Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.05.2020 @ 08:42

Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.

Grejsdalsløbet er kendetegnet ved bakkede ruter, der fører deltagerne forbi flotte fjordudsigter og gennem forårsgrønne skove. Men coronakrisen har også ramt Danmarks hårdest motionscykelløb, og i starten af april valgte styregruppen bag Grejsdalsløbet at udskyde 2020-udgaven til 2021. 

 

Men udskydelsen skal ikke være en hindring for, at du alligevel kan deltage i Grejsdalsløbet i år: I samarbejde med Bkool og VisitVejle har arrangørerne bag Grejsdalsløbet nemlig stablet en virtuel udgave på benene. 


"Vi er meget begejstrede for, at vi alligevel får mulighed for at afholde Grejsdalsløbet - om end i en anden udgave - og, at deltagerne stadig kan være sammen om løbet og opleve de hårde bakker, der gør løbet så populært. Vi ved godt, at det ikke er, hvad nogen havde håbet på for årets løb, men det er et rigtig godt alternativ," forklarer Henrik Norup, der er formand for Grejsdalsløbets styregruppe.
 

Selvom der er tale om et virtuelt cykelløb, vil nogle ting stadig være det samme. Bakkerne og stigningerne ændres der ikke på, og du vil blandt andet skulle forcere Jennumbakken med en længde på 1.180 meter og en max. stigning på 10,10 % samt bakken ved Blue Hors med en kortere længde på 740 meter, men med en max stigning på 15,00 %.
 

Som kendinge af Grejsdalsløbet vil kunne nikke genkendende til, vil der også i år være en række flotte sponsorgaver, der udtrækkes tilfældigt til nogle heldige ryttere. Det betyder nemlig ikke noget, hvor du placerer dig på resultatlisten, det, der betyder noget, er, at du deltager. Sløret kan løftes for, at der blandt andet er startnumre til næste års Grejsdalsløbet på højkant.
 

Fællesskabsfølelsen er heller ikke væk. Du kan cykle sammen med andre og følge med i de andre deltageres tider og se om, du har diamanterne i benene til at slå dem.

Fra tirsdag den 12. maj og de efterfølgende to tirsdage (den 19. og 26. maj) kan du deltage i live events, hvor du kan cykle med et samlet felt på samme tid. Dette sker via den danske Bkool Liga.

Du kan også deltage, når det passer dig og køre mod danske og internationale ryttere. Dette sker på Bkools internationale platform.

 

Sikkerheden er vigtig - Forfesten til Tour de France

Grejsdalsløbet er kendt for at vægte sikkerheden højest, når det kommer til deres deltagere, terrænet og afvikling af løbet. Sidste år blev Kiddesvej fravalgt netop på baggrund af dette, og i år er løbet altså udskudt til 2021 af samme årsag.
 

"De fleste af os, vil nok foretrække at cykle i den smukke natur, men når det kommer til sikkerhed, er virtuel cykling klart det sikreste. Vi kræver end ikke, at de tre virtuelle etaper skal køres med cykelhjelm," siger Henrik Norup med et stort smil på læben.

 

Selvom Grejsdalsløbet er udsat til næste år, bliver det ikke en mindre fest. Det bliver nemlig optakten eller forfesten til den helt store cykelfest, Tour de France 2021. 


Du kan snart tilmelde dig Grejsdalsløbet 2021 og afprøve den selvsamme asfalt, som den professionelle cykelelite skal prøve kræfter med den 4. juli 2021. Men der skal diamanter i benene for at lægge sig ud med Danmarks hårdeste cykelbakker. 

Fakta om Grejsdalsløbet på Bkool

Løbet vil foregå online på platformen Bkool. Du kan deltage i live events via den danske Bkool Liga.
 

Med udgangspunkt i 85 km-ruten fra årets løb, kan benene testes på Vejles virtuelle bakker ad tre etaper. Hver etape vil være cirka 30 kilometer
 

- Første live etape køres tirsdag den 12. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)


- Anden live etape køres tirsdag den 19. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)


- Tredje live etape køres tirsdag den 26. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)

Grejsdalsløbet går live fra caféen hos Cyclo Position Service Course på tirsdag klokken 20, når første etape af Grejsdalsløbet køres af den danske Bkool Liga. Her gæster Danmarksmesteren i Bkool, Jacob Skovsgaard caféen og er med til at sætte eventen i gang.


Læs mere om den danske Bkool Liga her: www.bkoolligaen.dk eller www.facebook.com/groups/eCKD.BDB 


Du kan også deltage lige, når det passer dig! På Bkools internationale side, kan du køre både mod danske og internationale ryttere. Her udtrækkes der præmier om startnumre til næste års Grejsdalsløbet.
 

Tilmeld dig her: https://www.bkool.com/en/community/group/grejsdalslobet 

 

Om Bkool

Bkool er en spansk teknologivirksomhed, der fokuserer på indendørs træningssimulation. Virksomheden tilbyder en platform, hvor forskellige løb fra hele verden kan udforskes i dit eget hjem. 
 

For at deltage i Grejsdalsløbet via Bkool kræver det en hometrainer og en PC. Du skal være medlem af Bkool eller tilmelde dig en gratis prøveperiode.

 

Det traditionelle Grejsdalsløbet udskydes til den 8.-9. maj 2021.

 

Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 
First ride: Canyon Grail:ON
El cyklerne stormer frem, og det er ikke kun Hr. og Fru Danmarks dagligdags cykler, der bliver solgt. I det dyre segment findes der både el-racer og MTB’er, og nu kommer Canyon med en elektrificeret udgave af deres gravel cykel, Grail.
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Beskyt din cykel - imod vind og vejr
Det danske firma, Skjoldet.dk, har udviklet en special nano coating til cykler, som beskytter dem imod vind og vejr. 
Test: Garmin Varia RTL516
Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.

Instagram #motionsfeltet

Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Test: Rapha Outdoor Voices – vindjakke og taske
To anderledes, spændende og vanvittigt fede produkter i Raphas spændende samarbejde med Outdoor Voices.  
Test: Rapha Outdoor Voices – jersey og shorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
10 skarpe tilbud på cykelprodukter
Vi har i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fundet 10 skarpe tilbud / populære produkter netop nu.
Boganmeldelse: Iltgæld
Det kan på forhånd virke som et umuligt projekt. At tage en forfatter, der aldrig selv har dyrket cykelløb, og supplere med en illustrator, som med egne ord udtaler: ”Det er udfordrende ad Helvede til, men det holder jo en væk fra gadehjørnerne. Haha.” Alligevel har de to - forfatteren Brian Nygaard og maleren Erik A. Frandsen - tilsammen lavet en cykelbog, der både er nyskabende og værd at læse.
Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko
En rigtig arbejdshest af en sko, som appellerer bredt, tilbyder en lidt mere afslappet pasform og som med garanti kan holde til en masse.
IT-system hjælper over 100 cykelklubber
IT er smart - især når det hjælper cykelklubber med at løse udfordringer og sparer tid i dagligdagen.
GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 
First ride: Canyon Grail:ON
El cyklerne stormer frem, og det er ikke kun Hr. og Fru Danmarks dagligdags cykler, der bliver solgt. I det dyre segment findes der både el-racer og MTB’er, og nu kommer Canyon med en elektrificeret udgave af deres gravel cykel, Grail.
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Beskyt din cykel - imod vind og vejr
Det danske firma, Skjoldet.dk, har udviklet en special nano coating til cykler, som beskytter dem imod vind og vejr. 
Test: Garmin Varia RTL516
Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet