Månedens butik: Børkop Cykler / BCbikeshop.dk
Foto: Børkop Cykler / BCbikeshop.dk
01.06.2016 @ 09:01

Hver måned ser Motionsfeltet.dk nærmere på en af landets mange cykelbutikker, og i årets første sommermåned er turen kommet til Børkop Cykler, der har gennemgået en større renovering og også fået en webshop, BCbikeshop.dk.

En behagelig duft af kaffe er noget af det første, der møder en, når man træder indenfor i Børkop Cyklers helt nyrenoverede butik. Butiksarealet er udvidet med mere end det dobbelte, og de mange ekstra kvadratmeter har blandt andet givet plads til et lille lounge-område, hvor man kan slænge sig i en stol med et cykelmagasin i den ene hånd og en kop friskbrygget Nespresso-kaffe i den anden.

 

”Udvidelsen har givet os en helt anden ro,” fortæller Hans Peter Knudsen, der har været begravet i arbejdstegninger, byggetilladelser og forhandlinger det sidste halve år.

 

”Vi har givet os tid til at tænke tingene grundigt igennem, og nu står vi med en butik, hvor der er plads til alt, lige fra el- og hverdagscyklerne til enkeltstartsmaskinerne og feinschmecker-rammerne på under et kilo. Vi har indrettet et prøverum, hvor kunderne i ro og mag kan tjekke størrelsen og pasformen på tøjet, og vi giver os bedre tid til at tage en cykelsnak med gæsterne over en kop kaffe,” forklarer han.

 

For netop at have mere tid til den enkelte kunde har Børkop Cykler udvidet staben med seks nye medarbejdere. Man har desuden ansat en it-medarbejder, der hele tiden vil holde firmaets hjemme- og Facebook-side opdateret.

 

Netop hjemmesiden har også fået en overhaling. Den 15. marts blev den nemlig lavet om til en webshop, hvor man kan købe alle Børkop Cyklers varer til de samme gode priser som i butikken.

 

 

Masser af plads

Hvor man før i tiden var nødt til at prøve tøj på værkstedets toilet, og i butikken måtte kante sig ind og ud mellem cykler, tøjstativer og stabler med skokasser, er der nu masser af luft omkring de enkelte udstillinger. Fra den gamle hovedbutik fører en korridor op til to tidligere lagerhaller, der begge er indrettet til udstillingslokaler. Og her kommer de enkelte cykelmærker virkelig til deres ret.

 

Da Børkop Cykler først og fremmest er kendt for sin ekspertise inden for specialcykler, har de bedst sælgende mærker fået særlig megen plads. Langs den ene væg står alle nyhederne fra Pinarello, og ved modsatte væg har Giant lavet en flot udstilling af både racercykler, specielle pigemodeller samt full suspension-mountainbikes, og topmodellerne tager sig godt ud på de opsatte podier.

 

Også Bianchi har en særlig afdeling, der naturligvis har Oltre-rammen som det centrale omdrejningspunkt. Ud over de forskellige Bianchi-modeller kan man også få hele firmaets tøjkollektion samt de særlige Bianchi-ure. ”Og de første ure blev hurtigt revet væk af trofaste Bianchi-fans,” bemærker Lars Knudsen, der for mere end 22 år siden overtog Børkop Cykler.

 

 

I butikken finder man også en helt ny Shimano-konceptstore. Den første af sin art i Danmark. Her kan gæster orientere sig omkring de allersidste nyheder fra den japanske gear- og komponentfabrikant, for så snart et nyt produkt kommer til Danmark, kan man med det samme præsentere det i Børkop.

 

Det samlede butiks- og lagerareal rummer cykler og udstyr for store summer, og de helt dyre cykler - altså dem, der koster mere end 100.000 kroner - finder man også. I butikken står både BMC/Lamborghinis cykel til knap 200.000 kroner, Pinarellos lynhurtige F8-model samt verdens letteste serieproducerede cykel, TREK SLR10.

 

Men for at kostbarhederne ikke skal friste de forkerte, har man i forbindelse med ombygningen gjort meget ud af sikkerheden. I taget er der brugt særlige uigennemtrængelige plader, så ingen kan komme ind ovenfra. Samtlige vinduer er udstyret med armering, og overalt er der sat alarmer op.

 

”Desværre forsvinder der alt for mange cykler ud af landet, og dem kan man senere spore østpå,” konstaterer Hans Peter Knudsen: ”Den statistik har vi ikke lyst til at blive en del af, og med vores nye sikkerhedstiltag føler vi os godt klædt på.”

 

 

Bikefitting

En særlig afdeling i butikken er indrettet til bikefitting. Her står den USA-certificerede bikefitter Jesper Vig Troelsen for hele pakken, hvor man får taget mål, finder den optimale siddeposition og får rettet sin cykel til - og det er med millimeters præcision.

 

Jesper har forskellige tilbud, og han rådgiver om stelstørrelse, indstilling af klamper og såler, og har man brug for en tilbundsgående analyse, er der også mulighed for det.

 

Et fuldt bikefit-program tager to en halv time, og det indebærer et interview, der opfølges af en opmåling af eventuelle skævheder i kroppen. Herefter tilrettes de enkelte komponenter på cyklen, og man får vejledning, hvis noget bør skiftes, fx længden af frempinden eller pedalarmene. Som afslutning får man sine personlige mål samt videodokumentation med sig hjem, og der ydes en to-måneders gratis opfølgningsperiode.

 

 

Ikke bare cykler

Der er masser at se på i Børkop Cyklers nye butik, og man finder også ting, der ikke umiddelbart forbindes med cykling, for eksempel vin. Da den italienske tempokonge, Francesco Moser, trak sig tilbage i 1997 - efter blandt andet at have vundet et verdensmesterskab og adskillige klassikersejre - slog han sig på vinproduktion i Trentino.

 

Og det gjorde han med så stor succes, at hans vingård i dag har skabt sig et rigtig godt navn i branchen. Cantine Moser dækker hele spektret og fremstiller både mousserende Chardonnay-vine, hvide Gewürztraminer og røde Teroldego. I samarbejde med Ole Ritter importeres Mosers vine også i Danmark, og de kan købes hos Børkop Cykler.

 

Et besøg værd

Uanset om man kommer for at handle, få en cykelsnak eller blot ”ose lidt rundt” for at få inspiration, går man ikke forgæves, og kundekredsen tæller da også alt fra nordmænd og kinesere til svenske og tyske cykelentusiaster.

 

Selve åbningen, hvor den nyrenoverede butik blev præsenteret, skete naturligvis med et brag af en cykel-fest. Nu er det atter hverdag, men med den nye udvidelse, de mange nyheder, kaffe-loungen og de ekstra medarbejdere er Børkop Cykelforretning fortsat et besøg værd.

 

Lige nu har BCbikeshop.dk endda tilbud på alle komplette geargrupper, for eksempel Shimano Ultegra 6870 Di2 11s sat ned fra 11.999 kroner til kun 8.849 kroner. Se alle BCbikeshop.dks tilbud på geargrupper her.

 

BESØG BCBIKESHOP.DK HER

 

___________________________________________________________________________

 

TIDLIGERE MÅNEDENS BUTIK PÅ MOTIONSFELTET.DK

> Månedens butik i maj: pronghornracing.dk

> Månedens butik i april: Velo Pavé

> Månedens butik i marts: Alexandersen Cykler

> Månedens butik i februrar: Buhlcykler.dk

> Månedens butik i januar: Lindbergsport

> Månedens butik i december: Rex Cykler

> Månedens butik i november: Cycle Sport Silkeborg

> Månedens butik i oktober: Soigneur

> Månedens butik i september: Coolshop

> Månedens butik i august: Cykelservice Fredericia

> Månedens butik i juli: Canyon

> Månedens butik i juni: Bikeworld Silkeborg

> Månedens butik i maj: Vendelboe Cykler 

> Månedens butik i april: Rose Bikes

___________________________________________________________________________

 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x