Hvem er Bastian Emil?
Foto: Lasse Dearman
31.05.2021 @ 14:00

Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.

Bastian Emil Goldschmidt sidder i disse dage og underholder alle os cykelelskere med sin store viden og elegante sproglige stil i Eurosport-studiet.

 

Men hvem er denne unge nostalgiker, der for nyligt udkom med sin bog ”Fremad”, hvilket Feltet.dk snakkede med ham om i den forbindelse, og hvordan blev han så interesseret i cykelsporten samt Italien?

 

Det tog Feltet.dk sig en snak med ham om, for at vi alle kan få en bedre forståelse for, hvem Bastian Emil Goldschmidt er. En tur der tager os til Italien og Go' Morgen Danmark, men som starter med Michael Rasmussen.

 

KØB BASTIAN EMILS DEBUT-BOG "FREMAD" NETOP NU FOR 169,96 kr.

 

’Kyllingen’ tændte en glød

Historien om Bastian Emils fascination for cykelsporten strækker sig tilbage til barndommen ligesom hos så mange andre danskere.

 

Her var det en kontroversiel dansk bjergged, der antændte en glød i den unge dreng, der sad klistret til fjernsynet på de varme sommerdage i midt 00'erne.

 

”Min store interesse for cykelsporten, blev vakt med Michael Rasmussens sejre i 2005. Det antændte noget i mig, da jeg var 12 år,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Allerede før 2005 havde den unge dansker fulgt med i sporten. Ja faktisk strakte fascinationen sig helt tilbage til de tidligste år af hans liv, forklarer han.

 

”Før Michael Rasmussen havde jeg også fulgt med. Men cykelsporten er jo til tider en svær og kompliceret sport, især når man er dreng og ikke har en, der tager en i hånden. Der var en del år, hvor jeg fulgte virkelig meget med i sporten, uden helt at forstå hvad jeg så. Det er sjovt, at man som barn har kunne forstå nogle af de episke kvaliteter i cykelsporten, selvom man har set det bag en form for grumset rude,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Skriveriet startede på Feltet.dk

En forståelse for og fascination af cykelsporten var dermed opstået i unge Bastian Emils hoved, noget der en del år senere fik ham til at skrive sine første tekster om cykelsporten netop her på Feltet.dk

 

”Første gang jeg arbejdede med det, var da jeg skrev for Feltet.dk. Jeg skrev seks klummer som 20-årig, og jeg kan godt mærke, jeg ikke var så gammel. De er ekstremt bombastiske. Og en af dem hedder ”skurken som hovedrollen, der handler om Froome f.eks,” fortæller Bastian Emil, der på ingen måde skammer sig over de tekster, som blev en begyndelse for ham.

 

Læs en af Bastian Emils første klummer ”Froome, Skurken som hovedrolle” 

 

Turen fra dette cykelsite til Eurosport-studiet var afstedkommet af Bastian Emils oversættelse af Curzio Malapartes bog ”Coppi & Bartali”, som den unge forfatter oversatte til dansk fra italiensk i 2017 efter at være blevet dybt fascineret af italienerens cykel-essay om de to store rivaler.

 

Mere om dette italienske kapitel i Bastian Emils liv senere.

 

Mødet med Brian Holm

Først skal vi dog en tur i Go’ Morgen Danmark, hvor Bastian Emil blev inviteret ind i sommeren 2019 for at diskutere det igangværende Tour de France.

 

Her mødte han en person, der skulle blive ven og mentor, og som i den grad har påvirket de seneste år i hans liv.

 

”Historien, om hvordan jeg kom ind på Eurosport, startede med, jeg blev inviteret i Go’ Morgen Danmark i Tivoli sammen med Brian Holm inden sidste etape af Tour de France 2019 for at evaluere løbet,”

 

”Jeg var allerede blevet inviteret ind undervejs i Touren i forbindelse med Coppi & Bartali, og det var gået så godt, at de inviterede mig ind igen på sidste etape sammen med Brian og en fyr, de kaldte Danmarks største cykelfan, som sad der med farvet paryk og Dannebrog, mens jeg sad i jakkesæt,” fortæller Bastian Emil om den umage forsamling.

 

”Jeg tror, Brian tænkte, det var helt skørt at møde ind til det syn klokken halv syv om morgenen, men vi hyggede os helt ekstremt ham og jeg, og efter udsendelsen stod vi og snakkede ude foran Tivoli i over en time, og det sluttede med, at han inviterede mig til middag ugen efter. Så venskabet kom helt naturligt, og det er et venskab, jeg er meget taknemmelig for, da han samtidig er en mentor og et idol,” fortæller Bastian Emil med udpræget ydmyghed i stemmen.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Mødet med Brian Holm blev begyndelsen på et venskab samt opdagelsen af en mentor for Bastian Emil. Foto: Peter Ebro / Argon 18

 

Netop ydmygheden er et vigtigt element til hans tilgang. For selvom sproget er storladent og flot, så er det vigtigt at gå til opgaven ydmygt, når man kommer ind i cykelsporten udefra.

 

”Jeg prøver at gå til det med en ydmyghed.Jeg husker på, at det er personer, jeg ser op til, og som har hjulpet mig hertil, hvor jeg er nu,” fortæller Bastian Emil, der blandt andet fremhæver samtalen med Kasper Asgreen i Radio-Tour som et stort øjeblik for ham.

 

Den italienske indflydelse

Men hvordan kan det være at en præstesøn fra Lyngby sætter sig for at oversætte en bog fra italiensk til dansk, hvilket i sidste ende resulterer i en plads i Eurosports Giro-studie?

 

Svaret skal findes i de unge år, hvor Italien på flere måder kom ind under huden på den unge Bastian Emil.

 

”Min morfar købte et hus i Syditalien. Det var egentlig relativt tilfældigt, og det kunne lige så godt have været på Mallorca eller lignende. Men der kom jeg meget. Fascinationen for Italien havde jeg haft et stykke tid, og det startede egentlig, da jeg så The Godfather første gang. De store scener på Sicilien, var virkelig fascinerende, og jeg blev bidt af Italien,” forklarer han.

 

Så med foden indenfor i det italienske sommerhus begyndte Bastian Emil at udforske den italienske kultur og ikke mindst deres cykelkultur. Her blev han dybt fascineret af dyrkelsen af de italienske cykelhelte såsom Fausto Coppi og Gino Bartali.

 

Denne hyldest af heltene kan vi lære noget af herhjemme ifølge den 28-årige forfatter.

 

”I Italien dyrker man sine helte, og de er stolte af dem. Herhjemme siger folk altid om Jakob Fuglsang, ”Han er altid bagefter, og han vinder aldrig,” Men han er klart en helt i mine øjne,”

 

”En anden god historie er om Rolf Sørensen, der går ned på en bar i Toscana, efter sæsonen er slut, da han boede i Italien. Han bestiller en øl, og så siger bartenderen til ham. ”Du kan få en cola. Du er jo cykelrytter, og du skal præstere næste sæson”. Så samfundet dernede synes, rytteren er hævet over at sidde og drikke øl. Det går igen i hele Italien. Der er en faglig stolthed dernede,” slutter Bastian Emil af.

 

Du kan de kommende dage få fornøjelsen af at høre meget mere til Bastian Emil Goldschmidt, når han som en fast del af Eurosports Giro-studie, giver sig i kast med de italienske landevejsfortællinger fra Giro d'Italia.

 

Hvis du ikke har Discovery+ endnu, kan du få det lige her.

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/Bahrain - Victorius har udtaget et stærkt hold til Tour de France, som skal gøre sig gældende i alt terræn. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/selvtillidsfyldt_bahrain-hold_klar_til_touren/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x