14.10.2022 @ 17:05

Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.

Sommersæsonen synger på sidste vers og snart rykker en del af træningen indendørs for rigtig mange ryttere.

Indendørs træning har rykket sig helt enormt de seneste år. Hvor det tidligere var forbundet med pligt og kedsomhed for mange, så er der dukket et væld af muligheder op. Det gælder både, når det kommer til træningsmæssige muligheder og underholdning, men også i forhold til udstyr.

Den første udvikling var de nye smart-trænere, hvor man får det såkaldte direct-drive, snarere end at spænde hele sin cykel inklusive baghjul, ned i en hjemmetræner.

Nu skyller anden bølge så ind over markedet og tilbyder stationære trænere, som i virkeligheden er deciderede cykler, som man hidtil eller mest har stiftet bekendtskab med i fitnesscentrene.
 

 


Fordelen er, at man slipper for at spænde sin racer op i en hjemmetræner og man slipper også for at skulle sætte det hele op, hver gang man vil træne. Til forskel fra en landevejscykel har en stationær cykel har kun ét formål, så den står altid klar.

Vi har sat os for at prøve en af disse nye indendørs cykler og få et indtryk af, hvordan de fungerer og hvordan træningen føles sammenlignet med et mere traditionelt setup med en racercykel og en hjemmetræner.


Stages SB20

Derfor vil du i kommende tid kunne læse vores oplevelse af at træne på SB20-modellen fra amerikanske Stages - deres topmodel til indendørs træning - som vi har haft adgang til i en periode.


SB20 er Stages’ svar på en moderne smartbike, som skal opfylde alle de krav, som en rytter må have til både køreoplevelse og connected features til trænings-software. Ifølge Stages skal den være med til at gøre op med slid på kassette, kæde og kranse, fedtede kæder indendørs og eliminere noget af den støj, som kan genere andre, når man kører på hjemmetræner.


Den er lavet til at være stabil og give en realistisk fornemmelse, samtidig med, at den er driftssikker.

Stages har optimeret køreoplevelsen igennem selve cyklens konstruktion og igennem en række spændende features.


Helt centralt er et 22 kilo tungt svinghjul, som skaber modstanden, når man træder. Cyklens størrelse i forhold til en almindelig smarttræner gør, at der er plads til et tungere hjul, som skal være med til at give en mere realistisk fornemmelse af landevejen, når der trædes.

Stages siger selv, at fornemmelsen af at køre opad, accelerationer og følelsen af af cruise ud af en lige landevej er forbedret med det tunge svinghjul. 


Ud over selve konstruktionen er der tilføjet en række tekniske features, som yderligere skal bygge bro imellem fornemmelsen af at køre på landevejen og sidde indenfor.


Shimano eller Campa?

For det første kan man via Stages app’en sætte sin gearing op, så den matcher det, man kører med normalt. Man kan således indstille sin cykel til at efterligne både Shimano og Campagnolo-gearing, uanset om man kører manuelt eller elektronisk udenfor.


Den rigtige gearing
Man kan vælge alt fra et traditionelt setup med 53/39 foran og 11-28 på kassetten, eller man kan sætte sin Stages op til en MTB-gearing med 1x12. Og det er blot nogle af de muligheder der er, hvis man vil efterligne sin udendørsopsætning så meget som muligt.


Dream Drive

Vil man have det bedste fra den indendørs, elektroniske verden, uden de begrænsninger man har på sin almindelige cykel, så kan man benytte sig af cyklens såkaldte Dream Drive, hvor man får op til 50 gear - lige fra 55-11 ti den tunge ende til 1:2 i den helt lave afdeling.


Elektronisk modstand

Modstanden styres elektronisk for at skiftene og belastningen føles naturlig. Det gør også, at systemet er lydsvagt, samtidig med, at det tilbyder op til 2200 watts belastning.

Stages SB20 kan køre i alle de gængse indstillinger, som man skal bruge, hvis man benytter en træningsplatform. Man kan både benytte SIM, Workout, ERG og naturligvis også manual mode.

 

Stages Dash L200

Vi har desuden benyttet Stages’ egen cyklecomputer Dash L200 i forbindelse med testen.
Cykelcomputeren er netop lavet som et redskab til den seriøse cykelrytter, som ønsker en masse muligheder for at tracke sin performance og indsats.

 

Vi offentliggør snart vores oplevelse af Stages-setuppet her på siden.

 

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x