05.10.2021 @ 13:00

Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Lørdag d. 18/9 skulle det endelig lykkes arrangørerne af Grejsdalsløbet at gennemføre det længe planlagte og traditionsrige motionsløb, der for anden gang også havde lavet en gravelrute, og den skulle min cykelbody Lene og jeg ud at prøve kræfter med, denne lidt efterårsagtige grågrumsede lørdag i september.

 

Vi plejer egentlig at køre sammen på landevejen, men det skulle vise sig, at denne dag bød på meget, der ikke var helt som det plejer.

 

For det første PLEJER Grejsdalsløbet at være om foråret, og som sagt PLEJER vi at køre på smalle dæk på Vejles kuperede asfalt.

 

Det med PLEJER vender vi tilbage til.

 

Først tilbage til starten af denne herlige dag

En god dag på cyklen starter med forberedelserne hjemmefra.

 

Den lille røde fra Pronghorn skulle stå skarpt, og grej og energi skulle tjekkes, pakkes og læsses.

 

Så langt, så godt

 

Vel fremme ved Spinderihallerne omkring kl. 9.30, hvor jeg først havde en aftale med en journalist fra Vejle Amts Folkeblad, der gerne ville høre lidt om kvinder og cykelløb, teamede jeg efterfølgende op med Lene, som jeg kender fra Team Motionsfeltet.dk (PREMIUM), og som jeg efterhånden har en mængde herlige cykeloplevelser sammen med.

 

Hov!  Vi PLEJER at starte ved SPEKTRUM VEJLE…

 

Lene var en smule betænkelig ved dagens udfordringer, der efter sigende skulle byde på enkelte stykker med singletrack og lidt tekniske op- og nedkørsler.

 

Lene PLEJER nemlig at køre landevej, og har mest brugt sin gravelcykel til vinterpendling, men jeg havde heldigvis fået hende overtalt til at tage med mig på gruseventyr i dag, og da vi stod klar til start, var det da også med det brede smil på.

 

Vi skulle jo ud at cykle sammen, og det kan vi helt enkelt bare rigtig godt lide!

 

 

Vi havde aftalt at tage turen stille og roligt, med fokus på oplevelsen og samværet - i øvrigt helt i tråd med oplægget om gravelturen fra Grejsdalsløbet - og vi indtog plads bagerst i feltet.

 

 

Fantastisk lækker rute - smuk og med fine udfordringer

Det skulle vise sig, at der var gravelforkælelse for alle pengene på dagens tur rundt i og omkring Vejle Ådal.

Hold nu op en lækker rute!

 

Masser af lækkert grus, flotte landskaber og grønne skove, krydret med nogle enkle hidsige bakker med regnvejrsriller og løse sten, hvor der også var lidt udfordringer til teknik og styrke.

 

Apropos styrke havde jeg faktisk gode ben, og jeg kunne mærke effekten af det sidste års strukturede cykel- og funktionelle træning.

Der var sørme overskud på stigningerne i dag! Også til lidt teknisk kørsel, som absolut ellers ikke er min stærke side.

 

Herligt!

 

 

Tænk engang, i dag var det faktisk MIG, der ventede på toppen, og sådan PLEJER det ikke at være for cykelmosteren, skulle jeg hilse at sige, og sørme om jeg ikke også for engangs skyld kunne nå at tage lidt billeder undervejs.

 

Den første del af turen, var umiddelbart den hårdeste, og inden vi så os om, var der nogen der råbte: “FORFRA!!” og lige der imod os kom de første gravelracere drønende tilbage mod Vejle.

 

Hold nu op, der var turbo på, vi havde nær fået blæst h

 

jelmene om i nakken, da de hurtige herrer fløj forbi  så gruset sprøjtede om ørerne på os.

 

Vi var ikke engang halvvejs på det tidspunkt.

 

PYT med det!

 

Det kan godt være, at vi ikke var de hurtigste, men vi havde altså de bredeste smil!

 

En helt særligt del af turen var i Frederikshåb plantage. Det er et helt forrygende lækkert område med lækre brede stier og en helt storslået “natur-ro”.

 

Den ro sådan et område emmer af, er helt fantastisk og egentlig svær at beskrive. Man bliver ganske simpelt nødt til bare at været tilstede i nuet og nyde det!

 

GOOD VIBES ONLY!!

 

Her rammer man virkelig helt ind til kernen af hvad gravel kan, og hvad det også betyder for mig.

Ud at opleve og sanse - og bare lade benene gøre arbejdet imens.

 

Vi PLEJER altså ikke at gå i depot

Men sådan skulle det ikke være i dag, selvom vi egentlig have aftalt at springe over og fortsætte videre, da vi havde godt med energi i lommerne. Desuden har sådan et par dieselmotorer som vores det egentlig bedst med at holde sig kørende til det sidste.

 

Når vi cykler, så cykler vi altså.

 

Ikke alt det pjat med pause midt i det hele.

 

Meeen…. tilbage til det med PLEJER.

 

 

 

Da vi nåede Bindeballe Købmandsgård blev vi kongeligt modtaget af to gæve folk fra Grejsdalsløbet med talegaverne  i orden, og inden vi så os om, var vi bænket med kaffe og kage.

 

Det var nu heller ikke så ringe endda! Både kringle og kaffe smagte fremragende og sørme om vi ikke fik gang i bentøjet igen, selvom vi tog den helt til kanten med afmonterede hjelme, tissepause og hele molevitten. Man skal jo ikke gøre tingene halvt, vel!??!

 

Der var jo også blevet sagt, at det var oplevelsen og ikke tempo og ræs der talte. Vi lå til et massivt 12-tal i den disciplin.

 

Hjemover mod Spinderihallerne og lækker mad

Efter det formidable kaffestop, satte vi for alvor kursen hjemover, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at min kære cykelmakker var ved at være lidt mør på nuværende tidspunkt.

 

Både hoved og krop var blevet godt udfordret, men heldigvis er Lene gjort af et helt særligt stof - og hun giver ALDRIG op - og hun holder humøret højt hele vejen hjem til stregen.

 

Det er da god stil på grusvejen!

 

Vel hjemme igen trængte vi nu til noget rigtig mad, og det var der heldigvis sørget for.

 

Det er nok det bedste cykelløbsmad jeg har fået til dato.

 

Super lækker cous cous med masser af grøntsager og lækker marineret kylling.

 

Lige hvad vi havde brug for efter 4 timer og en sjat i effektiv køretid, og inden der igen skulle læsses cykler, og vi hver isætte satte kursen hjemad mod et varmt bad og et velfortjent hvil på sofaen.

 

Sikke en herlig dag på cyklerne.

 

Og hvis du spørger om man bliver glad i låget af en dag til Grejsdal Gravel, kan du måske aflæse svare her:

 

 

Lene og jeg PLEJER at hygge os, og det var der heldigvis IKKE lavet op på!

 

Grejsdal Gravel får FEM fede grusstjerner af mig, og jeg kommer helt sikkert igen.

 

GOOD VIBES ONLY!

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x