30.04.2015 @ 09:32

Aktiv ferie, der forener socialt samvær, fysisk aktivitet og uforglemmelige oplevelser, bliver stadigt mere populært. 

Herhjemme er Hærvejen, der går helt fra det nordligste Jylland ned langs den jyske højderyg til den tyske grænse, en af de mest oplagte cykeldestinationer. Her cykler man gennem Jyllands varierede og uspolerede natur i den danske kulturhistories hjulspor - og passerer undervejs en lang række historiske nedslagspunkter. Hærvejen er for alle - uanset om man blot vil cykle en dag eller to, eller om man har mod på at tilbagelægge hele den 500 km lange strækning.

 

Der er sket noget med danskernes ferievaner. Vi vil ikke længere bare dase ved strand eller sommerhus, og fysisk aktivitet er i større grad blevet en del af ferieplanerne. Interessen for cykelferie i Danmark er således vokset markant i de senere år.

 

Der er helt klart kommet en øget interesse for cykelturisme i Danmark. Turismen i Danmark har generelt ændret sig fra primært at være båret af sommerhuse og campingpladser, til nu i højere grad også at omfatte aktiv ferie og aktiv brug af naturen i løbet af ferien, forklarer Michael Andersen, indehaver af Danish Biking, som arrangerer cykelferier i Danmark.

 

For dem, der drømmer om at tilbringe ferien på cykel, er Hærvejen en oplagt destination, uanset om de planlægger at bruge en enkelt dag eller en hel uge i sadlen. Den i alt 500 km lange rute byder på fantastiske cykeloplevelser - både for motionister, for hardcore amatører med flere tusind kilometer i benene og for dem, der bare vælger cyklen som transportmiddel.

 

 

 

I hælene på pilgrimme og røvere

Hærvejen strækker sig over 500 kilometer vej og stier, der snor sig gennem smuk og mange steder uberørt og barsk natur. Den gamle stude- og pilgrimsvej fører dig gennem Jylland i den danske kulturhistories hjulspor.

 

Hærvejen er ikke en nyanlagt rute. Vejen er opstået, hvor pilgrimme, røvere, adelsfolk, tiggere og studedrivere for flere tusinde år siden bevægede sig op og ned gennem Jylland. Fra det nordligste Jylland til den tyske grænse og videre ud i verden slynger vejen sig igennem naturen - og tværs gennem Danmarkshistorien forbi mange af de vigtigste historiske nedslagspunkter som Jellingestenene, Tollundmandens findested og Grathe Hede.

 

Cykelferie med historiske nedslag

Ifølge VisitDenmark cykler hver fjerde dansker mindst én tur i løbet af ferien. 75 pct. af dem cykler kortere hygge-cykelture, mens resten cykler længere ture på mere end 10 km dagligt. For mange handler det ikke kun om cykelturen, men i ligeså høj grad om de flotte naturoplevelser, den friske luft samt den fred og ro, de får med hjem i bagagen.

 

På cykelferie handler det ikke kun om at cykle for at komme fra A til B. Det er vigtigt for størstedelen af turisterne, at der er en form for formål med at cykle turen, og at der er nogle gode historier og fortællinger langs ruten, de bevæger sig på. Det kan Hærvejen levere, forklarer Michael Andersen.

 

En helt særlig cykeldestination

Det er netop kombinationen af den smukke og varierede natur, de gode cykelstier og ikke mindst den fascinerende historie, der gør Hærvejen særlig - og adskiller den fra andre danske cykeldestinationer.

 

Som cyklist på Hærvejen cykler du i gennem Danmarkshistorien. Du kan forene fysisk aktivitet med spændende oplevelser, fordi du kan stoppe op og opleve historien via de mange spændende monumenter, kirker, broer og attraktioner undervejs. For at opleve historien og Hærvejen rigtigt, er det derfor oplagt at tage på en såkaldt karavanetur, så du cykler fra sted til sted og overnatter undervejs, fortæller Michael Andersen, der dog også kan anbefale endagsture for at fornemme den særlige stemning, der er langs vejen.

 

For dem med mod på en lang tur, kan man kombinere en tur op eller ned af Hærvejen med at cykle tilbage til sit udgangspunkt via Vestkystruten - en tur på i ca. 1000 kilometer.

 

Læs mere om cykelferie på Hærvejen på www.haervej.dk/haervejen/haervejen-paa-cykel

 

Hent Hærvejs app’en i App Store eller på Google Play.

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Jasper Philipsen har kontraktår og er en af de mest ombejlede herrer. Hans agent fortæller åbent, hvor stor chance der er, for han skifter til eksempelvis Bora eller UAE. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/agent_sammenligner_philipsens_tilbud_saa_stor_er_chancen_for_et_skifte/Det meste af cykelverdenen er stadig i fuld gang med klassikersæsonen, men for mange andre intensiveres opbygningen frem mod Giro d’Italia. For nogle sker det i WorldTour-løbet Presidential Tour of Türkiye, der efter en omtumlet tilværelse som både WorldTour- og oktoberløb nu er tilbage i sin vante rolle som 2.Pro-løb i april med et felt bestående af en blanding af store og mindre hold, hvoraf nogle udnytter det gode vejr og velarrangerede format som en alternativ vej frem mod årets første grand tour. Det gælder som altid særligt for sprinterne, der altid kan se frem til lidt af en sprinterfestival, mens det som altid primært er lidt mindre etablerede navne, der får chancen for at slås om klassementet, der også i år synes at blive en sag for klatrerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_presidential_tour_of_trkiye_2024/Den 25-årige Lotto Dstny-rytter er tilbage på cyklen for første gang efter sit styrt i Vuelta a Murcia for over to måneder siden. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lotto_dstny-rytter_tilbage_paa_cyklen_for_foerste_gang_efter_laarbensbrud/Den danske Alpecin Deceuninck-rytter er udtaget til at køre årets udgave af Liège-Bastogne-Liège, som køres på søndag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/soeren_kragh_udtaget_til_lige-bastogne-lige/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet