Hvem er Bastian Emil?
Foto: Lasse Dearman
31.05.2021 @ 14:00

Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.

Bastian Emil Goldschmidt sidder i disse dage og underholder alle os cykelelskere med sin store viden og elegante sproglige stil i Eurosport-studiet.

 

Men hvem er denne unge nostalgiker, der for nyligt udkom med sin bog ”Fremad”, hvilket Feltet.dk snakkede med ham om i den forbindelse, og hvordan blev han så interesseret i cykelsporten samt Italien?

 

Det tog Feltet.dk sig en snak med ham om, for at vi alle kan få en bedre forståelse for, hvem Bastian Emil Goldschmidt er. En tur der tager os til Italien og Go' Morgen Danmark, men som starter med Michael Rasmussen.

 

KØB BASTIAN EMILS DEBUT-BOG "FREMAD" NETOP NU FOR 169,96 kr.

 

’Kyllingen’ tændte en glød

Historien om Bastian Emils fascination for cykelsporten strækker sig tilbage til barndommen ligesom hos så mange andre danskere.

 

Her var det en kontroversiel dansk bjergged, der antændte en glød i den unge dreng, der sad klistret til fjernsynet på de varme sommerdage i midt 00'erne.

 

”Min store interesse for cykelsporten, blev vakt med Michael Rasmussens sejre i 2005. Det antændte noget i mig, da jeg var 12 år,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Allerede før 2005 havde den unge dansker fulgt med i sporten. Ja faktisk strakte fascinationen sig helt tilbage til de tidligste år af hans liv, forklarer han.

 

”Før Michael Rasmussen havde jeg også fulgt med. Men cykelsporten er jo til tider en svær og kompliceret sport, især når man er dreng og ikke har en, der tager en i hånden. Der var en del år, hvor jeg fulgte virkelig meget med i sporten, uden helt at forstå hvad jeg så. Det er sjovt, at man som barn har kunne forstå nogle af de episke kvaliteter i cykelsporten, selvom man har set det bag en form for grumset rude,” forklarer Bastian Emil til Feltet.dk

 

Skriveriet startede på Feltet.dk

En forståelse for og fascination af cykelsporten var dermed opstået i unge Bastian Emils hoved, noget der en del år senere fik ham til at skrive sine første tekster om cykelsporten netop her på Feltet.dk

 

”Første gang jeg arbejdede med det, var da jeg skrev for Feltet.dk. Jeg skrev seks klummer som 20-årig, og jeg kan godt mærke, jeg ikke var så gammel. De er ekstremt bombastiske. Og en af dem hedder ”skurken som hovedrollen, der handler om Froome f.eks,” fortæller Bastian Emil, der på ingen måde skammer sig over de tekster, som blev en begyndelse for ham.

 

Læs en af Bastian Emils første klummer ”Froome, Skurken som hovedrolle” 

 

Turen fra dette cykelsite til Eurosport-studiet var afstedkommet af Bastian Emils oversættelse af Curzio Malapartes bog ”Coppi & Bartali”, som den unge forfatter oversatte til dansk fra italiensk i 2017 efter at være blevet dybt fascineret af italienerens cykel-essay om de to store rivaler.

 

Mere om dette italienske kapitel i Bastian Emils liv senere.

 

Mødet med Brian Holm

Først skal vi dog en tur i Go’ Morgen Danmark, hvor Bastian Emil blev inviteret ind i sommeren 2019 for at diskutere det igangværende Tour de France.

 

Her mødte han en person, der skulle blive ven og mentor, og som i den grad har påvirket de seneste år i hans liv.

 

”Historien, om hvordan jeg kom ind på Eurosport, startede med, jeg blev inviteret i Go’ Morgen Danmark i Tivoli sammen med Brian Holm inden sidste etape af Tour de France 2019 for at evaluere løbet,”

 

”Jeg var allerede blevet inviteret ind undervejs i Touren i forbindelse med Coppi & Bartali, og det var gået så godt, at de inviterede mig ind igen på sidste etape sammen med Brian og en fyr, de kaldte Danmarks største cykelfan, som sad der med farvet paryk og Dannebrog, mens jeg sad i jakkesæt,” fortæller Bastian Emil om den umage forsamling.

 

”Jeg tror, Brian tænkte, det var helt skørt at møde ind til det syn klokken halv syv om morgenen, men vi hyggede os helt ekstremt ham og jeg, og efter udsendelsen stod vi og snakkede ude foran Tivoli i over en time, og det sluttede med, at han inviterede mig til middag ugen efter. Så venskabet kom helt naturligt, og det er et venskab, jeg er meget taknemmelig for, da han samtidig er en mentor og et idol,” fortæller Bastian Emil med udpræget ydmyghed i stemmen.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Mødet med Brian Holm blev begyndelsen på et venskab samt opdagelsen af en mentor for Bastian Emil. Foto: Peter Ebro / Argon 18

 

Netop ydmygheden er et vigtigt element til hans tilgang. For selvom sproget er storladent og flot, så er det vigtigt at gå til opgaven ydmygt, når man kommer ind i cykelsporten udefra.

 

”Jeg prøver at gå til det med en ydmyghed.Jeg husker på, at det er personer, jeg ser op til, og som har hjulpet mig hertil, hvor jeg er nu,” fortæller Bastian Emil, der blandt andet fremhæver samtalen med Kasper Asgreen i Radio-Tour som et stort øjeblik for ham.

 

Den italienske indflydelse

Men hvordan kan det være at en præstesøn fra Lyngby sætter sig for at oversætte en bog fra italiensk til dansk, hvilket i sidste ende resulterer i en plads i Eurosports Giro-studie?

 

Svaret skal findes i de unge år, hvor Italien på flere måder kom ind under huden på den unge Bastian Emil.

 

”Min morfar købte et hus i Syditalien. Det var egentlig relativt tilfældigt, og det kunne lige så godt have været på Mallorca eller lignende. Men der kom jeg meget. Fascinationen for Italien havde jeg haft et stykke tid, og det startede egentlig, da jeg så The Godfather første gang. De store scener på Sicilien, var virkelig fascinerende, og jeg blev bidt af Italien,” forklarer han.

 

Så med foden indenfor i det italienske sommerhus begyndte Bastian Emil at udforske den italienske kultur og ikke mindst deres cykelkultur. Her blev han dybt fascineret af dyrkelsen af de italienske cykelhelte såsom Fausto Coppi og Gino Bartali.

 

Denne hyldest af heltene kan vi lære noget af herhjemme ifølge den 28-årige forfatter.

 

”I Italien dyrker man sine helte, og de er stolte af dem. Herhjemme siger folk altid om Jakob Fuglsang, ”Han er altid bagefter, og han vinder aldrig,” Men han er klart en helt i mine øjne,”

 

”En anden god historie er om Rolf Sørensen, der går ned på en bar i Toscana, efter sæsonen er slut, da han boede i Italien. Han bestiller en øl, og så siger bartenderen til ham. ”Du kan få en cola. Du er jo cykelrytter, og du skal præstere næste sæson”. Så samfundet dernede synes, rytteren er hævet over at sidde og drikke øl. Det går igen i hele Italien. Der er en faglig stolthed dernede,” slutter Bastian Emil af.

 

Du kan de kommende dage få fornøjelsen af at høre meget mere til Bastian Emil Goldschmidt, når han som en fast del af Eurosports Giro-studie, giver sig i kast med de italienske landevejsfortællinger fra Giro d'Italia.

 

Hvis du ikke har Discovery+ endnu, kan du få det lige her.

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet