13.06.2022 @ 10:45

Garmin har netop introduceret Edge 1040 Solar, som er den ultimative GPS-cykelcomputer med banebrydende solopladning og multibånd-GNSS-teknologi. 

Produktnyt: Garmin Edge 1040 Solar

Garmin har netop annonceret Edge 1040 Solar, som udnytter solens kraft og har "Power Glass" med solopladning, der giver cyklister endnu mere køretid mellem opladninger - helt op til 100 timer i batterisparetilstand - mens multibånd-GNSS-teknologi giver mere nøjagtig GPS-positionering i udfordrende miljøer, såsom tætte byområder eller under tæt trædække.

 

Edge 1040 Solar er spækket med avancerede navigations-, performance-, sikkerheds- og tilslutningsfunktioner og kan prale af en fuldstændig forfrisket, moderniseret brugeroplevelse, der giver cyklister lettere adgang til nøgleoplysninger, muligheden for at tilpasse "hjem"-siden og en forbedret oversigtsvisning af tur m.m. - alt sammen på en 3,5-tommer touchscreen.

 

"Cyklister forventer lige så meget af deres GPS-cykelcomputer, som vi selv gør, og det er derfor, at vi er begejstrede for at introducere Edge 1040 Solar," forklarer Garmins vicepræsident Dan Bartel.

"Holdbar, præcis og klar til at stå distancen er Edge 1040 Solar toppen af GPS-cykelcomputere. Uanset hvor du kører, eller hvilken cykel du vælger at bruge, er Edge 1040 Solar klar til ethvert eventyr - fra fjerntliggende grusstier til episke stigninger," tilføjer vicepræsidenten.

 

 

Hvad er nyt?

Edge 1040 Solar er designet til cyklister af cyklister og har innovative fremskridt inden for teknologi og performancemålinger, herunder:


Solopladning
Power Glass solopladningslinse forlænger batterilevetiden til op til 100 timer i batterisparetilstand, hvilket giver cyklister yderligere 42 minutter i timen under kørsel i dagtimerne. Garmin påpeger dog, at det er forudsat kontinuerlige 75.000 lux-forhold under kørsel i dagtimerne.

Multibånd-GNSS-teknologi
Modtag bedre positionsnøjagtighed og dækning, selv i de mest udfordrende miljøer.


Vælg dine styrker og svagheder

Klassificer styrker og svagheder som cyklist, fokuser på forbedring og forbered dig på kravene i en specifik bane.


Powerguide

Anbefalede effektmål gør det nemmere at styre indsatsen gennem et forløb.

 

Udholdenhedsindsigt i realtid

Overvåg og track anstrengelsesniveauer i realtid under en tur.

 

Enkelt opsætning

Brugerdefinerede køreprofiler udfyldes på forhånd baseret på tidligere Edge-data, køretyper og sensorer. Derfra kan cykelaktivitetsprofiler administreres direkte på din kompatible smartphone via Garmin Connect-appen.

 

Træning og performance

For at hjælpe cyklister med at booste deres præstationer giver Edge 1040 Solar indsigt fra "Firstbeat Analytics", såsom VO2-max, restitutionstid, træningsbelastning, træningsfokus og mere for at se, hvordan kroppen reagerer på træningsindsats.

 

Du vil endda få daglige træningsforslag baseret på din aktuelle træningsbelastning og VO2-max. Under en tur giver Edge 1040 Solar cykelryttere mulighed for at se, hvordan deres krop forholder sig i forskellige miljøer med varme- og højdeakklimatisering samt modtage underretninger under turen, når det er tid til at spise eller drikke.

 

Hvad mere er, lader "ClimbPro" ryttere se den resterende stigning og karakter for hver stigning, når de følger en rute, og efterfølgende gennemgå deres præstationer på stigningerne på Edge 1040 Solar eller i Garmin Connect.

 

 

Cykelcomputeren tracker også mountainbike-målinger, inklusive hoptælling, springdistance, hængetid, grit, flow og de episke detaljer af hver tur.

 

Uanset om de cykler indendørs eller udendørs, kan cyklister synkronisere deres træninger automatisk med Garmin Connect eller andre træningsapps, inklusive TrainingPeaks og Strava. 

 

Kort og ruter

Uanset om du kører gennem travle byer eller udforsker fjerntliggende områder, inkluderer Edge 1040 Solar navigationsværktøjer til at hjælpe cyklister med at holde sig på sporet.

 

Turn-by-turn
Navigation og advarsler giver ryttere besked om skarpe kurver forude.


Sæt rutevejledning og off-course-notifikationer på pause

Rutevejledning kan til enhver tid aktiveres igen for at komme tilbage til den oprindelige rute eller startpunkt.


Download den anbefalede Trailforks-app

Brug Trailfork-appen for at se ruter og spordetaljer fra mere end 80 lande. Når du bruger Trailforks-appen, viser Forksight-tilstand automatisk kommende vejkryds på ruten, og hvor en rytter befinder sig inden for et stisystem.

 

Sikkerhed og tilslutning

Mens du er ude at køre, hjælper Garmins sikkerheds- og smartfunktioner cyklister med at holde forbindelsen.

 

Cykelcomputeren har indbygget sikkerheds- og sporingsfunktioner, som omfatter hændelsesdetektion, assistance og LiveTrack, så pårørende kan følge din placering i realtid og se hele din forudplanlagte rute, og hvor du er på vej hen, mens gruppebeskeder og sporing lader cyklister holde kontakten, når de bliver adskilt fra hinanden.

 

For at få øget sikkerhed, mens du cykler, er Edge 1040 Solar kompatibel med Varia-serien af cykelradarer, inklusive den ny Varia RCT716-baglygteradar med kamera, så cyklister kan se, blive set og kontinuerligt fange videooptagelser under deres tur.

 

Edge 1040 Solar fungerer også med inReach-enheder, så cyklister kan se og svare på beskeder, dele turdata og udløse interaktive SOS-alarmer med et aktivt inReach-abonnement. Det er dog noget, som koster ekstra. 

Udover at modtage smartnotifikationer og automatisk uploade ture til Garmin Connect kan Edge 1040 Solar nemt parres med en Tacx indendørs-hometrainer, så cyklister kan køre, når de vil.

 

Når cyklister har tilsluttet sensorer, kan de holde styr på batteristatus for deres sensorer med rapportering direkte på Edge 1040 Solar og batteriadvarselsmeddelelser mellem ture gennem Garmin Connect-appen.

 

Efter at have tændt for Edge 1040 Solar for første gang kan cyklister køre på et øjeblik i stedet for at spilde tid på at konfigurere indstillinger.

 

Ryttere vil modtage præudfyldte brugerdefinerede køreprofiler baseret på deres tidligere Edge-indstillinger, mens nye brugere automatisk vil modtage de mest populære opsætninger fra andre brugere baseret på deres sensorer og køreindstillinger.

 

Når de er konfigureret, kan cyklister definere alle aktivitetsprofilindstillinger gennem Garmin Connect-appen og synkronisere dem direkte til Edge 1040 Solar.

 

Garmin Edge 1040 Solar har en vejledende udsalgspris på 4.849 kroner. En version uden solopladning, Garmin Edge 1040, har en vejledende udsalgspris på 4.649 kroner.

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x