25.09.2014 @ 14:34

Med over 150 børn i alderen 4-12 år er Horsens MTB Prison Break suverænt Danmarks største mountainbike løb for børn. Begge børneklasser er udsolgte med 85 startende i klassen for de 9-12 år og 75 startende blandt de 4-8 årige. Ud over de mange børn og unge er der flere end 1.300 flugtgale seniorer, som stikker af fra Fængslet i weekenden.

Horsens MTB Prison Break - Danmarks største Mountainbikeløb for børn - og det eneste, der kører direkte igennem berømt kunstmuseum og et Universitet den 27. og 28. september.

 

De fleste mountainbikeløb foregår langt ude i skoven og langt væk fra civilisationen. Det gør Horsens MTB Prison Break ikke. Skovene, bakkerne og de snørklede stier er der naturligvis, men de kombineres med det spektakulære Fængslet, der danner rammen for start og slut samt hele Kid´s Escape løbet. Det ”kunstneriske” højdepunkt bliver gennemkørslen af Horsens Kunstmuseum. Her kan deltagerne nyde udstillingen 'Twelve Standing And Three' med den engelske billedkunstner Ian McKeever, hvis der ellers er overskud hertil. Det ”intellektuelle” højdepunkt blive tilsvarende turen gennem Horsens VIA University College, hvor der bydes på live rockmusik samt en åben kantine.
 

Horsens MTB Prison Break er vel nok det mest synlige ”levn” fra Giro Start 2012 i Horsens. Løbet var oprindeligt tænkt som en ”side-event” til Giro-Starten, men successen gjorde, at arrangørerne og Horsens i tæt samarbejde med Fængslet valgte, at fortsætte eventen som nu er blevet en fast bestanddel af Fængslet og byens mange aktiviteter og et af de mest markante mountainbikeløb i Danmark.


”Med den opbakning vi har oplevet fra Fængslet og Horsens Kommune så var det en let beslutning, at forsætte efter Giro-starten 2012. Sammen har vi lavet et løb der er meget mere end et mountainbikeløb - det er story-telling som ikke er set før herhjemme. Det er fantastisk, at kunne udnytte så imponerende rammer som netop Fængslet, og det er lige før, man bliver rørt, når de 150 børn starter og kører igennem alle afkroge af Fængslet med julelys i øjnene," forklarer arrangørerne Rico Busk og Ole Egeblad.

 

Fakta om Horsens MTB Prison Break

- Horsens MTB Prison Break er et unikt MTB løb, der tager sit udgangspunkt i FÆNGSLET i Horsens.
 

- I 2014 bryder MTB´erne ud af FÆNGSLET for tredje gang.


- Der er ruter for både børn, motionister, de seriøse amatører og eliten


- Distancerne kaldes Kids Escape (børneløb 4-12 år, varighed 30-45 min. - Urban Escape (41 km) og Marathon Escape (82 km). Alle distancer starter og slutter på fængslet.
 

- Kids Escape foregår på fængslet og køres om lørdagen den 27. september.


- Urban og marathon escape bringer rytterne igennem Hansted Skov og Horsens by. Blandt andet gennem flere af byens bygninger til stor overraskelse og glæde for deltagerne. I 2012 gik ruten gennem Kunstmuseet og i 2013 gennem Rådhuset og op gennem gågaden. I 2014 kommer der nye bygninger på flugtruten, og vi gentager succesen med at køre gennem kunstmuseet.
 

- Interessen for Horsens MTB Prison Break er steget voldsomt fra alle dele af landet og selv udlandet. Til premieren i 2012 var der 500 deltagere. I oktober 2013 var der udsolgt med 1.200 deltagere. I 2014-udgaven forventes der 1.500 deltagere.


Mere info på www.mtbprisonbreak.dk


 

Er du cykelmotionist? Så er der godt nyt på vej. Feltet.dk er på vej med et nyt motionscykelwebsite, som kommer til at hedde Motionsfeltet.dk. Du kan allerede nu LIKE sitet på Facebook.

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x