Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

29.09.2020 @ 20:20

Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.

Campagnolos nye geargruppe er opkaldt efter bjergtoppen Cima Ekar, som ligger en times kørsel fra Campagnolos hovedkvarter og tilbyder nogle fantastiske gravelruter.

 

Geargruppen findes kun med en klinge foran og leveres altså ikke til to klinger. Det er en tendens, som ses mere og mere i cykelsporten. Det betyder også, at forbrugerne sparer blandt andet et skiftegreb, klinge og en forskifter, når de skal købe geargruppe.

Campagnolo har i stedet valgt tilgangen, som Rotor også tilbyder med en 13-speed kassette.

 

Ergopower greb

 

 

Dette greb findes på nuværende tidspunkt kun i en hydraulisk udgave, og eftersom det er en 1x gruppe er venstre greb udelukkende et bremsegreb og altså ikke et skiftegreb, hvor højre greb er til skift og bremse. Grebet har en skifter arm bag bremsegrebet, som Shimano og SRAM har det til til et lavere gear.

 

Derudover har grebet også en tommelskifter på siden af grebet til at skifte til et højere gear, ganske som på Campagnolos landevejsgrupper.

 

Opgivet vægt for et sæt 420 gram.

 

Kassette

 

 

Der er tre forskellige variationer af kassetten:

 

Endurance (340 gram): 9-10-11-12-13-14-16-18-20-23-27-31-36

Gravel Race (390 gram): 9-10-11-12-13-14-16-18-21-25-30-36-42

Gravel Adventure (410 gram): 10-11-12-13-14-15-17-19-22-26-32-39-44

 

Kassetterne kræver et friløbshus med N3W standarden, som Campanolo lancerede tidligere på året. Dette er en åben standard som andre hjulfabrikanter må bruge.


Bagskifter

 


 

Bagskifteren har, som de andre spillere på market  en “kobling” i ledet til armen. Denne holder kæden på plads, når underlaget bliver mere udfordrerne og ved hjulskift kan skifteren låse armen i udstrakt stilling, som det er kendt fra f.eks. Sram.

 

Opgivet vægt 275 gram.

 

Bremsekaliberne

 

 

Disse er som beskrevet hydrauliske og er udviklede i samarbejde med Magura. Disse tilbydes kun i flatmount og "indmaden" er opbygget som Campagnolos landevejsgruppe.

 

Opgivet vægt: 110 gram foran, 95 gram bagpå. Begge med monterings adaptor.

 

Bremseskiver

 

 

Skiverne kommer i 160 mm og 140 mm.

 

Den gravel specifikke skive er med rustfri spidser/skive. Campagnolo skriver, at det også er muligt at bruge deres lettere landevejsudgave med aluminiums spidser og rustfri skive.

 

Opgivet vægt: 157 gram (160 mm) / 123 gram (140 mm)

 

Kranksæt

 

 

Kranksættet er i et fire-arms design med en bolt cirkel diameter på 123 mm. Kranksættet er kompatibel med 38-40-42-44 tands narrow-wide klinger. 

 

Kranken er en 2-delt krank og som deres landevejsgrupper bruger de Hirth montering, hvilket gør det muligt at montere lejerne på akslen og ikke i krankboks skålene.

 

Kranken kommer i følgende pedalarms længder: 165 mm, 170 mm, 172.5 mm og 175 mm

 

Campagnolo har opgivet en Q- faktor på 145.5 mm

 

Opgivet vægt: 615 gram (172.5 mm, 38t)

 

Krankboks

 

 

Specielt for Campanolo så sidder lejerne på krankakslen og er “løse” i krankboksen.

 

Boksen kommer i følgende standarder:

BSA, ITA, BB86, BB30, BB30A, BB386, PF30, BBRight og T47. 

 

Opgivet vægt ca 50 gram.

 

Ekar kæde

 

 

En 13 speed gruppe kræver en 13 speed kæde - altså en smallere kæde selv om det kun drejer sig om 0.25 mm i bredden.

 

Kæden er teflonbehandlet på rullerne og nikkelbehandlet på ledene, hvilket giver en længere levetid på kæden.

 

Opgivet vægt 242 gram. Campanolo fortæller, at de senere på året vil lancere tøj specefikt til gravel og bikepacking udstyr.

Prisen forventes at blive cirka 14.999 kroner, når geargruppen rammer det danske marked. 

Læs mere om gravelcykling på Feltet.dks nye site: www.feltet.dk/gravel

Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Instagram #motionsfeltet

Garmin Edge 1030 Plus & Garmin Batteripakke
Ny cykelcomputer fra Garmin, der leverer sublim navigation og tilbyder brugeren unikke træningsprogrammer.
Anbefaling af PurePower Cola Chews
Nogle gange har man bare brug for lidt ekstra energi for at komme gennem en træningstime. Her kan du læse mere om et nyt og spændende produkt, nemlig Cola Chews, som vi gerne vil anbefale. ​
Produktnyt: 2021 Canyon Aeroad
Canyon lancerer 2021-udgaven af den populære Aeroad med optimeret aerodynamik og et revolutionerende og unikt cockpit.
Test: Optima Sport Recovery Boots K6
Et ekstra redskab til den seriøse atlet der leverer god ydeevne i en pakke af høj kvalitet og perfekt brugervenlighed.
Sæt dit Giro-managerhold - Starter om 2 timer!
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Gravel Ride: Holstebro Gravel 2020
Til trods for briefing om potentielle ulve på besøg langs ruten og Covid-19 restriktioner blev Holstebro Gravel 2020 en succes for vores skribent, der her fortæller om det han kalder: Gravel i sin reneste form.
Produktnyt: EF Pro Cycling i vildt Rapha-kit
Rapha har teamet op med ikoniske Palace Skateboards om at levere et frækt og iøjnefaldende kit til EF Pro Cycling’s Giro-eventyr.
Vinderen af Tour-managerspillet blev Klaus Christensen
Årets Tour de France managerspil er nu afsluttet og vi har samlet alle vinderne af både den samlede konkurrence og etaperne.  
Produktnyt: Campagnolo med 13-speed geargruppe
Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet