Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Motion: Afslutning af DGI cuppen
Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehu00f8j
01.11.2019 @ 10:00

Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.

29. september var dagen, hvor den sidste afdeling af DGI MTB Cuppen skulle afholdes. Det var Sorø Bicycle Club, der var arrangør, og de havde valgt at afholde den på sporet i Bromme Plantage, som er et spor, der viste sig at være en positiv overraskelse.

 

Jeg havde ingen ide om, hvordan sporet i Bromme Plantage var, og med de seneste dages regn frygtede jeg, at det ville blive en glat og fedtet omgang. Da jeg mødte nogle af mine klubkammerater og de fortalte, at der var mange rødder, var det med bange anelser, at jeg begav mig ud på prøveomgangen.


For at sige det lige ud; jeg er ikke gode venner med glatte rødder, jeg er simpelthen bange for at falde og slå mig. Også selv om vores lokale sporninja, André, engang har fortalt mig, at frygten er din ven og en god motivator.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Nå, men det viste sig heldigvis, at de værste rødder var samlet på de første par hundrede meter af ruten, og så kom der en sektion cirka midt på ruten med mange rødder.

 

Resten af ruten var et ganske underholdende spor med godt flow og en virkelig god udnyttelse af terrænets naturlige features. Og på trods af masser af regn i dagene op til den afsluttende afdeling, var der næsten ikke noget mudder. Så det tegnede til at blive en sjov formiddag i Bromme Plantage.

 

Og det var til trods for at jeg ikke havde siddet på cyklen i to uger op til løbet, da jeg havde været i Norge og arbejde. De to uger gik med at arbejde 14 timer i døgnet, spise og sove. Ikke den bedste optakt til et cykelløb.


Men selve løbet forløb for mit vedkommende som det plejede; tungen ud af halsen fra start til slut, og i mål som nummer 37 ud af 50 deltagere i Herre-50 klassen.

 

Denne gang var jeg dog påpasselig med ikke at gå i det røde felt fra start af, hvilket betød at jeg ikke på noget tidspunkt følte, at jeg ramte muren.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Jeg havde endog overskud til at give den max gas på opløbsstrækningen, og køre over stregen med en god følelse.

 

DGI MTB Cup er et virkeligt hyggeligt arrangement, men med et tydeligt element af konkurrence.

 

Er du blandt de rigtigt hurtige, kører du selvfølgelig for podieplaceringerne, og er du knap så hurtig, kører du måske for at komme i top-10.

 

Så er der dem som mig, der fører en kamp mod mig selv, om at give den alt hvad du har, og måske gøre det bedre end sidste gang.

 

Og sådan nogle langsomme typer som mig, bliver naturligvis overhalet undervejs, men de hurtige drenge og piger er gode til at overhale på en hensynsfuld måde under forudsætning af, at man som langsom rytter giver plads. Så på den måde bliver løbet afholdt i en meget behagelig atmosfære.

 

Foto: Action Photo Crew

 

Det er, som navnet antyder, en løbsserie der arrangeres af lokale klubber i samarbejde med DGI, og ud over at klubberne har disket op med nogle virkeligt sjove og underholdende spor, skal der lyde en særlig tak til Mette Thorning fra DGI.

 

Hun er den store drivkraft bag arrangementet, og har sørget for at alt har klappet, at der var styr på tilmeldinger, at der blev sendt infomails ud i rette tid osv.


2019 blev hendes sidste DGI Cup, da hun havde fået nyt job, og det blev da også en tårevædet omgang, da hun skulle holde farvel tale for alle rytterne.

 

Herfra skal der lyde en stor tak til dig Mette, og held og lykke i dit nye job.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Som beskrevet herover er jeg ikke den hurtigste på sporet, men jeg er dog så ambitiøs, at jeg gerne vil kravle lidt op i tabellen; så hvad skal der til for at jeg bliver hurtigere? Hvor er det skoen trykker? Skal jeg blive bedre til at køre opad; er det min teknik, der skal forbedres eller skal jeg have bedre udstyr?

 

Det sidste er i hvert fald ikke tilfældet, da jeg har været forkælet med en virkelig god XC-cykel i år.

 

Som en klog mand har sagt, så kan XC løb vindes opad og tabes nedad. Og hvis jeg skal gøre mig nogen forhåbning om at komme længere op i tabellen, skal der nok sættes ind på flere fronter.

 

Først og fremmest skal der trænes intervaller... mange, korte og hårde intervaller, da et MTB XC løb består af rigtigt mange accelerationer; hver gang du skal op i fart efter et sving eller du skal op af en kort stejl stigning, ligger du og kører intervaller.


Nu er jeg ikke uddannet cykeltræner, men det vil være min tilgang til træningen, samtidig med at jeg vil køre nogle lange intervaller ved medium belastning, for at opbygge udholdenhed, da et løb i DGI Cuppen varer 70-80 min, så en vis udholdenhed er bydende nødvendigt, hvis ikke jeg skal gå død undervejs.


Selv om jeg godt kan finde ud af at styre en MTB, skal der helt sikkert også arbejdes på teknikken, da jeg kan mærke, at jeg taber meget fart på de tekniske passager, og dermed skal arbejde hårdere for at komme op i fart igen.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj


Og hvis jeg så lige kunne tabe 5 kilo vil det gå lidt lettere op ad stigningerne.

 

For mig er den største hurdle nok det mentale, evnen (læs viljen) til at kunne køre de sidste 2 bakkeintervaller for fuld skrue, når smagen af blod trænger sig på og lårene brænder. Jeg er ikke så god til smerte, men det er naturligvis et spørgsmål om disciplin; hvis planen dikterer, at du skal køre intervaller, så fuldfører du dem, mens du minder dig selv ind at smerte blot, er svaghed der forlader kroppen… Det lyder jo nemt!

 

Hvor langt er det så muligt at kravle op i tabellen, hvis jeg lægger en seriøs indsats i træningen? Tja, hvis jeg kigger på tiderne fra det sidste løb, hvor jeg blev nr. 37, så kørte jeg en omgang på cirka 17,5 min, mens nr. 20 kørte på godt 15 minutter og nummer 10 kørte på 14,5 minutter.


Så der skal virkelig skæres noget af omgangstiderne hvis jeg vil i top-20.

 

Nu må vi se, hvordan det går med at presse mig selv i træningen, jeg har i hvert fald en ambition om, at jeg skal gøre det bedre til næste år end jeg har gjort det i år. Hvor langt det så rækker, det ser vi til foråret, når DGI Cuppen starter op igen.

 

Læs de øvrige blog indlæg:

Motion: Min MTB-sæson

Motion: Min MTB-sæson - Hvor svært kan det være?

Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov

Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Instagram #motionsfeltet

Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!
Pro Cycling Manager 2020 – Det kan vi forvente
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Test: Assos Equipe RS Spring Fall
Noget af det ypperste cykeltøj der kan trækkes på og potentielt en hel ny, funktionel dimension til forårs- og efterårsturene.  
Badehotel og barske passager
Fire år i træk har tv-serien ”Badehotellet” toppet listen over Danmarks mest populære tv-serier, og turistbranchen melder om konstant stigende interesse for klassisk badehotelsferie. Hvis kombinationen af cykling og afslapning lokker, kan man i Hjerting ved Esbjerg toppe et luksusophold op med vestjyske cykeludfordringer.  

Seneste indlæg i debatten

I en stjerneparade af både danske og internationale Zwift-profiler blev det Stefan Kirchmair, som tog sejren ved 5. afdeling af Uno-X Cup. På opløbsstrækningen kendt for Peter Sagans første VM-titel var østrigeren hurtigst foran Brett Boniface og Christopher McGlinchey. Anders Foldager blev bedste dansker som nummer fire, mens Mads Rahbek og Joshua Gudnitz blev henholdsvis nummer syv og otte. Samlet overtager Gudnitz føringen fra Nicklas Amdi Pedersen, der valgte ikke at køre løbet. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 9. juni med 6. afdeling. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/internationale_stjerner_slog_danskerne_-_gudnitz_ny_mand_i_spidsen/ “Potentialet” til doping af mennesker med en højere naturlig hæmatokritværdi, er del lavere, inden det bliver farligt? Du tænker på sydamerikanerne i cykling? - både og...hvis de har en fordel af at have levet i højderne, skal der vel forholds mindre talent til at være lige så god som en hollænder? - når der så dukker et rigtigt stort talent op, vil de jo så naturligt være bedre? Det meste af det er jo genetik og træning, hvis vi ser bort fra doping. Man skal jo ikke kigge langt udover cykling, for at se at det er meget ensidigt hvem der ligger i toppen af de fleste sportsgrene. Hvornår har en hvid mand sidst vundet 100m sprint til vm/ol? Afrikanere der dominerer mellemdistanceløb. En del er også kulturbetinget, f.eks. derfor Danmark er relativt gode til håndbold og badminton. I princippet burde verdenseliten i alle sportsgrene være domineret af indere og kinesere. Og så ind i mellem dukker der jo en sag op som med hende 800m løberen (Semenaya?), der har en naturlig genetisk kæmpefordel, så hun er blevet bedt om at tage medicin for ikke at have fordelen. Tankevækkende at hendes fordel er så stor, men verdensrekorden der er over 2sek. bedre end hendes PR, stadig for lov at blive stående. Skal man så også tvinge columbianerne til at ryge, så deres iltoptagelse bliver dårligere? Jeg synes det er svært at vurdere hvad der er det rigtige i fht. doping, men jeg synes måden det bliver håndteret på nu er lidt for præget af politik og hvem der lige har et horn i siden på hvem. Jeg har for ganske nyligt fået en indsprøjtning med binyrebarkhormon (cortisol, tror jeg) mod allergi. Hvis jeg deltager i en eller anden form for organiseret idræt, skal jeg have en TUE - det giver heller ikke mening for mig. Tadej Pogacar er et af cykelsportens helt store talenter, og i år er han klar til at køre sit første Tour de France. Coronakrisen har udskudt den franske Grand Tour, men ifølge sloveneren har krisen hjulpet på at gøre folks ambitioner til ham mindre.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_mindre_pres_paa_mine_skuldre_i_touren/I fraværet af Giro d’Italia genudsender Eurosport ægte Giro-klassikere til at stille de værste abstinenser. Dagens etape er den sidste i rækken, og her er det et tilbageblik på den afsluttende enkeltstart og Richard Carapaz samlede sejr i sidste år Giro d’Italia. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro-feber_carapaz_og_den_lyseroede_triumf/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet