05.10.2015 @ 11:20

Cykelbutikken Velo Pave var sidste weekend vært for en særdeles velafviklet fællestræning med Martin Velits fra Etixx-Quickstep som feltets hovednavn. Feltet.dk havde fornøjelsen af at køre med.

Foran cykelbutikken på Farum Hovedgade summer det allerede af liv, selv om tidspunktet for de fleste normalt dikterer varme dyner og weekendhygge. Husmurene er for længst løbet tør for nøgne pletter, og agerer cykelstativ for de fremmødtes to-hjulede. Faktisk hober bunken sig op i både tre og fire lag, og vidner om et stort fremmøde.

 

Klokken nærmer sig 8.30. Det er lørdag, og kalenderen viser den sidste weekend i september. Selv om denne weekend har en lidet flatterende plads i bevidstheden hos cykelryttere, eftersom den traditionelt markerer sæsonens afslutning, så skuer øjet lutter smil og godt humør fra de fremmødte.

 

Vi er alle på besøg hos Velo Pavé, som har inviteret på fællestræning. Ikke hvilken som helst fællestræning vel at mærke, for et sted i flokken befinder der sig nemlig to helt særlige gæster: Brødrene Velits fra henholdsvis Etixx-QuickStep og BMC - eller i dagens uformelle atmosfære blot Martin og Peter.

 

De er på besøg som en del af deres samarbejde med Velo Pave, som eksklusivt forhandler deres tøjmærke Isadore, og nu har de inviteret alle interesserede til at henlægge lørdagstræningen til Farum og omegn.     

 

Stemningen er uformel og rar. Martin Velits, som skal køre med os på dagens tur, diffunderer rundt i den brogede flok af motionister med et genert smil. Han virker ekstremt høflig og oprigtig, som han går rundt der, og socialiserer med de fremmødte. Som altid når der er en professional i cykelflokken, så bliver der skabt en speciel steming - i tilfældet Martin Velits nærmest en aura af rolighed og høflighed, som sætter dagsordenen blandt os motionister.  

 

Paris-Farum

Klokken passerer ni, og scenevant overtager crewet fra Velo Pave tøjlerne. Vi inddeles i tre grupper og triller sludrende ud i det nordsjællandske badet i morgensolens første, kraftige stråler. På forhånd er der varslet diverse udfordringer på dagens rute. De asfalterede bakker i det nordsjællandske skal nemlig krydres med flere sektioner, hvor underlaget skifter temperament og byder på både grus, vand og jord.     

 

Jeg sidder i forreste gruppe, med direkte udsigt til Martin Velits. Det er svært ikke at blive inspireret af hans ageren på cyklen. Hans rolige bevægelser, det afdæmpede tråd. Den totale kontrol som kun kommer med uanede timer i sadlen. Og så kontrasten i hans arede racerben, som ikke kan skjule tydeligheden af, at der et sted bag ydmygheden gemmer sig en urkraft, som venter på igen at blive sluppet løst blandt ligemænd på Pro Touren.

 

Vi bumler hen over de første grusveje og pludselig er scenen nærmest sat som i den vildeste af forårsklassikerne - Paris-Roubaix. Det bliver åbenbart for alle, hvorfor butikken fra Farum har valgt at lade ordet ‘pavé’ indgå i sit navn. Der er dog styr på tropperne og alle bumler sig sikkert igennem.

 

Tilbage i asfaltens trygge favn er farten dikteret af den præmis, vi er samlet på - ‘Social Ride’. Og selv om vi ikke kører væddeløb, så føles det alligevel som om, at vi svæver igennem det idylliske landskab i det nordsjællandske. Der er noget særligt ved rulle af sted i tre store felter med blot nogle få hundrede meters mellemrum. Det er som om, at når man iagttager de øvrige grupper på afstand, så ligner det velsmurte cykelmaskiner, der aldeles ubesværet svæver igennem landskabet. Flydende - i perfekt harmoni.  

 

I den forreste gruppe opsuger vi energien fra det flotte syn, rykker endnu tættere sammen i gelederne og ruller rytmisk og ubesværede længere ud i det blå og nyder selskabet og stemningen. Vi regrupperer et par gange og får kyndige dessiner om vores videre færd og fremtidige pejlepunkter på vores tur fra de velforberedte og komptetente arrangører.

 

Isadore Apparel

Isadore Apparel, som jo er en central del af dagens strabadser, er stiftet af Brødrene Velits. Efter mange år på Pro Touren og et utal i kilometre i sadlen har de samlet deres erfaringer i deres eget mærke. Fokus er funktionalitet og stilrenhed, hvor tekniske materialer i høj kvalitet blandes med et eksklusivt og nutidigt design.  

 

I Danmark forhandles tøjet eksklusivt hos Velo Pave i Farum. En utraditionel cykelbutik, som udover kvalitetsvarer også sætter livsstilen og kærligheden til cykelsporten i højsædet. Således arrangerer Velo Pave ugentligt flere fællestræninger, lige som de er ophavsmænd til en række originale koncepter som det årligt tilbagevendende ‘Gentlemen’s Race’ og ‘Velo Cross’, hvor den hastigt voksende disciplin refortolkes (Cross), så den bliver til en blidere stedbror til det traditionelle setup, hvor intensiteten er for høj til manges smag. 
 

Cycling Memories

Ude på ruten begiver vi os så småt tilbage mod hovedgaden i Farum. De tre felter gør sig mentalt klar til at forcere de sidste lurende paveer af vand, grus og sten. Tempoet er stadig overkommeligt, men i takt med at vi nærmer os grusstykkerne, så er det som om at tempoet skrues i vejret. På det tekniske underlag kan både mod og cykelvenner udfordres. Væddeløbsgenet fornægter sig sjældent, når både halv- og fuldblodsracere får færten af race.

 

Forpustede, men smilende, triller vi igen ind på pladsen foran Velo Pave. Det har været en fremragende tur og overalt er der glæde at spore. Festen fortsætter lidt endnu, for med brødrene Velits som kontante overdommere, skal årets ‘Mr. Styrbånd’ kåres. En konkurrence i at lægge styrbånd hurtigt, men alligevel så omhyggeligt, at håndværket kan klare en inspektion fra de professionelle hænder.

 

Sjovt nok ender finalen med at kåre en ‘Mrs. Styrbånd’ fremfor en ‘Mr. Styrbånd’ og binder på forunderlig vis sløjfe på en fin formiddag, hvor det igen blev bevist at verdens bedste sport giver plads til alle - hankøn som hunkøn. Professionel som motionist. Sammen har vi skabt lidt flere ‘Cycling Memories’, som er en central del af Isadores værdisæt, til vores mentale scrapbog.

 

Billedgalleri

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x