01.03.2015 @ 17:37

​Vejles status som Danmarks bakkeby nummer ét kan snart blive yderligere befæstet. En længe planlagt vejforbindelse i byens nordvestlige udkant er nemlig rykket højere op på dagsordenen i byrådet, og det er godt nyt for folk, der elsker stigninger. 

Vejle er allerede kendt for den berygtede stigning Kiddesvej, som ofte har været den afgørende stigning i Post Danmark Rundt og motionsløbet Kongeetapen. Nu er der en ny stigning på vej i Vejle. Vejen skal starte helt nede i Vejle Ådal, få meter over havets overflade, og så skal den føres i en vestlig bue op over den sydvendte skråning, som bydelen Uhre ligger ud til. Vejen stiger således uafbrudt, indtil den passerer boligkvarteret Planetbyen i knap 100 meters højde over havet. Det giver samlet en længde på 1700 meter og en gennemsnitlig stigning på 5,4%.

Dermed vil den nye stigning være blandt de absolut hårdeste stigninger i Danmark. På Danskebjerge.dk's liste står den til at snuppe femtepladsen, akkurat foran den kendte stigning op til Yding Skovhøj.

"En særlig fordel ved den nye vej er, at den ifølge planerne er uden større vejkryds og andre forstyrrende elementer. Det er noget, som motionscyklister vil elske, og jeg er også overbevist om, at stigningen kommer på rutekortet ved mange store cykelløb," siger Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk.

Den valgte linjeføring indebærer, at stigningsprocenten er meget konstant. I modsætning til eksempelvis den berømte Munkebjerg-bakke kommer hældningen ved Uhre aldrig op over 10 procent.  Til gengæld har den lidt flere højdemeter end Munkebjerg. Vejbyggeriet har været sat på standby i en årrække. Men nu presser især socialdemokraterne på for at få planerne ført ud i livet. Kravet har fået ny næring, efter at Jellingvej for nylig blev ramt af et jordskred. Vejen måtte lukkes af, og trafikanter blev tvunget ud på en op til flere kilometer lang omvej.

Se mere om den kommende vejs forløb

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet