26.04.2017 @ 09:00

Et væld af cykelmuligheder er det, du kan finde i Ferieregion Hohe Salve. Og de mange små byer rundt om det smukke bjerg Hohe Salve danner en fantastisk ramme om cykelferie. Feltet.dk og Motionsfeltet.dk har kigget nærmere på omrdået.

Mange dansker drager på cykelferie, men hvor skal man tage hen? Mallorca, Calpe, Harzen, Alperne og Pyrenæerne er populære rejsemål, men der findes også andre spændende alternativer. Vi har set nærmere på Østrig - nærmere betegnet Hohe Salve - et herligt cykelområde i Kitzbüheler Alpen.

Kilometerlange ture af forskellig sværhedsgrad giver både begyndere og øvede gode udfordringer, både inden for racercykling, behagelige cykelture og mountainbike. Området har et rigtig godt og stort udbud af forskellige cykelture og -ruter - både til de korte og længere ture og i forskellige højdelag.
 

Cykelture for familien
Området er ideelt til familier. For eksempel kan børnefamilier køre på opdagelse i området på behagelige ruter og undervejs tage en pause og en forfriskende dukkert ved en af badesøerne. Det kan også varmt anbefales at variere turen ved at  besøge nogle af de mange mindre oplevelsesområder med naturlegepladser - hvor der ofte også er mulighed for at få et hvil og lidt godt til ganen ved en hyggelig hytte.




Nemt at komme rundt - og op og ned
Du kan selvfølgelig vælge den mere udfordrende måde at komme op ad bjegene på ved at cykle, men der er også andre muligheder. Det er nemlig muligt at tage sommergondolerne op (og ned) inkl cykel. Men der er også en mellemvej - nemlig e-cyklen, hvor den batteridrevne cykel hjælper til med at forcere de mange højdemeter. Ferieregion Hohe Salve er den største e-bike destination i verden, så her er god hjælp at finde.


Samtidig har hele regionen et rigtig godt netværk af offentlig transport. Det gør det både nemt og bekvemt at starte cykelturen et sted, cykle ud og opdage regionen og derefter tage fx bussen retur til udgangspunktet. Det er i øvrigt et godt insider tip at investere i et Gæstekort, som giver adgang til sommergondolerne og det meste offentlig transport - og en række andre aktiviteter.


En cykel - to funktioner
Som noget helt nyt kan man nu også køre på e-racercykel. Den nye e-racercykel vivax passione vejer kun 9,9 kilo inkl. batteri. Dermed får du et såkaldt ”Invisible Performance Paket” fra vivax assist, som gør racercyklen til en e-racercykel uden at man kan se det. Man kan tænde og slukke motoren på en knap indbygget i styret, og dermed nemt og bekvemt slå hjælpen til, når benene ikke slår til. Det er muligt at leje e-racercyklerne ved regionens Test-Center, hvor man også får råd og hjælp til ture i området.



 

Turtips

Rundtur omkring Hohe Salve

Ruten rundt om Hohe Salve er godt nok ikke den korteste, men den er for det meste flad og stort set hele ruten foregår på lækre cykelstier. Derfor er denne tur ideel til en familieudflugt på cykel. Starten er i Itter. Derfra går turen over Brixental i retning af Kitzbühel. Ved Schwarzsee kører man til venstre over Reith og tilbage i retning Wörgl over byerne Going, Ellmau, Scheffau og Söll til udgangspunktet i Itter.


Højdemeter: 676 meter

Højeste punkt: 831 meter

Køretid: ca. 4-5 timer

Distance: 53,1 km

Sværhedsgrad: let/blå


Læs mere om Hohe Salve området og Kitzbüheler Alpen

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet