Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 28.08.2018 @ 17:00

Danske Python Pro har været en fast bestanddel på den danske kontinentalscene i mange år efterhånden. Rammerne fra firmaet i Vordingborg har således båret flere danske ryttere til sejre både på hjemlig asfalt og også i flere udenlandske løb.

Introduktion

Sidste sæson lancerede Python deres Aero1-ramme, som nød bred anerkendelse og som var det foretrukne våben for rytterne på BHS-Almebprg Bornholm. Vi var da også ret så begejstrede for den her på Feltet.dk, da vi havde den igennem testmøllen.

 

I år har Python så fortsat udviklingen og lanceret nyeste familiemedlem; Stealth.

 

Vi har haft fingrene i den nye model og bringer her vores første indtryk af raceren. Senere kan du læse en fyldig og mere grundig test.

 

 

First Ride

Da Python sidste sæson lancerede Aero1-rammen og dermed tog et stort skridt ind på markedet for de mere rendyrkede, aerodynamiske racere, gav det en del genlyd på det danske marked. Det var som om, at Python for alvor tog et skridt op ad rangstigen og Aero1-cyklerne tiltrak sig masser af misundelige blikke rundt op på de danske landeveje.

 

Stealth vil helt sikkert gøre det samme, det tør jeg godt lægge hovedet på blokken for!


Den har for det første en relevant geometri, som følger de tendenser, som markedet udstikker i disse tider og så er den veludført.

 

For det næste, så er den relevant for alle ryttertyper og til alle terræner. Hvor Aero1 er et mere kompromisløst fartmonster til fladt terræn, så er Stealth lavet til at være mere alsidig.

 

Python siger da også selv, at det ikke er en erstatning, men et supplement i deres sortiment.

 

Cyklen egner sig stadig til sprinteren eller tempospecialisten, men den kan nu også klatre og geometrien egner sig nu også bedre til mere kuperet terræn.

 

 

Klart en racer!

Når man triller ud på Stealth-raceren for første gang, så står det hurtigt klart, at der åbenlyst er prioriteret egenskaber, som understøtter rytteren som kan lide at race. Det er ikke overraskende.

 

Stealth er udviklet sammen med rytterne fra BHS-Almeborg Bornholm og et af fokuspunkterne har været at gøre den kontant og stiv, så man for alvor kan trække nogle accelerationer ud af den, når den trædes an.

 

Det mærker man tydeligt, for cyklen er direkte at have med at gøre og den er ligeså stiv, som man forventer af en professionel racer.

 

Jeg er så heldig, at en af mine faste træningsruter har masser af rullende bakker på 200-300 meter, hvor man for alvor kan sætte sådanne egenskaber på prøve. Her er det en fornøjelse at træde cyklen op i fart og den reagerer prompte og præcist, når man fyrer den af. Der er masser af stivhed i krankboksen, så kræfterne ikke går til spilde.

 

 

Fine køreegenskaber

I sving og kurver giver Stealth fin tryghed, er mit indledende indtryk.

 

Den er rolig og den overstyrer i hvert fald ikke, som mange andre ultrastive rammer indimellem kan gøre. Jeg glæder mig til at køre endnu flere kilometer på rammen og vænne mig endnu mere til den, så jeg bedre kan vurdere balancen og følelsen i sving.

 

Rammen synes også umiddelbart at være dimensioneret fint til rammen. Skiverne leverer utvivlsomt en mere kontant og kraftig bremsekraft, men det er også vigtigt, at rammen reagerer rigtigt, for at køreegenskaberne bibeholdes eller forbedres. Her er det umiddelbare indtryk, at sammenspillet er fint og at rammen fint håndterer selv kraftige opbremsninger ind i sving uden at det går ud over køregenskaberne.

 

Testcyklen er monteret med Rebel-hjul, som også kontinentalrytterne kører med. De føles skarpe og hurtige, og med en god allround-performance, så de tager ved, når der skal accelereres, men også holder farten godt på lige tonserstykker.

 

Alt i alt, så er mit første indtryk, at Python har opnået deres mål med en mere alsidig racer, som stadig er tro mod sit race-ophav og er rigtigt stiv!

 

Glæd dig til flere betragtningen og en fuld test snart.

 

Stillet til rådighed af: Python Pro

Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!
Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.

Instagram #motionsfeltet

Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!
Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat