Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

30.04.2015 @ 09:32

Aktiv ferie, der forener socialt samvær, fysisk aktivitet og uforglemmelige oplevelser, bliver stadigt mere populært. 

Herhjemme er Hærvejen, der går helt fra det nordligste Jylland ned langs den jyske højderyg til den tyske grænse, en af de mest oplagte cykeldestinationer. Her cykler man gennem Jyllands varierede og uspolerede natur i den danske kulturhistories hjulspor - og passerer undervejs en lang række historiske nedslagspunkter. Hærvejen er for alle - uanset om man blot vil cykle en dag eller to, eller om man har mod på at tilbagelægge hele den 500 km lange strækning.

 

Der er sket noget med danskernes ferievaner. Vi vil ikke længere bare dase ved strand eller sommerhus, og fysisk aktivitet er i større grad blevet en del af ferieplanerne. Interessen for cykelferie i Danmark er således vokset markant i de senere år.

 

Der er helt klart kommet en øget interesse for cykelturisme i Danmark. Turismen i Danmark har generelt ændret sig fra primært at være båret af sommerhuse og campingpladser, til nu i højere grad også at omfatte aktiv ferie og aktiv brug af naturen i løbet af ferien, forklarer Michael Andersen, indehaver af Danish Biking, som arrangerer cykelferier i Danmark.

 

For dem, der drømmer om at tilbringe ferien på cykel, er Hærvejen en oplagt destination, uanset om de planlægger at bruge en enkelt dag eller en hel uge i sadlen. Den i alt 500 km lange rute byder på fantastiske cykeloplevelser - både for motionister, for hardcore amatører med flere tusind kilometer i benene og for dem, der bare vælger cyklen som transportmiddel.

 

 

 

I hælene på pilgrimme og røvere

Hærvejen strækker sig over 500 kilometer vej og stier, der snor sig gennem smuk og mange steder uberørt og barsk natur. Den gamle stude- og pilgrimsvej fører dig gennem Jylland i den danske kulturhistories hjulspor.

 

Hærvejen er ikke en nyanlagt rute. Vejen er opstået, hvor pilgrimme, røvere, adelsfolk, tiggere og studedrivere for flere tusinde år siden bevægede sig op og ned gennem Jylland. Fra det nordligste Jylland til den tyske grænse og videre ud i verden slynger vejen sig igennem naturen - og tværs gennem Danmarkshistorien forbi mange af de vigtigste historiske nedslagspunkter som Jellingestenene, Tollundmandens findested og Grathe Hede.

 

Cykelferie med historiske nedslag

Ifølge VisitDenmark cykler hver fjerde dansker mindst én tur i løbet af ferien. 75 pct. af dem cykler kortere hygge-cykelture, mens resten cykler længere ture på mere end 10 km dagligt. For mange handler det ikke kun om cykelturen, men i ligeså høj grad om de flotte naturoplevelser, den friske luft samt den fred og ro, de får med hjem i bagagen.

 

På cykelferie handler det ikke kun om at cykle for at komme fra A til B. Det er vigtigt for størstedelen af turisterne, at der er en form for formål med at cykle turen, og at der er nogle gode historier og fortællinger langs ruten, de bevæger sig på. Det kan Hærvejen levere, forklarer Michael Andersen.

 

En helt særlig cykeldestination

Det er netop kombinationen af den smukke og varierede natur, de gode cykelstier og ikke mindst den fascinerende historie, der gør Hærvejen særlig - og adskiller den fra andre danske cykeldestinationer.

 

Som cyklist på Hærvejen cykler du i gennem Danmarkshistorien. Du kan forene fysisk aktivitet med spændende oplevelser, fordi du kan stoppe op og opleve historien via de mange spændende monumenter, kirker, broer og attraktioner undervejs. For at opleve historien og Hærvejen rigtigt, er det derfor oplagt at tage på en såkaldt karavanetur, så du cykler fra sted til sted og overnatter undervejs, fortæller Michael Andersen, der dog også kan anbefale endagsture for at fornemme den særlige stemning, der er langs vejen.

 

For dem med mod på en lang tur, kan man kombinere en tur op eller ned af Hærvejen med at cykle tilbage til sit udgangspunkt via Vestkystruten - en tur på i ca. 1000 kilometer.

 

Læs mere om cykelferie på Hærvejen på www.haervej.dk/haervejen/haervejen-paa-cykel

 

Hent Hærvejs app’en i App Store eller på Google Play.

 

MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Næsten 25.000 kroner i puljen i Feltet.dk Tour - vokser hele tiden
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Produktnyt: Canyon lancerer Grand Canyon:On
Canyon er på banen med en helt ny generation af deres populære e-mountainbikes. Det nye barn i klassen hedder "Grand Canyon:On".
På tur til World Cup cross i van der Poels baghave
Feltet.dk var i den sidste weekend af januar 2020 inviteret af Shimano til en weekend i cykelcrossen’s navn, nærmere bestemt World Cup finale i den hollandske by Hoogerheide. De ville gerne vise, hvordan deres Dura-Ace landevejsgruppe kan holde til de knubs, den får under et cykelcrossløb, samt vise os hvordan et crossløb på højeste niveau bliver afholdt.
GOOD VIBES ONLY - 2020 - Ny cykel - Nye mål
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Specialized lancerer Turbo Levo SL
Specialized udvider i dag Levo-familien, så den nu består af en helt ny modelserie: Turbo Levo SL. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Det bliver svært at finde noget som ligner racere med deres højder. Jeg har selv været turen igennem med min datter, som her en del år ældre stadigvæk ikke hører til de største. Med en højde på 130 cm, så er du nede i en cykel med 22 eller 24 tommer hjul, og der er det svært at finde noget fornuftigt. Jeg fandt en Decathlon (i Frankrig) med 22 tommer hjul, og den vejede et halvt ton, men den lignede lidt og den kunne sagtens bruges til de 10-15 km ture min datter kørte på det tidspunkt. Med en højde på 145 cm er du i lidt af et dilemma. Det kan ikke lade sig gøre med 700c hjul, så du er nødt til at finde en cykel med 650c hjul (svarer til 26 tommer), og det kan stadigvæk være for meget afhængig af hendes bygning. Problemet her vil formentligt være at nå bremsegrebene selv med en meget kort frempind. En ting du nok vil finde ud af, det er at deres (små) fingre ikke kan nå skiftedelen af grebet, så du skal nok finde cykler med stelskiftere. kan man nok godt sige med den fordel at du kun løfter din egen vægt.Mikkel Honoré ser nogle ligheder mellem sig selv og Julian Alaphilippe. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/honor_jeg_minder_lidt_om_alaphilippe/Siden etableringen af Tour of Qatar i starten af dette århundrede er cykelsporten blomstret op i Mellemøsten, og listen af store, pengestærke løb er bare blevet længere og længere. Det var indlysende, at det blot var et spørgsmål om tid, inden det første af disse ville blive en del af WorldTouren, men ganske overraskende blev det det nyeste skud på stammen, Abu Dhabi Tour, der i 2017 og 2018 fik æren af som det første at blive indlemmet i det fine selskab. Sidste år tog de ambitiøse arrangører så et væsentligt yderligere skridt i jagten på at etablere et rigtigt storløb, da Dubai Tour og Abu Dhabi Tour fusionerede til UAE Tour, der efter en succesrig debut også i år over syv dage vil byde på det bedste af det, vi kender fra de to forgængere, og med sin stærke kapital i ryggen atter har tiltrukket en sand stjerneparade til det, der som WorldTourens andet etapeløb nu er Mellemøstens absolutte cykelstolthed. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_uae_tour_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet