Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Tine Mathiesen 15.11.2018 @ 06:30

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Siden jeg stod af hometraineren i foråret og frem til august, har en helt fantastisk dansk sommer sørget for, at mine trænings - og løbskilometer ikke har fundet vej til Zwifts virtuelle træningslandskaber i Watopia og omegn, men det fik annonceringen af dette års Zwift Academy lavet om på.

 

Når man nu er en CANYON-pige, og når alle der gennemfører akademiet modtager en pink lakering til en virtuel CANYON og et matchende outfit til avataren, var der kun ét at gøre…

 

Jeg samlede mig sammen og trykkede på tilmeld…

 

Da jeg sidste vinter havde min debut på hometraineren i Zwifts virtuelle træningsunivers, havde jeg fulgt lidt med i afslutningen af akademiets finaler og tænkt, at det nok slet ikke var noget for en rookie som mig, for der blev jo i sidste ende kørt om en pro-kontrakt med CANYON//SRAMs kvindehold…

 

Det skulle vise sig, at jeg tog grueligt fejl!

 

Struktureret træning og herligt fællesskab

Zwift Academy er et otte ugers træningsforløb, der indeholder ti strukturerede træningspas med forskellige typer af intervaller. Dertil skal man deltage i fire group rides, der kan vælges med to forskellige niveauer, samt køre to løb hvoraf der blandt andet kan vælges enkeltstart.

 

Men er det virkelig noget for ALLE??

 

JEP!

 

I forhold til din aktuelle form og styrke bliver træningsprogrammet tilpasset netop dig, hvis du i forvejen tager en såkaldt FTP test, der siger noget om, hvor mange watt man gennemsnitligt kan køre i en time. I forhold til løb og group rides er der også flere niveauer at vælge imellem.

 

 

Træningspassene er guidende, og de kan køres helt individuelt eller sammen med andre i planlagte events. Der er løbende vejledning om intensitet og varighed af intervallerne. Der er oven i købet af og til indlagt opmuntrende kommentarer på skærmen.

 

Jeg har valgt at køre de forskellige workouts selvstændigt, da det var lettest for mig at få til at passe med kalenderen i en travl periode med nyt skoleår og familiekalenderbingo på den store klinge.

 

Da jeg havde kørt én vintersæson, var jeg fuldt bekendt med hometraineren, tilmelding til events, FTP og valg af grupper til løb osv. Med akademiet fulgte et meget positivt ”bekendtskab” med akademiets andre deltagende kvinder, og her blev der ikke sparet på de gode vibrationer.

 

I år var der cirka 2000 tilmeldte kvinder, og når man er tilmeldt akademiet får man adgang til en lukket facebookgruppe for alle deltagere, og her er der virkelig noget at hente, hvis man selv er aktiv i gruppen.

 

Stemingen i den her gruppe var helt i tråd med min filosofi i forhold til cykling. Der var i den grad plads til begejstring og små og store fremskridt i tider, FTP, gennemførte mål af alle slags vakte opbakning og anerkendelse. Især de amerikanske kvinder kan virkelig noget der, de er ikke bange for at fyre den af i rosende fraser til deres medkvinder.

 

Ud over opbakning og opmuntring til at hænge i og hænge på var der masser af hjælp at hente til alverdens tekniske spørgsmål til både hometrainere og til funktioner og forståelse af ZWIFT. Her stod både tilmeldte og arrangører hurtigt til rådighed med hjælp og vejledning.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Det virtuelle lir

 

For mig har det været en god motivation, at der med gennemførelsen af akademiet fulgte lidt virtuelt lir til min avatar - nyt cykeltøj kan man vel altid bruge…

 

Det at skulle gennemføre et program og tjekke af på listen, har helt sikkert givet det sidste til at få presset de sidste træningspas ind i en lettere hektisk hverdag.

 

Race eller workout

Om man er mest til race eller workout, kan måske være en temperamentssag, men tilbage i ”hulen” blev jeg hurtigt grebet af stemningen igen, og jeg må bare sige, at jeg dælme godt kan lide et godt ræs, og min anbefaling er, at man bare prøver at melde sig til og kaster sig ud i det.

 

På gruppen var der masser af kvinder, der var i tvivl om de skulle prøve at køre et løb, men jo større var glæden til gengæld også, når de havde haft en god oplevelse og sjov træning ud af det.

 

Og hvad er det værste der kan ske? At man kommer sidst…

 

And so what!

 

Det gør man måske ikke næste gang, og det har sikkert stadig være god træning.

 

 

Til et godt ræs får jeg presset mig selv godt og grundigt fysisk, og jeg får koblet overetagen fuldstændig fra, for det er ganske enkelt helt umuligt at have tankerne på andet end at træde i pedalerne.

 

Belønningen er et nulstillet hoved, en fremragende nattesøvn og på en god dag en fin placering blandt kvinderne i min gruppe.

 

 

Med akademiet blev jeg tvunget til at prøve forskellige intervalprogrammer af, og jeg må sige, at det også er god træning. Man er færdig og har god samvittighed på en times tid, hvilket kan være rigtig fint, når der mangler lidt timer i døgnet, og det er bestemt ikke udelukket, at jeg kigger lidt nærmere på den del af ZWIFT i løbet af vinteren.

 

RIDE ON!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - Hjerterdametouren - Cykelløb med hjertet på det rette sted

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

GOOD VIBES ONLY - På tur til Giro Rosa

GOOD VIBES ONLY - Refleksioner over kørsel på bakker

GOOD VIBES ONLY - For women only - På tur med cykelmostrene

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen - Raceday

GOOD VIBES ONLY - Louison Bobet - Good looking and great feeling

Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!
Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.

Instagram #motionsfeltet

Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!
Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat