14.10.2022 @ 17:05

Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.

Sommersæsonen synger på sidste vers og snart rykker en del af træningen indendørs for rigtig mange ryttere.

Indendørs træning har rykket sig helt enormt de seneste år. Hvor det tidligere var forbundet med pligt og kedsomhed for mange, så er der dukket et væld af muligheder op. Det gælder både, når det kommer til træningsmæssige muligheder og underholdning, men også i forhold til udstyr.

Den første udvikling var de nye smart-trænere, hvor man får det såkaldte direct-drive, snarere end at spænde hele sin cykel inklusive baghjul, ned i en hjemmetræner.

Nu skyller anden bølge så ind over markedet og tilbyder stationære trænere, som i virkeligheden er deciderede cykler, som man hidtil eller mest har stiftet bekendtskab med i fitnesscentrene.
 

 


Fordelen er, at man slipper for at spænde sin racer op i en hjemmetræner og man slipper også for at skulle sætte det hele op, hver gang man vil træne. Til forskel fra en landevejscykel har en stationær cykel har kun ét formål, så den står altid klar.

Vi har sat os for at prøve en af disse nye indendørs cykler og få et indtryk af, hvordan de fungerer og hvordan træningen føles sammenlignet med et mere traditionelt setup med en racercykel og en hjemmetræner.


Stages SB20

Derfor vil du i kommende tid kunne læse vores oplevelse af at træne på SB20-modellen fra amerikanske Stages - deres topmodel til indendørs træning - som vi har haft adgang til i en periode.


SB20 er Stages’ svar på en moderne smartbike, som skal opfylde alle de krav, som en rytter må have til både køreoplevelse og connected features til trænings-software. Ifølge Stages skal den være med til at gøre op med slid på kassette, kæde og kranse, fedtede kæder indendørs og eliminere noget af den støj, som kan genere andre, når man kører på hjemmetræner.


Den er lavet til at være stabil og give en realistisk fornemmelse, samtidig med, at den er driftssikker.

Stages har optimeret køreoplevelsen igennem selve cyklens konstruktion og igennem en række spændende features.


Helt centralt er et 22 kilo tungt svinghjul, som skaber modstanden, når man træder. Cyklens størrelse i forhold til en almindelig smarttræner gør, at der er plads til et tungere hjul, som skal være med til at give en mere realistisk fornemmelse af landevejen, når der trædes.

Stages siger selv, at fornemmelsen af at køre opad, accelerationer og følelsen af af cruise ud af en lige landevej er forbedret med det tunge svinghjul. 


Ud over selve konstruktionen er der tilføjet en række tekniske features, som yderligere skal bygge bro imellem fornemmelsen af at køre på landevejen og sidde indenfor.


Shimano eller Campa?

For det første kan man via Stages app’en sætte sin gearing op, så den matcher det, man kører med normalt. Man kan således indstille sin cykel til at efterligne både Shimano og Campagnolo-gearing, uanset om man kører manuelt eller elektronisk udenfor.


Den rigtige gearing
Man kan vælge alt fra et traditionelt setup med 53/39 foran og 11-28 på kassetten, eller man kan sætte sin Stages op til en MTB-gearing med 1x12. Og det er blot nogle af de muligheder der er, hvis man vil efterligne sin udendørsopsætning så meget som muligt.


Dream Drive

Vil man have det bedste fra den indendørs, elektroniske verden, uden de begrænsninger man har på sin almindelige cykel, så kan man benytte sig af cyklens såkaldte Dream Drive, hvor man får op til 50 gear - lige fra 55-11 ti den tunge ende til 1:2 i den helt lave afdeling.


Elektronisk modstand

Modstanden styres elektronisk for at skiftene og belastningen føles naturlig. Det gør også, at systemet er lydsvagt, samtidig med, at det tilbyder op til 2200 watts belastning.

Stages SB20 kan køre i alle de gængse indstillinger, som man skal bruge, hvis man benytter en træningsplatform. Man kan både benytte SIM, Workout, ERG og naturligvis også manual mode.

 

Stages Dash L200

Vi har desuden benyttet Stages’ egen cyklecomputer Dash L200 i forbindelse med testen.
Cykelcomputeren er netop lavet som et redskab til den seriøse cykelrytter, som ønsker en masse muligheder for at tracke sin performance og indsats.

 

Vi offentliggør snart vores oplevelse af Stages-setuppet her på siden.

 

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x