11.03.2015 @ 21:58

Et par uger før Nibali, Contador, Froome og andre ryttere formentlig afgør årets Tour de France på Alpernes bjergtoppe kører 150 motionsryttere over fem af de samme tinder på tre dage.

Som Tour-feltet slutter også motionisterne på Tour-historiens mest kendte stigning, de forrevne klipper op ad Alpe d’Huez. De 150 ryttere fra hele Danmark deltager i Scleroseforeningens motionsløb Cykelnerven, der køres hvert år med udgangspunkt i årets Tour de France-rute.
 

”Cykelnerven 2015 er spændende på flere måder. Den er fysisk udfordrende, da vi skal over i alt seks bjergtinder på tre dage. Og så kører vi på Alpernes bjergsider i hjulsporene på Tour-historiens mest fascinerende myter, sejre, nederlag og dramaer. Når man så dertil lægger en fantastisk natur, så er det klart, at jeg glæder mig,” siger det tidligere medlem af Guldfireren og nuværende supermotionist, Eskild Ebbesen, der på Cykelnerven sidste år markerede sig som den hurtigste over bjergtoppene. Dengang kørtes Cykelnerven i Pyrenæerne.

 

Alt som i Tour de France

Scleroseforeningen afholder Cykelnerven for anden gang i år. Hele rejsen er pakket ind i tour-myter og historier fra de bjerge og byer, som rytterne skal igennem. Og løbet foregår helt som i Tour de France - med følgebiler, medfølgende læge, medbragt forplejning og nyt hotel hver nat.


”Hele løbets ide er at skabe et motionsløb, som både emmer af Tour de France’ historie og af det Tour de France, som få uger efter cykler over de samme bjerge. Motionsløbets tilknytning til Tour de France lægger en fascination oven i de i forvejen store oplevelser ved på tre dage at forcere seks smukke Alpe-stigninger,” siger Ann Leistiko, marketingschef i Scleroseforeningen.


Cykelnervens deltagere forpligter sig til at indsamle 15.000 kr. til forskning i sclerose. Indsamlingen foregår via sponsorer og donationer - oftest sammen med det lokale træningshold, som hver deltager er tilknyttet. Der er i år tre jyske hold, et fynsk, et sjællandsk og et københavner-hold.

 

Kendte danskere kører med

En række kendte danskere har valgt at træde Cykelnerven 2015. Blandt andre vil Eskild Ebbesens holdkammerater på den oprindelige Guldfirer cykle med. Vild med dans-vært Claus Elming deltager sammen med sine kolleger på TV2 Mikael Kamber og Peter Tanev, og tidligere fodboldlandsholdsspiller Thomas Helveg kører med. Og så har sanger Stig Rossen kundgjort, at han vil tabe sig 30 kilo og køre tusinder af kilometer, inden Cykelnerven begynder i Albertville.


Pengene fra indsamlingerne går til forskning i sclerose. I de senere år har der været flere gennembrud i scleroseforskningen, så der nu er håb om at knække koden til den forfærdelige og mystiske sygdom. Sclerose rammer især unge kvinder op til 40 år. Det er en sygdom, som rammer kroppens nervetråde, så signalerne fra hjernen dårligt og efterhånden slet ikke når frem til muskler og hjerneceller. Der er ingen behandling, og sygdommen forværres år efter år.
 

Cykelnerven 2015 finder sted med afrejse onsdag den 17. juni og hjemkomst søndag den 21. juni, og allerede nu er de 150 deltagerpladser besat.

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet