Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.

Da Mads Christensen - min gamle parløbsmakker fra Herning i 1998, ringede for at høre, om vi ikke ville fortælle lidt om, hvad det er, vi har gang i på Fyn, takkede jeg med det samme ja.

 

Mads og jeg har haft en mange gode år sammen som licensryttere, men som seniorrytter havde jeg svært ved at finde motivationen til træning. Træning var naturligvis nødvendig, hvis jeg ville gøre mig gældende i seniorrækkerne på landevejen, og det var udslagsgivende for mit karrierestop.

 

Cyklen blev sat i kælderen og og en karriere i militæret blev indledt. Nu har vi 2020 og lysten til cykeltræning har aldrig været større.

 

Årsagen er gravelcykling, og det vi har gang i her på Fyn!

 

 

Gravel, fordi det er berigende på rigtig mange måder!

Det overordnede formål med vores ture er at holde os i gang og opnå træning for hele kroppen. Det føles godt at få pulsen op og mærke endorfinerne i blodet efter hård træning på grus.

 

Vi kan dyrke det året rundt, det er nødvendigvis ikke konkurrencepræget og årstiderne kan få de samme ture til at være utrolig forskellige.

 

Gravel Fyn Training Club havde stiftende generalforsamling i august 2019, og vi har nu rundet 100 medlemmer i vores gruppe af gravel entusiaster på Fyn.

 

Vi startede som en mindre gruppe ryttere, som kørte grus sammen. Vi kunne hurtigt mærke, at vi havde fat i noget, som virkelig virkede (både socialt og træningsmæssigt), og vi ville derfor gerne dele dette med andre.

 

Videre ville vores fællesskab også give mulighed for at dele ruter, som er en stor del af det, når vi snakker kørsel væk fra de asfalterede veje.
 

Vi har to ugentlige træninger (omkring Odense), hvor der køres to timer med relativ stram kæde. Der er 5-7 gode intervaller undervejs, hvor der efterfølgende samles op.

 

Vi kører efter vores egne ruter, som vi gør meget ud af. Ruterne er tilgængelig for alle på GFyn.dk og langt de fleste af vores medlemmer benytter GPS-ruterne.

 

Da vi nu tæller over 100 medlemmer, ser vi også et behov for at tilbyde forskellige træninger. Det skal forstås således, at der bliver arrangeret en “Gruppe 1” og en “Gruppe 2” tur. Gruppe 1 (ca. 50 km.) kommer rundt med en gns. fart på 25-28 km/t. hvor gruppe 2 (ca. 40 km.) kommer rundt med en gennemsnitsfart på 22-25 km/t.

 

Fordeling af grus og asfalt er cirka 70% grus og 30% asfalt. Vi oplever en stigende interesse, og vi bliver hele tiden flere og flere, der møder op til træning. Når der står en flok ryttere og venter på dig, kommer man meget lettere op af sofaen og gruppen gør, at man undervejs presser sig selv mere.

 

 

Hvorfor fungerer vores klub så godt?

Det der fungerer rigtig godt for os, er at dele information på vores hjemmeside GFyn.dk, hvor det er lejfig med lirens fif og information om vores træninger.

 

Så er de faste rammer sat, og vi har derudover en Facebook-gruppe til daglig kommunikation. Som det sidste og uundværlige redskab har vi vores app “MinForening.dk” og den er som foreningen gratis at være medlem af.

 

Medlemmer kan i app’en se alle de kommende ture, mødested, GPS-ruter og hvem de skal fortælle røverhistorier til under den kommende træning, da det er nemt at se, hvem der kommer til træning.

 

Hvorfor gravel er blevet populært, er vi ikke i tvivl om. Vi har nu fået en cykel, hvor vi komfortabelt kan køre stort set over alt. Mange gravel cykler har en dæmpende teknologi, som giver rytteren en bedre cykeloplevelse.

 

Videre så er de brede tubeless dæk med til at give god komfort, kontrol og sikkerhed. Vi bruger naturligvis cykelcomputere, som kan vise vej, og det gør, at vi kan undslippe vores umiddelbare omgivelser og udforske den spændende natur, som vi er omgivet af.

 

Vi kommer sikkert væk fra asfaltvejene, den øredøvende og farlige trafik. Naturen giver ro i sindet. Det lyder måske forkert at sige, når vores gennemsnit ofte er +25, men det er så fedt at slå hjernen fra, få støvet til at hvirvle op efter de brede dæk og bare race derudaf.

 

Den sociale del er en rigtig stor og vigtig faktor på vores ture. Der skal være plads til nye folk og mange hyggelige samtaler. Det giver mulighed for at netværke omkring fælles interesser. Det giver også inspiration til godt fællesskab og fede gravelture.

 

Der er flere grunde til, at vores fællesskab er blevet så godt og stort som det er. Det er gratis at være med i klubben og helt frit hvor meget den enkelte deltager.

 

Det er muligt at køre med i de faste træninger eller melde: “Jeg kører en tur på lørdag klokken 9, hvem vil med?”.

Så opretter vi turen i app’en, og der bliver på den måde sendt invitationer rundt til alle. Så er alt det praktiske omkring mødested, deltagere hurtigt på plads og vi kan skrive sammen i app’en om turen.
 

Når vi har kørt vores to timers ture i hverdagene, siger vi farvel og tak for i dag, men når det er weekend, går der mere social gravel i den.

 

Vi kan tage en øl/sodavand på vej hjem eller nyde en kop kaffe og sparke tubeless dæk hos Surf og Ski Odense+Bike. De har hele tiden støttet meget op omkring gravel i Odense og har lavet fede gravel ture, som alle kunne være med på.

 

 

De har det nyeste og største udvalg indenfor gravel bikes på Fyn, så de er oplagt at snakke teknik og udstyr med. De skruer i vores cykler, og kører selv med til vores træninger, så det giver et godt fællesskab på vores grusture.

 

Nogle GFyn gutter var i år på en fed tur gennem Vejle Ådal, hvor vi efter 3-4 timers grustur sluttede af med en lækker croissant og god kaffe hos Coffee Stop i Vejle.

 

Vi har i den kommende tid en tur i det midtjyske, en planlagt tur på Sjælland og vi glæder os til at udforske ny natur! Vi er utrolige glade for vores sponsorer, som gør det muligt for os at køre i fælles lækkert grønt klubtøj. Netop klubtøj gør at vi fremstår som en gruppe. 
 

Møder du det grønne Gravel Fyn Training Club tog, så husk at hils på os!

 

Vi håber at dette giver blod på tanden, til flere fællesskaber rundt om i landet, for det giver så meget mere at køre sammen med andre. En fredelig tur i ny og næ er dejligt, men sammenhold og gravel fællesskab er nu det bedste!


Lars Roland Rasmussen - Gravel Fyn Training Club


Læs meget mere om gravelcykling i vores nye sektion www.feltet.dk/gravel

Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.

Instagram #motionsfeltet

Boganmeldelse: Over alle bjerge
I bogform præsenterer engelske Cyclist intet mindre end ”de bedste cykelruter i verden”. Et ambitiøst projekt, hvor de enkelte valg naturligvis kan diskuteres, men hvor det færdige resultat er blevet en forrygende rejse til ikke bare klassiske, men også helt nye cykeldestinationer.
Interesseret i cykeludstyr? Find de bedste tilbud!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Bliv en ægte Flandrien: Tilbagelæg 59 ikoniske cykelsegmenter i strava
Når det igen bliver muligt at rejse udenlands, får cykelfans en ekstra grund til at tage på forlænget weekend i Flandern i det nordlige Belgien. Her har turistrådet nemlig skabt "den ultimative cykeltur", The Flandrien Challenge.
Gravel Ride: Klosterheden
Hvis man sætter sig med et kort over de danske skove og plantage områder, så findes der efterhånden flere gode steder, hvor alle os med hang til grus kan få styret vores lyst.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelshoppen ændrede marketingstrategi - og solgte alle cykler
Cykelshoppen.dk skruede op for deres affiliate marketingstrategi og solgte alle cykler på lageret. I samarbejde med Daisycon hev webshoppen 88 procent nye kunder ind og vækstede med 200 procent.
Produktnyt: Graspor - ny epoke af data
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
Produktnyt: Canyon MY21 Speedmax
Canyon lancerer stærkt opdateret version af den altvindende triatloncykel Speedmax.
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet