved nu. Selvom det, dengang, var gyldne øjeblikke. I den forbindelse synes jeg egentlig det er mere problematisk, at man smider Mads Ps andenplads i Flandern og fulgsangs sejr i Liege (der er muligvis flere, har ikke set alle programmerne) i samme programserie, hvor størstedelen af vinderne var dopede [quote]Men jeg kan heller ikke forestille mig et løb i Frankrig på det tidspunkt, det bliver umuligt.[/quote] Det tror jeg også. ASO har også været ude og sige, at løbet ikke køres uden tilskuere. Paris-Nice var så heller ikke nogen særlig god generalprøve i forhold til at få folk til at holde sig væk.Benoit Cosnefroy er klar til at deltage i Tour de France uanset, hvornår løbet skal lægge og hvor mangelfuld forberedelsen er til løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/cosnefroy_vil_koere_tour_de_france_uanset_hvad/Oliver Naesen har markeret sig i coronatiden med flere lange træningsture i sit lokalområde, men det bliver der ikke mere af. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/naesen_fik_naesen_i_klemme_paa_strava/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet