Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

15.08.2019 @ 09:30

De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.

Vi er netop ankommet til det firestjernede Hotel Hafen Flensburg, som med placering i bunden af Flensborg Fjord og tæt på byens centrum, ligger med udsigt til vandet og alle havnens skibe og lystbåde.
 

Spiret fra St. Jürgen Kirken rager højt op, og på modsatte side af vandet skimtes en række nybyggede og moderne huse. Netop kombinationen af det gamle, det nye og det maritime er det, som gør Hotel Hafen Flensburgs placering unik. Det trækker straks i os for at hoppe på cyklerne - og det netop, hvad vi gør.

 

 

Godt udgangspunkt for flere historiske cykelruter

Vi har fyldt vores drikkedunke og er på vej ud ad Fördestrasse for at se, hvad den første del af den 430 kilometer lange østersøkyst-cykelrute i Slesvig-Holstein byder på. 

Østersøkyst-cykelruten går, som navnet antyder, langs den tyske østkyst med start ved Kobbermøllen lige syd for Kruså og herfra helt til bunden af bugten i Lübeck. Efter cirka 15 kilometer efter Flensborg kommer man til Glücksburg og byens historiske slot, der blandt andet har fungeret som bolig for nogle af de danske konger.

Ved Glücksburg kommer man ligeledes helt ud til kysten, hvor lokale indbyggere og besøgende turister ligger og nyder solen ved et af de mange badeområder. Da vi ikke skal køre hele østersøkyst-ruten, drejer vi efter 30 kilometer ind i landet for at se, hvad terrænet ellers byder på, og herfra vender vi snuden mod Flensborg.

 

Flensborg er ligeledes et oplagt udgangspunkt for på cykel at opleve Hærvejen eller Ochsenweg, som den kaldes på tysk. Strækningen har flere navne, som alle indikerer, hvad vejen er blevet brugt til. Gennem historien er vejen, som i Danmark primært følger den jyske højderyg for at undgå moser og vandløb, blevet anvendt som en vigtig handelsvej mellem Danmark og de syd for liggende lande, hvor okser, heste, geder, får og meget andet er blevet transporteret mod syd i bytte for mere eksotiske varer.

 

Udover kvægdrivere har en vendisk hær, handelsmænd og pilgrimme også benyttet sig af ruten. Hærvejen mistede i takt med skibsfartens fremskridt og jernbanens indførelse sin betydning som handelsrute. I dag bruges Hærvejen primært af det vandre- og cykelglade folk, og i de seneste år har man arrangeret motionscykelløb, hvor deltagerne igen har kunnet få rutens smukke natur og spændende historiske fortællinger tæt på.

 

 

Cykling i Flensborg og omegn indbyder primært til, at man sætter god tid af til at opleve de kulturskatte, som området byder på. Ruterne er overkommelige og der køres primært på cykelstier eller ad fine asfalterede veje, så om man er til en racercykel, mountainbike eller en mere almindelig citybike, er op til den enkelte. Af andre spændende og historiske ruter kan det blandt andet anbefales at opleve Gendarmstien, som følger den nordlige kyststrækning langs Flensborg Fjord, og herudover lokker Grænseruten, som går fra Flensborg i øst til Højer i vest.

 

 

Nyt og gammelt smelter sammen

Det er ikke kun på cyklen, vi får et indtryk af de historiske og kulturelle seværdigheder, som området byder på. Efter en god cykeltur triller vi ind på Hotel Hafen i Flensborg, som ligger på Schiffsbrücke. Hotellet er skabt ved at forene flere gamle og originale bygninger, som hver især byder på deres egen historie.

Et af husene har fungeret som militærsygehus, kolonialhandel og diskotek, et andet som konsulat og bordel, mens der har været fiskehandel, slagter og kiosk i de andre. Kernen i hotellet er bygningen på Schiffsbrücke 32, og det er ikke første gang, at bygningen her har fungeret som hotel. I 1852 købte Marcus Hinrich Kayser bygningen på auktion og omdannede det til hotellet Kayser’s Hof og ifølge beretninger har Kong Frederik den 7. i år 1854 overnattet fem dage på hotellet med sit følge.
 

Den lidt spraglede historie er karakteristisk og unikt for Hotel Hafen Flensburg og i dag har en gennemgående renovering og tilførsel af moderne arkitektur og indretning løftet hotellet til at være charmerende og meget indbydende.

 

 

Siden 2014, hvor renoveringsarbejdet påbegyndte, har arkitekterne formået at bevare de gamle facader. Hotellets gårdhave er et populært sted for gæsterne, som sidder ude i de store strandstole med et glas champagne, slikker sol i en hængekøje eller nyder en Flensburger Pilsner samt et af de lokale rom-mærker.
 

Så snart man træder ind i receptionen på Hotel Hafen Flensburg bliver man mødt af en maritim stil med et eksklusivt touch. De gamle bygninger, der er bygget fint sammen i et ensemble, gør stemningen hyggelig, og hvad der tidligere har været udendørs facader, er nu integreret i ét stort hotel med mange ovenlysvinduer. De mange facader gør det blot endnu mere interessant at gå på opdagelse, og værelserne er ligeledes lyse og store samt møbleret i en moderne og maritim stil.

 

Lokalt og miljøbevidst

Restaurant Columbus, der er tilknyttet Hotel Hafen Flensburg, byder på solid morgenmad. Om morgenen er det blandt andet duften af røræg og bacon, pandekager, nybagt brød og diverse kødpålæg og oste, men også nye tiltag såsom caprese, agurkesalat, røget laks og smoothie der rammer ens næsebor. Således er der rig mulighed for at tanke energi til en dag på cyklen eller til opdagelse i Flensborgs gader. Restauranten er ligeledes åben i løbet af dagen og til aften, hvor både lokale, turister og hotellets gæster nyder maden. Der bliver eksperimenteret, og anretningerne er en fryd for øjet, og bevidstheden om, at der bruges lokale, sæsonbestemte og økologiske råvarer, højner blot spiseoplevelsen.


Udover at støtte lokale producenter af råvarer, gør Hotel Hafen også en indsats for nærområdet ved at være miljøvenlige. Ved at bruge lokale råvarer mindskes transportlængen af råvarer fra producent til hotel. På samme måde som Hotel Hafen har taget et bevidst valg om deres lokale og miljøbevidste tilgang til mad og råvarer, fylder det miljøbevidste også meget i måden at drive hotel på. Øget fokus på miljø og klima er noget, som både gæster og erhvervsfolk efterspørger.

 

Giver lyst til mere

Både Hotel Hafen og Flensborg har virkelig overrasket positivt, og byen samt hotellet er bestemt et besøg værd. Hotel Hafen er lækkert og gennemført, og byen har på samme måde som hotellet fået sig et ansigtsløft de seneste par år. Man kan derfor gå på opdagelse på havnen, som summer af liv, og i de små og hyggelige brostensbelagte gader med bindingsværk, som man finder lige ved hotellet. Flere steder finder man hyggelige baggårde, hvor gæster nyder en lokal øl eller er til rom-smagning i et af de to tilbageværende romhuse i Flensborg.

 

Cykelmæssigt byder området på en masse spændende ruter, som giver en indføring i historien, og hvor der er rig mulighed for at stoppe ved de mange kulturelle skatte - også flere end vi har nået på vores tur - derfor er det heller ikke sidste gang vi tager cyklerne med til Flensborg eller Hotel Hafen.

 

 

KONKURRENCE

Vind et weekendophold for 2 personer - inkl. 2 overnatninger i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet, romoverraskelse på værelset samt 3-retters aftenmenu i Restaurant Columbus den anden aften.
 

Gavekortet er gyldigt til og med juli 2020. Der tages forbehold for udsolgte datoer.

 

Sådan deltager du

Gå ind på Feltet.dks Facebookside. Skriv hvem du vil have med på weekendturen. Konkurrencen løber frem til den 31. august. 


Find de nærmere detaljer om Hotel Hafen Flensburg.
 

Fakta og gode links

Hotel Hafen Flensburg      

Hærvejen

Østersøkyst-cykelruten

Professionelle ryttere hjælper med at teste udstyr
Før en ny kollektion sendes på markedet, så går der en lang udviklingsproces forud. Ofte bliver produkter testet af verdens bedste cykelryttere, som giver deres feedback og vejledning. Så en kollektion kan forbedres, før den sendes ud til forbrugerne.
Bliv en del af cykellinjen på Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Er du ung og leder efter et skoleophold, hvor du får mulighed for at dyrke din store passion - cykling?
Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.

Instagram #motionsfeltet

Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?
Glædelig jul til alle!
Feltet.dk, Motionsfeltet.dk og Velomio.com ønsker alle en rigtig glædelig jul!
4. søndag i advent: Fjerde fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
3. søndag i advent: Tredje fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Tour Transalp byder i 2020 på italienske bjerge
Et af Europas mest populære og spektakulære amatørcykelløb, Tour Transalp, har løftet sløret for den rute, der i 2020 kommer til at ligge udelukkende i Italien.
Test: SKS Speedrocker
Et sæt skærme til både skoven og landevejen, som med sin lette montering og gode beskyttelse er blandt de allerbedste på markedet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.

Seneste indlæg i debatten

Jeg var ved at kaste op over TV 2-dækningen af Saxo Bank det år hvor der ikke var en eneste dansk rytter på deres Tour de France-hold (i slut-00'erne vist). Det betød jo at det eneste danske der var i holdet, var Bjarne Riis som leder plus et par danske medhjælpere. Alligevel blev holdet behandlet af TV 2 som om det var dansk, oven i købet med en bedrager i spidsen. Og således kom en tråd om ulovlig trafik på en lukket bane hurtigt til at handle om den klassiske bilist/cyklist-kamp ... ;)Der findes jo et bredt udvalg og især mange lettere brugte mtb´s til en fornuftig pris. Man kan godt finde gode carbon cykler med de nye gear typer 1x11 (1x12) for 6 - 10K. Vigtigt er at du prøver forskellige modeller som passer dig i.f.t. benlængde og finder den type du bedst kan lide. En anden vigtig ting er, om du er sikker på at du skal have 29" hjul. For mit vedkommende valgte jeg 27,5". De er lettere at komme rundt på på de snævre spor i skoven, da de er nemmere at dreje med i skarpe sving. 29" hjul kræver tilvænning i skoven, hvor svingene bliver skarpe på stejle nedkørsler. Derfor prøv forskellige cykler og find ud af hvilken MTB hardtail der passer dig, så du kan spore dig ind på hvad du skal kigge efter. Af populære mærker kan nævnes Specialized, Trek, Giant, Canyon, Scott, Cube, Cannondale. Jeg selv faldt i sin tid for en Superior XP Ltd carbon med Sram 1x11 gear, selv om jeg har svoret altid at vælge Shimano gear. Men er glad for Sram gearskiftet, som virker problem frit, solidt, kontant og hurtigt til en mtb. p.s. læs evt. forskellige test af cykler inden du beslutter dig :thumbsup: Af tøj bruger jeg i vinter perioden lag på lag metoden, en vind-, regntæt/åndbar jakke, svedtransporterende langærmet trøje og t-shirt, hjelmhue, lange vinter cykelbukser og korte cykelbukser inden under med en god pude, mtb sko, 2 par strømper og vind- vandtæt sko overtræk. 2-3 lags cykelhandsker af forskellig tykkelse :relaxed: Altså nu kører Ineos jo på Pinarello, som har mere end svært ved at ramme minimumsvægten, selv med fælgbremser, så mere marginal gains er de jo heller ikke ligefrem... I øvrigt er de nyeste generationer af hjul til skivebremser mere aero end dem til fælgbremser, så tvivler på vi ser den store spekulation på grund af det.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Professionelle ryttere hjælper med at teste udstyr
Før en ny kollektion sendes på markedet, så går der en lang udviklingsproces forud. Ofte bliver produkter testet af verdens bedste cykelryttere, som giver deres feedback og vejledning. Så en kollektion kan forbedres, før den sendes ud til forbrugerne.
Bliv en del af cykellinjen på Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Er du ung og leder efter et skoleophold, hvor du får mulighed for at dyrke din store passion - cykling?
Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet