Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Tine Mathiesen 15.11.2018 @ 06:30

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Siden jeg stod af hometraineren i foråret og frem til august, har en helt fantastisk dansk sommer sørget for, at mine trænings - og løbskilometer ikke har fundet vej til Zwifts virtuelle træningslandskaber i Watopia og omegn, men det fik annonceringen af dette års Zwift Academy lavet om på.

 

Når man nu er en CANYON-pige, og når alle der gennemfører akademiet modtager en pink lakering til en virtuel CANYON og et matchende outfit til avataren, var der kun ét at gøre…

 

Jeg samlede mig sammen og trykkede på tilmeld…

 

Da jeg sidste vinter havde min debut på hometraineren i Zwifts virtuelle træningsunivers, havde jeg fulgt lidt med i afslutningen af akademiets finaler og tænkt, at det nok slet ikke var noget for en rookie som mig, for der blev jo i sidste ende kørt om en pro-kontrakt med CANYON//SRAMs kvindehold…

 

Det skulle vise sig, at jeg tog grueligt fejl!

 

Struktureret træning og herligt fællesskab

Zwift Academy er et otte ugers træningsforløb, der indeholder ti strukturerede træningspas med forskellige typer af intervaller. Dertil skal man deltage i fire group rides, der kan vælges med to forskellige niveauer, samt køre to løb hvoraf der blandt andet kan vælges enkeltstart.

 

Men er det virkelig noget for ALLE??

 

JEP!

 

I forhold til din aktuelle form og styrke bliver træningsprogrammet tilpasset netop dig, hvis du i forvejen tager en såkaldt FTP test, der siger noget om, hvor mange watt man gennemsnitligt kan køre i en time. I forhold til løb og group rides er der også flere niveauer at vælge imellem.

 

 

Træningspassene er guidende, og de kan køres helt individuelt eller sammen med andre i planlagte events. Der er løbende vejledning om intensitet og varighed af intervallerne. Der er oven i købet af og til indlagt opmuntrende kommentarer på skærmen.

 

Jeg har valgt at køre de forskellige workouts selvstændigt, da det var lettest for mig at få til at passe med kalenderen i en travl periode med nyt skoleår og familiekalenderbingo på den store klinge.

 

Da jeg havde kørt én vintersæson, var jeg fuldt bekendt med hometraineren, tilmelding til events, FTP og valg af grupper til løb osv. Med akademiet fulgte et meget positivt ”bekendtskab” med akademiets andre deltagende kvinder, og her blev der ikke sparet på de gode vibrationer.

 

I år var der cirka 2000 tilmeldte kvinder, og når man er tilmeldt akademiet får man adgang til en lukket facebookgruppe for alle deltagere, og her er der virkelig noget at hente, hvis man selv er aktiv i gruppen.

 

Stemingen i den her gruppe var helt i tråd med min filosofi i forhold til cykling. Der var i den grad plads til begejstring og små og store fremskridt i tider, FTP, gennemførte mål af alle slags vakte opbakning og anerkendelse. Især de amerikanske kvinder kan virkelig noget der, de er ikke bange for at fyre den af i rosende fraser til deres medkvinder.

 

Ud over opbakning og opmuntring til at hænge i og hænge på var der masser af hjælp at hente til alverdens tekniske spørgsmål til både hometrainere og til funktioner og forståelse af ZWIFT. Her stod både tilmeldte og arrangører hurtigt til rådighed med hjælp og vejledning.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Det virtuelle lir

 

For mig har det været en god motivation, at der med gennemførelsen af akademiet fulgte lidt virtuelt lir til min avatar - nyt cykeltøj kan man vel altid bruge…

 

Det at skulle gennemføre et program og tjekke af på listen, har helt sikkert givet det sidste til at få presset de sidste træningspas ind i en lettere hektisk hverdag.

 

Race eller workout

Om man er mest til race eller workout, kan måske være en temperamentssag, men tilbage i ”hulen” blev jeg hurtigt grebet af stemningen igen, og jeg må bare sige, at jeg dælme godt kan lide et godt ræs, og min anbefaling er, at man bare prøver at melde sig til og kaster sig ud i det.

 

På gruppen var der masser af kvinder, der var i tvivl om de skulle prøve at køre et løb, men jo større var glæden til gengæld også, når de havde haft en god oplevelse og sjov træning ud af det.

 

Og hvad er det værste der kan ske? At man kommer sidst…

 

And so what!

 

Det gør man måske ikke næste gang, og det har sikkert stadig være god træning.

 

 

Til et godt ræs får jeg presset mig selv godt og grundigt fysisk, og jeg får koblet overetagen fuldstændig fra, for det er ganske enkelt helt umuligt at have tankerne på andet end at træde i pedalerne.

 

Belønningen er et nulstillet hoved, en fremragende nattesøvn og på en god dag en fin placering blandt kvinderne i min gruppe.

 

 

Med akademiet blev jeg tvunget til at prøve forskellige intervalprogrammer af, og jeg må sige, at det også er god træning. Man er færdig og har god samvittighed på en times tid, hvilket kan være rigtig fint, når der mangler lidt timer i døgnet, og det er bestemt ikke udelukket, at jeg kigger lidt nærmere på den del af ZWIFT i løbet af vinteren.

 

RIDE ON!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - Hjerterdametouren - Cykelløb med hjertet på det rette sted

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

GOOD VIBES ONLY - På tur til Giro Rosa

GOOD VIBES ONLY - Refleksioner over kørsel på bakker

GOOD VIBES ONLY - For women only - På tur med cykelmostrene

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen - Raceday

GOOD VIBES ONLY - Louison Bobet - Good looking and great feeling

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat