Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

30.04.2015 @ 09:32

Aktiv ferie, der forener socialt samvær, fysisk aktivitet og uforglemmelige oplevelser, bliver stadigt mere populært. 

Herhjemme er Hærvejen, der går helt fra det nordligste Jylland ned langs den jyske højderyg til den tyske grænse, en af de mest oplagte cykeldestinationer. Her cykler man gennem Jyllands varierede og uspolerede natur i den danske kulturhistories hjulspor - og passerer undervejs en lang række historiske nedslagspunkter. Hærvejen er for alle - uanset om man blot vil cykle en dag eller to, eller om man har mod på at tilbagelægge hele den 500 km lange strækning.

 

Der er sket noget med danskernes ferievaner. Vi vil ikke længere bare dase ved strand eller sommerhus, og fysisk aktivitet er i større grad blevet en del af ferieplanerne. Interessen for cykelferie i Danmark er således vokset markant i de senere år.

 

Der er helt klart kommet en øget interesse for cykelturisme i Danmark. Turismen i Danmark har generelt ændret sig fra primært at være båret af sommerhuse og campingpladser, til nu i højere grad også at omfatte aktiv ferie og aktiv brug af naturen i løbet af ferien, forklarer Michael Andersen, indehaver af Danish Biking, som arrangerer cykelferier i Danmark.

 

For dem, der drømmer om at tilbringe ferien på cykel, er Hærvejen en oplagt destination, uanset om de planlægger at bruge en enkelt dag eller en hel uge i sadlen. Den i alt 500 km lange rute byder på fantastiske cykeloplevelser - både for motionister, for hardcore amatører med flere tusind kilometer i benene og for dem, der bare vælger cyklen som transportmiddel.

 

 

 

I hælene på pilgrimme og røvere

Hærvejen strækker sig over 500 kilometer vej og stier, der snor sig gennem smuk og mange steder uberørt og barsk natur. Den gamle stude- og pilgrimsvej fører dig gennem Jylland i den danske kulturhistories hjulspor.

 

Hærvejen er ikke en nyanlagt rute. Vejen er opstået, hvor pilgrimme, røvere, adelsfolk, tiggere og studedrivere for flere tusinde år siden bevægede sig op og ned gennem Jylland. Fra det nordligste Jylland til den tyske grænse og videre ud i verden slynger vejen sig igennem naturen - og tværs gennem Danmarkshistorien forbi mange af de vigtigste historiske nedslagspunkter som Jellingestenene, Tollundmandens findested og Grathe Hede.

 

Cykelferie med historiske nedslag

Ifølge VisitDenmark cykler hver fjerde dansker mindst én tur i løbet af ferien. 75 pct. af dem cykler kortere hygge-cykelture, mens resten cykler længere ture på mere end 10 km dagligt. For mange handler det ikke kun om cykelturen, men i ligeså høj grad om de flotte naturoplevelser, den friske luft samt den fred og ro, de får med hjem i bagagen.

 

På cykelferie handler det ikke kun om at cykle for at komme fra A til B. Det er vigtigt for størstedelen af turisterne, at der er en form for formål med at cykle turen, og at der er nogle gode historier og fortællinger langs ruten, de bevæger sig på. Det kan Hærvejen levere, forklarer Michael Andersen.

 

En helt særlig cykeldestination

Det er netop kombinationen af den smukke og varierede natur, de gode cykelstier og ikke mindst den fascinerende historie, der gør Hærvejen særlig - og adskiller den fra andre danske cykeldestinationer.

 

Som cyklist på Hærvejen cykler du i gennem Danmarkshistorien. Du kan forene fysisk aktivitet med spændende oplevelser, fordi du kan stoppe op og opleve historien via de mange spændende monumenter, kirker, broer og attraktioner undervejs. For at opleve historien og Hærvejen rigtigt, er det derfor oplagt at tage på en såkaldt karavanetur, så du cykler fra sted til sted og overnatter undervejs, fortæller Michael Andersen, der dog også kan anbefale endagsture for at fornemme den særlige stemning, der er langs vejen.

 

For dem med mod på en lang tur, kan man kombinere en tur op eller ned af Hærvejen med at cykle tilbage til sit udgangspunkt via Vestkystruten - en tur på i ca. 1000 kilometer.

 

Læs mere om cykelferie på Hærvejen på www.haervej.dk/haervejen/haervejen-paa-cykel

 

Hent Hærvejs app’en i App Store eller på Google Play.

 

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme/Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme_1/Vidunderbarnet Tadej Pogacar gjorde det umulige og tog en Tour-sejr, ingen havde troet på lørdag morgen, og dermed bliver det ham, der skal skåle i champagne, når der søndag køres parade til Paris. For sprinterne bliver der imidlertid hverken tid til skål eller fællessang, når det først på aftenen går løs med årets allervigtigste massespurt, som enhver hurtig mand drømmer om at have på sit cv. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_21_etape_af_tour_de_france_2020/Jumbo-Visma havde så godt som vundet Tour de France med Primoz Roglic, men da den absolut sidste mulighed bød sig på 20. etapes enkeltstart, greb Tadej Pogacar den med begge hænder. Forinden havde intet dog indikeret, at der skulle være noget i vejen med Roglic, påpeger holdkammeraten Wout Van Aert. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_aert_saa_faresignalerne_hos_roglic_tidligt_han_koerte_anderledes_paa_sin_cykel/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet