Månedens butik: Børkop Cykler / BCbikeshop.dk
Foto: Børkop Cykler / BCbikeshop.dk
01.06.2016 @ 09:01

Hver måned ser Motionsfeltet.dk nærmere på en af landets mange cykelbutikker, og i årets første sommermåned er turen kommet til Børkop Cykler, der har gennemgået en større renovering og også fået en webshop, BCbikeshop.dk.

En behagelig duft af kaffe er noget af det første, der møder en, når man træder indenfor i Børkop Cyklers helt nyrenoverede butik. Butiksarealet er udvidet med mere end det dobbelte, og de mange ekstra kvadratmeter har blandt andet givet plads til et lille lounge-område, hvor man kan slænge sig i en stol med et cykelmagasin i den ene hånd og en kop friskbrygget Nespresso-kaffe i den anden.

 

”Udvidelsen har givet os en helt anden ro,” fortæller Hans Peter Knudsen, der har været begravet i arbejdstegninger, byggetilladelser og forhandlinger det sidste halve år.

 

”Vi har givet os tid til at tænke tingene grundigt igennem, og nu står vi med en butik, hvor der er plads til alt, lige fra el- og hverdagscyklerne til enkeltstartsmaskinerne og feinschmecker-rammerne på under et kilo. Vi har indrettet et prøverum, hvor kunderne i ro og mag kan tjekke størrelsen og pasformen på tøjet, og vi giver os bedre tid til at tage en cykelsnak med gæsterne over en kop kaffe,” forklarer han.

 

For netop at have mere tid til den enkelte kunde har Børkop Cykler udvidet staben med seks nye medarbejdere. Man har desuden ansat en it-medarbejder, der hele tiden vil holde firmaets hjemme- og Facebook-side opdateret.

 

Netop hjemmesiden har også fået en overhaling. Den 15. marts blev den nemlig lavet om til en webshop, hvor man kan købe alle Børkop Cyklers varer til de samme gode priser som i butikken.

 

 

Masser af plads

Hvor man før i tiden var nødt til at prøve tøj på værkstedets toilet, og i butikken måtte kante sig ind og ud mellem cykler, tøjstativer og stabler med skokasser, er der nu masser af luft omkring de enkelte udstillinger. Fra den gamle hovedbutik fører en korridor op til to tidligere lagerhaller, der begge er indrettet til udstillingslokaler. Og her kommer de enkelte cykelmærker virkelig til deres ret.

 

Da Børkop Cykler først og fremmest er kendt for sin ekspertise inden for specialcykler, har de bedst sælgende mærker fået særlig megen plads. Langs den ene væg står alle nyhederne fra Pinarello, og ved modsatte væg har Giant lavet en flot udstilling af både racercykler, specielle pigemodeller samt full suspension-mountainbikes, og topmodellerne tager sig godt ud på de opsatte podier.

 

Også Bianchi har en særlig afdeling, der naturligvis har Oltre-rammen som det centrale omdrejningspunkt. Ud over de forskellige Bianchi-modeller kan man også få hele firmaets tøjkollektion samt de særlige Bianchi-ure. ”Og de første ure blev hurtigt revet væk af trofaste Bianchi-fans,” bemærker Lars Knudsen, der for mere end 22 år siden overtog Børkop Cykler.

 

 

I butikken finder man også en helt ny Shimano-konceptstore. Den første af sin art i Danmark. Her kan gæster orientere sig omkring de allersidste nyheder fra den japanske gear- og komponentfabrikant, for så snart et nyt produkt kommer til Danmark, kan man med det samme præsentere det i Børkop.

 

Det samlede butiks- og lagerareal rummer cykler og udstyr for store summer, og de helt dyre cykler - altså dem, der koster mere end 100.000 kroner - finder man også. I butikken står både BMC/Lamborghinis cykel til knap 200.000 kroner, Pinarellos lynhurtige F8-model samt verdens letteste serieproducerede cykel, TREK SLR10.

 

Men for at kostbarhederne ikke skal friste de forkerte, har man i forbindelse med ombygningen gjort meget ud af sikkerheden. I taget er der brugt særlige uigennemtrængelige plader, så ingen kan komme ind ovenfra. Samtlige vinduer er udstyret med armering, og overalt er der sat alarmer op.

 

”Desværre forsvinder der alt for mange cykler ud af landet, og dem kan man senere spore østpå,” konstaterer Hans Peter Knudsen: ”Den statistik har vi ikke lyst til at blive en del af, og med vores nye sikkerhedstiltag føler vi os godt klædt på.”

 

 

Bikefitting

En særlig afdeling i butikken er indrettet til bikefitting. Her står den USA-certificerede bikefitter Jesper Vig Troelsen for hele pakken, hvor man får taget mål, finder den optimale siddeposition og får rettet sin cykel til - og det er med millimeters præcision.

 

Jesper har forskellige tilbud, og han rådgiver om stelstørrelse, indstilling af klamper og såler, og har man brug for en tilbundsgående analyse, er der også mulighed for det.

 

Et fuldt bikefit-program tager to en halv time, og det indebærer et interview, der opfølges af en opmåling af eventuelle skævheder i kroppen. Herefter tilrettes de enkelte komponenter på cyklen, og man får vejledning, hvis noget bør skiftes, fx længden af frempinden eller pedalarmene. Som afslutning får man sine personlige mål samt videodokumentation med sig hjem, og der ydes en to-måneders gratis opfølgningsperiode.

 

 

Ikke bare cykler

Der er masser at se på i Børkop Cyklers nye butik, og man finder også ting, der ikke umiddelbart forbindes med cykling, for eksempel vin. Da den italienske tempokonge, Francesco Moser, trak sig tilbage i 1997 - efter blandt andet at have vundet et verdensmesterskab og adskillige klassikersejre - slog han sig på vinproduktion i Trentino.

 

Og det gjorde han med så stor succes, at hans vingård i dag har skabt sig et rigtig godt navn i branchen. Cantine Moser dækker hele spektret og fremstiller både mousserende Chardonnay-vine, hvide Gewürztraminer og røde Teroldego. I samarbejde med Ole Ritter importeres Mosers vine også i Danmark, og de kan købes hos Børkop Cykler.

 

Et besøg værd

Uanset om man kommer for at handle, få en cykelsnak eller blot ”ose lidt rundt” for at få inspiration, går man ikke forgæves, og kundekredsen tæller da også alt fra nordmænd og kinesere til svenske og tyske cykelentusiaster.

 

Selve åbningen, hvor den nyrenoverede butik blev præsenteret, skete naturligvis med et brag af en cykel-fest. Nu er det atter hverdag, men med den nye udvidelse, de mange nyheder, kaffe-loungen og de ekstra medarbejdere er Børkop Cykelforretning fortsat et besøg værd.

 

Lige nu har BCbikeshop.dk endda tilbud på alle komplette geargrupper, for eksempel Shimano Ultegra 6870 Di2 11s sat ned fra 11.999 kroner til kun 8.849 kroner. Se alle BCbikeshop.dks tilbud på geargrupper her.

 

BESØG BCBIKESHOP.DK HER

 

___________________________________________________________________________

 

TIDLIGERE MÅNEDENS BUTIK PÅ MOTIONSFELTET.DK

> Månedens butik i maj: pronghornracing.dk

> Månedens butik i april: Velo Pavé

> Månedens butik i marts: Alexandersen Cykler

> Månedens butik i februrar: Buhlcykler.dk

> Månedens butik i januar: Lindbergsport

> Månedens butik i december: Rex Cykler

> Månedens butik i november: Cycle Sport Silkeborg

> Månedens butik i oktober: Soigneur

> Månedens butik i september: Coolshop

> Månedens butik i august: Cykelservice Fredericia

> Månedens butik i juli: Canyon

> Månedens butik i juni: Bikeworld Silkeborg

> Månedens butik i maj: Vendelboe Cykler 

> Månedens butik i april: Rose Bikes

___________________________________________________________________________

 

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x