Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

12.09.2020 @ 07:00

Hvis du gerne vil pendle på cykel til dagligt, men ikke ønsker at møde op på arbejde varm og svedig, så kunne en el-cykel måske være noget for dig. Canyon præsenterer nu 2 bud på en pendler cykel i høj kvalitet.

Hvorfor skal jeg pendle på cykel?
Ja, du skal pendle på cykel af rigtig mange gode grunde.

 

Hvis du pendler på cykel hver dag, så lever du længere, du sparer mange penge på transport, du sparer miljøet for en masse CO2, der bliver mere plads på vejene, til dem der er nødt til at tage bilen. 


Og med moderne el-cykler kan du sagtens pendle 15-20 km, uden at være gennemsvedt, når du kommer frem, du har plads til din taske og indkøbene på vej hjem, og selv om du får hjælp til at træde i pedalerne, får du masser af frisk luft og let motion.


Canyon Commuter:ON
Commuter:ON er Canyons bud på en el-cyke,l som kan klare den daglige pendling, uden at det ligner en stor tung el-cykel.

 

Designet er baseret på en ramme af aluminium, et Fazua elmotor system, og 12 udvendige gear fra Shimano, og naturligvis skærme og bagagebærer.

 


Rammen kommer i en herre- og dame udførsel, med batteriet integreret i skrårøret. Dette batteri er på 252 Wh og giver dig op til 75 km rækkevidde.

 

Dette batteri kan udskiftes med et cover, og så kan cyklen fungere som en normal cykel. Når du fjerner batteriet, sparer du 3,3 kg på vægten af cyklen, og da den i forvejen kun vejer 17 kg med batteri, kommer vægten ned på det samme som en normal city bike. 


Fazua systemet udmærker sig ved, at være et meget lettere system end konkurrenterne fra Bosch og Shimano, men det yder heller ikke lige så kraftigt et moment.

 

Til gengæld opleves det mere naturligt at træde i pedalerne, og med 3 forskellige programmer kan du selv bestemme, hvor meget hjælp du ønsker fra systemet.


Commuter:ON kommer med 12 udvendige gear hentet fra Shimano’s nyeste MTB serie.

 

Bagskifteren er en Shimano XT, og med en klinge foran med 48 tænder og en kassette bagpå med 10-51 tænder, skulle det være muligt for alle, at besejre bakkerne på vej på arbejde med lidt hjælp fra motoren.

 


Til at stoppe dig igen, er Commuter:ON udstyret med et sæt hydrauliske skivebremser, som man kender det fra mountainbiken.


En pendler cykel skal være et praktisk redskab i det daglige, og derfor er Commuter:ON også udstyret med et sæt gode skærme, som holder opsprøjt fra de våde veje væk fra buksebenene, samt en kraftig bagagebærer, som kan klare et læs på 15 kg.

 

Har du behov for at montere en cykeltaske er bagagebæreren kompatibel med en Ortlieb QL3.1 cykeltaske.

 


Hvis man er seriøs pendler, tager man også turen i den mørke tid på året, og når man nu har et stort batteri integreret på cyklen, så et det jo naturligt at integrere en for- og en baglygte på cyklen.

 

Derfor kommer Commuter:ON med et par gode og kraftige lygter, som sikrer at du bliver set i trafikken. 


Med et par 40 mm Schwalbe G-One graveldæk, er du sikret en god komfort i storbyens jungle, og skulle du tage et smut gennem skovens grusveje er disse dæk i deres es, hvor de med deres mønster og store volumen gør at du kommer sikkert og komfortabelt hjem.


Prisen for en Commuter:ON er 25.999,- kroner

 

Canyon Precede:ON
Med Precede:ON har canyon udviklet en el-cykel, hvor de er gået all-in på integration af cyklens forskellige funktioner, og hvor det skal være så let og problemfrit at være el-cykel pendler som muligt.


For at kunne have maksimal frihed til at indbygge forskellige funktioner i cyklen, har Canyon valgt at fremstille rammen af carbon, som kommer i en herre- og dameudgave. Og ligesom på Commuter:ON er batteriet integreret i skrårøret.

 

 

Modsat Commuter:ON kan batteriet oplades, mens det sidder på cyklen, eller du kan tage det med dig og oplade det, mens det er afmonteret fra cyklen. 

 

Batteriet er på 500 Wh, og med det kan du køre op til 65 km på en opladning. At Precede:ON ikke kører længere, når nu batteriet er dobbelt så stort som batteriet på Commuter:ON, skyldes at Precede:ON er udstyret med en Bosch Performance CX motor, som er væsentligt kraftigere end den Fazua motor, der sidder på Commuter:ON. Systemet er også væsentligt tungere, hvilket også sender vægten op på 22 kg for Precede:ON.


Med Bosch motoren følger også en Kiox cykel computer, hvor man kan se alle de sædvanlige funktioner, som hastighed, distance, batteristatus osv.

 

 

Displayet kan tilpasses, så du får vist præcist de informationer du ønsker at se. Men derudover kan computeren også forbindes til Bosch E-bike appen på din smartphone, og derved kan den bruges til GPS navigation. Computeren er aftagelig og sidder i en integreret magnetholder, så den er let at tage med sig, når man stiller cyklen fra sig.


Og når det gælder styret, har Canyon også tænkt integration ind i designet. Ud over den magnetiske holder til computeren, er Precede:ON også udstyret med et specielt udviklet sæt bremser fra TRP, som er flot integreret i styret, så der ikke er nogle synlige kabler.


Lige som på Commuter:ON er forlygten også integreret i styret, og her er det en kraftigere lygte end på Commuter:ON.

 

En Supernova Mini 2 Pro, som ved et tryk på en knap på styret giver op til 550 lumen, til at oplyse de mørke veje og stier, når turen går hjem efter solnedgang. En Supernova E3 Tail sikrer, at du altid kan ses bagfra.

 


Lygterne bruger naturligvis strømmen fra det store batteri, og det er så smart indrettet, at når batteriet er ved at være tomt, og du har brug for lyset, reserverer den strømmen til lygterne, i stedet for til motoren.


Precede:ON kommer i 2 udstyrsversioner, hvoraf den billigste er udstyret med samme gear og kassette som Commuter:ON, og den dyrere model kommer med noget så usædvanligt som et trinløst automatgear.

 

Systemet hedder Enviolo, og sikrer at du altid er i det rigtige gear. Du sætter bare den kadance du foretrækker at køre med, og så klarer systemet resten, uanset hvor hurtigt du kører. Og for at gøre systemet så vedligeholdelsesfrit som muligt, er Precede:ON drevet af en Gates tandrem i stedet for en kæde. 


En cykel som Precede:ON skal være praktisk, og derfor kommer den naturligvis også med skærme og en bagage bærer. Men derudover kan du opgradere den med en front bagagebærer med en lasteevne på 5 kg samt store cykelkurve på hver side af den bagerste bagagebærer, som kan indeholde 25 kg varer. 


En cykel som Precede:ON er selvsagt ikke billig, og Precede:ON 9 (den med automatgear) koster da også 39.399,- kroner mens den lidt billigere Precede:ON 8 koster 33.899,- kroner.


Future Mobility Concept
Selv om el-cykler er en del af nutidens og fremtidens transportmiddel i det urbane rum, så går Canyon et skridt videre i deres søgen efter fremtidens transportformer, og derfor præsenterer de nu deres bud på et alternativ for bilen. 

 


Future Mobility Concept er en 4-hjulet lukket kabinecykel med el-motor, som er i stand til at skifte mellem en max hastighed på 60 km/t og 25km/t, og som kan transportere en voksen og et barn eller en del bagage.

 

Pointen er, at du kan skifte mellem at køre på vejen og have en maksimal hastighed på 60 km/t eller at køre på cykelstien med 25 km/t. 


Med et batteri på 2000 Wh, skulle det være muligt at tilbagelægge 150 km på en opladning. Med en vægt på 95 kg er det naturligvis en tung sag, men så sidder man også beskyttet mod vejrets rasen, hvilket for mange er en begrænsende faktor, i forhold til at ville pendle i alt slags vejr.

 


Future Mobility Concept kommer naturligvis med alt hvad der skal være på en moderne kabinecykel, så som opkobling til smartphonen, lygter, vinduesvisker og et varmesystem for at undgå at forruden dugger til.


Om den kommer på gaden i dens nuværende form, er endnu uvist, men den giver et spændende fingerpeg om, i hvilken retning den urbane trafik bevæger sig. 

Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.

Instagram #motionsfeltet

Boganmeldelse: Over alle bjerge
I bogform præsenterer engelske Cyclist intet mindre end ”de bedste cykelruter i verden”. Et ambitiøst projekt, hvor de enkelte valg naturligvis kan diskuteres, men hvor det færdige resultat er blevet en forrygende rejse til ikke bare klassiske, men også helt nye cykeldestinationer.
Interesseret i cykeludstyr? Find de bedste tilbud!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Bliv en ægte Flandrien: Tilbagelæg 59 ikoniske cykelsegmenter i strava
Når det igen bliver muligt at rejse udenlands, får cykelfans en ekstra grund til at tage på forlænget weekend i Flandern i det nordlige Belgien. Her har turistrådet nemlig skabt "den ultimative cykeltur", The Flandrien Challenge.
Gravel Ride: Klosterheden
Hvis man sætter sig med et kort over de danske skove og plantage områder, så findes der efterhånden flere gode steder, hvor alle os med hang til grus kan få styret vores lyst.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelshoppen ændrede marketingstrategi - og solgte alle cykler
Cykelshoppen.dk skruede op for deres affiliate marketingstrategi og solgte alle cykler på lageret. I samarbejde med Daisycon hev webshoppen 88 procent nye kunder ind og vækstede med 200 procent.
Produktnyt: Graspor - ny epoke af data
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
Produktnyt: Canyon MY21 Speedmax
Canyon lancerer stærkt opdateret version af den altvindende triatloncykel Speedmax.
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet