Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

21.06.2019 @ 07:30

Fyen Rundt ser ikke ud af meget på en UCI-kalender indeholdende løb som Tour de France og Paris-Roubaix, men dykker man ned i løbets historie, opdager man et af kalenderens absolut ældste cykelløb.

Væddeløb på cykelbanen ved Fruens Bøge station tiltrak sig stor opmærksomhed i slutningen af det 19. århundrede, og da Fyens Cykle Union oplevede den enorme succes, baneløbene havde fået, besluttede bestyrelsen sig for i maj måned 1894 at lancere et decideret landevejsløb - Fyen Rundt.

 

Løbet var en ubetinget succes. Fyn i almindelighed og Odense i særdeleshed havde for alvor manifesteret sig som det absolutte kraftcenter for cykling i Danmark. Løbet skal i år afholdes for 109. gang i en weekend hvor folkefest og glæden ved cykling står som det overordnede.

 

”Fyen Rundt er unik for det cykelglade Danmark, fordi vi kombinerer et professionelt cykelløb med et motionscykelløb den samme dag”, fortæller løbsarrangør Sten Poulsen. ”Fyen Rundt er blevet meget mere end kun et cykelløb for profferne; det er blevet en folkefest for de danskere, der elsker cykling.”

 

 

Efter en fast tradition med start og mål i Odense, vælger Fyen Rundt i år at lade starten for det professionelle felt foregå i Otterup. Start og mål for motionister foregår ved det velkendte Odense Idrætspark.

 

“Vi syntes, det var på tide at prøve noget nyt, derfor har vi ladet os inspirere af de helt store cykelløb i Europa med ændring af løbets ruter, og vi har prøvet at finde den helt rigtige startby”, udtaler Sten Poulsen.

 

2019-udgaven i Fyen Rundt bliver et cykelløb med helt nye ruter både for seje motionister og det professionelle felt. Derfor er den professionelle rute og den 180 kilometer lange rute for motionister, en rute der i år byder på skøn nord- vestfynsk natur med besøg i blandt andet Middelfart samt start i Otterup for det professionelle felt. Motionisterne vil have deres start i Odense men lægger vejen igennem Otterup.

 

Nordfyn var et naturligt valg for Fyen Rundt, da ruteplanlægningen skulle foretages. Ikke mindst det netop flotte og velafholdte VM i Cykelcross i Bogense har mere end overbevist Fyen Rundt om, at der er en oprigtig stor cykelinteresse på Nordfyn, tillige lokal velvilje til at støtte cykelarrangørerne med planlægningen.

 

Såvel motionisterne på den 180 kilometer lange rute som det professionelle felt får en stor oplevelse for øjet på den helt nye rute: Glavendrupstenen, Bisonokser i Morud, to Lillebæltsbroer, Hindsgavl dyrehave, slotte og herregårde omkransede af flotte gule rapsmarker, alt sammen krydret med udfordrende bakker inden slutspurt og mål i Odense Idrætspark.

 

 

Fyen Rundt glæder sig til dette års nyhed med start og folkefest på torvet i Otterup, som er blevet en realitet via samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme. Festen fortsætter i Odense, som er målby. Her venter 2000 glade motionister efter deres bedrift - klar til at følge det professionelle felts sidste anstrengelser. Hele løbet transmitteres direkte på TV 2 Sport.

 

Årets Fyen Rundt bliver kørt den 18. August - weekenden før PostNord Danmark Rundt skydes i gang, og igen i år bliver der lagt et stort fokus på at skabe den Fynske folkefest omkring cykeleventet, der til sommer bliver afholdt for 109. gang.

 

Du kan læse mere om løbet her, hvor du også kan foretage din tilmelding til en af de tre helt nye motionsruter på henholdsvis 65, 100, og 180 kilometer.

 

Vind to gratis startnumre til Fyen Rundt, distance efter eget valg.

Fyen Rundt udlover 5 x 2 gratis startnumre i Facebook-konkurrence. Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at kommentere med det rigtig svar på vores Facebook profil.

 

Spørgsmålet er simpelt: Hvornår blev Fyen Rundt afhold første gang?

 

Gå ind på vores Facebookprofil og giv os dit svar på opslaget inden den 28. juni. De 5 vindere vil blive kontaktet direkte af Fyen Rundt.

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus
Garmins nyeste GPS-cykelcomputere inkluderer førsteklasses navigation, præstationsindsigt og sikkerheds- og  trackingfunktioner. Du kan synkroniser let indendørs og udendørs træning, få indblik i præstationer med mere for at få hver tur til at tælle.
Produktnyt: Trek lancerer Émonda
Trek har lanceret den nye Émonda cykel. Den er hurtigere og lettere end nogensinde før.
Vind det nye 3T Exploro Racemax rammekit
I samarbejde med 3T udlodder vi et lækkert cykelstel (rammekit), som kan bruges i alt terræn. Rammekittet har en værdi af 23.995 kroner.
Test: Rebel Royal 45 Disc hjulsæt
No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.  
Produktnyt: Cannondale med tre nye cykelmodeller
​Cannondale har lanceret tre nye cykelmodeller, som kommer på markedet: Cannondale Topstone Carbon Lefty, Topstone Neo Carbon og Topstone Neo Carbon Lefty.
Test: Futurum Proformance cykeltøj
Den nye spiller fra Holland ligger prismæssigt i medium-intervallet, men imponerer på mange måder og leverer højt på kvalitet i forhold til pris og performance.
10 bud på gode tilbud i øjeblikket
Vi har allieret os med cykelsøgemaskinen Velomio.com for at finde 10 gode tilbud til dig.
Test: Principia Gravel
Et godt mix af alt det, som en gravelcykel skal kunne. God i alle terræner og vigtigst af alt: Det hele fungerer bare, uanset hvor vejen går hen.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.

Seneste indlæg i debatten

Sir Dave Brailsford har store roser til Chris Froome, der forlader Team INEOS efter et årti. Problemer med kaptajn-rollen i Tour de France er ifølge Brailsford en af de store grunde til at Froome skifter. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/brailsford_synes_froome_er_en_stor_mester_-_kan_dog_ikke_garantere_kaptajn-rolle/Nu har jeg kørt en tur på Aksium hjulet på en ret bumlet vej og jeg må vist overgive mig... Jeg tror det er en form for shimmy... flovt. Men jeg tror sgu du har ret Reippuert. Jeg kunne udløse det i går hvis jeg kørte over et bump ved lidt for høje hastigheder. Det hele begyndte at ryste og larme men kom hurtigt under kontrol igen. Ved hurtige nedstigninger blev det også udløst. Med det du har skrevet in mente gav det lige pludselig mening. Jeg tror der er et sted på forgaflen der gaber for meget, måske ved spacerne. Jeg har en kammerat der pillede lidt ved det for et par uger siden, måske blev det ikke helt godt. Jeg tror der er plads til at det hele kan hoppe lidt op og ned. Jeg må lige ud og kigge lidt senere, lige nu har jeg tjansen med ungerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_froome_forlader_ineos/Tour de France samt debut i hele tre monumenter. Det kan Tadej Pogacar (UAE Emirates) se frem til at køre i dette efterår. Bemærkelsesværdigt er det særligt, at den klejne klatrer stiller op i Flandern Rundt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_til_flandern_-_kometens_loebsprogram_offentliggjort/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet