03.03.2023 @ 09:12

Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

For at være helt klar til alle strabadserne - både foran fjernsynet og fra spidsen af sadlen - har vi på Feltet.dk allieret os med Søren Koch fra det danske cykelbrand Twelvesixteen.dk og bedt ham servere et par af hans favoritter, når der er forårsklassikere på menuen.

 

Søren Koch har også en favoritklassiker, som mange danskere deler med ham. 

 

"Flandern uden tvivl det sværest og vildeste løb af dem alle - et ikonisk løb - den ultimative test på alle cykelsportens parametre: kulde, vind, blæst, de vilde brosten, teknik, taktik og de små vild stejle stigninger. Det løb kræver mandsmod styrke og tro. Min store forkærlighed for dette løb gør også, jeg selv har deltaget to gange i motionsudgaven," forklarer Søren Koch på Twelvesixteens kontor.

 

Gense Kasper Asgreens sejr i Flandern Rundt

 

"Jeg elsker forårsklassikerne, min TV sæson starter for alvor med Strade Bianche, Paris Nice, Milano Sanremo, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Lige. Hold nu k..., hvor har jeg savnet foråret!"

 

Mangler du tøjet til forårsklassikerne?

Så tag med på en guidet rundtur og bliv klædt på til alle løbenes lejligheder med det stadig forholdsvis nye og efterhånden godt etablerede danske cykelbrand Twelvesixteen.dk.     

 

Vi har snakket med Søren Koch om den helt rigtige garderobe til forårets store endagsløb, både når det gælder cykeltøj. Afhængig af din egen indstilling og indsats er her Sørens bedste bud på nogle oplagte favoritter.

 

"Det er på ingen måde raketvidenskab. Alligevel er det rigtig mange motionister, der slet ikke tænker over det. Tøjet! Men sammen med positionen på cyklen er tøjet faktisk det fokusområde, hvor du kan hente de største marginaler hjem," fortæller Søren Koch.

 

 

"Hvis du har det rigtige tøj, der sidder godt og tæt uden at genere, og hvor du kan ånde og samtidig holde vind og vand ude - ja, så har du det behageligt. Og så kører du ganske enkelt stærkere og du præsterer bedre."

 

"Cykeltøj i ordentlig kvalitet koster selvfølgeligt lidt, men så er det altså heller ikke værre. De penge er lynhurtigt tjent hjem i gode oplevelser, og det er vel i bund og grund det, som vi allerhelst vil sælge. Hos Twelvesixteen.dk mener vi, at cykling skal være for alle. Derfor har vi både trøjer og bibs i vores Pro-linje i et kompromisløst race fit og den en smule lavere prissatte Unik-kollektion, der også med sit lidt mere tilgivende snit appellerer lidt bredere," tilføjer Søren Koch og viser ivrigt og engangeret tøjet frem.

 

Undertrøje

"Skal du ud på en af de smukke forårsdage, så er det først og fremmest på med en god baselayer i tynd merinould, der både er åndbar og varmer. Årstiden er selvfølgelig fuld af overraskelser, men du burde efterhånden kunne klare dig med enten en lang jersey og på de bedste dage måske nøjes med en kortærmet sammen med løse ærmer."

 

"Mærke friheden i et par korte bibs - måske suppleret med et par løse ben. For mig er de korte bibs helt klart førstevalget for at give den gode oplevelse på cyklen. Husk, jo flere watt du sidder og træder, jo større krav stilles der til puden.” 

 

 

”Det med sammenhængen med watt og pude afkræver måske lidt mere forklaring. Vil du køre rigtig stærkt, har du brug for en pude, hvor du uden større besværligheder kan komme helt ned - fuld aero!"

 

"Det kræver stærke underarme at holde den rigtige position. De første mange kilometer syrer du givetvis til i armene, og du kan sikkert også mærke det noget så eftertrykkeligt i lænden, hvis du altså ikke lige har brugt hele vinteren på at ligge i planke og træne core. Men hold ud pludselig er den der. Så skal det jo helst ikke være dine bibs-shorts, der sætter begrænsningerne.” 

 

Det krævede en lidt længere forklaring, men så er det jo godt, at det er cykeltøj, som man finder mest af hos Twelvesixteen.dk.

 

Se en video med den tidligere professionelle cykelrytter Bekim Christensen, der guider til den optimale og hurtigste position på cyklen.

 

 

 

”Nå, nu er det jo ikke lige sommer i Girona som på videoen herover. Nej, det er forår i Danmark i hvert fald for de fleste af os. Vi kender nok alle det med at være taget af sted på cykeltur med vores venner i skønt vejr for en time senere at blive fanget af regn og blæst."

 

"Det er her, hvor du bliver ekstra glad for den vindvest eller regnjakke, som du har med i baglommen. En cykelvest fylder mindst muligt i baglommen og er derfor oplagt, hvis temperaturen er tocifret. Der er ikke meget stof i en vindvest, men det fantastiske er, at den lige præcis beskytter, hvor den skal. Derfor er den guld værd og kan gøre en kæmpe forskel."

 

"Den vindtætte front sikrer, at du ikke fryser på brystet, mens mesh-materialet på bagsiden samtidig betyder, at du kommer af med kropsvarmen. Til de lidt koldere forårsture med mere usikre vejrmeldinger, så er vindjakken eller regnjakken din trofaste følgesvend." 

 

Hos Twelvesixteen har de flere modeller, der alle fylder og vejer minimalt. Alligevel har Twelvesixteen, hvad der skal til, for at du undgår at blive kold og få din tur ødelagt, hvis uheldet er ude, påpeger Søren Koch.

 

Du finder nogle af de mest populære cykeljakker herunder.

 

Unik Micro

Unik Micro er ekstremt alsidig og perfekt til skiftende vejrforhold, da den klarer de fleste byger. Samtidig er jakken lavet i mikrofiberstof, der er åndbart og tørrer hurtigt, når regnen har lagt sig. 


Se alle Unik Micro modeller

 

Unik Pro

Med Unik Pro går du lige et niveau op og får en jakke, der selv under ugunstige vejrforhold med længere mellem opholdene stadig holder dig varm på cykelturene, mens den enestående membran sikrer åndbarhed, der gør, at du kan komme af med varmen, når du kører stærkt. 

 

Se alle Unik Pro modeller

 

 

Edro

Er du typen, der ikke misser en træning, uanset hvor meget det regner, så er Edro det helt rigtige valg for dig. Jakken er 100% vandtæt og designet specielt til virkelig våde og blæsende vejrforhold.

 

Den er ultralet og kommer med en patenteret tørsystemteknologi kaldet Direct Venting™, der gør det muligt for sved at fordampe med det samme gennem millioner af mikroskopiske huller i membranen, så du undgår at kroppen overopheder, selvom du kører de hårdeste intervaller i regnvejr.

 

Se alle Edro modeller

 

”Sådan en 'uanset-hvor-meget-det-regner-træningstype' er vores 12.16-ambassadør Bekim Christensen. Udover at fortælle dig, hvordan du sidder mest aero, når du cykler, så er han også en sand mester i en lang række tips og tricks på cyklen fra sin tid i det professionelle felt."

 

Tjek selv, hvordan du selv kan øve dig i at tage din jakke på, mens du ruller. Eller hvordan du tager de løse ben af, mens du holder dig i fart her. De fleste skal nok øve sig lidt. 

 

 

 

Lækkerbisken til wattnørderne

Vi slutter af med en lækkerbisken til wattnørderne - I bliver nemlig flere og flere.

 

Bekim Christensen har lavet endnu en lille video. Denne her viser, hvor stor forskel der er i hastighed op ad en 7-9%-stigning. Han starter med to watt pr. kg og slutter med 8 watt pr. kg. Så når Jonas Vingegaard trykker til den i 10 minutter med 7-8 watt pr. kg - ja, så går det altså tjept....

 

Værsgo! Så er der serveret både til sofaen og sadlen. Twelvesixteen.dk melder klar til at nyde forårsklassikere på alle niveauer.

 

Skal du med?

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x