Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

15.08.2019 @ 09:30

De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.

Vi er netop ankommet til det firestjernede Hotel Hafen Flensburg, som med placering i bunden af Flensborg Fjord og tæt på byens centrum, ligger med udsigt til vandet og alle havnens skibe og lystbåde.
 

Spiret fra St. Jürgen Kirken rager højt op, og på modsatte side af vandet skimtes en række nybyggede og moderne huse. Netop kombinationen af det gamle, det nye og det maritime er det, som gør Hotel Hafen Flensburgs placering unik. Det trækker straks i os for at hoppe på cyklerne - og det netop, hvad vi gør.

 

 

Godt udgangspunkt for flere historiske cykelruter

Vi har fyldt vores drikkedunke og er på vej ud ad Fördestrasse for at se, hvad den første del af den 430 kilometer lange østersøkyst-cykelrute i Slesvig-Holstein byder på. 

Østersøkyst-cykelruten går, som navnet antyder, langs den tyske østkyst med start ved Kobbermøllen lige syd for Kruså og herfra helt til bunden af bugten i Lübeck. Efter cirka 15 kilometer efter Flensborg kommer man til Glücksburg og byens historiske slot, der blandt andet har fungeret som bolig for nogle af de danske konger.

Ved Glücksburg kommer man ligeledes helt ud til kysten, hvor lokale indbyggere og besøgende turister ligger og nyder solen ved et af de mange badeområder. Da vi ikke skal køre hele østersøkyst-ruten, drejer vi efter 30 kilometer ind i landet for at se, hvad terrænet ellers byder på, og herfra vender vi snuden mod Flensborg.

 

Flensborg er ligeledes et oplagt udgangspunkt for på cykel at opleve Hærvejen eller Ochsenweg, som den kaldes på tysk. Strækningen har flere navne, som alle indikerer, hvad vejen er blevet brugt til. Gennem historien er vejen, som i Danmark primært følger den jyske højderyg for at undgå moser og vandløb, blevet anvendt som en vigtig handelsvej mellem Danmark og de syd for liggende lande, hvor okser, heste, geder, får og meget andet er blevet transporteret mod syd i bytte for mere eksotiske varer.

 

Udover kvægdrivere har en vendisk hær, handelsmænd og pilgrimme også benyttet sig af ruten. Hærvejen mistede i takt med skibsfartens fremskridt og jernbanens indførelse sin betydning som handelsrute. I dag bruges Hærvejen primært af det vandre- og cykelglade folk, og i de seneste år har man arrangeret motionscykelløb, hvor deltagerne igen har kunnet få rutens smukke natur og spændende historiske fortællinger tæt på.

 

 

Cykling i Flensborg og omegn indbyder primært til, at man sætter god tid af til at opleve de kulturskatte, som området byder på. Ruterne er overkommelige og der køres primært på cykelstier eller ad fine asfalterede veje, så om man er til en racercykel, mountainbike eller en mere almindelig citybike, er op til den enkelte. Af andre spændende og historiske ruter kan det blandt andet anbefales at opleve Gendarmstien, som følger den nordlige kyststrækning langs Flensborg Fjord, og herudover lokker Grænseruten, som går fra Flensborg i øst til Højer i vest.

 

 

Nyt og gammelt smelter sammen

Det er ikke kun på cyklen, vi får et indtryk af de historiske og kulturelle seværdigheder, som området byder på. Efter en god cykeltur triller vi ind på Hotel Hafen i Flensborg, som ligger på Schiffsbrücke. Hotellet er skabt ved at forene flere gamle og originale bygninger, som hver især byder på deres egen historie.

Et af husene har fungeret som militærsygehus, kolonialhandel og diskotek, et andet som konsulat og bordel, mens der har været fiskehandel, slagter og kiosk i de andre. Kernen i hotellet er bygningen på Schiffsbrücke 32, og det er ikke første gang, at bygningen her har fungeret som hotel. I 1852 købte Marcus Hinrich Kayser bygningen på auktion og omdannede det til hotellet Kayser’s Hof og ifølge beretninger har Kong Frederik den 7. i år 1854 overnattet fem dage på hotellet med sit følge.
 

Den lidt spraglede historie er karakteristisk og unikt for Hotel Hafen Flensburg og i dag har en gennemgående renovering og tilførsel af moderne arkitektur og indretning løftet hotellet til at være charmerende og meget indbydende.

 

 

Siden 2014, hvor renoveringsarbejdet påbegyndte, har arkitekterne formået at bevare de gamle facader. Hotellets gårdhave er et populært sted for gæsterne, som sidder ude i de store strandstole med et glas champagne, slikker sol i en hængekøje eller nyder en Flensburger Pilsner samt et af de lokale rom-mærker.
 

Så snart man træder ind i receptionen på Hotel Hafen Flensburg bliver man mødt af en maritim stil med et eksklusivt touch. De gamle bygninger, der er bygget fint sammen i et ensemble, gør stemningen hyggelig, og hvad der tidligere har været udendørs facader, er nu integreret i ét stort hotel med mange ovenlysvinduer. De mange facader gør det blot endnu mere interessant at gå på opdagelse, og værelserne er ligeledes lyse og store samt møbleret i en moderne og maritim stil.

 

Lokalt og miljøbevidst

Restaurant Columbus, der er tilknyttet Hotel Hafen Flensburg, byder på solid morgenmad. Om morgenen er det blandt andet duften af røræg og bacon, pandekager, nybagt brød og diverse kødpålæg og oste, men også nye tiltag såsom caprese, agurkesalat, røget laks og smoothie der rammer ens næsebor. Således er der rig mulighed for at tanke energi til en dag på cyklen eller til opdagelse i Flensborgs gader. Restauranten er ligeledes åben i løbet af dagen og til aften, hvor både lokale, turister og hotellets gæster nyder maden. Der bliver eksperimenteret, og anretningerne er en fryd for øjet, og bevidstheden om, at der bruges lokale, sæsonbestemte og økologiske råvarer, højner blot spiseoplevelsen.


Udover at støtte lokale producenter af råvarer, gør Hotel Hafen også en indsats for nærområdet ved at være miljøvenlige. Ved at bruge lokale råvarer mindskes transportlængen af råvarer fra producent til hotel. På samme måde som Hotel Hafen har taget et bevidst valg om deres lokale og miljøbevidste tilgang til mad og råvarer, fylder det miljøbevidste også meget i måden at drive hotel på. Øget fokus på miljø og klima er noget, som både gæster og erhvervsfolk efterspørger.

 

Giver lyst til mere

Både Hotel Hafen og Flensborg har virkelig overrasket positivt, og byen samt hotellet er bestemt et besøg værd. Hotel Hafen er lækkert og gennemført, og byen har på samme måde som hotellet fået sig et ansigtsløft de seneste par år. Man kan derfor gå på opdagelse på havnen, som summer af liv, og i de små og hyggelige brostensbelagte gader med bindingsværk, som man finder lige ved hotellet. Flere steder finder man hyggelige baggårde, hvor gæster nyder en lokal øl eller er til rom-smagning i et af de to tilbageværende romhuse i Flensborg.

 

Cykelmæssigt byder området på en masse spændende ruter, som giver en indføring i historien, og hvor der er rig mulighed for at stoppe ved de mange kulturelle skatte - også flere end vi har nået på vores tur - derfor er det heller ikke sidste gang vi tager cyklerne med til Flensborg eller Hotel Hafen.

 

 

KONKURRENCE

Vind et weekendophold for 2 personer - inkl. 2 overnatninger i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet, romoverraskelse på værelset samt 3-retters aftenmenu i Restaurant Columbus den anden aften.
 

Gavekortet er gyldigt til og med juli 2020. Der tages forbehold for udsolgte datoer.

 

Sådan deltager du

Gå ind på Feltet.dks Facebookside. Skriv hvem du vil have med på weekendturen. Konkurrencen løber frem til den 31. august. 


Find de nærmere detaljer om Hotel Hafen Flensburg.
 

Fakta og gode links

Hotel Hafen Flensburg      

Hærvejen

Østersøkyst-cykelruten

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet