03.03.2023 @ 09:12

Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

For at være helt klar til alle strabadserne - både foran fjernsynet og fra spidsen af sadlen - har vi på Feltet.dk allieret os med Søren Koch fra det danske cykelbrand Twelvesixteen.dk og bedt ham servere et par af hans favoritter, når der er forårsklassikere på menuen.

 

Søren Koch har også en favoritklassiker, som mange danskere deler med ham. 

 

"Flandern uden tvivl det sværest og vildeste løb af dem alle - et ikonisk løb - den ultimative test på alle cykelsportens parametre: kulde, vind, blæst, de vilde brosten, teknik, taktik og de små vild stejle stigninger. Det løb kræver mandsmod styrke og tro. Min store forkærlighed for dette løb gør også, jeg selv har deltaget to gange i motionsudgaven," forklarer Søren Koch på Twelvesixteens kontor.

 

Gense Kasper Asgreens sejr i Flandern Rundt

 

"Jeg elsker forårsklassikerne, min TV sæson starter for alvor med Strade Bianche, Paris Nice, Milano Sanremo, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Lige. Hold nu k..., hvor har jeg savnet foråret!"

 

Mangler du tøjet til forårsklassikerne?

Så tag med på en guidet rundtur og bliv klædt på til alle løbenes lejligheder med det stadig forholdsvis nye og efterhånden godt etablerede danske cykelbrand Twelvesixteen.dk.     

 

Vi har snakket med Søren Koch om den helt rigtige garderobe til forårets store endagsløb, både når det gælder cykeltøj. Afhængig af din egen indstilling og indsats er her Sørens bedste bud på nogle oplagte favoritter.

 

"Det er på ingen måde raketvidenskab. Alligevel er det rigtig mange motionister, der slet ikke tænker over det. Tøjet! Men sammen med positionen på cyklen er tøjet faktisk det fokusområde, hvor du kan hente de største marginaler hjem," fortæller Søren Koch.

 

 

"Hvis du har det rigtige tøj, der sidder godt og tæt uden at genere, og hvor du kan ånde og samtidig holde vind og vand ude - ja, så har du det behageligt. Og så kører du ganske enkelt stærkere og du præsterer bedre."

 

"Cykeltøj i ordentlig kvalitet koster selvfølgeligt lidt, men så er det altså heller ikke værre. De penge er lynhurtigt tjent hjem i gode oplevelser, og det er vel i bund og grund det, som vi allerhelst vil sælge. Hos Twelvesixteen.dk mener vi, at cykling skal være for alle. Derfor har vi både trøjer og bibs i vores Pro-linje i et kompromisløst race fit og den en smule lavere prissatte Unik-kollektion, der også med sit lidt mere tilgivende snit appellerer lidt bredere," tilføjer Søren Koch og viser ivrigt og engangeret tøjet frem.

 

Undertrøje

"Skal du ud på en af de smukke forårsdage, så er det først og fremmest på med en god baselayer i tynd merinould, der både er åndbar og varmer. Årstiden er selvfølgelig fuld af overraskelser, men du burde efterhånden kunne klare dig med enten en lang jersey og på de bedste dage måske nøjes med en kortærmet sammen med løse ærmer."

 

"Mærke friheden i et par korte bibs - måske suppleret med et par løse ben. For mig er de korte bibs helt klart førstevalget for at give den gode oplevelse på cyklen. Husk, jo flere watt du sidder og træder, jo større krav stilles der til puden.” 

 

 

”Det med sammenhængen med watt og pude afkræver måske lidt mere forklaring. Vil du køre rigtig stærkt, har du brug for en pude, hvor du uden større besværligheder kan komme helt ned - fuld aero!"

 

"Det kræver stærke underarme at holde den rigtige position. De første mange kilometer syrer du givetvis til i armene, og du kan sikkert også mærke det noget så eftertrykkeligt i lænden, hvis du altså ikke lige har brugt hele vinteren på at ligge i planke og træne core. Men hold ud pludselig er den der. Så skal det jo helst ikke være dine bibs-shorts, der sætter begrænsningerne.” 

 

Det krævede en lidt længere forklaring, men så er det jo godt, at det er cykeltøj, som man finder mest af hos Twelvesixteen.dk.

 

Se en video med den tidligere professionelle cykelrytter Bekim Christensen, der guider til den optimale og hurtigste position på cyklen.

 

 

 

”Nå, nu er det jo ikke lige sommer i Girona som på videoen herover. Nej, det er forår i Danmark i hvert fald for de fleste af os. Vi kender nok alle det med at være taget af sted på cykeltur med vores venner i skønt vejr for en time senere at blive fanget af regn og blæst."

 

"Det er her, hvor du bliver ekstra glad for den vindvest eller regnjakke, som du har med i baglommen. En cykelvest fylder mindst muligt i baglommen og er derfor oplagt, hvis temperaturen er tocifret. Der er ikke meget stof i en vindvest, men det fantastiske er, at den lige præcis beskytter, hvor den skal. Derfor er den guld værd og kan gøre en kæmpe forskel."

 

"Den vindtætte front sikrer, at du ikke fryser på brystet, mens mesh-materialet på bagsiden samtidig betyder, at du kommer af med kropsvarmen. Til de lidt koldere forårsture med mere usikre vejrmeldinger, så er vindjakken eller regnjakken din trofaste følgesvend." 

 

Hos Twelvesixteen har de flere modeller, der alle fylder og vejer minimalt. Alligevel har Twelvesixteen, hvad der skal til, for at du undgår at blive kold og få din tur ødelagt, hvis uheldet er ude, påpeger Søren Koch.

 

Du finder nogle af de mest populære cykeljakker herunder.

 

Unik Micro

Unik Micro er ekstremt alsidig og perfekt til skiftende vejrforhold, da den klarer de fleste byger. Samtidig er jakken lavet i mikrofiberstof, der er åndbart og tørrer hurtigt, når regnen har lagt sig. 


Se alle Unik Micro modeller

 

Unik Pro

Med Unik Pro går du lige et niveau op og får en jakke, der selv under ugunstige vejrforhold med længere mellem opholdene stadig holder dig varm på cykelturene, mens den enestående membran sikrer åndbarhed, der gør, at du kan komme af med varmen, når du kører stærkt. 

 

Se alle Unik Pro modeller

 

 

Edro

Er du typen, der ikke misser en træning, uanset hvor meget det regner, så er Edro det helt rigtige valg for dig. Jakken er 100% vandtæt og designet specielt til virkelig våde og blæsende vejrforhold.

 

Den er ultralet og kommer med en patenteret tørsystemteknologi kaldet Direct Venting™, der gør det muligt for sved at fordampe med det samme gennem millioner af mikroskopiske huller i membranen, så du undgår at kroppen overopheder, selvom du kører de hårdeste intervaller i regnvejr.

 

Se alle Edro modeller

 

”Sådan en 'uanset-hvor-meget-det-regner-træningstype' er vores 12.16-ambassadør Bekim Christensen. Udover at fortælle dig, hvordan du sidder mest aero, når du cykler, så er han også en sand mester i en lang række tips og tricks på cyklen fra sin tid i det professionelle felt."

 

Tjek selv, hvordan du selv kan øve dig i at tage din jakke på, mens du ruller. Eller hvordan du tager de løse ben af, mens du holder dig i fart her. De fleste skal nok øve sig lidt. 

 

 

 

Lækkerbisken til wattnørderne

Vi slutter af med en lækkerbisken til wattnørderne - I bliver nemlig flere og flere.

 

Bekim Christensen har lavet endnu en lille video. Denne her viser, hvor stor forskel der er i hastighed op ad en 7-9%-stigning. Han starter med to watt pr. kg og slutter med 8 watt pr. kg. Så når Jonas Vingegaard trykker til den i 10 minutter med 7-8 watt pr. kg - ja, så går det altså tjept....

 

Værsgo! Så er der serveret både til sofaen og sadlen. Twelvesixteen.dk melder klar til at nyde forårsklassikere på alle niveauer.

 

Skal du med?

 

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x