Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

14.04.2015 @ 10:05

GRAN FONDO FILM FESTIVAL 2015 - Cykelentusiasternes nye film fest 1.-3. maj i København.

Om tre uger kan du opleve en lang række af de bedste cykelfilm på det store lærred, når Gran Fondo Film Festival for første gang slår dørene op for en lang række biografvisninger af verdens allerbedste cykelfilm i Cinemateket, København.

 

Den nye cykelfilm festival er skabt ud af en drøm om at præsentere det danske cykelfolk for et bredt udvalg af tidens mest inspirerende og tankevækkende cykelfilm på det store lærred, og det i rigtig biografkvalitet.

 

Ny årlig festival

Ambitionen med Gran Fondo Film Festival er at skabe en årligt tilbagevendende dansk cykelfilm festival med fokus på cykeldokumentaren som en filmgenre med masser af dramatik, poesi og filmisk kvalitet. Årets program afspejler om noget dette, og selv om programmet endnu ikke er offentliggjort, kan vi afsløre, at det både rummer originale klassikere samt nogle af de bedste nye cykelfilm på markedet.

 

Programmet byder således på film med holdning og karakter samlet fra hele verden, og som alle repræsenterer et bredt spektrum af cykelgenren centreret om landevejscykling. Filmene tager tilskueren med helt ind på livet af international cykelsport, som både inspirerer, motiverer og stiller skarpt på udfordringerne ved én af de hurtigst voksende sportsgrene for tiden.

 

Storslået cykeldokumentar som åbningsfilm

Allerede nu kan vi dog løfte sløret for åbningsfilmen, som bliver intet mindre end den storslåede cykeldokumentar ”Clean Spirit” fra Holland. Filmen, som ikke før har været vist i Danmark, giver mulighed for at komme bag scenen hos sprinterholdet Argos-Shimano under deres deltagelse i Tour de France, med fokus på deres supersprinter Marcel Kittel.

 

Så kom med, når de lægger strategi, træner og ikke mindst kæmper en hård kamp for sejren. En film som skildrer både opture og nedture af de helt store, efterhånden som Touren skrider frem. Filmen kommer blandt andet helt tæt på, da Mark Cavendish forårsager hjælperen Tom Veelers styrt, der ultimativt tvinger ham til at forlade Touren.

Se trailer fra filmen

 

Awards og hæder
Festivalens film vil alle deltage i konkurrencen om en nystiftet cykelfilmpris, som overrækkes til en ceremoni lørdag den 2. maj med det formål at fejre cykelfilmgenren i sin helhed.

"Vi håber, at alle med interesse for cykelfilm vil dukke op for at hædre filmene, instruktørerne og de medvirkende. Det endelige program for festivalen bliver offentliggjort i forbindelse med åbning af billetsalget omkring den 20. april. Vi glæder os til at byde alle cykelentusiaster velkommen til et brag af en hyldest til cykelsporten," forklarer festivalleder Bugge Holm Hansen fra Gran Fondo Film Festival.

 

PRAKTISK INFO

 

STED

Cinemateket

Gothersgade 55

1123 København K

Tidspunkt: 1.-3. maj 2015

Billetsalget starter mandag den 20. april 2015 og kan købes på www.cinemateket.dk

 

LÆS MERE

www.gfff.dk

www.facebook.com/granfondofilmfestival

 

MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Næsten 25.000 kroner i puljen i Feltet.dk Tour - vokser hele tiden
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Produktnyt: Canyon lancerer Grand Canyon:On
Canyon er på banen med en helt ny generation af deres populære e-mountainbikes. Det nye barn i klassen hedder "Grand Canyon:On".
På tur til World Cup cross i van der Poels baghave
Feltet.dk var i den sidste weekend af januar 2020 inviteret af Shimano til en weekend i cykelcrossen’s navn, nærmere bestemt World Cup finale i den hollandske by Hoogerheide. De ville gerne vise, hvordan deres Dura-Ace landevejsgruppe kan holde til de knubs, den får under et cykelcrossløb, samt vise os hvordan et crossløb på højeste niveau bliver afholdt.
GOOD VIBES ONLY - 2020 - Ny cykel - Nye mål
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Specialized lancerer Turbo Levo SL
Specialized udvider i dag Levo-familien, så den nu består af en helt ny modelserie: Turbo Levo SL. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

https://www.dba.dk/unisex-boernecykel-racercykel/id-1063917763/ Nisiki laver nogle fornuftige børneracere. de er ikke superlette, men geometrien er i orden. De kan jævnligt findes på DBA til priser mellem kr 1000 og kr. 2000 kan man nok godt sige med den fordel at du kun løfter din egen vægt.Mikkel Honoré ser nogle ligheder mellem sig selv og Julian Alaphilippe. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/honor_jeg_minder_lidt_om_alaphilippe/Siden etableringen af Tour of Qatar i starten af dette århundrede er cykelsporten blomstret op i Mellemøsten, og listen af store, pengestærke løb er bare blevet længere og længere. Det var indlysende, at det blot var et spørgsmål om tid, inden det første af disse ville blive en del af WorldTouren, men ganske overraskende blev det det nyeste skud på stammen, Abu Dhabi Tour, der i 2017 og 2018 fik æren af som det første at blive indlemmet i det fine selskab. Sidste år tog de ambitiøse arrangører så et væsentligt yderligere skridt i jagten på at etablere et rigtigt storløb, da Dubai Tour og Abu Dhabi Tour fusionerede til UAE Tour, der efter en succesrig debut også i år over syv dage vil byde på det bedste af det, vi kender fra de to forgængere, og med sin stærke kapital i ryggen atter har tiltrukket en sand stjerneparade til det, der som WorldTourens andet etapeløb nu er Mellemøstens absolutte cykelstolthed. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_uae_tour_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet