28.04.2017 @ 21:20

De 10 mest interessante fakta om løbets historie. Årets første Grand Tour ligger ikke længere langt væk.

Den 100. udgave af Giro d'Italia finder sted fra den 5. til den 28. maj, hvor nogle af verdens bedste cykelryttere skal kæmpe sig gennem det alsidige italienske terræn.
 

Årets rute start i Sardinien, bevæger sig da til Sicilien og herefter nordpå, hvor den har afslutning i Milan. På vej til Milan skal rytterne i denne jubilæumsudgave igennem en række byer, som løbet også besøgte i sin første udgave i 1909.


Ruten er rig på stigninger men har også to individuelle tidskørsler, hvoraf den ene faktisk udgør finaleetapen.


I forbindelse med Giroens jubilæum er vi dykket ned i cykelarkiverne for at finde de 10 mest interessante ting fra løbets historie.

1. Den første udgave af Giro d'Italia fandt sted i 1909. Hermed er løbet 6 år ældre end Tour de France, der startede i 1903. Det er dog langt yngre end den tredje Grand Tour, Vuelta a España, hvis første løb foregik i 1935.

 

2. Det først Giro d'Italia var vel det, man kan kalde en ”marketingskampagne”. Løbet var nemlig et forsøg på at fremme salget af den italienske avis, La Gazzetta. Mon ikke avisen havde ladet sig inspirere af en anden avis - det franske sportstidende, L’Auto, som jo stod bag Tour de France.


3. I Giro d'Italia og Tour de France iklædes løbets fører henholdsvis lyserødt og gult - netop på grund af de to avisers kendefarver.

 

4. Gennem tiderne er det kun lykkedes 3 cyklister at vinde løbet 5 gange. Giro-legenderne er Alfredo Binda (1925, 1927-29, 1933), Fausto Coppi (1940, 1947, 1949, 1952-53) og senest Eddy Merckx (1968, 1970, 1972-74).
 

5. Giroen kom engang forbi Danmark. Mere præcist var det Herning, der i 2012 lagde veje til første, anden og tredje etape af løbet.


6. Årets største favorit er bjergspecialisten, Nairo Quintana. Siden bet365, der har cykelnyheder og betting forslag, giver nemlig colombianeren odds 2,00. Den forsvarende mester, Italiens egen Vincenzo Nibali vurderes dog også at have gode muligheder. Han tildeles nemlig de næstbedste vinderchancer af bet365, som giver ham odds 6,50.
 

7. Det længste Giro d'Italia fandt sted i 1954. Her kæmpede rytterne sig gennem en i alt 4.337 km lang rute. Til sammenligning er ‎årets rute 3.572 km.


8. I år har Nairo Quintana i sinde at deltage i både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España. Særligt kombinationen af Giroen og Turen synes at være fysisk hård. Ingen har nogensinde vundet alle tre Grand Tours det samme år. Alberto Contador vandt imidlertid både Giroen og Vueltaen i 2008. Sidste gang vi så en rytter vinde både Giroen og Turen var tilbage i 1998 (Marco Pantani) og før det i 1992 og 1993 (Miguel Indurain).


9. Ligesom det er tilfældet med Tour de France, ændres ruten i Giro d'Italia fra år til år. De hårdeste etaper er dog typisk dem, der finder sted i Appenninerne og Alperne.


10. Ikke overraskende kommer langt de fleste af historiens Giro-vindere fra Italien. Alene i de sidste 20 år har 15 vindere således været italienere.

HUSK AT SÆTTE DIT GIRO D'ITALIA MANAGERHOLD

 

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x