08.09.2022 @ 13:45

Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

Feltet.dks har fået lov til at teste den nye Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023, som i dag er blevet lanceret. Hele 11 modeller er sendt på markedet. Det er altså Ultimate CF SLX-modellen, som vi har taget. 

 

Canyon lancerede i 2004 deres første Ultimate, og cyklen er lige siden blevet kørt af nogle verdens bedste ryttere, og den kan skrive flere sejre i både Grand Tours og endagsklassikkere på sit CV. I dag er Ultimate blevet synonym med en af de bedste landevejscykler på markedet. 

 

Fakta

Ramme: Ultimate CF SLX

Udstyr: Ultegra Di2

Hjulsæt: DT Swiss ARC 1400

Pris: 50.999 kroner.

 

 

Første indtryk og de lækre detaljer

Man er ikke i tvivl om, at det er en Ultimate, man står med i hænderne. På trods af at cyklen er gjort mere aerodynamisk, har Canyon har været tro mod cyklens historie, design og egenskaber.

 

Det flotte og enkle design, der karakteriserer Ultimate, er bevaret og saddelpindsstræbere der hæfter forholdsvist højt oppe på saddelpindsrøret, er der ikke pillet ved. Rørformerne er blevet mere aerodynamiske (kammatail-formede), kædestræberne er blevet mere enkle og forfinede samt krankboksen er blevet mere stiv og robust. 

 

Ultimate CF SLX 8 Di2 2023 kommer i et flot og elegant design vekslende mellem blank og mat sort. En perfekt cykel, der lægger op til at hoppe i det mere farverige tøj, hvis man ønsker mere knald på udtrykket. Der er selvfølgelig andre Ultimate-modeller med mere farve på.

Her er et par eksempler:

 

 

 

Cockpittet er elegant, og med den fuldt integrerede kabelføring får cyklen et flot og stilrent design. Styret kan nemt justeres i bredden vha. Canyons nye indstillingssystem, og det gør samtidig cyklen nemmere at pakke til f.eks. rejser, da den del af styret, som har styrtape på, hurtigt og nemt kan afmonteres ved at løsne to skruer. 

 

 

Saddelpindsklampen er vendt 180 grader, så den vender fremad. Det er en smart detalje, der sikrer, at skruen som spænder klampen, ikke bliver beskidt, når baghjulet sprøjter mudder og snavs op. Som standard kommer SLX-modellerne med en bækbredde på 25 mm på forhjulet og 28 mm baghjulet for at kombinere aerodynamik med komfort. 

 

 

En komfortable cykel med gode allround-egenskaber

Ultimate CF SLX er en pålidelig og stabil landevejsracer, hvor der er et rigtig godt forhold mellem komfort og en aerodynamisk siddeposition. Med en stack-reach-ratio på 1,45 kommer du i en position, hvor du kan sidde længe og samtidig have gavn af at sidde foroverbøjet.  

 

Canyon har valgt at lave kædestræberne proportionalt længere ift. rammen (413 mm - 415 mm) i størrelserne L, XL og 2XL, mens kædestræbere har en længde på 410 mm ved mindre modeller. Køreoplevelsen bliver derfor også forskellig på de respektive modeller, hvor de mindre modeller med kompakte kædestræbere har en hurtig og præcis styring, mens de større modeller giver mere stabilitet, når farten kommer op og på tekniske nedkørsler. 

 

Den testede cykel i en størrelse large føles stabil og sikker at køre på, men det går lidt udover cyklens adræthed. Det er en personlig smagssag, men for mit vedkommende måtte cyklen gerne føles en anelse mere livlig.

 

Der er fart i cyklen og accelerationsevnen er rigtig god. Og så kan vi ikke komme uden om, at det er en cykel, som er virkelig god i et terræn med bakker og høje stigningsprocenter på grund af cyklens lethed.

 

Afrunding

Den nye Canyon Ultimate CF SLX er fortsat en cykel, der hører hjemme i mere kuperet terræn, men den er tilført en række aerodynamiske træk, der får cyklen til at bevæge sig over i allround-kategorien, som passer rigtig godt til det danske terræn. Udstyr, komponenter, kvalitet og pris hænger rigtig godt sammen, og cyklen er klart anbefalelsesværdig.  

 

Se alle modeller og farver på Canyon.coms website.

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hej, Jeg skal bruge en god hverdagscykel og overvejer denne Cube Nulane https://cykelshoppen.dk/herre-citybike/cube-nulane-blue-herrecykel-2023?optionId=63990&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlZixBhCoARIsAIC745BBjda9uHx53aTfD60y_JyOEkfDQPjyjOdXTPQcK0EKNOkRWbFmRJkaAvw1EALw_wcB Dog ville jeg høre om nogen har erfaringer med at købe fra udlandet, fx Tyskland? I så fald, nogen der kender nogle gode shops? Vil man typisk kunne spare nogle penge? Og er der ulemper, fx ift. forsikring? Tak! Giovanni Lonardi fik på lidt kontroversiel vis karrierens første sejr og kan nu jagte mere succes iført løbets førertrøje. Han får chancen igen allerede onsdag, hvor der er lagt op til endnu en spurt i den hyppigt besøgt by Bodrum, men da der denne gang som noget nyt venter en meget stejl bakke på den sidste kilometer vil det være en helt anden afslutning end i dag og en spurt, der minder meget mere om den, der gav Max Kanter mandagens sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Maikel Zijlaard gav Tudor en drømmestart på deres store hjemmebaneløb med en fornem sejr på prologen, der som ventet ikke skabte de store forskelle i klassementet. Det lille, schweiziske mandskab har endda en god chance for at tage endnu en sejr allerede onsdag, hvor den første af de to sprinteretaper på årets sprintervenlige rute venter, og selvom der som så ofte før i Romandiet skal klatres, hvis man vil spurte, er klatreudfordringerne denne gang mere overkommelige, end de før har været det. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_romandie_2024/Danny van Poppel troede, at han havde vundet dagens etape i Tyrkiet Rundt, men efter målstregen blev han deklasseret, da han lukkede Giovanni Lonardi inde. Se episoden herunder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/se_spurten_der_fik_bora-profil_deklasseret/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet