Guide: Kom godt igennem vinteren med din cykel
rogermccallum – Flickr Creative Commons
13.12.2014 @ 20:02

Det er ikke altid lige ud af landevejen, når man skal cykle i det kolde vintervejr udenfor, og for mange er det mere end sur pligt, end en fornøjelse.

Hvis du allerede er kørt træt i at træde på pedalerne inden udgangen af år 2015, har vi her en række råd til, hvordan du bedst kommer igennem januar, februar og marts i selskab med din cykel.

 

Det behøver ikke at være så surt endda.

 

Husk på, at cykling er sundt for både krop og sjæl, også når det er koldt udenfor, og hvis du er forberedt godt kan det faktisk være sjovt - ligesom spil på sport inden for cykling.

 

Vær synlig

Det burde være en selvfølge for alle cyklister, at påmontere cykellygter og reflekser i de mørke måneder, for at være synlig over for bilister.

 

Men trods dette viser en undersøgelse foretaget af Codan og Børneulykkesfonden tidligere i år, at næsten 3 ud af 4 bilister i Danmark, har overset eller været tæt på at overse enten cyklister eller fodgængere i mørket.

 

Derfor: husk altid at gøre dig godt synlig over for de andre i trafikken og følg de officielle cykelregler, for din egen sikkerhed.

 

Klæd dig rigtigt på

Når du cykler om vinteren, skal din påklædning balanceres, så du hverken kommer til at svede eller fryse.

 

De fleste danskere trækker sig automatisk i tykkere, varmere tøj, når vinteren kommer. Men det er faktisk ikke en god idé, at have tykt tøj på, når man skal ud og cykle i kulden.

 

Det er derimod en rigtig god idé at have flere tynde lag tøj på, fordi det isolerer sved bedre, og det giver dig mere bevægelsesfrihed.

 

Husk at dække de steder på kroppen, som er mest kritiske for varmetab, godt til. Dette gælder især hoved, hals, hænder og fødder.

 

Her kan du læse flere tips om, hvordan du som cyklist bør klæde dig på i vintervejret.

 

Forbered og vedligehold din cykel

Det er krævende at få din cykel til at holde hele vinteren igennem - især på grund af det til tider ekstreme vintervejr, vi har i Danmark.

 

Hvis du og din cykel skal slippe helskindet igennem denne vinter, er det super vigtigt at du forbereder den godt samt løbende vedligeholder den.

 

1) bremser

Start med at tjekke bremserne, da de udgør den vigtigste del af cyklen. Skift bremseklodserne, medmindre de er helt ubrugte. Bremseklodserne bliver nemlig hurtigt slidt op, fordi de samler en masse snavs, grus og salt op fra vejene.

 

2) dæk

Efter bremserne er det nødvendigt at tjekke dine dæk. Hvis de er halvslidte, kan det være en god idé at få dem skiftet, inden du skal ud og køre på veje, der muligvis kan være snedækkede og glatte.

 

Hvis du vælger at få installeret nye dæk på din cykel, anbefaler vi at du skaffer et par kraftige et af slagsen, og gerne med udpræget mønster og indbygget anti-punktér indlæg.

 

3) kabel

Sidst men ikke mindst opfordres det, at du tjekker kablerne på din cykel, som får gear og bremser til at fungere.

 

Hvis kablerne udsættes for for meget fugt, kan de nemt fryse til. Husk derfor løbede at give dem en omgang oliesmøring - eller få dem skiftet til et par nye, hvis du har råd og mener det er nødvendigt.

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet