Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

28.09.2019 @ 12:00

Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.

Lazer er en af verdens ældste producenter af hjelme, som i over 100 år har leveret hjelme til ambitiøse cykelryttere. Oprindeligt til belgiske racere, som kørte om kap på stålrammer på brostensbelagte markveje, men siden til flere hold i det professionelle felt.

 

Hovedsædet er stadig i Belgien, mens distributionen i dag er verdensomspændende.

 

Nu lancerer belgierne Genesis. Den letteste hjelm der er rullet ud af produktionsbåndet indtil videre.


Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen, når det gælder vægtbesparende hjelme.

 

Genesis lander i kategorien for hjelme, som ikke er specialiserede, men som kan det hele og som har en ambition om at gøre det hele rigtig godt.

 

Derfor har hjelmen udprægede aerodynamiske egenskaber, med en form som glider igennem vinden.

 

Samtidig har Lazer sørget for en lang række ventilationshuller integreret i designet, så hjelmen giver rytteren mulighed for at ånde.

 

Lazer anbefaler derfor den opdaterede Genesis til stort set alle discipliner og terræner.

Sikkert og vist
Sikkerhed er kommet for at blive. En moderne hjelm i dag skal, når man køber ind fra øverste hylde, byde på maksimal sikkerhed. Og også her lover Lazer, at der passes godt på rytterens hoved til trods for, at hjelmen med sine kun 189 gram er MEGET let.

 

Modellen kommer således også i en udgave med indbygget MIPS, som er en forkortelse for Multi-directional Impact Protection System, der giver rytterens hoved den bedste beskyttelse, hvis uheldet er ude.

 

Aero og ventilation
Hjelmen synes at have fundet balancen mellem ønsket om maksimale aerodynamiske egenskaber samtidig med, at hovedet kan forblive godt ventileret. Selv under varme forhold og hårdt benarbejde.

 

Lazer har således med Genesis hjelmen tydeligt lagt vægt på at skabe nogle luftkanaler - 22 styk for at være helt præcis - der sikrer hovedet maksimal ventilation under hårdt arbejde og høje temperaturer.

 

Faktisk påstår Lazer, at ventilationen er så god, at den er bedre end hvis man kører uden hjelm!


Det er testet således, at den ventilation man opnår med et hoved uden hjelm, er sat til 100 % og så har Lazer testet hvor effektiv ventilationen er med Genesis-hjelmen i brug. Her lander man på 108 %, hvilket skyldes den måde hvorpå luften guides igennem hjelmen.

 

En dristig påstand, som bliver spændende at efterprøve i virkeligheden.

 

Lazer har desuden kreeret en let “aeroshell” (tilkøb), der let klikkes ned over hjelmen, hvorved rytteren nu har en top aerodynamisk hjelm.

 

En rigtig smart to-i-en løsning, som gør at rytteren reelt får to hjelme til én hjelms pris. Det synes vi faktisk er en ret smart løsning.

 

Fokus på komfort

Men det er ikke udelukkende fart, som er hovedformålet med hjelmen. Komforten er der i høj grad også tænkt over, da Genesis benytter en ekstra let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og fine justeringsmuligheder.

 

Endelig leverer Lazer to sæt puder til hjelmens inderside. Et par som er lidt mere minimalistiske og lette som er egnet til race, samt et mere komfortorienteret sæt.

 

Unboxing indtryk

Vi har fået et eksemplar af Genesis i hænderne til test.


Man er ikke i tvivl om, at der her er et produkt, der adskiller sig positivt fra mange andre, når man står med hjelmen i hånden (og på hovedet) første gang.

 

Det er tydeligt, at hjelmen er skabt som en “all-rounder”, der kan anvendes på danske landeveje, i bjergene og generelt vil kunne tjene rytteren godt under alle forhold. Kvalitetsindtrykket er højt og justeringsmulighederne er mange, så man får en hjelm, der bare sidder rigtig godt på hovedet. Og dertil ser godt ud.

VM-debut

Ikke nok med at Lazers nye hjelm har verdenspremiere, så vil den også være at finde under det igangværende UCI VM i Yorkshire (UK), hvor hjelmen undergår “real race testing” på hovedet af World Tour ryttere fra hold som Team Sunweb, Jumbo Visma og flere andre. Det lover godt, den ser godt ud - og vi kan ikke vente med, at få den testet på de danske landeveje i den kommende tid.

 

Kommende test
Det første indtryk er som skrevet meget positivt. Vi udsætter i den kommende tid hjelmen for dansk efterårsvejr og en tur under sydens sol, så vi kan vende tilbage med en endnu mere udførlig beskrivelse og en grundig brugstest.

 

Detaljer
Genesis forventes at ramme handlen i november 2019.

 

Hjelmen fås i tre størrelser og syv farver (Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow).

 

Vejledende udsalgspris:
Med MIPS: 1749,- kroner
Uden MIPS: 1599,- kroner

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Instagram #motionsfeltet

Knap hver syvende cyklist har fået smidt noget i hovedet
Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ændrer vi karakter og opfører os ofte, som om vi ejer vejen. Særligt mændene mister besindelsen, men nu skal en ny kampagne minde os om, at hensyn er vejen frem.
Vejvrede: Hver tredje bilist har gjort aggressive fagter i trafikken
”Flyt dig nu for helvede!” Høje råb, hornet i bund og vilde fagter er daglig kost, når man bevæger sig rundt i den danske trafik. Ifølge psykolog Mette Herslund er stress og behov for kontrol den store synder.
Kørelærer: Adfærd i trafikken skal prioriteres
Man kan enten ryste på hovedet og sige pyt eller fare op og råbe ad sine medtrafikanter på vejene. Adfærd i trafikken og at træffe det rette valg er en vigtig lektion for fremtidens trafikanter, mener kørelærer.
Share The Road: Vis særligt hensyn til hinanden i det glatte vintervejr
Der er ingen grund til at stille din eller dit barns cykel, når vinteren og frostgraderne er over os med nyfalden sne og glatte veje. Cyklen kan med få justeringer gøres vinterklar. Og husker alle at tage lidt ekstra hensyn til medtrafikanterne, vil der være mange gode vintercykeldage til alle.
Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop
De belgiske brostensstrækninger og skrappe ardennerstigninger er de seneste år blevet en skarp konkurrent til Alpernes cykelterræn, og for mange klinger navne som Koppenberg og Mur de Huy efterhånden lige så velkendt som Alpe d’Huez og Mont Ventoux. Via Belgian Cycling Club kan cykelinteresserede opleve det hele - lige fra deltagelse i amatørudgaven af Flandern Rundt til indføring i belgisk cykelkultur og en plads i første parket, når de professionelle suser forbi i en af de store monumentklassikere.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Test: Giant Defy Advanced Pro O Disc
Giant leverer en god cykel til distancen og med super udstyrspakke til en skarp pris. 
GOOD VIBES ONLY - DCU-kvindecamp - cykelglæde, netværk og nye udfordringer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Motion: Niner’en - den endelige dom
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Produktnyt: Assos udvider Equipe kollektionen til de kølige måneder
Assos of Switzerland udvider sin Equipe-kollektion for at imødekomme kravene fra cykelrytteren, der leder efter aerodynamisk design og ultralette tekstiler i de køligere måneder. Alle produkter er testet i pro tour feltet af verdens bedste ryttere.
Find det rigtige cykelprodukt
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet