12.04.2022 @ 20:00

Ventetiden er ovre for de mange dedikerede Castelli-fans, der hvert år ser frem til sæsonens nyheder. Den nyeste udgave af Free Aero RC-buks er nu på markedet, og 2022-modellen er Castellis hidtil bedste.

Fakta:
Producent: Castelli 
Produkt: Racebuks, men den kan fint bruges til motionstræning
Vejledende udsalgspris: 1349,- kroner
Vægt: 183 gram (str. M)
Farver: Sort
Størrelse: Fås i herremodel i størrelse XS - XXXL og i damemodel i størrelse XS - XL. Buksen fås også uden stropper.
Forhandler: Empire Cycling kan henvise til nærmeste forhandler

 

Buksen vil gøre sig godt en varm sommerdag i Alperne. Foto: Castelli

 

Når den kommende cykelsæson for alvor skydes i gang - og når vi har vænnet os til at sige Quick-Step Alpha Vinyl (!) - vil holdets ryttere stille op i nyt og opgraderet tøj fra italienske Castelli. Vi vil både se Asgreen og Alaphilippe jagte monumentsejre samt Mørkøv køre lead out for Cavendish og Fabio Jacoksen iført Castellis nye Free Aero RC Bibshorts.


Men buksen er ikke forbeholdt ovennævnte ryttere. Alle kan hoppe i den og - i hvert fald tøjmæssigt - få fornemmelsen af at køre som en World Tour-rytter.


Detalje til World Tour-niveau
Går man i dybden med materialer, forarbejdning, design og pudekvalitet, er der flere væsentlige nedslagspunkter, og det første er noget så usædvanligt som stropperne. Disse får normalt ikke megen omtale, når en ny buks sendes på markedet - de er der jo bare for at holde buksen på plads.

 

Men på 2022-udgaven har man gjort stropperne lettere og mere ventilerende, så risikoen for at føle sig generet af dem er holdt på et minimum. En særlig detalje er den lille lomme i kreditkortstørrelse, som mange af Castellis bibshorts har på stropperne midt på ryggen.

 

På 2022-udgaven er lommens volumen mere end fordoblet, og den er flyttet længere ned mod lænden, så min første tanke var, at hér måtte jeg kunne opbevare min mobiltelefon. Men nej, der er tale om en buks til professionelt brug, så lommen er beregnet til den radio, rytterne benytter under løb.

 

Vi andre dødelige kan selvfølgelig stadig proppe mobil, penge eller nøgler i den.

 

Bemærk de lette stropper og den store lomme. Foto: Castelli

 

Fri for generende elastikker og silikonepuder
Et andet nedslag er stof og forarbejdning. Ud fra en less is more-tankegang har Castelli strippet buksen for alt overflødigt, hvilket også inkluderer indsyede elastikker samt påsatte silikonepuder.

 

Man har simpelthen sammensat et stof med det helt rigtige miks af holdbarhed, lethed, slidstyrke og elasticitet, som gør, at buksen - uden ekstra hjælpemidler - bliver siddende, hvor den skal, mens man cykler.

 

Men Castellis designere er ikke kommet sovende til det, for man testede 28 forskellige stoftyper, inden den endelige beslutning blev taget. Forarbejdningen betyder desuden, at stoffet lægger sig behageligt til kroppen, samtidig med at det har en passende kompressionseffekt.

 

Og for god ordens skyld; stoffet er naturligvis testet i vindtunnel, og også her har man fundet et par marginaler i forbedret aerodynamik.

 

Måske ser vi Kasper Asgreen komme først over Paterberg i et par Free Aero RC under Flandern Rundt. Foto: Castelli
 

Vellykket projekt
Sidste nedslag er puden, og Free Aero RC er udstyret med Castellis bedste, en Progetto X2. Når hud møder stof, kan friktionen i længden medføre irriteret hud og begyndende slidsår, så på pudens overside har man gjort stoffet ekstra blødt og strækbart.

 

Og med reference til kosmetikverdenens forkælelsesunivers - Castelli anvender betegnelsen Skin Care Layer - har man sat fokus på optimal komfort. Selve puden, som ligger under det øverste stoflag, er zoneopdelt, og de kontaktpunkter, der udsættes for størst tryk, er også bedst beskyttet af indlagte gel-puder.


Her er det vigtigt at få med, at Free Aero Race fås til begge køn. På herremodellen sidder puderne på én måde, mens de sidder anderledes på damemodellen.


Ikke bare til professionelt brug
Summen af de mange gennemtænkte detaljer gør, at buksen hører til på allerøverste hylde.

 

På parametre som vægt, komfort og aerodynamik scorer buksen højt, og designet er italiensk. Ikke bare professionelle, men også almindelige motionister kan få glæde af Free Aero RC. What’s not to like? 

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x