Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Rasmus Larsen 16.07.2015 @ 14:05

Jeg er så heldig, at jeg både er rytter på cyklen og på hesten. Næsten hvert år oplever jeg den sædvanlige debat, om de farlige situationer, der opstår, når de 2 grupper mødes på vejene. Derfor tænkte jeg, at vi måske kunne komme det lidt i forkøbet med et par gode råd.

Udgangspunktet er, at alle heste, fra naturens side, er flugtdyr. Det vil sige, at de løber, når de bliver bange. Så godt som samtlige heste, der rider i trafikken, er det vi kalder for trafiksikre, hvilket vil sige, at synet af traktorer, biler og cykler, ikke er noget de bliver bange for.


Hvorfor så "problemet" med motionscyklisterne? 
Jo "problemet" er, at vi simpelthen ikke larmer nok. Hestene kan ikke høre, at vi kommer, før vi er lige bag dem. Eller endnu værre, på siden af dem, hvor de så først ser os. Dette kan udløse hestens naturlige reaktion, nemlig flugt, hvilket kan blive farligt for både rytter, hest og cyklister.


Løsningen er faktisk meget simpel: Lav noget larm! Syng, fløjt, snak sammen med en rytter eller eventuelt til hesten. For eksempel:  "Hej hest, her kommer jeg, halløj" og bliv ved, til du enten er forbi eller er sikker på hesten har hørt jer. Det virker tosset, og jeg ved af egen erfaring, at det også føles sådan de første par gange. Til gengæld vil du opleve, at hestene er rolige og rytteren faktisk bliver glad. Hvis vi kommer flere i en gruppe, så råb, så vidt det er muligt, ikke "Heeeest". Dette vil næsten med 100% garanti gøre hesten utryg. 

Skulle det ske at man møder en hest der er urolig og nervøs, så hold afstand og giv både rytter og hest god plads. Det er meget ubehageligt, at sidde på en urolig hest samtidig med at både cykler og biler skal prøve at presse sig forbi.


Håber ovenstående kan bruges til noget. Vores veje og natur er så dejlige og det skulle de helst være for os alle sammen.
 

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Enig med Larz og mir - Det virker som mange penge for en 5-6 år gammel cykel. Til sammenligning kan du for 1000kr. mere få ultegra 8000 på en sprit ny canyon: https://www.canyon.com/da-dk/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-8.0/2182.html?dwvar_2182_pv_rahmenfarbe=BK&quantity=1 Eller 105 7000 og hydro skiver: https://www.canyon.com/da-dk/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-sl-disc-7.0/2184.html?dwvar_2184_pv_rahmenfarbe=RD%2FBK&dwvar_2184_pv_rahmengroesse=2XL og hvis dine hjul ikke har drænhuller borer du dem bare selv, gelinde med et 3mm bor, 3 stks med 120º mellemrum, 1cm fra fælg, voila!Hold da op! mange tak! Desværre er jeg bosat på Fyn, har kigget lidt online, men det er vel som med alle andre sko at det er bedst at prøve dem på. I forhold til værktøj, er det bedst at købe enkelte værktøj til behov eller er det bedre med et værktøjssæt til fremtiden også. Jeg har kigget på disse https://www.cykelpartner.dk/vaerktoej-og-vedligeholdelse/vaerktoej/vaerktoejssaet_9800_8358_10059~c.html men jeg ved ikke om man betaler for en masse ting man ikke kommer til at bruge, eller værre, dårlig kvalitet. Jeg har intet værktøj i forvejen. Jeg vil gerne lære at vedligeholde min egen cykel alligevel inden jeg en dag har råd til en racer (forhåbentlig).Mens det ofte er en kamp for Giro d’Italia at tiltrække de store grand tour-stjerner, er det i de senere år blevet stadig mere populært for de store navne at slutte sæsonen med endnu et stort slag i de spanske bjerge. Vuelta a Espana-løbsdirektør Javier Guillen har flere gange måttet knibe sig selv i armen over de fremragende startfelter, han har kunnet tiltrække, og selvom han i år kan ærgre sig over at måtte undvære de dominerende skikkelser fra årets Tour og måske ligner en lille taber i kampen om grand tour-stjernerne i 2019, er det igen et stærkt felt, der vil kast sig ud i kampen om sejren på den som altid bjergrige rute på Den Iberiske Halvø, når Vueltaen på lørdag skydes i gang med det klassiske holdløb. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en detaljeret analyse af de 15 største favoritter og udpeger deres største styrker og svagheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/vuelta_a_espana_2019_outsiderne/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat