Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

15.11.2018 @ 06:30

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Siden jeg stod af hometraineren i foråret og frem til august, har en helt fantastisk dansk sommer sørget for, at mine trænings - og løbskilometer ikke har fundet vej til Zwifts virtuelle træningslandskaber i Watopia og omegn, men det fik annonceringen af dette års Zwift Academy lavet om på.

 

Når man nu er en CANYON-pige, og når alle der gennemfører akademiet modtager en pink lakering til en virtuel CANYON og et matchende outfit til avataren, var der kun ét at gøre…

 

Jeg samlede mig sammen og trykkede på tilmeld…

 

Da jeg sidste vinter havde min debut på hometraineren i Zwifts virtuelle træningsunivers, havde jeg fulgt lidt med i afslutningen af akademiets finaler og tænkt, at det nok slet ikke var noget for en rookie som mig, for der blev jo i sidste ende kørt om en pro-kontrakt med CANYON//SRAMs kvindehold…

 

Det skulle vise sig, at jeg tog grueligt fejl!

 

Struktureret træning og herligt fællesskab

Zwift Academy er et otte ugers træningsforløb, der indeholder ti strukturerede træningspas med forskellige typer af intervaller. Dertil skal man deltage i fire group rides, der kan vælges med to forskellige niveauer, samt køre to løb hvoraf der blandt andet kan vælges enkeltstart.

 

Men er det virkelig noget for ALLE??

 

JEP!

 

I forhold til din aktuelle form og styrke bliver træningsprogrammet tilpasset netop dig, hvis du i forvejen tager en såkaldt FTP test, der siger noget om, hvor mange watt man gennemsnitligt kan køre i en time. I forhold til løb og group rides er der også flere niveauer at vælge imellem.

 

 

Træningspassene er guidende, og de kan køres helt individuelt eller sammen med andre i planlagte events. Der er løbende vejledning om intensitet og varighed af intervallerne. Der er oven i købet af og til indlagt opmuntrende kommentarer på skærmen.

 

Jeg har valgt at køre de forskellige workouts selvstændigt, da det var lettest for mig at få til at passe med kalenderen i en travl periode med nyt skoleår og familiekalenderbingo på den store klinge.

 

Da jeg havde kørt én vintersæson, var jeg fuldt bekendt med hometraineren, tilmelding til events, FTP og valg af grupper til løb osv. Med akademiet fulgte et meget positivt ”bekendtskab” med akademiets andre deltagende kvinder, og her blev der ikke sparet på de gode vibrationer.

 

I år var der cirka 2000 tilmeldte kvinder, og når man er tilmeldt akademiet får man adgang til en lukket facebookgruppe for alle deltagere, og her er der virkelig noget at hente, hvis man selv er aktiv i gruppen.

 

Stemingen i den her gruppe var helt i tråd med min filosofi i forhold til cykling. Der var i den grad plads til begejstring og små og store fremskridt i tider, FTP, gennemførte mål af alle slags vakte opbakning og anerkendelse. Især de amerikanske kvinder kan virkelig noget der, de er ikke bange for at fyre den af i rosende fraser til deres medkvinder.

 

Ud over opbakning og opmuntring til at hænge i og hænge på var der masser af hjælp at hente til alverdens tekniske spørgsmål til både hometrainere og til funktioner og forståelse af ZWIFT. Her stod både tilmeldte og arrangører hurtigt til rådighed med hjælp og vejledning.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Det virtuelle lir

 

For mig har det været en god motivation, at der med gennemførelsen af akademiet fulgte lidt virtuelt lir til min avatar - nyt cykeltøj kan man vel altid bruge…

 

Det at skulle gennemføre et program og tjekke af på listen, har helt sikkert givet det sidste til at få presset de sidste træningspas ind i en lettere hektisk hverdag.

 

Race eller workout

Om man er mest til race eller workout, kan måske være en temperamentssag, men tilbage i ”hulen” blev jeg hurtigt grebet af stemningen igen, og jeg må bare sige, at jeg dælme godt kan lide et godt ræs, og min anbefaling er, at man bare prøver at melde sig til og kaster sig ud i det.

 

På gruppen var der masser af kvinder, der var i tvivl om de skulle prøve at køre et løb, men jo større var glæden til gengæld også, når de havde haft en god oplevelse og sjov træning ud af det.

 

Og hvad er det værste der kan ske? At man kommer sidst…

 

And so what!

 

Det gør man måske ikke næste gang, og det har sikkert stadig være god træning.

 

 

Til et godt ræs får jeg presset mig selv godt og grundigt fysisk, og jeg får koblet overetagen fuldstændig fra, for det er ganske enkelt helt umuligt at have tankerne på andet end at træde i pedalerne.

 

Belønningen er et nulstillet hoved, en fremragende nattesøvn og på en god dag en fin placering blandt kvinderne i min gruppe.

 

 

Med akademiet blev jeg tvunget til at prøve forskellige intervalprogrammer af, og jeg må sige, at det også er god træning. Man er færdig og har god samvittighed på en times tid, hvilket kan være rigtig fint, når der mangler lidt timer i døgnet, og det er bestemt ikke udelukket, at jeg kigger lidt nærmere på den del af ZWIFT i løbet af vinteren.

 

RIDE ON!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - Hjerterdametouren - Cykelløb med hjertet på det rette sted

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

GOOD VIBES ONLY - På tur til Giro Rosa

GOOD VIBES ONLY - Refleksioner over kørsel på bakker

GOOD VIBES ONLY - For women only - På tur med cykelmostrene

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen - Raceday

GOOD VIBES ONLY - Louison Bobet - Good looking and great feeling

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet