Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Motion: Afslutning af DGI cuppen
Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehu00f8j
01.11.2019 @ 10:00

Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.

29. september var dagen, hvor den sidste afdeling af DGI MTB Cuppen skulle afholdes. Det var Sorø Bicycle Club, der var arrangør, og de havde valgt at afholde den på sporet i Bromme Plantage, som er et spor, der viste sig at være en positiv overraskelse.

 

Jeg havde ingen ide om, hvordan sporet i Bromme Plantage var, og med de seneste dages regn frygtede jeg, at det ville blive en glat og fedtet omgang. Da jeg mødte nogle af mine klubkammerater og de fortalte, at der var mange rødder, var det med bange anelser, at jeg begav mig ud på prøveomgangen.


For at sige det lige ud; jeg er ikke gode venner med glatte rødder, jeg er simpelthen bange for at falde og slå mig. Også selv om vores lokale sporninja, André, engang har fortalt mig, at frygten er din ven og en god motivator.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Nå, men det viste sig heldigvis, at de værste rødder var samlet på de første par hundrede meter af ruten, og så kom der en sektion cirka midt på ruten med mange rødder.

 

Resten af ruten var et ganske underholdende spor med godt flow og en virkelig god udnyttelse af terrænets naturlige features. Og på trods af masser af regn i dagene op til den afsluttende afdeling, var der næsten ikke noget mudder. Så det tegnede til at blive en sjov formiddag i Bromme Plantage.

 

Og det var til trods for at jeg ikke havde siddet på cyklen i to uger op til løbet, da jeg havde været i Norge og arbejde. De to uger gik med at arbejde 14 timer i døgnet, spise og sove. Ikke den bedste optakt til et cykelløb.


Men selve løbet forløb for mit vedkommende som det plejede; tungen ud af halsen fra start til slut, og i mål som nummer 37 ud af 50 deltagere i Herre-50 klassen.

 

Denne gang var jeg dog påpasselig med ikke at gå i det røde felt fra start af, hvilket betød at jeg ikke på noget tidspunkt følte, at jeg ramte muren.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Jeg havde endog overskud til at give den max gas på opløbsstrækningen, og køre over stregen med en god følelse.

 

DGI MTB Cup er et virkeligt hyggeligt arrangement, men med et tydeligt element af konkurrence.

 

Er du blandt de rigtigt hurtige, kører du selvfølgelig for podieplaceringerne, og er du knap så hurtig, kører du måske for at komme i top-10.

 

Så er der dem som mig, der fører en kamp mod mig selv, om at give den alt hvad du har, og måske gøre det bedre end sidste gang.

 

Og sådan nogle langsomme typer som mig, bliver naturligvis overhalet undervejs, men de hurtige drenge og piger er gode til at overhale på en hensynsfuld måde under forudsætning af, at man som langsom rytter giver plads. Så på den måde bliver løbet afholdt i en meget behagelig atmosfære.

 

Foto: Action Photo Crew

 

Det er, som navnet antyder, en løbsserie der arrangeres af lokale klubber i samarbejde med DGI, og ud over at klubberne har disket op med nogle virkeligt sjove og underholdende spor, skal der lyde en særlig tak til Mette Thorning fra DGI.

 

Hun er den store drivkraft bag arrangementet, og har sørget for at alt har klappet, at der var styr på tilmeldinger, at der blev sendt infomails ud i rette tid osv.


2019 blev hendes sidste DGI Cup, da hun havde fået nyt job, og det blev da også en tårevædet omgang, da hun skulle holde farvel tale for alle rytterne.

 

Herfra skal der lyde en stor tak til dig Mette, og held og lykke i dit nye job.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj

 

Som beskrevet herover er jeg ikke den hurtigste på sporet, men jeg er dog så ambitiøs, at jeg gerne vil kravle lidt op i tabellen; så hvad skal der til for at jeg bliver hurtigere? Hvor er det skoen trykker? Skal jeg blive bedre til at køre opad; er det min teknik, der skal forbedres eller skal jeg have bedre udstyr?

 

Det sidste er i hvert fald ikke tilfældet, da jeg har været forkælet med en virkelig god XC-cykel i år.

 

Som en klog mand har sagt, så kan XC løb vindes opad og tabes nedad. Og hvis jeg skal gøre mig nogen forhåbning om at komme længere op i tabellen, skal der nok sættes ind på flere fronter.

 

Først og fremmest skal der trænes intervaller... mange, korte og hårde intervaller, da et MTB XC løb består af rigtigt mange accelerationer; hver gang du skal op i fart efter et sving eller du skal op af en kort stejl stigning, ligger du og kører intervaller.


Nu er jeg ikke uddannet cykeltræner, men det vil være min tilgang til træningen, samtidig med at jeg vil køre nogle lange intervaller ved medium belastning, for at opbygge udholdenhed, da et løb i DGI Cuppen varer 70-80 min, så en vis udholdenhed er bydende nødvendigt, hvis ikke jeg skal gå død undervejs.


Selv om jeg godt kan finde ud af at styre en MTB, skal der helt sikkert også arbejdes på teknikken, da jeg kan mærke, at jeg taber meget fart på de tekniske passager, og dermed skal arbejde hårdere for at komme op i fart igen.

 

Foto: LH-Foto / Lasse Hyllehøj


Og hvis jeg så lige kunne tabe 5 kilo vil det gå lidt lettere op ad stigningerne.

 

For mig er den største hurdle nok det mentale, evnen (læs viljen) til at kunne køre de sidste 2 bakkeintervaller for fuld skrue, når smagen af blod trænger sig på og lårene brænder. Jeg er ikke så god til smerte, men det er naturligvis et spørgsmål om disciplin; hvis planen dikterer, at du skal køre intervaller, så fuldfører du dem, mens du minder dig selv ind at smerte blot, er svaghed der forlader kroppen… Det lyder jo nemt!

 

Hvor langt er det så muligt at kravle op i tabellen, hvis jeg lægger en seriøs indsats i træningen? Tja, hvis jeg kigger på tiderne fra det sidste løb, hvor jeg blev nr. 37, så kørte jeg en omgang på cirka 17,5 min, mens nr. 20 kørte på godt 15 minutter og nummer 10 kørte på 14,5 minutter.


Så der skal virkelig skæres noget af omgangstiderne hvis jeg vil i top-20.

 

Nu må vi se, hvordan det går med at presse mig selv i træningen, jeg har i hvert fald en ambition om, at jeg skal gøre det bedre til næste år end jeg har gjort det i år. Hvor langt det så rækker, det ser vi til foråret, når DGI Cuppen starter op igen.

 

Læs de øvrige blog indlæg:

Motion: Min MTB-sæson

Motion: Min MTB-sæson - Hvor svært kan det være?

Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Instagram #motionsfeltet

Glædelig jul til alle!
Feltet.dk, Motionsfeltet.dk og Velomio.com ønsker alle en rigtig glædelig jul!
4. søndag i advent: Fjerde fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
3. søndag i advent: Tredje fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Tour Transalp byder i 2020 på italienske bjerge
Et af Europas mest populære og spektakulære amatørcykelløb, Tour Transalp, har løftet sløret for den rute, der i 2020 kommer til at ligge udelukkende i Italien.
Test: SKS Speedrocker
Et sæt skærme til både skoven og landevejen, som med sin lette montering og gode beskyttelse er blandt de allerbedste på markedet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Seneste indlæg i debatten

Kan Jesper Worre nå at flytte PostNord Danmark Rundt til 11.-16. februar? Det kunne måske kaste lidt stjernestøv over løbet. ;) Der er ret polariserede holdninger til ham ;) Jeg ville ikke tænke over aero perspektivet overhovedet til gravel, eller noget under 45mm. Men det et bare min mening. Hunt fik som OBS punkt, og måske mere væsentligt end aeroaspektet, meget dårlig bremsetest resultater sidste år - men det var fælgbremser. Se evt. Denne tråd ift. Det: https://www.feltet.dk/forum/d/466654-h-jprofilhjul-men-hvilke/30 Og så havde de også en ret uheldig sag med deres nye top aerohjul, som de tilbagekaldte i Oktober : https://www.bikeradar.com/news/hunt-limitless-48-aero-wheel-recall/ Jeg har selv et par Hunt 50 disc fra 2018 - Jeg er fint tilfreds med dem, køre stadig fint. Enste jeg ikke kan lide er freehub lyden som er ekstremt høj og metalisk. Jeg tror ikke jeg køber fra dem næste gang personligt... Men til den tid er der sikkert også kommet told på evt. Import ifb. Med brexit :p Joey Rosskopf kørte sig i nat dansk tid i bjergtrøjen på anden etape af Tour Down Under efter en hård og succesfuld dag i fronten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/rosskopf_tog_bjergtroejen_paa_den_haarde_maade/Nu hvor Eurosport er røget ud af YouSee pakken er vi cykelfans kommet på den. Jeg overvejer abonnement på Eurosport Player, men har hørt meget dårligt om den. Er der nogen herinde der kan bidrage med erfaringer.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet