02.10.2020 @ 12:09

Til trods for briefing om potentielle ulve på besøg langs ruten og Covid-19 restriktioner blev Holstebro Gravel 2020 en succes for vores skribent, der her fortæller om det han kalder: Gravel i sin reneste form.

Det er fredag aften og cyklen er vasket, smurt og pakket i bilen. I morgen går turen nemlig til Holstebro, hvor jeg skal deltage i Holstebro Gravel 2020.

 

Det er tredje år i træk, at min tidligere konkurrent - helt tilbage fra drenge klasserne - Martin Gasberg samt Leif Lundstrøm fra DGI vestjylland afholder Holstebro Gravel. Et grusvejsløb på 80 kilometer, der køres på en afmærket rute, så i modsætning til mange andre Gravel Events bliver det ikke nødvendigt, at køre efter en gpx fil. 

 

Martin, Leif og deres frivillige hjælpere har ude på ruten stillet 150 pile, så det er nemt at finde vej. 

 

 

Lørdag den 26. september går starten klokken 10.00, så jeg kører hjemmefra lørdag morgen klokken 8.20 og triller mod Vestjylland. 

 

Jeg er ikke langt fra Holstebro by, da min GPS guider mig til venstre, ind ad en mindre vej, hvor der er lagt betonplader med cirka 50 meters afstand. Det er et militært øvelsesområde jeg befinder mig i og det står klart, at en mindre øvelsesbase danner rammen om løbet. 

 

På selve basen holder et par gamle udtjente kampvogne, der sikkert bliver brugt flittigt, når soldaterne skal trænes til kamp. 

 

 

Jeg pakker mit grej ud og gør mig klar til starten. Jeg henter mit startnummer med tidtagningschip og får mig en god snak om vind og vejr inden vi sendes afsted.

 

Det kan tydeligt mærkes, at alle gør deres bedste for, at leve op til de seneste Covid-19 restriktioner om at holde afstand. 

 

Netop på grund af Covid-19 er alle deltagere også opdelt i 3 heats, som starter med cirka 15 minutters interval. Jeg er i heat 1 sammen med alle dem, der også gerne vil give den noget gas. 

 

Inden starten får vi en grundig briefing omkring rutens forløb. Vi bliver fortalt, at der er reporteret om ulve angreb dagen inden, ikke langt fra dele af ruten, og vi skal derfor være opmærksomme undervejs. 

 

De eneste vilde dyr jeg så, var dog kun et par store krondyr, der hurtigt fik travlt med at komme væk, da vi kom susende derudaf. 

 

 

Vi triller afsted som planlagt, og tempoet bliver hurtigt skruet i vejret. Efter 5-6 kilometer sidder vi fire mand tilbage i frontgruppen. 

 

Eftersom det er længe siden jeg selv har kørt "cykelløb", så kribler det i benene. Jeg laver 4-5 stærke og lange forceringer i træk og efter 20 kilometer sidder vi to mand tilbage i front. Min kammerat Rasmus Højsgaard og mig selv. Vi holder kæden godt stram resten af vejen og selv om de andre er langt bagefter, bliver der ikke snakket så meget. 

LÆS OGSÅ: Tjek vores nye gravelsektion på feltet.dk/gravel

 

Vi skiftes begge to til, at tage nogle lange føringer. Og da vi kommer tilbage til målområdet har vi en tid på 2 timer og 19 minutter på de 80 grusbelagte kilometer. 

 

 

Efter målstregen kommer Martin Gasberg hen til os, og fortæller, at vores tid er ny løbsrekord. 

 

Mit konkurrence gen er stadig intakt og for en gammel væddeløbshest som mig, er det altid fedt at køre stærkt, men også rigtigt fedt, at kunne nyde det. For selvom pulsen er høj og kæden er stram, har det stadig en stor betydning for mig, at cykle i nogle flotte og inspirerende omgivelser. Og netop dette syntes jeg at Holstebro Gravel leverer.

 

 

Ruten er ret flad, og grusvejene er brede og velholdte. Vi kørte både igennem åbne heder, tætte skove og markveje, hvor kreaturerne stod og betragtede os bag deres indhegning. 

 

Ruten og løbsopsætningen minder mig meget om de amerikanske Gravelløb. Mange af deres løb foregår ofte på store brede "Farmer Roads" belagt med grus, masser af "Rolling Hills" og meget få kilometer på asfalteret vej.

 

Noget af det bedste jeg ved, når jeg kører Gravel i Danmark er, at terrænet varierer så ufatteligt meget alt efter hvor man befinder sig i landet - med andre ord det bliver aldrig kedeligt. 

 

 

Holstebro Gravel tilbyder noget for alle. Det er en fantastisk rute for nybegyndere og ryttere der måske ikke er i deres bedste form. 

 

Samtidig er det også en fantastisk rute for dem der gerne vil køre stærkt. Hele ruten er afmærket, gpx fil er ikke nødvendigt, der er ingen tekniske passager. 

 

Det er så at sige Gravel i sin reneste form. 

 

Tak til hele teamet bag arrangementet. Jeg glæder mig til, at opleve den smukke rute og stemningen omkring løbet igen i 2021 - men helst uden COVID-19 restriktioner.


SE VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN, HVOR MATTI BRESCHEL OG JEG VARMER OP TIL GIRO D'ITALIA

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/Bahrain - Victorius har udtaget et stærkt hold til Tour de France, som skal gøre sig gældende i alt terræn. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/selvtillidsfyldt_bahrain-hold_klar_til_touren/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x