Hvem er Bastian Emil?
Foto: Lasse Dearman
31.05.2021 @ 14:00

Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.

Bastian Emil Goldschmidt sidder i disse dage og underholder alle os cykelelskere med sin store viden og elegante sproglige stil i Eurosport-studiet.

 

Men hvem er denne unge nostalgiker, der for nyligt udkom med sin bog ”Fremad”, hvilket Feltet.dk snakkede med ham om i den forbindelse, og hvordan blev han så interesseret i cykelsporten samt Italien?

 

Det tog Feltet.dk sig en snak med ham om, for at vi alle kan få en bedre forståelse for, hvem Bastian Emil Goldschmidt er. En tur der tager os til Italien og Go' Morgen Danmark, men som starter med Michael Rasmussen.

 

KØB BASTIAN EMILS DEBUT-BOG "FREMAD" NETOP NU FOR 169,96 kr.

 

’Kyllingen’ tændte en glød

Historien om Bastian Emils fascination for cykelsporten strækker sig tilbage til barndommen ligesom hos så mange andre danskere.

 

Her var det en kontroversiel dansk bjergged, der antændte en glød i den unge dreng, der sad klistret til fjernsynet på de varme sommerdage i midt 00'erne.

 

”Min store interesse for cykelsporten, blev vakt med Michael Rasmussens sejre i 2005. Det antændte noget i mig, da jeg var 12 år,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Allerede før 2005 havde den unge dansker fulgt med i sporten. Ja faktisk strakte fascinationen sig helt tilbage til de tidligste år af hans liv, forklarer han.

 

”Før Michael Rasmussen havde jeg også fulgt med. Men cykelsporten er jo til tider en svær og kompliceret sport, især når man er dreng og ikke har en, der tager en i hånden. Der var en del år, hvor jeg fulgte virkelig meget med i sporten, uden helt at forstå hvad jeg så. Det er sjovt, at man som barn har kunne forstå nogle af de episke kvaliteter i cykelsporten, selvom man har set det bag en form for grumset rude,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Skriveriet startede på Feltet.dk

En forståelse for og fascination af cykelsporten var dermed opstået i unge Bastian Emils hoved, noget der en del år senere fik ham til at skrive sine første tekster om cykelsporten netop her på Feltet.dk

 

”Første gang jeg arbejdede med det, var da jeg skrev for Feltet.dk. Jeg skrev seks klummer som 20-årig, og jeg kan godt mærke, jeg ikke var så gammel. De er ekstremt bombastiske. Og en af dem hedder ”skurken som hovedrollen, der handler om Froome f.eks,” fortæller Bastian Emil, der på ingen måde skammer sig over de tekster, som blev en begyndelse for ham.

 

Læs en af Bastian Emils første klummer ”Froome, Skurken som hovedrolle” 

 

Turen fra dette cykelsite til Eurosport-studiet var afstedkommet af Bastian Emils oversættelse af Curzio Malapartes bog ”Coppi & Bartali”, som den unge forfatter oversatte til dansk fra italiensk i 2017 efter at være blevet dybt fascineret af italienerens cykel-essay om de to store rivaler.

 

Mere om dette italienske kapitel i Bastian Emils liv senere.

 

Mødet med Brian Holm

Først skal vi dog en tur i Go’ Morgen Danmark, hvor Bastian Emil blev inviteret ind i sommeren 2019 for at diskutere det igangværende Tour de France.

 

Her mødte han en person, der skulle blive ven og mentor, og som i den grad har påvirket de seneste år i hans liv.

 

”Historien, om hvordan jeg kom ind på Eurosport, startede med, jeg blev inviteret i Go’ Morgen Danmark i Tivoli sammen med Brian Holm inden sidste etape af Tour de France 2019 for at evaluere løbet,”

 

”Jeg var allerede blevet inviteret ind undervejs i Touren i forbindelse med Coppi & Bartali, og det var gået så godt, at de inviterede mig ind igen på sidste etape sammen med Brian og en fyr, de kaldte Danmarks største cykelfan, som sad der med farvet paryk og Dannebrog, mens jeg sad i jakkesæt,” fortæller Bastian Emil om den umage forsamling.

 

”Jeg tror, Brian tænkte, det var helt skørt at møde ind til det syn klokken halv syv om morgenen, men vi hyggede os helt ekstremt ham og jeg, og efter udsendelsen stod vi og snakkede ude foran Tivoli i over en time, og det sluttede med, at han inviterede mig til middag ugen efter. Så venskabet kom helt naturligt, og det er et venskab, jeg er meget taknemmelig for, da han samtidig er en mentor og et idol,” fortæller Bastian Emil med udpræget ydmyghed i stemmen.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Mødet med Brian Holm blev begyndelsen på et venskab samt opdagelsen af en mentor for Bastian Emil. Foto: Peter Ebro / Argon 18

 

Netop ydmygheden er et vigtigt element til hans tilgang. For selvom sproget er storladent og flot, så er det vigtigt at gå til opgaven ydmygt, når man kommer ind i cykelsporten udefra.

 

”Jeg prøver at gå til det med en ydmyghed.Jeg husker på, at det er personer, jeg ser op til, og som har hjulpet mig hertil, hvor jeg er nu,” fortæller Bastian Emil, der blandt andet fremhæver samtalen med Kasper Asgreen i Radio-Tour som et stort øjeblik for ham.

 

Den italienske indflydelse

Men hvordan kan det være at en præstesøn fra Lyngby sætter sig for at oversætte en bog fra italiensk til dansk, hvilket i sidste ende resulterer i en plads i Eurosports Giro-studie?

 

Svaret skal findes i de unge år, hvor Italien på flere måder kom ind under huden på den unge Bastian Emil.

 

”Min morfar købte et hus i Syditalien. Det var egentlig relativt tilfældigt, og det kunne lige så godt have været på Mallorca eller lignende. Men der kom jeg meget. Fascinationen for Italien havde jeg haft et stykke tid, og det startede egentlig, da jeg så The Godfather første gang. De store scener på Sicilien, var virkelig fascinerende, og jeg blev bidt af Italien,” forklarer han.

 

Så med foden indenfor i det italienske sommerhus begyndte Bastian Emil at udforske den italienske kultur og ikke mindst deres cykelkultur. Her blev han dybt fascineret af dyrkelsen af de italienske cykelhelte såsom Fausto Coppi og Gino Bartali.

 

Denne hyldest af heltene kan vi lære noget af herhjemme ifølge den 28-årige forfatter.

 

”I Italien dyrker man sine helte, og de er stolte af dem. Herhjemme siger folk altid om Jakob Fuglsang, ”Han er altid bagefter, og han vinder aldrig,” Men han er klart en helt i mine øjne,”

 

”En anden god historie er om Rolf Sørensen, der går ned på en bar i Toscana, efter sæsonen er slut, da han boede i Italien. Han bestiller en øl, og så siger bartenderen til ham. ”Du kan få en cola. Du er jo cykelrytter, og du skal præstere næste sæson”. Så samfundet dernede synes, rytteren er hævet over at sidde og drikke øl. Det går igen i hele Italien. Der er en faglig stolthed dernede,” slutter Bastian Emil af.

 

Du kan de kommende dage få fornøjelsen af at høre meget mere til Bastian Emil Goldschmidt, når han som en fast del af Eurosports Giro-studie, giver sig i kast med de italienske landevejsfortællinger fra Giro d'Italia.

 

Hvis du ikke har Discovery+ endnu, kan du få det lige her.

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x