Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

02.10.2020 @ 12:09

Til trods for briefing om potentielle ulve på besøg langs ruten og Covid-19 restriktioner blev Holstebro Gravel 2020 en succes for vores skribent, der her fortæller om det han kalder: Gravel i sin reneste form.

Det er fredag aften og cyklen er vasket, smurt og pakket i bilen. I morgen går turen nemlig til Holstebro, hvor jeg skal deltage i Holstebro Gravel 2020.

 

Det er tredje år i træk, at min tidligere konkurrent - helt tilbage fra drenge klasserne - Martin Gasberg samt Leif Lundstrøm fra DGI vestjylland afholder Holstebro Gravel. Et grusvejsløb på 80 kilometer, der køres på en afmærket rute, så i modsætning til mange andre Gravel Events bliver det ikke nødvendigt, at køre efter en gpx fil. 

 

Martin, Leif og deres frivillige hjælpere har ude på ruten stillet 150 pile, så det er nemt at finde vej. 

 

 

Lørdag den 26. september går starten klokken 10.00, så jeg kører hjemmefra lørdag morgen klokken 8.20 og triller mod Vestjylland. 

 

Jeg er ikke langt fra Holstebro by, da min GPS guider mig til venstre, ind ad en mindre vej, hvor der er lagt betonplader med cirka 50 meters afstand. Det er et militært øvelsesområde jeg befinder mig i og det står klart, at en mindre øvelsesbase danner rammen om løbet. 

 

På selve basen holder et par gamle udtjente kampvogne, der sikkert bliver brugt flittigt, når soldaterne skal trænes til kamp. 

 

 

Jeg pakker mit grej ud og gør mig klar til starten. Jeg henter mit startnummer med tidtagningschip og får mig en god snak om vind og vejr inden vi sendes afsted.

 

Det kan tydeligt mærkes, at alle gør deres bedste for, at leve op til de seneste Covid-19 restriktioner om at holde afstand. 

 

Netop på grund af Covid-19 er alle deltagere også opdelt i 3 heats, som starter med cirka 15 minutters interval. Jeg er i heat 1 sammen med alle dem, der også gerne vil give den noget gas. 

 

Inden starten får vi en grundig briefing omkring rutens forløb. Vi bliver fortalt, at der er reporteret om ulve angreb dagen inden, ikke langt fra dele af ruten, og vi skal derfor være opmærksomme undervejs. 

 

De eneste vilde dyr jeg så, var dog kun et par store krondyr, der hurtigt fik travlt med at komme væk, da vi kom susende derudaf. 

 

 

Vi triller afsted som planlagt, og tempoet bliver hurtigt skruet i vejret. Efter 5-6 kilometer sidder vi fire mand tilbage i frontgruppen. 

 

Eftersom det er længe siden jeg selv har kørt "cykelløb", så kribler det i benene. Jeg laver 4-5 stærke og lange forceringer i træk og efter 20 kilometer sidder vi to mand tilbage i front. Min kammerat Rasmus Højsgaard og mig selv. Vi holder kæden godt stram resten af vejen og selv om de andre er langt bagefter, bliver der ikke snakket så meget. 

LÆS OGSÅ: Tjek vores nye gravelsektion på feltet.dk/gravel

 

Vi skiftes begge to til, at tage nogle lange føringer. Og da vi kommer tilbage til målområdet har vi en tid på 2 timer og 19 minutter på de 80 grusbelagte kilometer. 

 

 

Efter målstregen kommer Martin Gasberg hen til os, og fortæller, at vores tid er ny løbsrekord. 

 

Mit konkurrence gen er stadig intakt og for en gammel væddeløbshest som mig, er det altid fedt at køre stærkt, men også rigtigt fedt, at kunne nyde det. For selvom pulsen er høj og kæden er stram, har det stadig en stor betydning for mig, at cykle i nogle flotte og inspirerende omgivelser. Og netop dette syntes jeg at Holstebro Gravel leverer.

 

 

Ruten er ret flad, og grusvejene er brede og velholdte. Vi kørte både igennem åbne heder, tætte skove og markveje, hvor kreaturerne stod og betragtede os bag deres indhegning. 

 

Ruten og løbsopsætningen minder mig meget om de amerikanske Gravelløb. Mange af deres løb foregår ofte på store brede "Farmer Roads" belagt med grus, masser af "Rolling Hills" og meget få kilometer på asfalteret vej.

 

Noget af det bedste jeg ved, når jeg kører Gravel i Danmark er, at terrænet varierer så ufatteligt meget alt efter hvor man befinder sig i landet - med andre ord det bliver aldrig kedeligt. 

 

 

Holstebro Gravel tilbyder noget for alle. Det er en fantastisk rute for nybegyndere og ryttere der måske ikke er i deres bedste form. 

 

Samtidig er det også en fantastisk rute for dem der gerne vil køre stærkt. Hele ruten er afmærket, gpx fil er ikke nødvendigt, der er ingen tekniske passager. 

 

Det er så at sige Gravel i sin reneste form. 

 

Tak til hele teamet bag arrangementet. Jeg glæder mig til, at opleve den smukke rute og stemningen omkring løbet igen i 2021 - men helst uden COVID-19 restriktioner.


SE VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN, HVOR MATTI BRESCHEL OG JEG VARMER OP TIL GIRO D'ITALIA

Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Instagram #motionsfeltet

Garmin Edge 1030 Plus & Garmin Batteripakke
Ny cykelcomputer fra Garmin, der leverer sublim navigation og tilbyder brugeren unikke træningsprogrammer.
Anbefaling af PurePower Cola Chews
Nogle gange har man bare brug for lidt ekstra energi for at komme gennem en træningstime. Her kan du læse mere om et nyt og spændende produkt, nemlig Cola Chews, som vi gerne vil anbefale. ​
Produktnyt: 2021 Canyon Aeroad
Canyon lancerer 2021-udgaven af den populære Aeroad med optimeret aerodynamik og et revolutionerende og unikt cockpit.
Test: Optima Sport Recovery Boots K6
Et ekstra redskab til den seriøse atlet der leverer god ydeevne i en pakke af høj kvalitet og perfekt brugervenlighed.
Sæt dit Giro-managerhold - Starter om 2 timer!
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Gravel Ride: Holstebro Gravel 2020
Til trods for briefing om potentielle ulve på besøg langs ruten og Covid-19 restriktioner blev Holstebro Gravel 2020 en succes for vores skribent, der her fortæller om det han kalder: Gravel i sin reneste form.
Produktnyt: EF Pro Cycling i vildt Rapha-kit
Rapha har teamet op med ikoniske Palace Skateboards om at levere et frækt og iøjnefaldende kit til EF Pro Cycling’s Giro-eventyr.
Vinderen af Tour-managerspillet blev Klaus Christensen
Årets Tour de France managerspil er nu afsluttet og vi har samlet alle vinderne af både den samlede konkurrence og etaperne.  
Produktnyt: Campagnolo med 13-speed geargruppe
Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Find cykeludstyr og priser på tværs af shops
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 
Gravel Ride: 300 kilometer på en dag
En sommeraften sidder jeg og gennemgår mine ruter på Strava. Her får jeg den ide, at sammensætte min egen rute med så mange grusveje som muligt. Det bliver en 300 kilometers rute, som jeg kører på en dag.
GOOD VIBES ONLY – Vinter på vej… Corona eller ej, jeg har lagt en plan!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet