21.04.2016 @ 08:25

Det nye danske UCI-løb Velothon Copenhagen har valgt at aflyse eventet i 2016, men kommer stærkt tilbage i 2017 med store ambitioner.

Velothon Copenhagen var først programsat til maj måned, men blev så flyttet til september. Velothon-konceptet er, at motionisterne kører om formiddagen, mens de professionelle kører om eftermiddagen på den samme rute. Løbene afvikles i de største byer i Europa, og løbet for de professionelle skulle have været afviklet som et UCI 1.1-løb, hvilket ville have placeret løbet som Danmarks største endagsløb i 2016.

 

Nu bliver eventet dog aflyst, men arrangementet har fortsat store ambitioner, fastslår løbsarrangør Brian Nygaard Vinjebo.

”Vi har fået rigtig god opbakning fra regionen, kommunen, Wonderful Copenhagen, Sport Event Danmark og flere andre organisationer, som er interesseret i at få løbet til København,” forklarer Brian Nygaard Vinjebo til Feltet.dk.

Et stort eventbudget var på plads for 2016, men alligevel har det været svært at få tingene til at gå op.

”Det har været svært at få til at gå op på grund af travlhed ved politiet - samt finde en dato, hvor det passede ind i UCI-kalenderen, og kommunen kunne spærre byen af,” forklarer løbsarrangøren som årsag til aflysningen i år.

Skal være i ’hjertet’ af København
I 2016 lyder eventbudgettet på 6,75 millioner kroner, og det er et budget, som parterne har formået at få videreført til 2017, hvor det er planen, at den første udgave af Velothon Copenhagen køres.

”Konceptet er ’Ride Like a Pro’. Motionisterne kører om formiddagen og profferne om eftermiddagen, og det skal være i byen. Det er det, som gør konceptet helt unikt. Det kunne være start ved Christiansborg, hvor rytterne også kører forbi Amalienborg på vejen. Løbet skal arrangeres inde i København, det skal ikke være i Lyngby, Helsingør eller Roskilde, så er det ikke Velothon. Det kan man lave i andre løb,” tilføjer Brian Nygaard Vinjebo og fortsætter:

”I år har det ikke været muligt at få kabalen til at gå op. Vi har ikke fået lov af kommunen til at få det her til at lykkes, og derfor er vi blevet enige om at udsætte løbet et år. Vi har troet på det til det sidste, at det kunne lade sig at gøre. Vi håber på, det bliver 2017 i stedet for.”

Fortsat kæmpe ambitioner
Udover at være involveret i dette projekt driver Brian Nygaard Vinjebo i dag også en af Danmarks største grossistforretninger i form af Energysport, og han står bag det nye danske kontinentalhold Team Giant Scatto U23. Nygaard ser positivt på løbets fremtidsmuligheder - trods aflysningen i år.

”Alle dem, som er med, har bekræftet, at vi kan få det samme tilskud næste år, så vi fortsætter med det økonomiske fundament på plads. Det allerførste, som vi gør nu, er at få sikret, at vi får lukket byen af. Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og nu vil vi have alle skriftlige kontrakter og godkendelser på plads, før vi åbner for tilmeldinger, sponsorater, forhandler aftaler på plads med profferne og så videre.”

Hele Velothon-konceptet er netop blevet opkøbt af det kinesiske firma, som står bag Ironman, og det er noget, som Brian Nygaard Vinjebo hilser velkommen, da det giver endnu flere muligheder set med danske briller.

”Ironman har et kontor i København, og det giver mulighed for, at vi kan trække på deres netværk og ressourcer.”

Femårig aftale
Aftalen er femårig, så der bliver tænkt langsigtet, hvilket er vigtigt for Brian Nygaard Vinjebo og folkene bag det nye løb.

”Så vi er sikre på, at vi også har eventet i en femårig periode, men det må gerne være et event, der også er der om 25 år,” griner Brian Nygaard Vinjebo og fortsætter: ”Så kan jeg med god samvittighed investere i løbet, der skal være en tilbagevendende begivenhed. Ambitionen er, at løbet skal have 15-20.000 motionister til start - det skal være noget særligt, og derfor er det også vigtigt for mig, at rytterne for eksempel kan køre forbi Tivoli. Det kræver, at kommunen og politiet vil lege med.”

Ambitionen er to motionsløb med en kort og lang distance på for eksempel 60 og 120 kilometer, mens de professionelle kører nogle ekstra omgange til sidst, så de kommer til at køre 180-190 kilometer.

 

Det er ambitionen, at det professionelle løb skal være Danmarks største, og Brian Nygaard Vinjebo håber på, at han kan finde en anden dansk arrangør, der vil være med til at lave løbsweekenden til en stor dansk cykelweekend, så der altså arrangeres to store cykelløb den samme weekend. Det vil også gøre det mere attraktivt for de store udenlandske hold at komme til Danmark.

 

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x