Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

14.04.2015 @ 10:05

GRAN FONDO FILM FESTIVAL 2015 - Cykelentusiasternes nye film fest 1.-3. maj i København.

Om tre uger kan du opleve en lang række af de bedste cykelfilm på det store lærred, når Gran Fondo Film Festival for første gang slår dørene op for en lang række biografvisninger af verdens allerbedste cykelfilm i Cinemateket, København.

 

Den nye cykelfilm festival er skabt ud af en drøm om at præsentere det danske cykelfolk for et bredt udvalg af tidens mest inspirerende og tankevækkende cykelfilm på det store lærred, og det i rigtig biografkvalitet.

 

Ny årlig festival

Ambitionen med Gran Fondo Film Festival er at skabe en årligt tilbagevendende dansk cykelfilm festival med fokus på cykeldokumentaren som en filmgenre med masser af dramatik, poesi og filmisk kvalitet. Årets program afspejler om noget dette, og selv om programmet endnu ikke er offentliggjort, kan vi afsløre, at det både rummer originale klassikere samt nogle af de bedste nye cykelfilm på markedet.

 

Programmet byder således på film med holdning og karakter samlet fra hele verden, og som alle repræsenterer et bredt spektrum af cykelgenren centreret om landevejscykling. Filmene tager tilskueren med helt ind på livet af international cykelsport, som både inspirerer, motiverer og stiller skarpt på udfordringerne ved én af de hurtigst voksende sportsgrene for tiden.

 

Storslået cykeldokumentar som åbningsfilm

Allerede nu kan vi dog løfte sløret for åbningsfilmen, som bliver intet mindre end den storslåede cykeldokumentar ”Clean Spirit” fra Holland. Filmen, som ikke før har været vist i Danmark, giver mulighed for at komme bag scenen hos sprinterholdet Argos-Shimano under deres deltagelse i Tour de France, med fokus på deres supersprinter Marcel Kittel.

 

Så kom med, når de lægger strategi, træner og ikke mindst kæmper en hård kamp for sejren. En film som skildrer både opture og nedture af de helt store, efterhånden som Touren skrider frem. Filmen kommer blandt andet helt tæt på, da Mark Cavendish forårsager hjælperen Tom Veelers styrt, der ultimativt tvinger ham til at forlade Touren.

Se trailer fra filmen

 

Awards og hæder
Festivalens film vil alle deltage i konkurrencen om en nystiftet cykelfilmpris, som overrækkes til en ceremoni lørdag den 2. maj med det formål at fejre cykelfilmgenren i sin helhed.

"Vi håber, at alle med interesse for cykelfilm vil dukke op for at hædre filmene, instruktørerne og de medvirkende. Det endelige program for festivalen bliver offentliggjort i forbindelse med åbning af billetsalget omkring den 20. april. Vi glæder os til at byde alle cykelentusiaster velkommen til et brag af en hyldest til cykelsporten," forklarer festivalleder Bugge Holm Hansen fra Gran Fondo Film Festival.

 

PRAKTISK INFO

 

STED

Cinemateket

Gothersgade 55

1123 København K

Tidspunkt: 1.-3. maj 2015

Billetsalget starter mandag den 20. april 2015 og kan købes på www.cinemateket.dk

 

LÆS MERE

www.gfff.dk

www.facebook.com/granfondofilmfestival

 

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme/Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme_1/Vidunderbarnet Tadej Pogacar gjorde det umulige og tog en Tour-sejr, ingen havde troet på lørdag morgen, og dermed bliver det ham, der skal skåle i champagne, når der søndag køres parade til Paris. For sprinterne bliver der imidlertid hverken tid til skål eller fællessang, når det først på aftenen går løs med årets allervigtigste massespurt, som enhver hurtig mand drømmer om at have på sit cv. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_21_etape_af_tour_de_france_2020/Jumbo-Visma havde så godt som vundet Tour de France med Primoz Roglic, men da den absolut sidste mulighed bød sig på 20. etapes enkeltstart, greb Tadej Pogacar den med begge hænder. Forinden havde intet dog indikeret, at der skulle være noget i vejen med Roglic, påpeger holdkammeraten Wout Van Aert. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_aert_saa_faresignalerne_hos_roglic_tidligt_han_koerte_anderledes_paa_sin_cykel/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet