14.10.2022 @ 17:05

Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.

Sommersæsonen synger på sidste vers og snart rykker en del af træningen indendørs for rigtig mange ryttere.

Indendørs træning har rykket sig helt enormt de seneste år. Hvor det tidligere var forbundet med pligt og kedsomhed for mange, så er der dukket et væld af muligheder op. Det gælder både, når det kommer til træningsmæssige muligheder og underholdning, men også i forhold til udstyr.

Den første udvikling var de nye smart-trænere, hvor man får det såkaldte direct-drive, snarere end at spænde hele sin cykel inklusive baghjul, ned i en hjemmetræner.

Nu skyller anden bølge så ind over markedet og tilbyder stationære trænere, som i virkeligheden er deciderede cykler, som man hidtil eller mest har stiftet bekendtskab med i fitnesscentrene.
 

 


Fordelen er, at man slipper for at spænde sin racer op i en hjemmetræner og man slipper også for at skulle sætte det hele op, hver gang man vil træne. Til forskel fra en landevejscykel har en stationær cykel har kun ét formål, så den står altid klar.

Vi har sat os for at prøve en af disse nye indendørs cykler og få et indtryk af, hvordan de fungerer og hvordan træningen føles sammenlignet med et mere traditionelt setup med en racercykel og en hjemmetræner.


Stages SB20

Derfor vil du i kommende tid kunne læse vores oplevelse af at træne på SB20-modellen fra amerikanske Stages - deres topmodel til indendørs træning - som vi har haft adgang til i en periode.


SB20 er Stages’ svar på en moderne smartbike, som skal opfylde alle de krav, som en rytter må have til både køreoplevelse og connected features til trænings-software. Ifølge Stages skal den være med til at gøre op med slid på kassette, kæde og kranse, fedtede kæder indendørs og eliminere noget af den støj, som kan genere andre, når man kører på hjemmetræner.


Den er lavet til at være stabil og give en realistisk fornemmelse, samtidig med, at den er driftssikker.

Stages har optimeret køreoplevelsen igennem selve cyklens konstruktion og igennem en række spændende features.


Helt centralt er et 22 kilo tungt svinghjul, som skaber modstanden, når man træder. Cyklens størrelse i forhold til en almindelig smarttræner gør, at der er plads til et tungere hjul, som skal være med til at give en mere realistisk fornemmelse af landevejen, når der trædes.

Stages siger selv, at fornemmelsen af at køre opad, accelerationer og følelsen af af cruise ud af en lige landevej er forbedret med det tunge svinghjul. 


Ud over selve konstruktionen er der tilføjet en række tekniske features, som yderligere skal bygge bro imellem fornemmelsen af at køre på landevejen og sidde indenfor.


Shimano eller Campa?

For det første kan man via Stages app’en sætte sin gearing op, så den matcher det, man kører med normalt. Man kan således indstille sin cykel til at efterligne både Shimano og Campagnolo-gearing, uanset om man kører manuelt eller elektronisk udenfor.


Den rigtige gearing
Man kan vælge alt fra et traditionelt setup med 53/39 foran og 11-28 på kassetten, eller man kan sætte sin Stages op til en MTB-gearing med 1x12. Og det er blot nogle af de muligheder der er, hvis man vil efterligne sin udendørsopsætning så meget som muligt.


Dream Drive

Vil man have det bedste fra den indendørs, elektroniske verden, uden de begrænsninger man har på sin almindelige cykel, så kan man benytte sig af cyklens såkaldte Dream Drive, hvor man får op til 50 gear - lige fra 55-11 ti den tunge ende til 1:2 i den helt lave afdeling.


Elektronisk modstand

Modstanden styres elektronisk for at skiftene og belastningen føles naturlig. Det gør også, at systemet er lydsvagt, samtidig med, at det tilbyder op til 2200 watts belastning.

Stages SB20 kan køre i alle de gængse indstillinger, som man skal bruge, hvis man benytter en træningsplatform. Man kan både benytte SIM, Workout, ERG og naturligvis også manual mode.

 

Stages Dash L200

Vi har desuden benyttet Stages’ egen cyklecomputer Dash L200 i forbindelse med testen.
Cykelcomputeren er netop lavet som et redskab til den seriøse cykelrytter, som ønsker en masse muligheder for at tracke sin performance og indsats.

 

Vi offentliggør snart vores oplevelse af Stages-setuppet her på siden.

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x