10.08.2019 @ 08:29

Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.

Vi har netop tjekket ind på hotellet i Annecy, og selv om bjergene og vores racercykler lokker, tager vi en hurtig runde i byen for at indsnuse atmosfæren. Den gamle middelalderby ligger for enden af den 20 kilometer lange Annecy-sø, og den flod, som føder søen, Le Thiou, fortsætter ind gennem selve Annecy. Her deler den sig flere steder, så tankerne ledes hen på et Venedig i miniatureformat, og snesevis af restauranter og caféer har servering helt ud til vandet.

  1.  

Bymidten er bilfri, så man bevæger sig rundt mellem maleriske bygninger, hvoraf nogle er fra 1300-tallet, bag byen stikker takkede alpetoppe op, og på vandet sejler turistbådene i rutefart rundt mellem kystbyerne. I øvrigt kan Annecy-søen prale af at have Europas reneste vand, og de lokale drikker det direkte.

  1.  

Både fladt og stejlt

Annecy ligger lidt øst for Lyon og relativt tæt på både den schweiziske og italienske grænse. Rent cykelmæssigt er der frit valg på alle hylder, for er man til flade strækninger, fører en 40 kilometer lang rute omkring søen, mens bjerggeder kan få alle de højdemeter, der er behov for, i de omkringliggende bjerge. Når man dertil lægger de mange mtb- samt downhill-ruter, terrænet også byder på, må området siges at være komplet for enhver cykelrytter.

 

Tidligt ude for at morgenbade

  1. Tidligt ude for at morgenbade
  2.  

Vi vil gerne prøve det hele og vælger at gå all in. Vores plan er derfor at starte med flad panoramakørsel rundt om søen, hvorefter vi har udset os det lokale bjerg, Semnoz, som dagens højdemæssige udfordring.

 

Panoramaudsigt og cappuccino

Efter en times tid dukker et lille skilt op i vejkanten, og vi befinder os nu på Route du Semnoz, som fører op til bjergmassivet Le Semnoz. Ruten var en del af 20. etape under Tour de France i 2013, og det er Annecy-områdets højeste stigning med over 1.200 højdemeter, og et pas, der ligger i 1.670 meters højde.

 

  1. Kysten er fyldt med små havnebyer og badesteder. Foto Philippe Royer
  2.  

Efter seks kilometer med en stigningsprocent på cirka 6,5 er svedperlerne for alvor begyndt at komme frem, så vi nyder de næste tre kilometer, som er relativt flade. Men kort efter kører vi ind på rutens øverste halvdel, hvor stigningsprocenterne ligger mellem 8 og 9, så vi er glade for, at der stadig er et par gear at give af.

 

  1. Thiou-floden, der går gennem Annecy, deler sig og skaber en spektakulær bymidte. Foto Philippe Royer

 

Endelig får vi os kæmpet op på Crêt de Chatillon, som er toppen af Le Semnoz, og her ligger et lille skisportsområde. Belønningen for opstigningen er et fantastisk panoramablik over Alperne. I horisonten kan man blandt andet se Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc, samt den spidse Aiguille du Midi, og langt under os ligger Annecy-søen. På toppen ligger en hyggelig restaurant, og antallet af parkerede racercykler vidner om, at mange andre har udset sig toppen som dagens mål. Inden længe sidder vi med en solid frokost og en kølig forfriskning i glasset.

 

  1. Efter cykelturen kan man leje kajakker, ro- og sejlbåde. Foto Olivier Allamand

 

Turen, vi har taget, er bare én af fem forskellige ruter op, og den er klart den korteste, men også hårdeste opstigning. Et godt alternativ til den stejle bjergvej finder man ved at cykle ud langs kysten, indtil man kommer til byen Saint-Jorioz. Her starter en 28 kilometer lang rute, der blandt andet fører op til Saint-Eustache, hvorfra der ligeledes er god udsigt over søen. Efter en kort stigning op til Col de Leschaux fører sidste halvdel af ruten op til Crêt de Chatillon - en smuk tur, som er overkommelig for langt de fleste.

 

Intim og hyggelig stemning

Efter at have nydt den fantastiske udsigt og rystet syren ud af benene trækker vi i vindvestene og begynder på nedkørslen. Efter godt 40 minutter står vi atter i Annecy, der med sin hyggelige middelalderstemning summer af liv. Duften af god mad trænger ind i vore næsebor, så vi vælger at slutte turen på endnu en café.

 

  1. Selv om det er varmt i Annecy, kan toppen af Semnoz være kold

 

Annecy minder lidt om det yderst mondæne Lugano i Schweiz, og der er flere ligheder mellem de to byer og deres søer. Begge områder byder på stor variation af cykelmuligheder, charmerende byer langs søernes bredder, blåt og blikstille vand samt eksklusivitet. Men der er også forskelle, og hvor Lugano er relativ stor og dyr, er Annecy lidt mindre, billigere og en anelse mere intim og hyggelig.

 

  1. De fleste steder ledes de tohjulede ud på separate cykelstier

 

Annecy og det bjergrige område er bestemt et besøg værd. Der er rig mulighed for at slappe af i skønne omgivelser, tage en dag ved stranden og gå på opdagelse blandt byens restauranter om aftenen. Og samtidig finder man rigeligt med cykelmæssige udfordringer til en hel ferie. Vi har stadig en tur til Col du Forclaz til gode, og det er bestemt ikke sidste gang, vi besøger dette attraktive cykelområde.

 

Nyttige oplysninger

Turistinformation i Annecy:                    

www.lac-annecy.com

 

Cykling i området:                                  

www.cycling-challenge.com/top-5-cycling-climbs-lake-annecy/

 

Turen til Annecy:                                    

Fra den dansk-tyske grænse er der knap 1.300 kilometer til Annecy, og hurtigste rute går via Schweiz. Vær opmærksom på, at der skal købes vignet for at køre på motorvejene.

 

Planlæg turen:                                         

Annecy er bestemt et besøg værd i sig selv. En alternativ mulighed er at lave et par dages stop i området - enten på vej til eller fra Rivieraen

 

Aktiviteter:                                              

Ud over cykling kan man sejle, bade, spille tennis og dyrke paragliding, canyoning og klatring

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet