28.04.2017 @ 21:20

De 10 mest interessante fakta om løbets historie. Årets første Grand Tour ligger ikke længere langt væk.

Den 100. udgave af Giro d'Italia finder sted fra den 5. til den 28. maj, hvor nogle af verdens bedste cykelryttere skal kæmpe sig gennem det alsidige italienske terræn.
 

Årets rute start i Sardinien, bevæger sig da til Sicilien og herefter nordpå, hvor den har afslutning i Milan. På vej til Milan skal rytterne i denne jubilæumsudgave igennem en række byer, som løbet også besøgte i sin første udgave i 1909.


Ruten er rig på stigninger men har også to individuelle tidskørsler, hvoraf den ene faktisk udgør finaleetapen.


I forbindelse med Giroens jubilæum er vi dykket ned i cykelarkiverne for at finde de 10 mest interessante ting fra løbets historie.

1. Den første udgave af Giro d'Italia fandt sted i 1909. Hermed er løbet 6 år ældre end Tour de France, der startede i 1903. Det er dog langt yngre end den tredje Grand Tour, Vuelta a España, hvis første løb foregik i 1935.

 

2. Det først Giro d'Italia var vel det, man kan kalde en ”marketingskampagne”. Løbet var nemlig et forsøg på at fremme salget af den italienske avis, La Gazzetta. Mon ikke avisen havde ladet sig inspirere af en anden avis - det franske sportstidende, L’Auto, som jo stod bag Tour de France.


3. I Giro d'Italia og Tour de France iklædes løbets fører henholdsvis lyserødt og gult - netop på grund af de to avisers kendefarver.

 

4. Gennem tiderne er det kun lykkedes 3 cyklister at vinde løbet 5 gange. Giro-legenderne er Alfredo Binda (1925, 1927-29, 1933), Fausto Coppi (1940, 1947, 1949, 1952-53) og senest Eddy Merckx (1968, 1970, 1972-74).
 

5. Giroen kom engang forbi Danmark. Mere præcist var det Herning, der i 2012 lagde veje til første, anden og tredje etape af løbet.


6. Årets største favorit er bjergspecialisten, Nairo Quintana. Siden bet365, der har cykelnyheder og betting forslag, giver nemlig colombianeren odds 2,00. Den forsvarende mester, Italiens egen Vincenzo Nibali vurderes dog også at have gode muligheder. Han tildeles nemlig de næstbedste vinderchancer af bet365, som giver ham odds 6,50.
 

7. Det længste Giro d'Italia fandt sted i 1954. Her kæmpede rytterne sig gennem en i alt 4.337 km lang rute. Til sammenligning er ‎årets rute 3.572 km.


8. I år har Nairo Quintana i sinde at deltage i både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España. Særligt kombinationen af Giroen og Turen synes at være fysisk hård. Ingen har nogensinde vundet alle tre Grand Tours det samme år. Alberto Contador vandt imidlertid både Giroen og Vueltaen i 2008. Sidste gang vi så en rytter vinde både Giroen og Turen var tilbage i 1998 (Marco Pantani) og før det i 1992 og 1993 (Miguel Indurain).


9. Ligesom det er tilfældet med Tour de France, ændres ruten i Giro d'Italia fra år til år. De hårdeste etaper er dog typisk dem, der finder sted i Appenninerne og Alperne.


10. Ikke overraskende kommer langt de fleste af historiens Giro-vindere fra Italien. Alene i de sidste 20 år har 15 vindere således været italienere.

HUSK AT SÆTTE DIT GIRO D'ITALIA MANAGERHOLD

 

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x