12.04.2022 @ 20:00

Ventetiden er ovre for de mange dedikerede Castelli-fans, der hvert år ser frem til sæsonens nyheder. Den nyeste udgave af Free Aero RC-buks er nu på markedet, og 2022-modellen er Castellis hidtil bedste.

Fakta:
Producent: Castelli 
Produkt: Racebuks, men den kan fint bruges til motionstræning
Vejledende udsalgspris: 1349,- kroner
Vægt: 183 gram (str. M)
Farver: Sort
Størrelse: Fås i herremodel i størrelse XS - XXXL og i damemodel i størrelse XS - XL. Buksen fås også uden stropper.
Forhandler: Empire Cycling kan henvise til nærmeste forhandler

 

Buksen vil gøre sig godt en varm sommerdag i Alperne. Foto: Castelli

 

Når den kommende cykelsæson for alvor skydes i gang - og når vi har vænnet os til at sige Quick-Step Alpha Vinyl (!) - vil holdets ryttere stille op i nyt og opgraderet tøj fra italienske Castelli. Vi vil både se Asgreen og Alaphilippe jagte monumentsejre samt Mørkøv køre lead out for Cavendish og Fabio Jacoksen iført Castellis nye Free Aero RC Bibshorts.


Men buksen er ikke forbeholdt ovennævnte ryttere. Alle kan hoppe i den og - i hvert fald tøjmæssigt - få fornemmelsen af at køre som en World Tour-rytter.


Detalje til World Tour-niveau
Går man i dybden med materialer, forarbejdning, design og pudekvalitet, er der flere væsentlige nedslagspunkter, og det første er noget så usædvanligt som stropperne. Disse får normalt ikke megen omtale, når en ny buks sendes på markedet - de er der jo bare for at holde buksen på plads.

 

Men på 2022-udgaven har man gjort stropperne lettere og mere ventilerende, så risikoen for at føle sig generet af dem er holdt på et minimum. En særlig detalje er den lille lomme i kreditkortstørrelse, som mange af Castellis bibshorts har på stropperne midt på ryggen.

 

På 2022-udgaven er lommens volumen mere end fordoblet, og den er flyttet længere ned mod lænden, så min første tanke var, at hér måtte jeg kunne opbevare min mobiltelefon. Men nej, der er tale om en buks til professionelt brug, så lommen er beregnet til den radio, rytterne benytter under løb.

 

Vi andre dødelige kan selvfølgelig stadig proppe mobil, penge eller nøgler i den.

 

Bemærk de lette stropper og den store lomme. Foto: Castelli

 

Fri for generende elastikker og silikonepuder
Et andet nedslag er stof og forarbejdning. Ud fra en less is more-tankegang har Castelli strippet buksen for alt overflødigt, hvilket også inkluderer indsyede elastikker samt påsatte silikonepuder.

 

Man har simpelthen sammensat et stof med det helt rigtige miks af holdbarhed, lethed, slidstyrke og elasticitet, som gør, at buksen - uden ekstra hjælpemidler - bliver siddende, hvor den skal, mens man cykler.

 

Men Castellis designere er ikke kommet sovende til det, for man testede 28 forskellige stoftyper, inden den endelige beslutning blev taget. Forarbejdningen betyder desuden, at stoffet lægger sig behageligt til kroppen, samtidig med at det har en passende kompressionseffekt.

 

Og for god ordens skyld; stoffet er naturligvis testet i vindtunnel, og også her har man fundet et par marginaler i forbedret aerodynamik.

 

Måske ser vi Kasper Asgreen komme først over Paterberg i et par Free Aero RC under Flandern Rundt. Foto: Castelli
 

Vellykket projekt
Sidste nedslag er puden, og Free Aero RC er udstyret med Castellis bedste, en Progetto X2. Når hud møder stof, kan friktionen i længden medføre irriteret hud og begyndende slidsår, så på pudens overside har man gjort stoffet ekstra blødt og strækbart.

 

Og med reference til kosmetikverdenens forkælelsesunivers - Castelli anvender betegnelsen Skin Care Layer - har man sat fokus på optimal komfort. Selve puden, som ligger under det øverste stoflag, er zoneopdelt, og de kontaktpunkter, der udsættes for størst tryk, er også bedst beskyttet af indlagte gel-puder.


Her er det vigtigt at få med, at Free Aero Race fås til begge køn. På herremodellen sidder puderne på én måde, mens de sidder anderledes på damemodellen.


Ikke bare til professionelt brug
Summen af de mange gennemtænkte detaljer gør, at buksen hører til på allerøverste hylde.

 

På parametre som vægt, komfort og aerodynamik scorer buksen højt, og designet er italiensk. Ikke bare professionelle, men også almindelige motionister kan få glæde af Free Aero RC. What’s not to like? 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x