03.12.2016 @ 07:00

Mangler du en jule- eller mandelgave til den cykelglade familie? Så er løsningen her.

Flamme Rouge er et spritnyt brætspil, der rammer det helt rette tråd fra start. Et moderne hobby brætspil der med meget få regler formår at fange overraskende mange af cykelsportens små nuancer. En perfekt overspringshandling til det våde halvår der venter forude!

​Alle spillere styrer et hold af to cykelryttere, en rouleur og en sprinteur. Hver rytter har 15 kort med forskellige tal fra start. Reglerne for de to ryttere er ens, men de kort de har til rådighed er forskellige. Sprinteuren har således både det højeste og det laveste kort i spillet, hvor rouleuren har en mere jævn fordeling. Spillet er så simpelt at du hver tur trækker fire kort for hver rytter og spiller ét af dem. Når alle spillere rundt om bordet har valgt et kort til hver af deres ryttere, afsløres de valgte kort og så flytter de frem så langt som kortet viser. Regelbogen er fire sider lang i alt, men selve grundspillet står faktisk på én enkelt side.




Der hvor spillet virkeligt får følelsen af et cykelløb er når der uddeles slipstrøm og udmattelse. Feltet samles igen, hvis der ikke bliver slået hul. Så dem der kører forsigtigt kan få en masse bonus ryk ved at spare på kræfterne og køre sikkert, men pas på! Bliver du først sat, kan det være svært at indhente feltet igen.

Derefter får alle ryttere der fører en gruppe et udmattelseskort ind i deres bunke. Det er ikke nogen katastrofe med lidt udmattelse, men får man for meget bliver det sværere og sværere at køre stabilt. Efter et par forsøg kaster man sig over bjergetaper, og så begynder udmattelsen og udbrudene først at sætte ind!
 

Med kun én sides grundregler formår spillet virkeligt at fange meget af cykling. Du skal sørge for at dine to ryttere arbejder sammen som et hold, så den ene skærmer den anden. Kommer du med i et tidligt udbrud, lykkedes det næsten kun hvis I elegant sørger for at skifte føring undervejs, så udmattelsen fordeles. Men oftere end man ønsker det kommer feltet buldrende til sidst, og et par friske sprintere suser forbi dine frustrerende ryttere. Der er positionskamp, spidse albuer, felt der trækkes heeelt ud ved høj fart, og klumper sammen ved lav. Vi kunne blive ved med hvor begejstrede vi er for Flamme Rouge, det er virkeligt nemt, minder om cykling, og grundlæggende sjovt så det også appellerer til evt. Venner og familie der ikke lige er cykelfans.

KØB SPILLET PÅ WEBSHOPPEN

 

Tidligere julegaveidéer:

> 1. december: Astral Polar Active - Vinter Handske

> 2. december: Astral MTB Handske - Track

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet