Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

15.08.2019 @ 09:30

De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.

Vi er netop ankommet til det firestjernede Hotel Hafen Flensburg, som med placering i bunden af Flensborg Fjord og tæt på byens centrum, ligger med udsigt til vandet og alle havnens skibe og lystbåde.
 

Spiret fra St. Jürgen Kirken rager højt op, og på modsatte side af vandet skimtes en række nybyggede og moderne huse. Netop kombinationen af det gamle, det nye og det maritime er det, som gør Hotel Hafen Flensburgs placering unik. Det trækker straks i os for at hoppe på cyklerne - og det netop, hvad vi gør.

 

 

Godt udgangspunkt for flere historiske cykelruter

Vi har fyldt vores drikkedunke og er på vej ud ad Fördestrasse for at se, hvad den første del af den 430 kilometer lange østersøkyst-cykelrute i Slesvig-Holstein byder på. 

Østersøkyst-cykelruten går, som navnet antyder, langs den tyske østkyst med start ved Kobbermøllen lige syd for Kruså og herfra helt til bunden af bugten i Lübeck. Efter cirka 15 kilometer efter Flensborg kommer man til Glücksburg og byens historiske slot, der blandt andet har fungeret som bolig for nogle af de danske konger.

Ved Glücksburg kommer man ligeledes helt ud til kysten, hvor lokale indbyggere og besøgende turister ligger og nyder solen ved et af de mange badeområder. Da vi ikke skal køre hele østersøkyst-ruten, drejer vi efter 30 kilometer ind i landet for at se, hvad terrænet ellers byder på, og herfra vender vi snuden mod Flensborg.

 

Flensborg er ligeledes et oplagt udgangspunkt for på cykel at opleve Hærvejen eller Ochsenweg, som den kaldes på tysk. Strækningen har flere navne, som alle indikerer, hvad vejen er blevet brugt til. Gennem historien er vejen, som i Danmark primært følger den jyske højderyg for at undgå moser og vandløb, blevet anvendt som en vigtig handelsvej mellem Danmark og de syd for liggende lande, hvor okser, heste, geder, får og meget andet er blevet transporteret mod syd i bytte for mere eksotiske varer.

 

Udover kvægdrivere har en vendisk hær, handelsmænd og pilgrimme også benyttet sig af ruten. Hærvejen mistede i takt med skibsfartens fremskridt og jernbanens indførelse sin betydning som handelsrute. I dag bruges Hærvejen primært af det vandre- og cykelglade folk, og i de seneste år har man arrangeret motionscykelløb, hvor deltagerne igen har kunnet få rutens smukke natur og spændende historiske fortællinger tæt på.

 

 

Cykling i Flensborg og omegn indbyder primært til, at man sætter god tid af til at opleve de kulturskatte, som området byder på. Ruterne er overkommelige og der køres primært på cykelstier eller ad fine asfalterede veje, så om man er til en racercykel, mountainbike eller en mere almindelig citybike, er op til den enkelte. Af andre spændende og historiske ruter kan det blandt andet anbefales at opleve Gendarmstien, som følger den nordlige kyststrækning langs Flensborg Fjord, og herudover lokker Grænseruten, som går fra Flensborg i øst til Højer i vest.

 

 

Nyt og gammelt smelter sammen

Det er ikke kun på cyklen, vi får et indtryk af de historiske og kulturelle seværdigheder, som området byder på. Efter en god cykeltur triller vi ind på Hotel Hafen i Flensborg, som ligger på Schiffsbrücke. Hotellet er skabt ved at forene flere gamle og originale bygninger, som hver især byder på deres egen historie.

Et af husene har fungeret som militærsygehus, kolonialhandel og diskotek, et andet som konsulat og bordel, mens der har været fiskehandel, slagter og kiosk i de andre. Kernen i hotellet er bygningen på Schiffsbrücke 32, og det er ikke første gang, at bygningen her har fungeret som hotel. I 1852 købte Marcus Hinrich Kayser bygningen på auktion og omdannede det til hotellet Kayser’s Hof og ifølge beretninger har Kong Frederik den 7. i år 1854 overnattet fem dage på hotellet med sit følge.
 

Den lidt spraglede historie er karakteristisk og unikt for Hotel Hafen Flensburg og i dag har en gennemgående renovering og tilførsel af moderne arkitektur og indretning løftet hotellet til at være charmerende og meget indbydende.

 

 

Siden 2014, hvor renoveringsarbejdet påbegyndte, har arkitekterne formået at bevare de gamle facader. Hotellets gårdhave er et populært sted for gæsterne, som sidder ude i de store strandstole med et glas champagne, slikker sol i en hængekøje eller nyder en Flensburger Pilsner samt et af de lokale rom-mærker.
 

Så snart man træder ind i receptionen på Hotel Hafen Flensburg bliver man mødt af en maritim stil med et eksklusivt touch. De gamle bygninger, der er bygget fint sammen i et ensemble, gør stemningen hyggelig, og hvad der tidligere har været udendørs facader, er nu integreret i ét stort hotel med mange ovenlysvinduer. De mange facader gør det blot endnu mere interessant at gå på opdagelse, og værelserne er ligeledes lyse og store samt møbleret i en moderne og maritim stil.

 

Lokalt og miljøbevidst

Restaurant Columbus, der er tilknyttet Hotel Hafen Flensburg, byder på solid morgenmad. Om morgenen er det blandt andet duften af røræg og bacon, pandekager, nybagt brød og diverse kødpålæg og oste, men også nye tiltag såsom caprese, agurkesalat, røget laks og smoothie der rammer ens næsebor. Således er der rig mulighed for at tanke energi til en dag på cyklen eller til opdagelse i Flensborgs gader. Restauranten er ligeledes åben i løbet af dagen og til aften, hvor både lokale, turister og hotellets gæster nyder maden. Der bliver eksperimenteret, og anretningerne er en fryd for øjet, og bevidstheden om, at der bruges lokale, sæsonbestemte og økologiske råvarer, højner blot spiseoplevelsen.


Udover at støtte lokale producenter af råvarer, gør Hotel Hafen også en indsats for nærområdet ved at være miljøvenlige. Ved at bruge lokale råvarer mindskes transportlængen af råvarer fra producent til hotel. På samme måde som Hotel Hafen har taget et bevidst valg om deres lokale og miljøbevidste tilgang til mad og råvarer, fylder det miljøbevidste også meget i måden at drive hotel på. Øget fokus på miljø og klima er noget, som både gæster og erhvervsfolk efterspørger.

 

Giver lyst til mere

Både Hotel Hafen og Flensborg har virkelig overrasket positivt, og byen samt hotellet er bestemt et besøg værd. Hotel Hafen er lækkert og gennemført, og byen har på samme måde som hotellet fået sig et ansigtsløft de seneste par år. Man kan derfor gå på opdagelse på havnen, som summer af liv, og i de små og hyggelige brostensbelagte gader med bindingsværk, som man finder lige ved hotellet. Flere steder finder man hyggelige baggårde, hvor gæster nyder en lokal øl eller er til rom-smagning i et af de to tilbageværende romhuse i Flensborg.

 

Cykelmæssigt byder området på en masse spændende ruter, som giver en indføring i historien, og hvor der er rig mulighed for at stoppe ved de mange kulturelle skatte - også flere end vi har nået på vores tur - derfor er det heller ikke sidste gang vi tager cyklerne med til Flensborg eller Hotel Hafen.

 

 

KONKURRENCE

Vind et weekendophold for 2 personer - inkl. 2 overnatninger i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet, romoverraskelse på værelset samt 3-retters aftenmenu i Restaurant Columbus den anden aften.
 

Gavekortet er gyldigt til og med juli 2020. Der tages forbehold for udsolgte datoer.

 

Sådan deltager du

Gå ind på Feltet.dks Facebookside. Skriv hvem du vil have med på weekendturen. Konkurrencen løber frem til den 31. august. 


Find de nærmere detaljer om Hotel Hafen Flensburg.
 

Fakta og gode links

Hotel Hafen Flensburg      

Hærvejen

Østersøkyst-cykelruten

Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.

Instagram #motionsfeltet

Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!

Seneste indlæg i debatten

Det blev til danske sejre i både C- og D-klassen, da henholdsvis Dennis Ladefoged og Niels-Ove Nielsen sejrede tirsdag aften ved 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Ladefoged rykker fra 12. til femtepladsen i den samlede C-stilling, som nu føres af Oscar Just. Niels-Ove Nielsen overtager med sejren føringen i D-klassen for næsen af holdkammeraten Remi Nielsen. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 6. afdeling. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_vinder_i_c_-_ny_mand_i_front_i_d/Danmarks Cykle Union har i dag lanceret planen for de danske mesterskaber, og hvordan de kan afvikles. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dcu_har_plan_a_og_b_klar_for_afvikling_af_dm/ Jeg synes det er latterligt når folk angre en bevidst handling. Om folk har angret eller ej bør sidestilles efter min mening, for jeg tror der er en masse falsk angren. Zabel menet jo ikke at han reelt havde dopet sig, for han havde jo kun gjort det en enkelt eller få gange og uden virkning (som jeg husker det). Det kan man så tro på eller lade være. Angående Armstrong er jeg enig med dig i at han er en skidt fyr på mange punkter, til trods han nok reddede en del kræftpatienter, som fandt den nødvendige styrke via Armstrongs kræftforløb. Så hvis man vil kan man betragte ham fra to sider. Det kan give lidt af et dilemma, selvom fortidens handlinger ikke kan retfærdigøre handlinger, der er sket sidenhen.Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/produktnyt_specialized_lancerer_ny_sadel_-_skabt_med_3d_print/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet