Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

29.09.2020 @ 20:20

Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.

Campagnolos nye geargruppe er opkaldt efter bjergtoppen Cima Ekar, som ligger en times kørsel fra Campagnolos hovedkvarter og tilbyder nogle fantastiske gravelruter.

 

Geargruppen findes kun med en klinge foran og leveres altså ikke til to klinger. Det er en tendens, som ses mere og mere i cykelsporten. Det betyder også, at forbrugerne sparer blandt andet et skiftegreb, klinge og en forskifter, når de skal købe geargruppe.

Campagnolo har i stedet valgt tilgangen, som Rotor også tilbyder med en 13-speed kassette.

 

Ergopower greb

 

 

Dette greb findes på nuværende tidspunkt kun i en hydraulisk udgave, og eftersom det er en 1x gruppe er venstre greb udelukkende et bremsegreb og altså ikke et skiftegreb, hvor højre greb er til skift og bremse. Grebet har en skifter arm bag bremsegrebet, som Shimano og SRAM har det til til et lavere gear.

 

Derudover har grebet også en tommelskifter på siden af grebet til at skifte til et højere gear, ganske som på Campagnolos landevejsgrupper.

 

Opgivet vægt for et sæt 420 gram.

 

Kassette

 

 

Der er tre forskellige variationer af kassetten:

 

Endurance (340 gram): 9-10-11-12-13-14-16-18-20-23-27-31-36

Gravel Race (390 gram): 9-10-11-12-13-14-16-18-21-25-30-36-42

Gravel Adventure (410 gram): 10-11-12-13-14-15-17-19-22-26-32-39-44

 

Kassetterne kræver et friløbshus med N3W standarden, som Campanolo lancerede tidligere på året. Dette er en åben standard som andre hjulfabrikanter må bruge.


Bagskifter

 


 

Bagskifteren har, som de andre spillere på market  en “kobling” i ledet til armen. Denne holder kæden på plads, når underlaget bliver mere udfordrerne og ved hjulskift kan skifteren låse armen i udstrakt stilling, som det er kendt fra f.eks. Sram.

 

Opgivet vægt 275 gram.

 

Bremsekaliberne

 

 

Disse er som beskrevet hydrauliske og er udviklede i samarbejde med Magura. Disse tilbydes kun i flatmount og "indmaden" er opbygget som Campagnolos landevejsgruppe.

 

Opgivet vægt: 110 gram foran, 95 gram bagpå. Begge med monterings adaptor.

 

Bremseskiver

 

 

Skiverne kommer i 160 mm og 140 mm.

 

Den gravel specifikke skive er med rustfri spidser/skive. Campagnolo skriver, at det også er muligt at bruge deres lettere landevejsudgave med aluminiums spidser og rustfri skive.

 

Opgivet vægt: 157 gram (160 mm) / 123 gram (140 mm)

 

Kranksæt

 

 

Kranksættet er i et fire-arms design med en bolt cirkel diameter på 123 mm. Kranksættet er kompatibel med 38-40-42-44 tands narrow-wide klinger. 

 

Kranken er en 2-delt krank og som deres landevejsgrupper bruger de Hirth montering, hvilket gør det muligt at montere lejerne på akslen og ikke i krankboks skålene.

 

Kranken kommer i følgende pedalarms længder: 165 mm, 170 mm, 172.5 mm og 175 mm

 

Campagnolo har opgivet en Q- faktor på 145.5 mm

 

Opgivet vægt: 615 gram (172.5 mm, 38t)

 

Krankboks

 

 

Specielt for Campanolo så sidder lejerne på krankakslen og er “løse” i krankboksen.

 

Boksen kommer i følgende standarder:

BSA, ITA, BB86, BB30, BB30A, BB386, PF30, BBRight og T47. 

 

Opgivet vægt ca 50 gram.

 

Ekar kæde

 

 

En 13 speed gruppe kræver en 13 speed kæde - altså en smallere kæde selv om det kun drejer sig om 0.25 mm i bredden.

 

Kæden er teflonbehandlet på rullerne og nikkelbehandlet på ledene, hvilket giver en længere levetid på kæden.

 

Opgivet vægt 242 gram. Campanolo fortæller, at de senere på året vil lancere tøj specefikt til gravel og bikepacking udstyr.

Prisen forventes at blive cirka 14.999 kroner, når geargruppen rammer det danske marked. 

Læs mere om gravelcykling på Feltet.dks nye site: www.feltet.dk/gravel

Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Instagram #motionsfeltet

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge
Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. 

Seneste indlæg i debatten

Riwal Cycling Teams sportslige ansvarlige Michael Skelde har stor tiltro til Christoffer Lisson, som netop har forlænget med mandskabet. I dette interview fortæller Skelde, hvad der står mellem Lisson og hans imponerende 2019-niveau. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skelde_har_stor_tiltro_til_lisson_han_er_meget_dedikeret/Cape Epic, som er verdens suverænt største mountainbike-etapeløb, er blevet udskudt til efteråret. Dette skyldes, at arrangørende mener, at det passer bedst ind, da flere ryttere helst vil fokusere på OL i Tokyo. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/simon_andreassen_om_cape_epic-udskydelse_det_giver_god_mening/ Jeg tænker ikke så meget på at justere bremserne, jeg har selv prøvet at skifte mellem nogenlunde ens hjul (DT Swiss 1501 versioner) uden problemer. Det jeg tænker på er at der er tydelig forskel på hvor godt et nyt sæt klodser bremser. De skal lige "køres ind" (en: embedding) førend de bremser bedst muligt. Det samme sker hvis man renser klodserne inkl. en smule sandpapir. Og det er her jeg er i tvivl om det at skifte hjul også vil have nogen (stor) effekt på bremse-egenskaberne, hvis klodserne er slidt til at passe til en bestemt skive. Man kan vel bare bremse indtil de så bremser godt, men lidt træls hvis det er nødvendigt hver gang fordi man lørdag kører i skoven og tirsdag på landevejen. ...husk den lange cykelpumpe og stik ham en forhjulsbremse i egrene hver gang i kører, så skal han nok lære at holde sig til svømmehallen. For nogen år siden var vi et par stykker fra pinden der lokkede en håndfuld med op at køre Båstad grandprix og fik vores chef til at betale for turen mod at vi trænede sammen og gjorde det til en team event. Det skulle vi ikke have gjort der var en ung tynd udvikler som aldrig havde siddet på andet end sin københavner havelåge - i løbet af sommeren fik han smag for racercyklen og begyndte som sommeren skred frem at pine os på den ugentlige træningstur i bakkerne heroppe. I Båstad jordrede han os alle, jeg mener virkelig jordrede os.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet