Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Motion: Afslutning af DGI cuppen
Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehu00f8j
01.11.2019 @ 10:00

Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.

29. september var dagen, hvor den sidste afdeling af DGI MTB Cuppen skulle afholdes. Det var Sorø Bicycle Club, der var arrangør, og de havde valgt at afholde den på sporet i Bromme Plantage, som er et spor, der viste sig at være en positiv overraskelse.

 

Jeg havde ingen ide om, hvordan sporet i Bromme Plantage var, og med de seneste dages regn frygtede jeg, at det ville blive en glat og fedtet omgang. Da jeg mødte nogle af mine klubkammerater og de fortalte, at der var mange rødder, var det med bange anelser, at jeg begav mig ud på prøveomgangen.


For at sige det lige ud; jeg er ikke gode venner med glatte rødder, jeg er simpelthen bange for at falde og slå mig. Også selv om vores lokale sporninja, André, engang har fortalt mig, at frygten er din ven og en god motivator.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Nå, men det viste sig heldigvis, at de værste rødder var samlet på de første par hundrede meter af ruten, og så kom der en sektion cirka midt på ruten med mange rødder.

 

Resten af ruten var et ganske underholdende spor med godt flow og en virkelig god udnyttelse af terrænets naturlige features. Og på trods af masser af regn i dagene op til den afsluttende afdeling, var der næsten ikke noget mudder. Så det tegnede til at blive en sjov formiddag i Bromme Plantage.

 

Og det var til trods for at jeg ikke havde siddet på cyklen i to uger op til løbet, da jeg havde været i Norge og arbejde. De to uger gik med at arbejde 14 timer i døgnet, spise og sove. Ikke den bedste optakt til et cykelløb.


Men selve løbet forløb for mit vedkommende som det plejede; tungen ud af halsen fra start til slut, og i mål som nummer 37 ud af 50 deltagere i Herre-50 klassen.

 

Denne gang var jeg dog påpasselig med ikke at gå i det røde felt fra start af, hvilket betød at jeg ikke på noget tidspunkt følte, at jeg ramte muren.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Jeg havde endog overskud til at give den max gas på opløbsstrækningen, og køre over stregen med en god følelse.

 

DGI MTB Cup er et virkeligt hyggeligt arrangement, men med et tydeligt element af konkurrence.

 

Er du blandt de rigtigt hurtige, kører du selvfølgelig for podieplaceringerne, og er du knap så hurtig, kører du måske for at komme i top-10.

 

Så er der dem som mig, der fører en kamp mod mig selv, om at give den alt hvad du har, og måske gøre det bedre end sidste gang.

 

Og sådan nogle langsomme typer som mig, bliver naturligvis overhalet undervejs, men de hurtige drenge og piger er gode til at overhale på en hensynsfuld måde under forudsætning af, at man som langsom rytter giver plads. Så på den måde bliver løbet afholdt i en meget behagelig atmosfære.

 

Foto: Action Photo Crew

 

Det er, som navnet antyder, en løbsserie der arrangeres af lokale klubber i samarbejde med DGI, og ud over at klubberne har disket op med nogle virkeligt sjove og underholdende spor, skal der lyde en særlig tak til Mette Thorning fra DGI.

 

Hun er den store drivkraft bag arrangementet, og har sørget for at alt har klappet, at der var styr på tilmeldinger, at der blev sendt infomails ud i rette tid osv.


2019 blev hendes sidste DGI Cup, da hun havde fået nyt job, og det blev da også en tårevædet omgang, da hun skulle holde farvel tale for alle rytterne.

 

Herfra skal der lyde en stor tak til dig Mette, og held og lykke i dit nye job.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Som beskrevet herover er jeg ikke den hurtigste på sporet, men jeg er dog så ambitiøs, at jeg gerne vil kravle lidt op i tabellen; så hvad skal der til for at jeg bliver hurtigere? Hvor er det skoen trykker? Skal jeg blive bedre til at køre opad; er det min teknik, der skal forbedres eller skal jeg have bedre udstyr?

 

Det sidste er i hvert fald ikke tilfældet, da jeg har været forkælet med en virkelig god XC-cykel i år.

 

Som en klog mand har sagt, så kan XC løb vindes opad og tabes nedad. Og hvis jeg skal gøre mig nogen forhåbning om at komme længere op i tabellen, skal der nok sættes ind på flere fronter.

 

Først og fremmest skal der trænes intervaller... mange, korte og hårde intervaller, da et MTB XC løb består af rigtigt mange accelerationer; hver gang du skal op i fart efter et sving eller du skal op af en kort stejl stigning, ligger du og kører intervaller.


Nu er jeg ikke uddannet cykeltræner, men det vil være min tilgang til træningen, samtidig med at jeg vil køre nogle lange intervaller ved medium belastning, for at opbygge udholdenhed, da et løb i DGI Cuppen varer 70-80 min, så en vis udholdenhed er bydende nødvendigt, hvis ikke jeg skal gå død undervejs.


Selv om jeg godt kan finde ud af at styre en MTB, skal der helt sikkert også arbejdes på teknikken, da jeg kan mærke, at jeg taber meget fart på de tekniske passager, og dermed skal arbejde hårdere for at komme op i fart igen.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj


Og hvis jeg så lige kunne tabe 5 kilo vil det gå lidt lettere op ad stigningerne.

 

For mig er den største hurdle nok det mentale, evnen (læs viljen) til at kunne køre de sidste 2 bakkeintervaller for fuld skrue, når smagen af blod trænger sig på og lårene brænder. Jeg er ikke så god til smerte, men det er naturligvis et spørgsmål om disciplin; hvis planen dikterer, at du skal køre intervaller, så fuldfører du dem, mens du minder dig selv ind at smerte blot, er svaghed der forlader kroppen… Det lyder jo nemt!

 

Hvor langt er det så muligt at kravle op i tabellen, hvis jeg lægger en seriøs indsats i træningen? Tja, hvis jeg kigger på tiderne fra det sidste løb, hvor jeg blev nr. 37, så kørte jeg en omgang på cirka 17,5 min, mens nr. 20 kørte på godt 15 minutter og nummer 10 kørte på 14,5 minutter.


Så der skal virkelig skæres noget af omgangstiderne hvis jeg vil i top-20.

 

Nu må vi se, hvordan det går med at presse mig selv i træningen, jeg har i hvert fald en ambition om, at jeg skal gøre det bedre til næste år end jeg har gjort det i år. Hvor langt det så rækker, det ser vi til foråret, når DGI Cuppen starter op igen.

Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.

Instagram #motionsfeltet

Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Mads Pedersens VM-sejr genskabt med over 27.000 perler
For mange var Mads Pedersens VM-sejr rigtig stor. Det var den også for Line Sørensen, som efter den danske VM-triumf gik amok i perler.
Kør på VM-ruten: Nu åbner tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2020
Haderslev er vært for UCI 2022 Mountain Bike Marathon World Championships. Som opvarmning til dette event arrangeres der i 2020 Haderslev MTB Challenge for både motions- og licensryttere.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Test: Mondraker F-Podium Carbon R
Mondrakers F-Podium R er en full-suspension mountainbike, der henvender sig til cross country på topniveau. Med en vægt på 10,56 kilo i størrelse medium, gode komponenter, fortrinlig køreevne og høj effektivitet er mountainbiken en stærk spiller på markedet i kategorien high-end og konkurrenceorienteret XC.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Bontrager XXX-landevejssko
Den nye Bontrager Triple X er en landevejssko til den kræsne cykelrytter, der har høje krav til effektivitet. Med et stifness-index på 14 ud af 14, en præstationsoptimeret pasform, god komfort og en lav vægt er der taget højde for konkurrencerytterens ønsker og behov til en cykelsko.
Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
DGI Hærvejsløbet udvider med tre nye ruter i 2020
Når Danmarks største cykelmotionsevent køres lørdag 27. juni 2020, bliver der endnu flere muligheder for deltagerne end hidtil. Der kommer to unikke Genforeningsruter i det sønderjyske, mens der for første gang også bliver en gravel-rute.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet