Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 04.09.2018 @ 14:48

Race Days i Kolding blev en kæmpe succes på trods af vejret og lidt færre tilmeldte end ventet.

Med det største internationale felt set i Danmark til start i UCI-klasserne dame, herre og U19-drenge og -piger var succesen og konkurrencen sikret. Vejret bød på alt, hvad en dansk sommer kan præstere: regn, vind, sol og svingende temperaturer, hvilket lagde en lille dæmper på tilskuerinteressen.

 

Race Days konceptet bestod prøven tilfredsstillende og har lagt fundamentet for et event de kommende år. 

 

Foto: Henrik Ravn


Snorre Larsen fra Team Amaton Sponz har fortalte os om sin oplevelse, men elitevinderen Sebastian Fini også giver sit besyv med. 
 

Race Days Kolding 2018 leverede et nyt perspektiv på, hvad et dansk MTB-event kan være. Eventets opbygning med tre løb fordelt over tre dage trak mange deltagere og tilskuere til området.

 

Dette tilførte stævnepladsen en uvant festivalstemning, hvor folk mellem løbene kunne hygge sig blandt spændende madboder, cykeludstillinger og storskærmens livestreaming.

 

"De voldsomme regnbyger, der fik ethvert fornuftigt menneske til at spæne ind i ly af det nærmeste telt, afbrød regelmæssigt seværdighederne, men derudover summede stævnepladsen konstant med god stemning," beretter Snorre Larsen. 

 

Weekenden åbnede fredag aften med et XCE-løb, der skulle udkæmpes på en ultrakort rundstrækning, som indeholdt forskellig byggede features, der, kombineret med den høje fart, udgjorde en super intens rute.

 

"Den lune sommeraften indhyllede danmarksmesterskabet i en rolig atmosfære, som kombineret med den høje spænding fra de vilde dueller gav en helt fantastisk stemning hos både tilskuerne og de ivrige deltagere. XCE-eventet sikrede også at mange af deltagerne til de følgende dages løb allerede fredag kom ud og fik opstillet telte og camps, hvilket fuldendte stævnepladsen forud for de kommende dage."

 

"Lørdag var det marathon-tid. XCM-løbet, som bestod af en 33 km rundstrækning, der kunne køres op til tre gange, viste deltagerne rundt omkring Kolding og favoriserede de mere udholdende ryttere. Jeg deltog ikke i dette løb, men bemærkede den tilfredse tone fra de deltagende på trods af den silende regn," forklarer Team Amaton Sponz-rytteren.


Toppen af kransekagen

Race Days 2018's største løb var gemt til søndag og havde ligget og luret i kulissen indtil selve dagen. Løbet på den olympiske distance (XCO) skulle udfoldes på Koldings klassiske, men dog opdaterede rute.

 

Den 4,5 km lange rundstrækning leverede en meget velbalanceret blanding af fysisk hårdhed, teknisk udfordring og det ”flow”, som enhver mountainbike-entusiast værdsætter. Startlisten i eliteklasserne var spækket med udenlandske navne, som ikke var kommet for følelsen af ”flow”, men derimod de point som kan hentes til et UCI C1-løb.

 

Den danske løbskalender er ikke kendt for at være spækket med højere kategoriserede løb, så initiativet til at skabe dette løb var bestemt vellidt blandt mange. Rygterne siger endda, at dette blot er et tilløb til et endnu højere rangeret løb i 2019.

 

"Søndagens vellykkede ræs fik lov at afrunde en unik MTB-weekend, som efterlod et gennemgående indtryk af et ambitiøst og gennemført arbejde fra arrangørernes side," lyder roserne fra Snorre Larsen.

 

Video: Claus KanT

 

Interview med Sebastian Fini, tredobbelt dansk mester i mountainbike, eliminator MTB og cykle cross

 

Sebastian Fini øverst på podiet / Foto: Henrik Ravn
 

Feltet.dk: Sebastian, hvorfor valgte du at prioritere Race Days fremfor World Cuppen i Mont Saint Anne i Canada?

 

Sebastian Fini: For at være ærlig har jeg ikke haft de bedste World Cup løb i år. Jeg har både været uheldig med styrt og punkteringer samt nogle ikke så gode dage. Derfor valgte jeg at tage til Kolding for at køre cykelløb, hygge med alle de danske mountainbikere og have en sjov weekend.

 

Feltet.dk: Når du ser tilbage på Race Days og Danmarksmesterskabet eliminatorløbet, som du vandt, hvad vi du fremhæve ved det løb og ruten? Er der noget, du synes kunne gøres bedre?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det var et rigtig fedt initiativ at køre eliminator om fredagen. Det var rigtig sjovt, hårdt, og der var kamp til stregen i hvert eneste heat. Ruten, vil jeg mene, var lige i den korte og smalle ende. Dobbelt så langt havde ikke gjort noget, da løbene ville blive mere spændende. Det gjaldt nærmest om at komme ind i første sving, og så var man næsten en vinder. Men alle lærer, og jeg er sikker på, det bliver endnu bedre næste år!

 

Feltet.dk: Du deltog også lørdagen i MTB maratonløbet. Er det en rute for eliten, motionisten eller er det for alle?

 

Sebastian Fini: Jeg kørte 33 km løbet. Ja, jeg må sige, der er noget fedt mountainbike omkring Kolding. En rute som ikke er for svær for nybegynderen, og som selv de hurtige drenge vil have det sjovt på.

 

Feltet.dk: Du vandt UCI C1 MTB-løbet i et tæt opgør med din kammerat Jonas Lindberg. Havde du løbet under kontrol hele vejen eller pressede han dig til det yderste?

 

Sebastian Fini: Vi lagde ud som død og helvede, fuld gas fra startskuddet, og det var planen. Vi holdt den hele vejen, og jeg følte virkelig, jeg havde løbet under kontrol, lige indtil jeg havde et lille styrt, som fik bukket min bagskifter, så gearene ikke fungerede som de skulle. Det gjorde, at jeg aldrig kom med mit planlagte angreb med to omgange igen. Jeg ventede derfor til spurten op til mål, hvor jeg kunne snige mig forbi min gode kammerat og konkurrent Jonas Lindberg på de sidste meter.

 

Feltet.dk: Ruten i Kolding er kendt som en af de allerbedste i Danmark. Tror du den vil tiltrække flere store udenlandske navne næste år, hvor den måske lægger jord og sten til et UCI HC løb? (Niveau under World Cups)

 

Sebastian Fini: Det vil jeg håbe! Ruten er virkelig fed, den har alle de fede features og højdemeterne gør det til en ganske hård rute samtidig. Jeg håber, at feltet næste år bliver med store navne, og vi får endnu et superfedt cykelløb, som altid i Kolding.

 

Feltet.dk: Et par dage efter kørte du Tour de Charlottenlund, det traditionsrige gadeløb og vandt det også. Hvordan synes du om gadeløb i sammenligning med mountainbikeløb, og er det noget, du vil satse på fremover?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det er rigtig sjovt at køre gadeløb, selvom jeg ikke har kørt mange før. Det minder meget om mountainbike. Der er sving, en kort rute, der skal accelereres mange gange, og så er det intenst hele vejen, som jeg kender det fra skoven. At jeg gik hen og vandt foran de fleste danske cykelryttere på højt niveau, var en kæmpe overraskelse. Jeg havde absolut ikke spået en sejr inden løbet blev skudt i gang, men det er altid fedt at overraske. Hvis det passer ind i kalenderen, så vil jeg da gerne køre nogle af de løb i fremtiden ja.

 

Feltet.dk: Sæsonen er snart slut og VM i Lenzerheide står for døren. Hvad forventer du dig af VM og resten af sæsonen?

 

Sebastian Fini: Jeg forventer, det bliver en kæmpe mountainbikefest i Lenzerheide. Det er en super fed rute, teknisk og ikke så mange højdemeter som normalt til en World Cup. Den passer mig rigtig godt, sidste år kørte jeg en fjerdeplads hjem i U23-klassen på samme rute. Jeg føler mig i rigtig god form, motivationen er rigtig høj, og jeg har en sejr fra Kolding og Charlottenlund med i bagagen, som giver lidt ekstra. Jeg glæder mig til at bære den rød/hvide trøje og køre for Danmark endnu engang.

 

Caroline Bohé sejrede hos damerne / Foto: Henrik Ravn

Feltet.dks motionshold, Team Motionsfeltet.dk, var også til start i motionsklassen. Læs Peter Vestergaards beretning om motionsløbet Race Days.

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Instagram #motionsfeltet

Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.
Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.

Seneste indlæg i debatten

Cykelsæsonen har været i gang i to måneder, men for feltets største endagesspecialister har alt indtil nu haft en karakter af forberedelse. Det slutter brat på lørdag, hvor rytterne giver sig i kast med årets første monument, Milano-Sarnremo. Kalenderens længste løb er på én gang det nemmeste af de store klassikere og samtidig det sværeste løb at vinde og signalerer for alvor forårets komme. Lørdag fra klokken 14.25 kan du følge slagets gang på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_milano-sanremo_paa_feltetdk_1/Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche fungerede som små teasere, men den rigtige klassikersæson starter først lørdag, når Milano-Sanremo afvikles. Som et af bare fem monumenter og det længste løb på hele kalenderen er den italienske klassiker blandt de allermest prestigefulde løb, og med dets helt unikke rute er det et af de mest åbne, hvor både sprintere og klassikerryttere kan gå efter sejren. Efter mange års forsøg på at gøre ruten hårdere er der igen i år tale om helt klassisk udgave af La Primavera, hvor det skal afgøres i den spændingsmættede finale på de berømte stigninger Cipressa og Poggio, inden det hele afsluttes på Via Roma i Sanremo. Enhver cykelrytter drømmer om at hæve armene i triumf på en af cykelsportens mest berømte opløbsstrækninger og at fejre sejren i klassikeren, der har ry for at være den nemmeste at gennemføre, men samtidig den sværeste at vinde. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_milano-sanremo_2019/Hvis man har svært ved at opnå makspulsen, så er det som regel fordi man ikke gør det rigtigt, eller fordi man ikke er ordentligt restitueret. For mig er letheden ved at få pulsen op den bedste indikation på, hvor meget jeg skal presse mig selv netop den dag. God fornøjelse:) Jeg kan anbefale at lave en lille krog af en gammel eger e.lign. Det gør det en del nemmere at fiske yder-kablet ud af styret igen.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat