Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.05.2020 @ 08:42

Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.

Grejsdalsløbet er kendetegnet ved bakkede ruter, der fører deltagerne forbi flotte fjordudsigter og gennem forårsgrønne skove. Men coronakrisen har også ramt Danmarks hårdest motionscykelløb, og i starten af april valgte styregruppen bag Grejsdalsløbet at udskyde 2020-udgaven til 2021. 

 

Men udskydelsen skal ikke være en hindring for, at du alligevel kan deltage i Grejsdalsløbet i år: I samarbejde med Bkool og VisitVejle har arrangørerne bag Grejsdalsløbet nemlig stablet en virtuel udgave på benene. 


"Vi er meget begejstrede for, at vi alligevel får mulighed for at afholde Grejsdalsløbet - om end i en anden udgave - og, at deltagerne stadig kan være sammen om løbet og opleve de hårde bakker, der gør løbet så populært. Vi ved godt, at det ikke er, hvad nogen havde håbet på for årets løb, men det er et rigtig godt alternativ," forklarer Henrik Norup, der er formand for Grejsdalsløbets styregruppe.
 

Selvom der er tale om et virtuelt cykelløb, vil nogle ting stadig være det samme. Bakkerne og stigningerne ændres der ikke på, og du vil blandt andet skulle forcere Jennumbakken med en længde på 1.180 meter og en max. stigning på 10,10 % samt bakken ved Blue Hors med en kortere længde på 740 meter, men med en max stigning på 15,00 %.
 

Som kendinge af Grejsdalsløbet vil kunne nikke genkendende til, vil der også i år være en række flotte sponsorgaver, der udtrækkes tilfældigt til nogle heldige ryttere. Det betyder nemlig ikke noget, hvor du placerer dig på resultatlisten, det, der betyder noget, er, at du deltager. Sløret kan løftes for, at der blandt andet er startnumre til næste års Grejsdalsløbet på højkant.
 

Fællesskabsfølelsen er heller ikke væk. Du kan cykle sammen med andre og følge med i de andre deltageres tider og se om, du har diamanterne i benene til at slå dem.

Fra tirsdag den 12. maj og de efterfølgende to tirsdage (den 19. og 26. maj) kan du deltage i live events, hvor du kan cykle med et samlet felt på samme tid. Dette sker via den danske Bkool Liga.

Du kan også deltage, når det passer dig og køre mod danske og internationale ryttere. Dette sker på Bkools internationale platform.

 

Sikkerheden er vigtig - Forfesten til Tour de France

Grejsdalsløbet er kendt for at vægte sikkerheden højest, når det kommer til deres deltagere, terrænet og afvikling af løbet. Sidste år blev Kiddesvej fravalgt netop på baggrund af dette, og i år er løbet altså udskudt til 2021 af samme årsag.
 

"De fleste af os, vil nok foretrække at cykle i den smukke natur, men når det kommer til sikkerhed, er virtuel cykling klart det sikreste. Vi kræver end ikke, at de tre virtuelle etaper skal køres med cykelhjelm," siger Henrik Norup med et stort smil på læben.

 

Selvom Grejsdalsløbet er udsat til næste år, bliver det ikke en mindre fest. Det bliver nemlig optakten eller forfesten til den helt store cykelfest, Tour de France 2021. 


Du kan snart tilmelde dig Grejsdalsløbet 2021 og afprøve den selvsamme asfalt, som den professionelle cykelelite skal prøve kræfter med den 4. juli 2021. Men der skal diamanter i benene for at lægge sig ud med Danmarks hårdeste cykelbakker. 

Fakta om Grejsdalsløbet på Bkool

Løbet vil foregå online på platformen Bkool. Du kan deltage i live events via den danske Bkool Liga.
 

Med udgangspunkt i 85 km-ruten fra årets løb, kan benene testes på Vejles virtuelle bakker ad tre etaper. Hver etape vil være cirka 30 kilometer
 

- Første live etape køres tirsdag den 12. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)


- Anden live etape køres tirsdag den 19. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)


- Tredje live etape køres tirsdag den 26. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)

Grejsdalsløbet går live fra caféen hos Cyclo Position Service Course på tirsdag klokken 20, når første etape af Grejsdalsløbet køres af den danske Bkool Liga. Her gæster Danmarksmesteren i Bkool, Jacob Skovsgaard caféen og er med til at sætte eventen i gang.


Læs mere om den danske Bkool Liga her: www.bkoolligaen.dk eller www.facebook.com/groups/eCKD.BDB 


Du kan også deltage lige, når det passer dig! På Bkools internationale side, kan du køre både mod danske og internationale ryttere. Her udtrækkes der præmier om startnumre til næste års Grejsdalsløbet.
 

Tilmeld dig her: https://www.bkool.com/en/community/group/grejsdalslobet 

 

Om Bkool

Bkool er en spansk teknologivirksomhed, der fokuserer på indendørs træningssimulation. Virksomheden tilbyder en platform, hvor forskellige løb fra hele verden kan udforskes i dit eget hjem. 
 

For at deltage i Grejsdalsløbet via Bkool kræver det en hometrainer og en PC. Du skal være medlem af Bkool eller tilmelde dig en gratis prøveperiode.

 

Det traditionelle Grejsdalsløbet udskydes til den 8.-9. maj 2021.

 

Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  

Instagram #motionsfeltet

Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet