Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

28.09.2019 @ 12:00

Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.

Lazer er en af verdens ældste producenter af hjelme, som i over 100 år har leveret hjelme til ambitiøse cykelryttere. Oprindeligt til belgiske racere, som kørte om kap på stålrammer på brostensbelagte markveje, men siden til flere hold i det professionelle felt.

 

Hovedsædet er stadig i Belgien, mens distributionen i dag er verdensomspændende.

 

Nu lancerer belgierne Genesis. Den letteste hjelm der er rullet ud af produktionsbåndet indtil videre.


Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen, når det gælder vægtbesparende hjelme.

 

Genesis lander i kategorien for hjelme, som ikke er specialiserede, men som kan det hele og som har en ambition om at gøre det hele rigtig godt.

 

Derfor har hjelmen udprægede aerodynamiske egenskaber, med en form som glider igennem vinden.

 

Samtidig har Lazer sørget for en lang række ventilationshuller integreret i designet, så hjelmen giver rytteren mulighed for at ånde.

 

Lazer anbefaler derfor den opdaterede Genesis til stort set alle discipliner og terræner.

Sikkert og vist
Sikkerhed er kommet for at blive. En moderne hjelm i dag skal, når man køber ind fra øverste hylde, byde på maksimal sikkerhed. Og også her lover Lazer, at der passes godt på rytterens hoved til trods for, at hjelmen med sine kun 189 gram er MEGET let.

 

Modellen kommer således også i en udgave med indbygget MIPS, som er en forkortelse for Multi-directional Impact Protection System, der giver rytterens hoved den bedste beskyttelse, hvis uheldet er ude.

 

Aero og ventilation
Hjelmen synes at have fundet balancen mellem ønsket om maksimale aerodynamiske egenskaber samtidig med, at hovedet kan forblive godt ventileret. Selv under varme forhold og hårdt benarbejde.

 

Lazer har således med Genesis hjelmen tydeligt lagt vægt på at skabe nogle luftkanaler - 22 styk for at være helt præcis - der sikrer hovedet maksimal ventilation under hårdt arbejde og høje temperaturer.

 

Faktisk påstår Lazer, at ventilationen er så god, at den er bedre end hvis man kører uden hjelm!


Det er testet således, at den ventilation man opnår med et hoved uden hjelm, er sat til 100 % og så har Lazer testet hvor effektiv ventilationen er med Genesis-hjelmen i brug. Her lander man på 108 %, hvilket skyldes den måde hvorpå luften guides igennem hjelmen.

 

En dristig påstand, som bliver spændende at efterprøve i virkeligheden.

 

Lazer har desuden kreeret en let “aeroshell” (tilkøb), der let klikkes ned over hjelmen, hvorved rytteren nu har en top aerodynamisk hjelm.

 

En rigtig smart to-i-en løsning, som gør at rytteren reelt får to hjelme til én hjelms pris. Det synes vi faktisk er en ret smart løsning.

 

Fokus på komfort

Men det er ikke udelukkende fart, som er hovedformålet med hjelmen. Komforten er der i høj grad også tænkt over, da Genesis benytter en ekstra let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og fine justeringsmuligheder.

 

Endelig leverer Lazer to sæt puder til hjelmens inderside. Et par som er lidt mere minimalistiske og lette som er egnet til race, samt et mere komfortorienteret sæt.

 

Unboxing indtryk

Vi har fået et eksemplar af Genesis i hænderne til test.


Man er ikke i tvivl om, at der her er et produkt, der adskiller sig positivt fra mange andre, når man står med hjelmen i hånden (og på hovedet) første gang.

 

Det er tydeligt, at hjelmen er skabt som en “all-rounder”, der kan anvendes på danske landeveje, i bjergene og generelt vil kunne tjene rytteren godt under alle forhold. Kvalitetsindtrykket er højt og justeringsmulighederne er mange, så man får en hjelm, der bare sidder rigtig godt på hovedet. Og dertil ser godt ud.

VM-debut

Ikke nok med at Lazers nye hjelm har verdenspremiere, så vil den også være at finde under det igangværende UCI VM i Yorkshire (UK), hvor hjelmen undergår “real race testing” på hovedet af World Tour ryttere fra hold som Team Sunweb, Jumbo Visma og flere andre. Det lover godt, den ser godt ud - og vi kan ikke vente med, at få den testet på de danske landeveje i den kommende tid.

 

Kommende test
Det første indtryk er som skrevet meget positivt. Vi udsætter i den kommende tid hjelmen for dansk efterårsvejr og en tur under sydens sol, så vi kan vende tilbage med en endnu mere udførlig beskrivelse og en grundig brugstest.

 

Detaljer
Genesis forventes at ramme handlen i november 2019.

 

Hjelmen fås i tre størrelser og syv farver (Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow).

 

Vejledende udsalgspris:
Med MIPS: 1749,- kroner
Uden MIPS: 1599,- kroner

Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.
Ny bog: +50 og hurtig
Træn effektivt og vær stærk resten af dit liv. Forfatteren Joe Friel trækker på den nyeste forskning, og den viser, at ældre sagtens kan træne hårdt og skabe gode præstationer, selvom de kommer godt over 50 år.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Se Mads Pedersens nye VM-trøje og cykel
I dag får Mads Pedersen debut i VM-trøjen - og Trek har specialesignet en ny cykel til den danske verdensmester.
GOOD VIBES ONLY - Store legedag hos Specialized
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Ugens tilbud - de fem skarpe
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe tilbud.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 3
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Profil Optik: Sports- og solbriller til en aktiv livsstil
Profil Optik sætter fokus på to brands: Oakley og deres eget mærke Rigel. Begge mærker kan være med til at forbedre din ydeevne på sadlen.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Boganmeldelse: Landevejscykling i Sydeuropa
I samarbejde med Politikens Forlag har forfatteren, motionsrytteren og rejsearrangøren Thomas Alstrup udgivet bogen Landevejscykling i Sydeuropa. Bogen er god, relevant og velskrevet, men den har også sine begrænsninger.
Flere penge til bedre og mere bæredygtige MTB-spor
DGI skal være med til at udvikle en ny uddannelse i gode mountainbikespor. Projektet samler seks lande og har fået 2,9 millioner kroner i støtte fra EU.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 2
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.    
Test: Liv Infinita SX/Giant Rail SX
En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.
Produktnyt: Lazer lancerer Genesis – deres letteste hjelm
Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.
Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet