Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
Foto: Summit Distributions ApS
17.01.2022 @ 16:00

I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.

Falconi Lodovico havde en passion for flyindustrien og var overbevist om, at han kunne skabe de letteste rammer indenfor landevejscykling. Han blev i Italien kaldt ”il piccolo ingegnere”, som betyder ”den lille ingeniør."

 

Falconi formåede at udvikle de første cykelrammer i aluminium og anvendte en limet teknik fra netop flyindustrien.
 

Frem mod 1972 var Falconis talent allerede kendt og han havde allerede produceret de første rammer for forskellige cykelbrands. Så da Falconi skulle stifte sin egen virksomhed og dermed finde på et navn for denne. Tog han fat i det han trods alt elskede højere end cykling - nemlig hans børn.

Falconi havde to børn, Alberto og Annamaria, og tog de to første initialer fra deres navne, og dermed var virksomhedens navn fundet. ALAN var født og har lige siden lagt sjæl i alle deres produkter fra den lille fabrik i Padova.

 

ALAN satsede meget på professionel cykling og det er igennem disse sponsorater, at virksomheden udviklede sig helt enormt fra blot en enkelt fabrik i Padova til fem fabrikker i verden. 

 


ALAN laver ikke "kun" landevejscykler. Her ses en af de ældre cross-modeller.

 

ALAN satsede både på landevejscykling og cross. Indenfor cross kæmpede de side om side med Guerciotti-brødrene og indenfor landevejscykling har man blandt andet sponsoreret Basso, Battaglin og andre store italienske ryttere.


Flere danskere også sponsoreret af ALAN

Det var en solrig men blæsende sommerdag i Montreal den 18. juli 1976. De fire musketerer: Verner Blaudzun, Gert Frank, Jørgen Emil Hansen og Jørn Lund gør sig klar til at køre 100 km holdkørsel ved de olympiske lege.


Jørn Lund og Jørgen Emil Hansen stillede op på ALAN cykler sponseret af Saxil. I anledning af ALAN’s 50 års jubilæum har vi interviewet Jørgen Emil Hansen.

Jørgen Emil Hansen havde tre år forinden vundet de nordiske mesterskaber individuelt. De danske musketerer var ikke på forhånd udråbt til favoritter og ej heller spået en medaljeplads. Danmark havde aldrig vundet medalje i 100 km holdløb ved OL før. Men danskerne overraskede og især Jørgen Emil Hansen gjorde en god figur som holdkaptajn.


Det lykkedes danskerne at vinde bronze ved OL i 100 km holdkørsel. Musketererne var ekstremt tæt på Polen, der vandt sølv. Det år vandt Danmark kun tre medaljer ved OL. 

 

OL-bronzeholdet i 1976 / Foto: Summit Distributions ApS


Jørgen Emil Hansen kørte ALAN i årerne 1975-1978. Siden 1976 har Danmark kun formået at vinde medaljer to gange indenfor landevejscykling.

 

ALAN fortsatte med at producere cykelrammer af høj kvalitet, og i 1976 kulminerede det med, at ALAN sammen med japanske Toray, var de første i verden til at producere cykler i kulfiber.

 

Cykelbranchen udviklede sig hurtigt i 90’erne. Det var hårdt for det lille norditalienske cykelbrand. Flere og flere amerikanske og centraleuropæiske brands kom på markedet, med store asiatiske produktioner. MTB-markedet havde mere eller mindre overtaget amatørmarkedet indenfor skov og offroad cykling.


Samtidig med denne udvikling døde den gamle Falconi, og ALAN stod nu overfor et generationsskifte midt i en hård tid som cykelproducent. ALAN brandet blev reddet af sønnen Alberto. Stædig, tro mod sjælen og det fundament ALAN er bygget på.

Dansk cykelgrossist sælger mærket

I dag producerer ALAN kun 300 rammer om året og knap 50 komplette cykler. Man holder fast i farver, design og modelnavne fra mærkets velmagtsdage - en legendernes tid.
 

Alberto producerer alle cykler og rammer selv, alle rammer er håndlavet og håndlakeret. Rammer og cykler produceres i Padova, og der bliver den dag i dag kræset for finesserne.

 

ALAN markerer jubilæumet med en flot lakering på overrøret

Summit Distribution ApS har taget klenodiet til norden og sætter sin lid til at fortælle og distribuere den gode historie.

 

Ønsker du en cykel, der har historie på linje med Colnago, Battaglin og de andre gamle italienske mærker? Ønsker du en cykel, som ingen andre har? 

Så er ALAN lige dig. Cyklerne er ikke prismæssigt på lav fod med de asiatisk producerede cykler, men du får en håndlavet cykel, hvor Alberto selv har haft fingrene i den og lagt den gamle Falconi families historie ned i rammen.

 

Cyklerne oser af italienske pangfarver og spinkle stel og har et stort program indenfor især gravel og landevejscykling.

 


ALAN 50 års jubilæumscykel, der findes i flere farver
 

I anledning af ALAN’s 50 års jubilæum, har Summit Distribution ApS hjemtaget et begrænset antal landevejscykler i jubilæumsdesign i 100% italiensk opsætning. Se modellen her 
 

Ønsker du en ALAN, så kan du se mere på www.alanbike.dk og chatte med supporten. Vil du være forhandler, så send en mail til info@alanbike.dk.

 

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x