Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

15.06.2019 @ 12:00

Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.

Hvem er jeg

Hvis du har læst en test af MTB-udstyr her på siden, har du sandsynligvis set mit navn på artiklen. Jeg hedder Kent Løngaa og er Feltet.dk og Motionsfeltet.dk’s primære MTB-skribent.

 

Jeg er 52 år, ingeniør, gift og har 3 voksne børn, og som ung havde jeg en sporadisk motionskarriere. Jeg købte min første racercykel i 1985; en Koga Miyata Roadwinner stålracer med Shimano 105, skrårørsskiftere, 22 millimeter dæk og pedaler med tå-clips.

 

Dengang var den det hotteste, det er den så også i dag, nu er den bare retro!

 

Cyklen blev desværre stjålet efter et par år og der endte en ellers lovende karriere.


I rigtigt mange år blev cyklingen mest fulgt i fjernsynet, men for 7-8 år siden tog jeg den op igen. Primært MTB, men senere kom der også en racercykel til.

Men hvorfor MTB?

Jo ser I, MTB kan give dig alt det som landevejscykling kan. God træning, hårde intervaller, naturoplevelser, godt kammeratskab og så videre.

 

Men MTB kan meget mere end det. At give den fuld knald på et mountainbike-spor, med sving, rødder og hop giver dig en meget intens oplevelse af fart på en måde som landevejscyklingen ikke kan, da du hele tiden skal være klar til at ændre retning, flytte vægten, hoppe over en grøft, scanne underlaget for mest muligt greb og meget mere.

 

Det gør bare, at man (hvis man presser cyklen) hele tiden kører på grænsen af ens tekniske evner. Og det får virkeligt pulsen op, selv når det går nedad og man ikke træder.


Derudover handler det ikke kun om styrke. Der kan vindes meget ved at have den rigtige teknik. For eksempel kan man hurtigt slå et hul til sine modstandere, blot ved at have en bedre svingteknik end dem.


Samtidig kører man ikke blandt andre trafikanter, når man er i skoven. Selvfølgelig skal man vise hensyn til de andre skovgæster, når man kører på de fælles grusveje i skoven, men når man kommer ind på sporet, er det kun andre ryttere, der kører der, og det gør at man kan fokusere 100 % på at give den gas.


Og det er noget at det, som jeg synes, gør MTB til noget særligt.

 

 

DGI MTB Cup

Rundt om i verden findes der mange rigtigt spændende og spektakulære MTB-løb, men i Danmark har vi også mange gode faciliteter og spor i skovene, Og derfor er der rig mulighed for at arrangere gode MTB-løb i Danmark.

Der bliver da også arrangeret rigtigt mange MTB løb, både endagsløb, men også Cups som afholdes som en løbsserie over en hel sæson.

 

Der er naturligvis Shimano Ligaen for de hårde licensryttere, men for os dødelige motionister er der også mulighed for at køre en hel løbsserie, såsom DGI’s MTB Cup.


DGI’s MTB Cup afholdes på Sjælland som 6 afdelinger hen over året fra slutningen af april til slutningen af september. Det arrangeres af lokale klubber med støtte fra DGI, og de enkelte afdelinger er inddelt i forskellige herre og dame-klasser.

 

I år har jeg tilmeldt mig i H50 klassen. Det er den største klasser med cirka 80 deltagere ud af de 250 deltagere, som er det maksimale antal i hele cuppen.

 

Nu kender jeg et par stykker af dem som stiller op i den klasse, og selv om det er mænd over 50, bliver der kørt meget stærkt. Så jeg forventer absolut ikke at kunne blande mig i topstriden. Dertil har jeg været alt for sløset med min træning.


Men hvem ved; det kan jo være man kan køre sig i form i løbet at sæsonen, og kravle opad i tabellen. Det kræver bare, at de andre lader være med at træne!

 

Udstyr

Som udstyrstestere er vi så privilegerede, at vi ofte for stillet lækkert udstyr til rådighed, som vi skal skrive om.  Nogle gange i en kort periode, andre gange i længere tid. Derfor vil jeg gerne sende en stor tak til vores samarbejdspartnere for deres venlighed.

 

Og alle ved jo, at jo bedre udstyr man har, jo hurtigere kører man!

 

Derfor er jeg da også meget taknemmelig for, at Niner Bikes har stillet en Niner RKT 9 RDO til rådighed for mig i denne sæson.

 

Det er Niners full-suspension XC MTB, 29” hjul og 1x12 gear. Kort sagt kommer jeg ikke til at kunne give udstyret skylden for en middelmådig præstation; her må man blot lade benene tale.

 

Jeg kommer i de kommende måneder til at fortælle jer meget mere om denne cykel og andet udstyr samt hvordan det går i DGI MTB Cuppen, og MTB-livet generelt. Jeg håber I vil følge med.

 

Læs de øvrige blog indlæg:

Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov

Motion: Min MTB-sæson - Hvor svært kan det være?

Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.

Instagram #motionsfeltet

Ny bog: +50 og hurtig
Træn effektivt og vær stærk resten af dit liv. Forfatteren Joe Friel trækker på den nyeste forskning, og den viser, at ældre sagtens kan træne hårdt og skabe gode præstationer, selvom de kommer godt over 50 år.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Se Mads Pedersens nye VM-trøje og cykel
I dag får Mads Pedersen debut i VM-trøjen - og Trek har specialesignet en ny cykel til den danske verdensmester.
GOOD VIBES ONLY - Store legedag hos Specialized
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Ugens tilbud - de fem skarpe
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe tilbud.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 3
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Profil Optik: Sports- og solbriller til en aktiv livsstil
Profil Optik sætter fokus på to brands: Oakley og deres eget mærke Rigel. Begge mærker kan være med til at forbedre din ydeevne på sadlen.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Boganmeldelse: Landevejscykling i Sydeuropa
I samarbejde med Politikens Forlag har forfatteren, motionsrytteren og rejsearrangøren Thomas Alstrup udgivet bogen Landevejscykling i Sydeuropa. Bogen er god, relevant og velskrevet, men den har også sine begrænsninger.
Flere penge til bedre og mere bæredygtige MTB-spor
DGI skal være med til at udvikle en ny uddannelse i gode mountainbikespor. Projektet samler seks lande og har fået 2,9 millioner kroner i støtte fra EU.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 2
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.    
Test: Liv Infinita SX/Giant Rail SX
En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.
Produktnyt: Lazer lancerer Genesis – deres letteste hjelm
Lazers nyeste hjelm har verdenspremiere. Modellen hedder Genesis og forener let vægt med aerodynamiske egenskaber og komfort i en performance-pakke som skal fungere i alle terræner.
Løbsberetning: Tour TransAlp 2019 - del 1
I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab
Lørdag den 5. oktober kulminerede seks måneders forberedelse, da der blev afholdt åbningsfest i Danmarks første og eneste E-cyklingscenter - Pulsure.dk E-cycling Lab.
Test: Rapha Race Cape
Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed mountainbikes
Canyon lancerer 2020 Lux og Exceed-modeller til XC race. 
Produktnyt: Rapha + GORE-TEX
Rapha lancerer tre nye avancerede jakker med GORE-TEX-teknologi til rytteren, der træner hele året.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet